Eğitim Bilgileri
2020 - 2024
2020 - 2024Doktora
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı, Türkiye
2019 - 2020
2019 - 2020Yüksek Lisans
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Yl) (Tezli), Türkiye
2013 - 2017
2013 - 2017Lisans
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2024
2024Doktora
Çok işlenmiş besin tüketimi kısa tarama anketinin türkçe'ye uyarlanması ve çok işlenmiş besinlerin kardiyometabolik ve çevresel etkilerinin değerlendirilmesi
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü
2020
2020Yüksek Lisans
Üniversite Öğrencilerinde Sosyal Jetlag ve Kronotipin Yeme Davranışı, Depresyon, Akademik Başarı ve Beslenme Durumu Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Beslenme ve Dietetik
Akademik Ünvanlar / Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
Akademi Dışı Deneyim
2017 - 2018
2017 - 2018Diyetisyen
Kazan Soda Elektrik A.Ş., Diyetisyen
Makaleler
Tümü (14)
SCI-E, SSCI, AHCI (12)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (13)
ESCI (1)
Scopus (14)
2025
20251. Certain fermented dairy foods as a source of multibiotics and multimetabolites: a comprehensive review
AĞAGÜNDÜZ D., Ertaş Öztürk Y., AYHAN B., Bulmus-Tuccar T., Ozenir C., ERDOĞAN GÖVEZ N., et al.
FRONTIERS IN NUTRITION
, cilt.12, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Ultra-Processed Foods and Cardiometabolic Health: A Review of Current Evidence
Govez N., KÖKSAL E.
CURRENT NUTRITION REPORTS
, cilt.14, sa.1, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. A narrative review on dietary components and patterns and age-related macular degeneration
Koçyigit E., Govez N. E., ARSLAN S., AĞAGÜNDÜZ D.
NUTRITION RESEARCH REVIEWS
, cilt.38, sa.1, ss.143-170, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20244. Acute change in resting energy expenditure and vital signs in response to white tea consumption in females: a pilot study
TEK N., AYTEN Ş., ERDOĞAN GÖVEZ N., AĞAGÜNDÜZ D.
NUTRITION & METABOLISM
, cilt.21, sa.1, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20245. Validity and Reliability of the Turkish Version of the Screening Questionnaire of Highly Processed Food Consumption (sQ-HPF)
Erdoğan Gövez N., Köksal E., Martinez Perez C., Daimiel L.
NUTRIENTS
, sa.15, ss.1-11, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20246. Body Composition Analyses in Older Adults May Vary Significantly Depending on the Bioelectrical Impedance Analyzer Modality
Yildirim Borazan F., Citar Dazıroglu M. E., Erdoğan Gövez N., Acar-Tek N., Göker B., Varan H.
TOPICS IN CLINICAL NUTRITION
, cilt.39, sa.2, ss.104-111, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20247. Association between ecological footprint awareness and health literacy in adults: a population-based study from Turkey
Mengi Çelik Ö., KÖKSAL E., AKPINAR Ş., Kocaadam Bozkurt B., ERDOĞAN GÖVEZ N., ÇITAR DAZIROĞLU M. E., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL HEALTH RESEARCH
, cilt.34, sa.1, ss.295-304, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20248. Evaluation of personal water footprint components in Turkey: factors associated with obesity and food consumption
KARAÇİL ERMUMCU M. Ş., Daziroglu M. E. C., ERDOĞAN GÖVEZ N., TEK N.
INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL HEALTH RESEARCH
, cilt.34, sa.1, ss.432-442, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20239. The relationship between the quantity and type of macronutrients in diet and frailty in older outpatients
YILDIRIM BORAZAN F., ÇITAR DAZIROĞLU M. E., ERDOĞAN GÖVEZ N., Acar-Tek N., DOĞAN VARAN H.
Aging Clinical and Experimental Research
, cilt.35, sa.12, ss.3033-3040, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202310. Evaluation of the Turkey Nutrition and Health Surveys according to the mediterranean adequacy index and sustainability through water footprints.
Erdoğan Gövez N., Akpinar Ş., Ayten Ş., Köksal E.
Public health nutrition
, cilt.26, sa.12, ss.2927-2935, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202311. Evaluation of awareness, knowledge, and attitudes level of sustainable nutrition in different age groups: A cross-sectional study
Tek N., Karaçil Ermumcu M. Ş., Erdoğan Gövez N., Çıtar Dazıroğlu M. E.
European Journal of Environment and Public Health
, cilt.7, sa.4, ss.1-3, 2023 (Scopus)
2023
202312. Validity and reliability of the Turkish version of the Sustainable and Healthy Eating Behaviors Scale
Köksal E., Bilici S., Çitar Daziroğlu M. E., Erdoğan Gövez N.
BRITISH JOURNAL OF NUTRITION
, cilt.129, sa.8, ss.1398-1404, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202313. Association between adherence to the Mediterranean diet with anthropometric measurements and nutritional status in adolescents.
Kocaadam-Bozkurt B., Karaçil Ermumcu M. Ş., Erdoğan Gövez N., Bozkurt O., Akpinar Ş., Mengi Çelik Ö., et al.
Nutricion hospitalaria
, cilt.40, sa.2, ss.368-376, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202114. Comparative analyses of single- and multi- frequency bioelectrical impedance analyzers for determining body composition in young versus older adults
Yildirim Borazan F., Çıtar Dazıroğlu M. E., Erdoğan Gövez N., Acar Tek N., Goker B., Dogan Varan H.
E-SPEN , cilt.46, ss.744-745, 2021 (ESCI, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Okul Öncesi Dönem Çocuklarına Uygulanan Menülerin Yeterliliğinin Değerlendirilmesi: Ankara Örneği
Erdoğan Gövez N., Arı Gedik B., Köksal E.
XI. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2024, ss.51-52, (Özet Bildiri)
2021
20212. Bazı Paketli Ürünlerin Günlük Enerji Gereksinimine Katkılarının Değerlendirilmesi
Erdoğan Gövez N., Köksal E., Çıtar Dazıroğlu M. E.
Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2021, ss.278-287, (Tam Metin Bildiri)
2021
20213. YAŞLI BİREYLERDE DİYET YETERLİLİĞİ İLE MALNÜTRİSYON DURUMU ARASINDAKİ İLİŞKİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Erdoğan Gövez N., Tek N., Çıtar Dazıroğlu M. E., Yıldırım Borazan F., Doğan Varan H.
Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2021, ss.141-142, (Özet Bildiri)
2021
20214. OBEZİTE VE CİNSİYET SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME DAVRANIŞLARI İÇİN BİR BELİRLEYİCİ MİDİR?
Çıtar Dazıroğlu M. E., Acar Tek N., Erdoğan Gövez N., Karaçil Ermumcu M. Ş.
Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, 15 - 17 Aralık 2021, ss.178-179, (Özet Bildiri)
2021
20215. Evaulation of Appetite, Malnutrition and Diet Quality Among Community-Dwelling Older Adults with and Without Sarcopenia Risk
Karaçil Ermumcu M. Ş., Tek N., Çıtar Dazıroğlu M. E., Erdoğan Gövez N., Mengi Çelik Ö.
KEPAN, Ankara, Türkiye, 12 - 14 Mart 2021, ss.5, (Özet Bildiri)
2019
20196. SOSYAL JETLAG VE KRONOTİPİN BESİN ALIMI VE YEME DAVRANIŞI İLE İLİŞKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
ERDOĞAN GÖVEZ N., TEK N.
2. ULUSLARARASI SAĞLIKLI YAŞAM KONGRESİ, 10 - 11 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
2019
20197. Üniversite Öğrencilerinde Beslenme Davranışlarının Belirlenmesinde Yeni Bir Yöntem: Sürdürülebilir ve Sağlıklı Yeme Davranışları Ölçeği
ERDOĞAN GÖVEZ N., ÇITAR M. E., KÖKSAL E., BİLİCİ S.
1. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, 15 - 16 Mart 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20198. Yetişkin Bireylerin Besin Tüketimlerinin Oluşturduğu Su Ayak İzlerinin Değerlendirilmesi
ÇITAR M. E., ERDOĞAN GÖVEZ N., KÖKSAL E.
1. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, 15 - 16 Mart 2019, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Küresel Beslenme Sorunları ve Sürdürülebilir Beslenme
Erdoğan Gövez N., Köksal E.
Beslenme ve Diyetetik Alanında Sürdürülebilirlik , Prof.Dr.Eda Köksal,Prof.Dr.Saniye Bilici, Editör, Turkiye Klinikleri, İstanbul, ss.1-9, 2024
2024
20242. Büyümenin Önemi ve Büyümenin İzlenmesi
Köksal E., Erdoğan Gövez N.
Anne Çocuk Beslenmesi, Prof. Dr. Eda KÖKSAL,Doç. Dr. Hülya YARDIMCI, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.207-224, 2024
2021
20213. YAŞLANMA SÜRECİNDE OLUŞAN FİZYOLOJİK DEĞİŞİKLİKLER
Acar Tek N., Erdoğan Gövez N.
Geriatride Beslenme, Nilüfer Acar Tek,Emine Aksoydan, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.37-50, 2021
Desteklenen Projeler
2024 - 2025
2024 - 2025NOVA-ULTRA İŞLENMİŞ BESİN TÜKETİMİ TARAMA ARACININ TÜRKÇE'YE UYARLANMASI, ADÖLESANLARDA GEÇERLİK GÜVENİRLİĞİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Erdoğan Gövez N.
2024 - 2025
2024 - 2025YETİŞKİN BİREYLERDE BESİN PUSULASI SKORU VE SÜRDÜRÜLEBİLİR VE SAĞLIKLI BESLENME DAVRANIŞLARI İLİŞKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Erdoğan Gövez N.
2024 - 2024
2024 - 2024Çok İşlenmiş Besin Tüketimi Kısa Tarama Anketinin Türkçeye Uyarlanması ve Çok İşlenmiş Besinlerin Kardiyometabolik ve Çevresel Etkilerinin Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
KÖKSAL E. (Yürütücü), ERDOĞAN GÖVEZ N.
Ödüller