Ayva ve iğde çekirdeğinden süperkritik CO2 ekstraksiyonu yöntemi ile bitkisel yağlarının özütlenmesi ve bazı flavonoid içeriğinin belirlenmesi


Creative Commons License

Gürü M. (Yürütücü), Nuralın L.

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Doktora, 2016 - 2017

  • Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
  • Destek Programı: BAP Doktora
  • Başlama Tarihi: Haziran 2016
  • Bitiş Tarihi: Ekim 2017

Proje Özeti

Bu projede, çalışmaya konu iğde ve ayva meyvelerinin çekirdeklerinden bilimsel olarak tespit edilmiş olan flavonoidlerin elde edilme yöntemlerinde ilaç ve gıda saflığında elde edilecek özütlerde kalıntı kimyasal olmamasını temin edecek şekilde süperkritik karbon dioksit ortamında özütlenmesini sağlamak ve özütlerin içerisindeki bazı bitkisel flavonoidlerin kantitatif analizinin yapılması amaçlanmıştır.