Mesleki Gelişim İçin Gazi Konsorsiyumu (2019-1-TR01-KA103-063456)


Creative Commons License

Fındık T. (Yürütücü)

Erasmus Projesi, 2019 - 2022

  • Proje Türü: Erasmus Projesi
  • Başlama Tarihi: Haziran 2019
  • Bitiş Tarihi: Mayıs 2022

Proje Özeti

Bu konsorsiyum projesinde; koordinatör ve ortakların kontrolü dışında gerçekleşen mücbir sebeplere rağmen büyük oranda beklenen hedeflere toplam 68 hareketlilikle (ögrenci staj (60), eğitim alma(4) ve personel ders verme (4) erişilmiştir.

Proje kapsamında 10 ders verme ve 3 Ders alma olarak planlana hareketlilikler 4 ders verme ve 4 ders alma olarak gerçekleştirilmiştir. Ders verme hareketliliğinin az olması talebin az olmasından kaynaklanmıştır. Covid-19 pandemisininde bu sonuca katkısı olmuştur. Ders verme hareketliliğinde artan hibe ders alma ve daha da çok öğrenci staj faaliyetinde değerlendirilmiştir. Projede hemen hemen her öğrencinin staj hareketliliğinin 4 ay fonlanması ve mecburi stajı olan ögrencilerin ek süre ihtiyaçlarının fonlanabilmesi içinde artan günlerden ve bütçemizde yer alan ek günlerden

oluşan kaynak kullanılmıştır.

Öğrencilerin tamamı hareketliliği için gerekli 2 aylık süreyi fazlasıyla tamamlamıştır.

Projede çok sayıda köklü üniversite, araştırma merkezi, Ar-Ge firması öğrenci ve akademik/idari personellerimize ev sahipliği yapmıştır. Projede öngörülenden fazla eğitim alma hareketliliğine talep gelmiştir. Bununla ters orantılı düzeyde de ders verme hareketliliğine olan ilgi beklenenin altında kalmıştır. Bu nedenle ders verme hareketliliğindeki arta kalan finansal kaynak ile daha çok eğitim alma hareketliliğinin gerçekleşmesine imkan tanınmıştır.