Erasmus+ Staj Konsorsiyumu Programı (2018-1-TR01-KA103-052631)


Creative Commons License

Fındık T. (Yürütücü)

Erasmus Projesi, 2018 - 2021

  • Proje Türü: Erasmus Projesi
  • Başlama Tarihi: Haziran 2018
  • Bitiş Tarihi: Mayıs 2021

Proje Özeti

Gazi Üniversitesi koordinatörlüğünde/liderliğinde yürütülen bu konsorsiyum projesi; öğrencilerin mesleki ve kişisel gelişimini arttırmayı, idari personelin mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesini ve akademisyenlerinde uluslarasılaşmasını desteklemeyi amaçlamaktadır. Ayrıca bu proje ile öğrencilerin gelişen mesleki ve kişisel becerilerini iş bulma ve daha nitelikli işlerde çalışmalarına katkı sağlaması hedeflenmektedir. Bununla birlikte bu proje ile öğrencilerin yabancı dil becerilerini gelişmesi de beklenmektedir. İdari personelinde yenilikçi uygulamaları üniversitelere taşımaları hedeflenmektedir. Projede yer alan akademik personelinde proje sonrasında ev sahibi kurum akademisyenleriyle ortak bilimsel yayın, konferans ve proje sayısının artması öngörülmektedir.

Bu projede Türkiye'nin farklı bölgelerinden Gazi, Karabük, Niğde Ömer Halisdemir ve Sinop Üniversiteleri olmak üzere toplamda 4 üniversite Yaygınlaştırma ve staj işletmesi ayarlama konularında destek almak üzere Ankara'da bulunan Akademisyenler Birliği Derneği ve Karabük'te bulunan Karabük İktisadi ve Kalkınma ve Sosyal Dayanışma Vakfı ortaktır.


Konsorsiyum koordinatörü Gazi Üniversitesi olup; proje hazırlama, sunum, yürütme, izleme, finansal işlemler, raporlama ve yaygınlaştırma faaliyetlerinden sorumludur. Bu faaliyetlerin tamamında diğer ortaklarından da yardım almıştır.

Katılımcı seçim işlemini her üniversite kendi gerçekleştirmiş, ilave olarak Gazi Üniversitesi staj yeri bulma konusunda ortak üniversitelere destek olmuştur. Proje ile bu konsorsiyum ortağı üniversitelerin öğrencilerinin yurt dışına staj için gönderilmesi hedeflenmiştir. Bu çerçevede; 92 lisans ve lisansüstü öğrencinin staj faaliyetini gerçekleştirmesi sağlanmıştır. Bunlara ek olarak 4 idari personel ve 1 akademik personel bu konsorsiyumda katılımcı olarak yer almıştır.