Ayva ve iğde çekirdeğinden süperkritik CO2 ekstraksiyonu yöntemi ile bitkisel yağlarının özütlenmesi ve bazı flavonoid içeriğinin belirlenmesi


Creative Commons License

GÜRÜ M. (Yürütücü), NURALIN L.

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Araştırma Projesi, 2016 - 2017

  • Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
  • Destek Programı: BAP Araştırma Projesi
  • Başlama Tarihi: Haziran 2016
  • Bitiş Tarihi: Ekim 2017

Proje Özeti

Proje kapsamında Kızılçam kozalağından, iğde çekirdeğinden ve ayva çekirdeğinden Sc-CO2 metodu ile alınan ve HPLC-UV de analiz edilen ekstraktlarda Quercetin Rutin ve Kaemperol maddeleri araştırılmıştır. Bu çalışma sonrası SCI de taranan dergide DOI: 10.17341/gazimmfd.369655 numaralı makale yayınlanmıştır.