Araştırma Alanları

SOSYAL BİLİMLER, İNTERDİSİPLİNER

Sosyal Bilimler, Disiplinlerarası, sosyal bilimler ve bilgisayarlar, zaman ve toplum, değerlendirme pratiği, siyah çalışmalar, bilgi bilimi ve toplumu, eşcinsellik çalışmaları, çocukluk çalışmaları ve ölüm araştırmaları gibi alanlara disiplinler arası bir yaklaşımla kaynakları içerir.

SOSYAL SORUNLAR

Sosyal Konular, birey, aile veya toplum için sosyal sorunları ele alan çok çeşitli konularda kaynakları kapsar. Bu kategoride yer alan kaynaklar, ölüm çalışmaları, bilim ve teknolojideki konular, toplumsal cinsiyet çalışmaları, etik çalışmalar, medya çalışmaları, ırk ve sınıf ile teknoloji ve toplum arasındaki etkileşimle ilgilidir.

KAMU, ÇEVRE VE İŞ SAĞLIĞI

Kamu, Çevre ve İş Sağlığı, epidemiyoloji, hijyen ve sağlık ile ilgili kaynakları kapsamaktadır; paraziter hastalıklar ve parazitoloji; tropik ilaç; endüstriyel ilaç; tıbbi iş; enfeksiyon kontrolü; ve koruyucu ilaç. Ayrıca çevre sağlığı ile ilgili kaynaklar da dahildir; kanser nedenleri ve kontrolü; havacılık, aerosol ve vahşi tıp.

KAMU YÖNETİMİ

Kamu Yönetimi, kamu işletmelerinin yönetimi, hükümet kararlarının uygulanması, kamu ve özel sektör arasındaki ilişki, kamu maliyesi politikası ve devlet bürokrasisi çalışmaları ile ilgili kaynakları kapsamaktadır.

SİYASET BİLİMİ

Siyaset Bilimi, politik çalışmalar, askeri çalışmalar, seçim ve yasama süreçleri, politik teori, siyaset bilimi tarihi, siyasal sistemlerin karşılaştırmalı çalışmaları ve siyaset ile diğer bilim ve sosyal bilim alanlarının etkileşimi ile ilgili kaynakları kapsamaktadır.

PLANLAMA VE GELİŞİM

Planlama ve Geliştirme, hem azgelişmiş hem de sanayileşmiş alanların ekonomisi ve sosyal gelişimi ile ilgili kaynaklarla ilgilidir. Bu kategorideki kaynaklar, ekonomik tahmin, geliştirme çalışmaları, politika oluşturma stratejileri, planlama teorileri ve üçüncü dünyanın büyümesi gibi konulara odaklanmaktadır.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Uluslararası İlişkiler, dış politika, karşılaştırmalı dünya siyaseti, dünya ticareti ve ticareti, uluslararası yasal konular, barış çalışmaları ve çatışma çözümü, askeri ittifaklar ve stratejik çalışmalar ile ilgili kaynakları kapsamaktadır.

BİLGİ BİLİMİ VE KÜTÜPHANE BİLİMİ

Bilişim Bilimi ve Kütüphane Bilimi, bibliyografik çalışmalar, kataloglama, sınıflandırma, veritabanı oluşturma ve bakım, elektronik kütüphaneler, bilgi etiği, bilgi işleme ve yönetimi, iç içe geçme, koruma, scientometrics, serials kütüphaneciliği ve özel kütüphaneler gibi çok çeşitli konularda kaynakları kapsar. .

KONAKLAMA, EĞLENCE, SPOR VE TURİZM

Ağırlama, Boş Zaman, Spor ve Turizm, rekreasyon ve boş zaman çalışmaları, spor, konukseverlik, seyahat ve turizm konularına odaklanan kaynakları kapsar.

BİLİM TARİHİ VE FELSEFESİ

Bilim Tarihi ve Felsefesi, bilimsel yöntemlerin geliştirilmesinde ve bilimsel keşiflerde tarihsel ve mantıksal bağlantılara ilişkin kaynakları kapsar.

SAĞLIK POLİTİKASI VE HİZMETLERİ

Sağlık Politikası ve Hizmetleri, sağlık hizmetleri sağlama ve yönetimi, mali analiz, sağlık etiği, sağlık politikası ve bakım kalitesi dahil olmak üzere sağlık sistemlerine ilişkin kaynakları kapsamaktadır.

FİLM, RADYO, TELEVİZYON

Film, Radyo, Televizyon, teknik alanın aksine, bu alanların yaratıcı yönleri ile ilgili kaynakları içerir. İncelemeler, tarih ve kültürel yorumlarla ilgili kaynaklar gibi bu kategoride ele alınmaktadır.

AİLE ÇALIŞMALARI

Aile Çalışmaları, aile terapisi, aile hukuku, evlilik, boşanma, aile planlaması ve aile tarihi gibi konular ve alanlardaki kaynakları içerir. Disiplinler arası doğası, bu kategorideki birçok kaynak diğer kategorilerde de görünür.

ETİK

Etik, insan davranışının ve iş ahlakı, tıp etiği, çevre etiği, vb. Gibi sosyal ilişkilerin değerlendirmesinin tüm yönleri dahil olmak üzere normatif etik üzerine kaynakları kapsar. Tanımlayıcı etiği A & HCI, Felsefe'de kapsamlı olarak ele alınmaktadır.

EĞİTİM, ÖZEL

Eğitim, Özel yetenekli ve öğrenme engelli olanlar da dahil olmak üzere özel ihtiyaçları olan kişilerin eğitim ve gelişimi ile ilgili kaynakları kapsar.

EĞİTİM VE EĞİTİM ARAŞTIRMASI

Eğitim ve Öğretim Araştırmaları, teorik eğitimden uygulamalı, anaokulundan doktora derecesine kadar, eğitimin tüm alanlarındaki kaynakları kapsar. Bu kategoride pedagoji ve metodolojinin yanı sıra eğitim tarihi, okuma, müfredat çalışmaları, eğitim politikası, eğitim sosyolojisi ve ekonomisi, sınıfta bilgisayar kullanımı gibi kaynaklar yer almaktadır.

DEMOGRAFİ

Demografi, özellikle nüfusları, yoğunluğu, dağılımı ve hayati istatistikleri ile ilgili olarak, insan toplulukları üzerindeki kaynakları içermektedir. Bu kategoride ele alınan kaynaklar göç modelleri, sosyal biyoloji, doğurganlık ve doğum kontrolü, demografik tahmin, çevresel ve ekonomik faktörler ve yaşam süresi araştırmaları ile ilgilidir.

KRİMİNOLOJİ VE PENOLOJİ

Kriminoloji ve Penoloji, suçun sosyal bir olgu olarak incelenmesiyle ilgili kaynakları kapsar. Burada, suçluların yanı sıra suçluların tedavisi, yönetimi ve rehabilitasyonu için kaynaklar bulunmaktadır.

İLETİŞİM

İletişim, sözel ve sözel olmayan fikir ve bilgi alışverişi çalışmalarının kaynaklarını kapsamaktadır. İletişim teorisi, pratiği ve politikası, medya çalışmaları (gazetecilik, yayıncılık, reklamcılık vb.), Kitle iletişimi, kamuoyu, konuşma, iş ve teknik yazının yanı sıra halkla ilişkiler de buna dahildir.

ALAN ÇALIŞMALARI

Alan Çalışmaları, Afrika, Asya, Latin Amerika, Orta Doğu, Pasifik Kıyıları gibi bir coğrafi alanın veya bölgenin sosyal, ekonomik, politik ve askeri niteliğiyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bu kategorideki kaynaklar tarihsel olma eğilimindedir. ve disiplinler arası doğada.

KADINLARIN ÇALIŞMALARI

Kadın Çalışmaları kadın ve sağlık, kadın psikolojisi, kadın ve siyaset gibi disiplinler arası konuların yanı sıra toplumsal cinsiyet çalışmaları ve feminizm üzerine odaklanan kaynakları da kapsamaktadır.

KENTSEL ÇALIŞMALAR

Kentsel Çalışmalar, kent planlamasının ve kentsel tasarımın sosyal yönleriyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Kapsanan konular arasında kentsel çevrenin birey üzerindeki etkileri, kentleşmenin doğal çevre, kentsel ekonomi, kentsel teknoloji, konut planlaması, kentsel eğitim ve kentsel hukuk üzerindeki etkileri sayılabilir.

SPOR BİLİMLERİ

Spor Bilimleri, insan performansının uygulamalı fizyolojisi, spor katılımı için fiziksel koşullandırma, spor performansı için optimal beslenme ve sporla ilişkili yaralanma ve hastalıkların önlenmesi ve tedavisine ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori aynı zamanda spor psikolojisi ve sosyolojisi kaynakları içerir.

SOSYOLOJİ

Sosyoloji, insan gücü, sosyal yapılar ve sosyal değişimin yanı sıra sosyal güçlerin şekillendirdiği insan davranışının incelenmesine odaklanan kaynakları kapsar. Bu kategoride ele alınan alanlar arasında toplum çalışmaları, sosyo-etnik sorunlar, kırsal sosyoloji, sosyobiyoloji, sosyal sapma, toplumsal cinsiyet çalışmaları, hukuk sosyolojisi, din sosyolojisi ve karşılaştırmalı sosyoloji yer almaktadır.

GENETİK VE KALITIM

Genetik ve Kalıtım, genlerin yapısı, işlevleri ve özellikleri ile kalıtımın özellikleri ile ilgilenen kaynakları içerir. Bu kategori aynı zamanda kalıtsal özellikleri, populasyon genetiğini, polimorfizmin sıklığı ve dağılımını ve kalıtsal hastalıkları ve replikatif sürecin bozukluklarını da ele almaktadır. Bu kategori, biyokimya ve moleküler biyolojiden, tek bir fonksiyonel birim olarak geni özel olarak vurgulaması ve genin organizmanın bir bütün olarak üzerindeki etkisi ile ayırt edilebilir.

GELİŞİMSEL BİYOLOJİ

Gelişim Biyolojisi, hücre, doku ve organizma gelişiminin özel mekanizmalarının yanı sıra, gametogenez, döllenme, biyokimya ve gelişimin moleküler genetik kontrolü, gametlerin ve zigotların hücre biyolojisi ve embriyolojinin odaklandığı kaynakları içerir.

SANAT

Sanat, görsel anlatımın tüm alanlarında - grafik, basım, resim, heykel ve fotoğraf - yanı sıra interaktif ve elektronik sanatı da kapsar. Bu kategoride ayrıca sanat tarihi, müze bültenleri ve müze yönetimi üzerine yayınlar bulunmaktadır.

DANS

Dans, bale, modern, caz, vb. Sanatın her alanında kaynakları içerir. Performans incelemeleri bu tarihte, dans tarihinin kaynakları gibi.

TARİH

Sosyal Bilimlerde Tarih kategorisi öncelikle politik, sosyal ve ekonomik tarihle ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori ayrıca belirli bir gruba, ülkeye veya coğrafi alana odaklanan geçmiş kaynakları içerir.

SOSYAL BİLİMLER TARİHİ

Sosyal Bilimler Tarihi, işletme, ekonomi, eğitim, sosyoloji, hukuk ve psikoloji gibi disiplinlerin tarihine ait kaynakları içerir.

BEŞERİ BİLİMLER, ÇOKDİSİPLİNLİ

Beşeri bilimler, multidisipliner, yaratıcı, sanatsal, felsefi veya tarihsel anlatımla ilgili iki veya daha fazla konuda kaynakları ve bu çalışmaların oluşturduğu kayıtlar, belgeler, eserler veya eserler gibi belirli bir kütüphanenin koleksiyonları gibi kaynakları içerir. Belli bir disiplinin veya kültürün tüm yönleriyle ilgili kaynaklar burada sınıflandırılmaktadır.

DİL VE DİLBİLİM

Dil ve Dilbilim, teorik, edebi ve tarihsel dilbilimin yanı sıra stil ve filoloji ile ilgili kaynakları kapsar.

EDEBİYAT

Edebiyat, karşılaştırmalı edebiyatı, belirli bir türün edebiyatını, edebi tarihte edebiyat akımını ya da dönemi ve özel edebiyatları (çocuk ya da kadın edebiyatı gibi) kapsayan kaynakları içerir. Bu kategoriye ayrıca, iki veya daha fazla kültürün (örneğin, İngiliz ve Amerikan) edebiyatıyla ilgili kaynaklar dahildir.

MÜZİK

Müzik, her tür müzikle ilgili kaynakları kapsar: klasik, opera, etnik, koro, halk, kutsal, erken müzik, popüler, caz, ülke, yeni müzik ve diğerleri. Müzik terapisi ve algısı ile müzik tarihi burada kaplıdır.

TİYATRO

Tiyatro, dramaturji, tiyatro tarihi, tiyatro tasarımı, teknik ve performans yanı sıra bireysel dramatistler üzerinde kaynakları kapsamaktadır.

KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR

Kültürel çalışmalar, sosyo-politik, tarihsel ve coğrafi bağlamlarında modern kültürel fenomenlerin, uygulamaların ve ürünlerin disiplinler arası, teorik-eleştirel çalışmasına ilişkin kaynakları kapsamaktadır.

BİLGİSAYAR BİLİMİ, İNTERDİSİPLİNER UYGULAMALAR

Bilgisayar Bilimleri, Disiplinlerarası Uygulamalar, bilgisayar teknolojisi ve bilgi yönetimi, mühendislik, biyoloji, tıp, çevre çalışmaları, jeoloji, sanat ve beşeri bilimler, tarım, kimya ve fizik gibi diğer disiplinlere metodoloji uygulanması ile ilgili kaynakları içerir.

BİLGİSAYAR BİLİMİ, YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ

Bilgisayar Bilimi, Yazılım Mühendisliği, donanımın işleyişini kontrol eden ve çalışmasını yönlendiren programlar, rutinler ve sembolik dillerle ilgili kaynakları içerir. Ayrıca bu kategoride ele alınan bilgisayar grafikleri, dijital sinyal işleme ve programlama dilleridir.

BİLGİSAYAR BİLİMİ, YAPAY ZEKA

Bilgisayar Bilimi, Yapay Zeka, etkili bir akıl yürütme, problem çözme, bilgi temsili kullanma ve çelişkili veya muğlak bilginin analizini gerçekleştiren makineler oluşturmak için araştırma ve tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu kategori, uzman sistemler, bulanık sistemler, doğal dil işleme, konuşma tanıma, örüntü tanıma, bilgisayar görüşü, karar destek sistemleri, bilgi tabanları ve sinir ağları gibi yapay zeka teknolojileri ile ilgili kaynakları içermektedir.

PEDİATRİ

Pediatri, çocuk hekimliğinde temel ve klinik araştırma kaynakları içerir. Kardiyoloji ve solunum sistemi, diş hekimliği, dermatoloji, gelişimsel davranış, gastroenteroloji, hematoloji, immünoloji ve bulaşıcı hastalıklar, nöroloji, beslenme, onkoloji, psikiyatri, cerrahi, tropikal tıp, üroloji ve nefroloji gibi çeşitli pediatrik spesiyaliteleri kapsamaktadır. Kapsama ayrıca perinatoloji, neonatoloji ve adolesan tıbbını içerir.

KULAK BURUN BOĞAZ

Kulak Burun Boğaz, kulaklar, burun ve boğazın temel ve klinik araştırmaları ve ilaçları ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori ayrıca ses ve odyoloji kaynaklarını içerir.

HEMŞİRELİK

Hemşirelik, hemşirelik biliminin her alanında ve yönetim, ekonomi, yönetim, eğitim, teknolojik uygulamalar ve tüm klinik bakım uzmanlıkları gibi uygulamaları kapsar.

TIP, ARAŞTIRMA VE DENEYSEL

Tıp, Araştırma ve Deneysel, genel tıbbi araştırmaları açıklayan kaynakları, aşı geliştirme, doku replasmanı, immünoterapiler ve diğer deneysel tedavi stratejileri dahil olmak üzere çok çeşitli tıbbi uzmanlık ve uygulamalarda son derece yeni teknikler ve klinik müdahalelere özel bir vurgu yaparak açıklamaktadır. Bu kategorideki kaynaklar, in vitro veya hayvan modellerini ve küçük ölçekli klinik çalışmaları kullanarak, gelişimin erken aşamalarındaki klinik müdahaleleri yansıtmaktadır.

TIP, YASAL

Tıp, Hukuk, yasal düzenlemeler, politikalar, malpraktis, toksikolojik ve farmakolojik düzenlemeler, klinik terapötik patentler ve hukuk, tıp ve sağlık hizmetlerinin aralarındaki diğer önemli yasal konular da dahil olmak üzere tıbbi yasal sorunların her alanında kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori aynı zamanda çeşitli adli bilim dalları ile ilgilenen kaynakları da kapsamaktadır.

TIBBİ BİLİŞİM

Tıbbi Bilişim, klinik çalışmalarda ve tıbbi araştırmalarda sağlık bilgileriyle ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori, sağlık hizmetleri teknolojisinin değerlendirilmesi, değerlendirilmesi ve kullanımı, hastalara ilişkin sonuçları ve bunun toplum üzerindeki etkisi ile ilgili kaynakları içermektedir.

TIBBİ ETİK

Tıp Etiği, sağlık ve tıp alanında etik her yönüyle ilgili kaynakları kapsamaktadır.

SAĞLIK BAKIM BİLİMLERİ VE HİZMETLERİ

Sağlık Bilimleri ve Hizmetleri sağlık hizmetleri, hastane yönetimi, sağlık yönetimi, sağlık finansmanı, sağlık politikası ve planlaması, sağlık ekonomisi, sağlık eğitimi, tıp tarihi ve palyatif bakım konularında kaynakları kapsamaktadır.

Sosyal Bilimler Genel
Ekonomi ve İş
Sinirbilim ve Davranış
Uzay bilimi
Matematik
Psikoloji
Bilgisayar Bilimi
Sosyal Bilimler (SOC)
Sanat ve Beşeri Bilimler (AHCI)
Mühendislik, Bilişim ve Teknoloji (ENG)