4. Walter Strauss Koro Şefliği Ustalık Sınıfı
1988 yılından beri Türkiye’de koro müziğinin öncü topluluklarından olan Devlet Çoksesli Korosu, genç koro şeflerinin yetişmesi için girişimini yaptığı Koro Şefliği Ustalık Sınıfı’nın dördüncüsünü gerçekleştiriyor. Daha önce Paulo Lourenço (Portekiz) ve Lorenzo Donati (İtalya) gibi isimlerin konuk olduğu ustalık sınıfı, bu sezon Ragnar Rasmussen yönetiminde gerçekleşecek.
Türkiye’de koro müziğine büyük emekleri olan Devlet Çoksesli Korosu'nun unutulmaz şefi Walter Strauss’a adanan ustalık sınıfında Türkiye’nin dört bir yanından koro şefleri Ankara’da buluşuyor. Katılımcılar gerek eğitmenlerle koro şefliği alanındaki farklı konular üzerine çalışma imkanı buluyor, gerekse Türkiye’nin önde gelen profesyonel topluluklarından Devlet Çoksesli Korosu ile bir konser yönetme şansını yakalıyorlar. Katılımcılar eğitmenlerle koro şefliği alanındaki farklı konular üzerine çalışma imkanı bulurken, Türkiye’nin önde gelen profesyonel topluluklarından Devlet Çoksesli Korosu ile bir konser yönetme fırsatını da yakalıyor.
Bu sezonki ustalık sınıfının özelliklerinden biri de, ilk kez Avrupa’dan öğrencilerin de katılımıyla etkinliğin uluslararası boyuta ulaşmış olması.
4. Walter Strauss Koro Şefliği Ustalık Sınıfı, 2 Şubat Cumartesi günü aktif katılımcıların yöneteceği bir konser ile sona erecek.
https://www.facebook.com/devletcokseslikorosu/videos/4-walter-strauss-koro-şefliği-ustalık-sınıfı-aktif-katılımcılarından-arın-aykuta/2326430617636554/