Mutfak Ekipmanlarında Kullanılan Malzemeler, Mutfak Uygulamaları


Şık A.

in: Kitchen Applications, Prof. Dr. Semra Akar Şahingöz,Dr. Öğr. Üyesi Tufan Süren, Editor, Detay yayıncılık, Ankara, pp.35-89, 2020

  • Publication Type: Book Chapter / Chapter Research Book
  • Publication Date: 2020
  • Publisher: Detay yayıncılık
  • City: Ankara
  • Page Numbers: pp.35-89
  • Editors: Prof. Dr. Semra Akar Şahingöz,Dr. Öğr. Üyesi Tufan Süren, Editor
  • Gazi University Affiliated: Yes

Abstract

Kitapta endüstriyel mutfak planlanması ve ergonomi, mutfakta kullanılan ekipmanlar ile mutfak araçlarında kullanılan malzemeler, bu malzemelerin özellikleri, avantaj ve dezavantajları ile ilgili bilgilere yer verilmiştir. Besin gruplarına göre yiyecek hazırlama ve pişirme yöntemleri, ordövler, kanepeler, salatalar, çorbalar, pilavlar, makarnalar, yumurta yemekleri, etler, su ürünleri, soslar, unlu mamuller, tatlı, pasta hazırlama ve süsleme konuları ele alınmış, ilgili bölümler örnek reçetelerle ve görsellerle sunulmuştur. Ayrıca yiyecek içecek servis yöntemleri, hijyen, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik riskler alınabilecek önlemler üzerinde durulmuştur. Kitabın sahip olduğu içerikle yüksekokul programları ve fakültelerin ilgili bölümlerinin müfredatlarında yer alan mutfak uygulamaları dersleri için kaynak kitap niteliğinde hazırlanmış, öğrenme çıktıları ve bölüm sonu sorular da yer almıştır.