Atıf İçin Kopyala
Orhan N., ASLAN M., PEKCAN M., DELİORMAN ORHAN D., BEDİR E., Ergun F.
JOURNAL OF ETHNOPHARMACOLOGY, cilt.139, sa.1, ss.110-118, 2012 (SCI-Expanded)
-
Yayın Türü:
Makale / Tam Makale
-
Cilt numarası:
139
Sayı:
1
-
Basım Tarihi:
2012
-
Doi Numarası:
10.1016/j.jep.2011.10.027
-
Dergi Adı:
JOURNAL OF ETHNOPHARMACOLOGY
-
Derginin Tarandığı İndeksler:
Science Citation Index Expanded (SCI-EXPANDED), Scopus
-
Sayfa Sayıları:
ss.110-118
-
Anahtar Kelimeler:
Antioxidant, Diabetes mellitus, Ferulic acid, Hypoglycaemic, Juniperus oxycedrus ssp oxycedrus L. (Cupressaceae), Oleuropeic acid, Shikimic acid, FERULIC ACID, TRADITIONAL MEDICINE, LIPID-PEROXIDATION, FOLK MEDICINE, ANTIOXIDANT, TURKEY
-
Gazi Üniversitesi Adresli:
Evet
Özet
Ethnopharmacological relevance: Decoction of Juniperus oxycedrus subsp. oxycedrus L (Cupressaceae) berries is used internally as tea and pounded fruits are consumed to lower blood glucose levels in Turkey.