TM YÖNTEMİ İLE ALÜMİNYUM ESASLI KÜRESEL ŞEKİLLİ METALİK KÖPÜK ÜRETİMİ VE ÜRETİM PARAMETRELERİNİN İNCELENMESİ


Tezin Türü: Yüksek Lisans

Tezin Yürütüldüğü Kurum: Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

Tezin Onay Tarihi: 2009

Tezin Dili: Türkçe

Öğrenci: Arif UZUN

Danışman: MEHMET TÜRKER

Özet:

Bu çalışmada, toz metalurjisi yöntemi ile alüminyum esaslı küresel şekilli metalik köpük üretimi gerçekleştirilmiştir. Üretim parametrelerinden köpürtme sıcaklığı, köpürtme süresi, köpürtücü madde miktarı ve deformasyon miktarının küresel şekilli metalik köpük üretimi üzerine etkileri belirlenmiştir. Yapılan deneysel çalışmada Alümix 231 tozlarına köpürtücü madde miktarının köpürmeye etkirsini incelemek amacıyla %0,5-0,75-1 ve 1,5 oranlarında TiH2 ilave edilerek 30 dakika karıştırılmıştır. Daha sonra karışım tozlar kalıp içerisinde tek yönlü preste 600 MPa basınç uygulanarak preslenmiş ve belirli ölçülerde numuneler elde edilmiştir. Elde edilen numuneler 550oC sıcaklıkta ısıtılıp 180 dakika süreyle bekletilmiştir. Fırın içerisinden alınan numuneler deformasyonun köpürmeye etkisini incelemek amacıyla %10-30-50 ve 70 oranlarda deforme edilip, belirli boyutlarda kare şeklinde kesilerek köpürmeye hazır numuneler elde edilmiştir. Daha sonra kesilmiş numuneler fırın içerisine ayrı ayrı yerleştirilip 650oC, 670oC, 690oC ve 710oC'da 2 ile 5 dakika arasında 30 saniye aralıklarla bekletilerek köpürtme işlemine tabii tutulmuştur. Bu işlem sırasında herhangi bir kalıp kullanılmadan serbest köpürtme yapılmıştır. Elde edilen Al köpük numunelerde, üretim parametrelerinin lineer genişlemeye, yoğunluğa ve gözenek yapısına etkileri araştırılmıştır. Deneysel çalışmalar sonucunda deformasyon miktarındaki artış (%70) ile beraber gözenek sayısının azaldığı, gözenek boyutunun, lineer genişleme oranın ve boşluk miktarının ise arttığı tespit edilmiştir. Köpürtme sıcaklığının, köpürtme süresinin ve köpürtücü madde miktarının aynı anda artırılması numunelerde homojen olmayan gözenek yapısı oluşumuna, yer yer çöküntülere, boşluk ve lineer genişleme oranlarının azalmasına neden olduğu belirlenmiştir. Dolayısıyla bu parametrelerin ara değerlerde seçilmesi (690oC, %1 TiH2, 3-3,5 dak) köpürebilirliğe olumlu yönde etki etmektedir.