Tezin Türü: Yüksek Lisans
Tezin Yürütüldüğü Kurum: Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye
Tezin Onay Tarihi: 2008
Tezin Dili: Türkçe
Öğrenci: İSMAİL TEKAÜT
Danışman: ULVİ ŞEKER
Özet:Bu çalışmanın amacı, malzemenin işlenmesi esnasında, titreşime etki eden faktörlere bağlı olarak, kesici takımda oluşan titreşimin yüzey pürüzlülüğüne etkisini inceleyerek, optimum kesme şartlarını tayin etmektir. Bu amaçla, kuru kesme şartları altında, dört farklı talaş kırıcı (SA, MA, MS, GH) formuna sahip kaplamalı sementit karbür kesici takımlar kullanılarak, işleme deneyleri gerçekleştirilmiştir. Kesme parametreleri olarak, sabit kesme derinliğinde (2,5 mm) dört farklı kesme hızı (200, 250, 300, 350 m/min) ve üç farklı ilerleme (0,15, 0,25, 0,35 mm/rev) kullanılmıştır. Bu kesme parametreleri ile 40 mm çapındaki AISI 1050 malzemesi deney numunelerinden 50 mm boyunda talaş kaldırılarak 48 adet deney yapılmıştır. Talaş kaldırma esnasında titreşimler ve kesme kuvvetleri beraber, yüzey pürüzlülüğü ise daha sonra ölçülmüştür. Bu ölçümler ışığında, titreşimin ivme değerleri ile yüzey pürüzlülüğündeki değişimler incelenmek suretiyle bir değerlendirme yapılmıştır. Deneylerin tamamında hem kesme hızı-titreşim ivmesi ve kesme hızı-yüzey pürüzlülüğü hem de ilerlemetitreşim ivmesi ve ilerleme-yüzey pürüzlülüğü grafikleri titreşim ivmesi ve yüzey pürüzlülüğü açısından karşılaştırıldığında, grafiklerdeki birbiriyle örtüşen eğilim titreşim-yüzey pürüzlülüğü ilişkisini açıkça ortaya koymaktadır. Titreşim ivmesinin artan değerleri ile birlikte yüzey pürüzlülüğü değerleri de artış göstermiştir. Bu durum, titreşimin yüzey pürüzlülüğü üzerindeki olumsuz etkisini açıkça ortaya koymaktadır. Farklı kesme hızlarında talaş kırıcı performansları değerlendirildiğinde; 200 m/min kesme hızında en iyi sonuçlar MS talaş kırıcı formuyla, ikinci en iyi sonuçlar ise SA talaş kırıcı formuyla elde edilmiştir. Her dört talaş kırıcı formu için 250 m/min kesme hızı ve 0,25 mm/rev ilerleme değeri, ortak olarak en iyi sonuçların gözlendiği optimum değerler olmuştur.