Araştırma Alanları

Mühendislik Çok Disiplinli

Mühendislik, multidisipliner mühendislik için genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları kapsar. İlgili konular mühendislik, mühendislik eğitimi, güvenilirlik çalışmaları ve ses mühendisliği bilgisayar bilimi ve matematik içerir.

Bilgisayar Bilimi Yapay Zeka

Bilgisayar Bilimi, Yapay Zeka, etkili bir akıl yürütme, problem çözme, bilgi temsili kullanma ve çelişkili veya muğlak bilginin analizini gerçekleştiren makineler oluşturmak için araştırma ve tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu kategori, uzman sistemler, bulanık sistemler, doğal dil işleme, konuşma tanıma, örüntü tanıma, bilgisayar görüşü, karar destek sistemleri, bilgi tabanları ve sinir ağları gibi yapay zeka teknolojileri ile ilgili kaynakları içermektedir.

Ekoloji

Ekoloji, ekolojik ekonomi, ekolojik mühendislik, ekotoksikoloji, ekolojik modelleme, evrimsel ekoloji, biyocoğrafya, kimyasal ekoloji, deniz ekolojisi, yaban hayatı araştırmaları, mikrobiyal ekoloji, moleküler ekoloji dahil olmak üzere, organizmaların ve çevrelerinin karşılıklı ilişkilerinin incelenmesi ile ilgili birçok alanı kapsayan kaynakları kapsamaktadır. ve nüfus ekolojisi. Bu kategori ayrıca genel ekoloji kaynaklarını ve belirli ekolojik sistemlere ayrılanları içerir.

Çevre Bilimleri

Çevre Bilimleri, çevre çalışmalarının çevre, kirlilik ve toksikoloji, çevre sağlığı, çevresel izleme, çevresel jeoloji ve çevre yönetimi gibi birçok yönüyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori aynı zamanda toprak bilimi ve koruma, su kaynakları araştırması ve mühendislik ve iklim değişikliği içerir.

Biyolojik Çeşitliliğin Korunması

Biyoçeşitlilik Koruma, türlerin ve ekosistemlerin koruma yönetimine ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Konular arasında koruma ekolojisi, biyolojik koruma, paleobiyoloji, doğal tarih ve doğa bilimleri bulunmaktadır.