Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği, Makina Mühendisliği
WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Mekanik, Mühendislik İmalat, Mühendislik Çok Disiplinli, Mekanik
Avesis Araştırma Alanları: Makina Mühendisliği, Makina Tasarımı, Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat, Tahribatsız Muayene, Geleneksel olmayan imalat yöntemleri, Kaynak Yöntemleri, Malzeme, Mekanik, Katı Cisimler Mekaniği, Sonlu Elemanlar Yöntemi, Mekanik Testler, Yer Testleri - Yapısal Testler (Deformasyon, Gerilme, Titreşim, Akustik, vb.)

Yayınlardaki İsimler: Canyurt O. E., Canyurt O, Canyurt Olcay Ersel, Canyurt OE, Canyurt CE, Canyurt Olcay E., Canyurt Cay Ersel

Metrikler

Yayın

49

Atıf (WoS)

749

H-İndeks (WoS)

15

Atıf (Scopus)

850

H-İndeks (Scopus)

16

Atıf (Scholar)

123

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Proje

14

Tez Danışmanlığı

9

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Ersel Canyurt, Kahramankazan, ANKARA nüfusuna kayıtlıdır. Gazi Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini 1992 yılında başarı ile tamamlamıştır. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Amerika Birleşik Devletlerinde yapmıştır. Yüksek Lisans eğitimini Northeastern Üniversitesinde, Boston, Massachussets, 3.65/4.00 not ortalaması (GPA) ile, Doktora eğitimini Rensselaer Polytechnic Institude (RPI), Albany, New York, 4.00/4.00 not ortalaması ile tamamlamıştır.

Doktora eğitimi sırasında General Motors (GM), Araştırma Geliştirme (AR-GE) Laboratuvarında, Michigan; Ethanol 85 ile çalışan gelişmiş motor tasarımında silindir yatak ve segman yüzeyi kaplama ve aşınma üzerine araştırmacı uzman olarak çalışmıştır. Advanced Innovative Technology (AIT), New York; şirketinde, roket savaş başlığı tasarımı, roket analiz ve simülasyonu üzerine çalışmalar yapmıştır. 2003 tarihinde Türkiye'ye dönmüştür.

Pamukkale Üniversitesinde 2003-2018 yılları arasında Akademik ve Araştırma Geliştirme faaliyetlerinde yer almıştır. TÜBİTAK 1001, BAP projelerinde yürütücü olarak Cam, Karbon, Nano Katkılı Kompozit malzemelerin mekanik özelliklerin geliştirilmesi üzerine tasarım ve analiz çalışmalarını yürütmüştür. 2007 yılında Doçent, 2013 yılında Profesör kadrosuna atanmıştır. 2011-2016 tarihlerinde Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri dergisinin Alan Editörlüğünü, 2016-2018 tarihlerinde Derginin Baş Editörlük görevini yürütmüştür. Derginin TÜBİTAK ULAKBİM ve WOS-ESCI tarama listesinde yer almasına katkıda bulunmuştur.

2016 tarihinde, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Makine İmalat Teknolojileri Grubu Danışma kurulu (DK) üyeliğine getirilmiştir. 3 yıl boyunca DK üyeliği görevini sürdürmüştür.

2018-2019 yıllarında Gazi Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği bölümünde bulunmuştur. 2019-2020 tarihlerinde Gazi Üniversitesi Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatör Yardımcısı olarak Üniversitenin AR-GE stratejilerine katkıda bulunmuştur. 2019 yılında Gazi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği bölümüne atanmıştır. Eklemeli İmalat Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKTAM) Müdür Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Şu anda Akademik, Araştırma Geliştirme çalışmalarında yer almaktadır.

TÜBİTAK (TEYDEB, KAMAG vb.), Kalkınma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilgili projelerde, panellerde hakem, izleyici olarak ve Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Doçentlik jürisi olarak görev yapmaktadır.

TEYDEB Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması (SAYEM), TÜBİTAK 2244-Sanayi Doktora Programı Proje yürütücülüğü, T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Projesi, TÜBİTAK 1004 - Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı, Ufuk 2020, Avrupa Birliği Cofund projelerinde proje araştırmacısı olarak çalışmaktadır. Bu projelerde Savunma Sanayi Kuruluşları ve Üniversiteler ile işbirliği ortak proje çalışmalarını sürdürmektedir.

TÜBİTAK (TEYDEB, KAMAG vb.), Kalkınma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilgili projelerde, panellerde hakem, izleyici olarak ve Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Doçentlik jürisi olarak görev yapmaktadır.

Evli ve 1 çocuk babası olan CANYURT iyi derecede İngilizce bilmektedir.

İletişim

E-posta
canyurt@gazi.edu.tr
Web Sayfası
https://avesis.gazi.edu.tr/canyurt
Ofis
Makina Müh. No 415
Posta Adresi
Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Eti Mah. Yükseliş Sok. No:5 Makina Mühendisliği Maltepe, Çankaya / ANKARA