WoS Araştırma Alanları:
Bilgisayar Bilimi
Avesis Araştırma Alanları:
Bilgi Sistemleri, Haberleşme ve Kontrol Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Algoritmalar, Bilgi Güvenliği ve Güvenilirliği, Bilgisayar Ağları, Bilgisayarla Görme, Donanım, Veritabanı ve Veri Yapıları, Yapay Zeka, Bilgisayarda Öğrenme ve Örüntü Tanıma, Yazılım
Metrikler
Biyografi
Prof. Dr. Murat DENER, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Elektronik Bilgisayar Eğitimi Bölümü’nde 2005 yılında tamamladı. Yüksek lisans ve Doktora derecelerini sırasıyla 2008 ve 2012 yıllarında Gazi Üniversitesi, Bilişim Enstitüsü, Elektronik Bilgisayar Eğitimi Bölümü’nden aldı. 2005-2012 yılları arasında Arş.Gör., 2012-2018 yılları arasında da Dr. olarak Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Bilişim Koordinatörü ve Kalite Koordinatörü olarak görev yaptı. 2013 yılında İzmir Narlıdere İstihkam Okulunda vatani görevini yaptı. 2018 yılında Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği alanında Doçentlik ünvanı aldı. 2018-2020 yılları arasında Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, 2020-2023 yılları arasında Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bilgi Güvenliği Mühendisliğinde Doçent olarak görev yapmış, 2023 yılından itibarende aynı bölümde Profesör olarak görevine devam etmektedir. 2020 yılından beri Fen Bilimleri Enstitüsü, Bilgi Güvenliği Mühendisliği Bölüm Başkanlığını yürütmektedir.
2011 yılında Amerika'da Georgia State Üniversitesi'nde yazma ve konuşma üzerine ingilizce dil eğitimi almış, burada gösterdiği başarıdan dolayı akademik başarı ödülüne layık görülmüştür. Aynı zamanda Georgia Tech Üniversitesi'nde doktora çalışmalarına devam etmiş, Georgia Tech stadyumuna kurulan sensör ağ çalışmasında oluşturulan ekibe liderlik etmiştir. 2009 yılında "Embed4Auto - Otomotiv ve Gömülü Yazılım Sistemlerinde UML Model Tabanlı Yazılım Geliştirilmesi" AB projesi kapsamında Yunanistan, 2011 yılında "Uzaktan Eğitim Sistemi ile Eğitim Kalitesinin Arttırılması" AB projesi kapsamında Portekiz, 2012 yılında "Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi" AB projesi kapsamında Belçika, 2014 yılında "Rüzgâr enerjisi potansiyelinin belirlenmesi, projelendirilmesi ve uygulamaya yönelik yeni yaklaşımlar" AB projesi kapsamında Almanya'da çalışmalarda bulunmuştur. 2013 yılında Kazakistan, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesinde bir dönem ders vermiştir.
Araştırmaları ve incelemeleri sırasında Türkiye’de akıllı şehirlerin alt yapısını oluşturan Kablosuz Sensör Ağlarının uygulamalarının yapıldığı bir şirket olmaması, uygulamaların sadece makalelerde yer alması, araştırma projelerinde gereken sensör düğümlerinin Türkiye’de bulunmaması, yurtdışından ithal edilmesi, bunun içinde aylarca beklenmesi sebebiyle 2014 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Teknogirişim Sermayesi Desteği ile şirket kurmuş, 2015 yılında Türkiye'de ilk kez "WiSeN" adıyla sensör düğümünü üretmiş, marka ve patentini almıştır. Üretilen sensör düğüm ile geliştirilen uygulamalar neticesinde, 2014 yılında Gazi Üniversitesi, Teknoloji Transfer Ofisinin düzenlediği II. İş Fikri Yarışmasında İkincilik Ödülü, Gazi Üniversitesinin düzenlediği II. Bilim Günleri Proje Pazarı Yarışmasında Teşvik Ödülü, 2015 yılında Liyakat Derneği tarafından düzenlenen III. Girişim Kampüsü, Genç Girişimcilik Kategorisinde Birincilik Ödülü, 2018 yılında Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen TET AR-GE Proje Pazarı, Proje Baharı 7, Akıllı Binalar ve Çevre Kategorisinde Birincilik Ödülü kazanmıştır. 2014 yılında Junior Chamber International tarafından düzenlenen Türkiye’nin On Başarılı Genci projesinde “Kişisel Başarı” kategorisinde Türkiye Birinciliği Ödülü almıştır. Japonya'da düzenlenen Dünya Birinciliği için ülkemizi temsil etmiş, 154 ülke birincisi arasından ilk 20'ye kalmıştır.
Lisans, Lisansüstü seviyesinde dersler ve kursları içeren eğitim-öğretim faaliyetlerine yoğun olarak devam etmekte, birçok doktora/yüksek lisans tez danışmanlığı yürütmektedir. Araştırma alanları arasında siber güvenlik, veri bilimi, büyük veri analitiği, yapay zeka, nesnelerin interneti, akıllı şehirler, blokzincir ve nörobilim bulunmaktadır. Uluslararası / Ulusal Makale, Bildiri, Kitap bölümü olmak üzere 140'dan fazla yayını mevcuttur. Birçok uluslararası (AB) ve ulusal projede (BAP, ADEP, Güdümlü, TÜBİTAK, KOSGEB, Teknopark, Bakanlıklar) danışman, yürütücü ve araştırmacı olarak görev yapmıştır. Birçok uluslararası ve ulusal dergide editörlük ve hakemlik faaliyetleri bulunmaktadır. 2023 yılından beri Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Kalite Komisyonu Üyesi ve Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Yüksek Performanslı Hesaplamalı Nörobilim Laboratuvarı'nda Araştırmacı olarak çalışmalarına devam etmektedir.
İletişim
- E-posta
- muratdener@gazi.edu.tr
- Web Sayfası
- https://avesis.gazi.edu.tr/muratdener
- İş Telefonu
- +90 312 202 3722
- Fax Telefonu
- +90 312 202 3710