Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Teknoloji Fakültesi, Elektrik - Elektronik Mühendisliği, Elektrik - Elektronik Mühendisliği
WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Elektrik Ve Elektronik
Avesis Araştırma Alanları: Enerji, Doğrudan Enerji Dönüşümü ve Enerji Depolaması, Güç Sistemlerinin Analizi, Enerji Üretim İstasyonları ve Tesisleri, Enerji İletimi ve Dağıtımı, Yenilenebilir Enerji, Yüksek Gerilim Teknikleri

Metrikler

Yayın

308

Atıf (WoS)

2240

H-İndeks (WoS)

22

Atıf (Scopus)

3515

H-İndeks (Scopus)

30

Atıf (Scholar)

564

H-İndeks (Scholar)

15

Atıf (TrDizin)

18

H-İndeks (TrDizin)

2

Proje

13

Tez Danışmanlığı

30

Açık Erişim

30
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR, lisans eğitimini 1992 yılında Gazi Üniversitesi Elektrik Eğitimi Bölümü'nde tamamladı ve sırasıyla 1998 ve 2002 yıllarında Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nden Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini aldı.

Dr. Ramazan BAYINDIR, Gazi Üniversitesi Elektrik Eğitimi Bölümü'nde Araştırma Görevlisi, Yardımcı Doçent olarak çalıştı. Gazi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde Doçent oldu. Şu anda aynı bölümde Profesör olarak çalışmaktadır. Başlıca uzmanlık alanları arasında yenilenebilir enerji kaynakları, mikro şebekeler, dağıtılmış üretim, akıllı şebeke uygulamaları ve programlanabilir mantık denetleyicili (PLC) endüstriyel otomasyon yer almaktadır. “International Conference on Renewable Energy Research and Applications (ICRERA 2012-2023), International Conference on Smart Grid (icSmartGrid 2012-2023), 16th International Power Electronics and Motion Control Conference and Exposition (PEMC 2014) ve International Conference on Power Engineering, Energy and Electrical Drives, (POWERENG 2013)  konferansında program başkanlığı yapmıştır. SCI indeksli saygın dergilerde konuk editör olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, birçok üst düzey bilimsel dergide hakem olarak görev yapmıştır. Dr. Bayındır, şu anda Tübitak Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Dergisi Editör Kurulu Üyesi ve IEEE Access Editörüdür.

Dr. Bayındır, çalışma alanında 386'dan fazla dergi ve konferans bildirisine sahiptir. Ayrıca 4 ulusal ve 2 uluslararası kitabı yayınlanmıştır.

 Birçok ulusal projeyi tamamlayan Dr. Bayındır, birçok Avrupa ülkesinin katılımcı olduğu projede de yer aldı. Farklı alanlarda eğitim ve müfredat tasarımı ve geliştirme, mesleki ve teknik eğitim, uluslararası düzeyde projeler tasarlama, organize etme ve planlama, eğitim ve mesleki eğitim materyali geliştirme gibi bazı temel yeterliliklere sahiptir. IEEE Kıdemli Üyesi, ayrıca PEMC Yürütme Kurulu Üyesidir.

Dr. Bayındır, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı, Gazi Meslek Yüksekokulu Müdürü, Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak görev yaptı.