Arş. Gör. MERYEM SABAN GÜLER
Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Özgeçmiş Dosyası İndir
Türkçe
English
Gazi Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
Makaleler
8
Tümü (8)
SCI-E, SSCI, AHCI (3)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (4)
ESCI (1)
Scopus (3)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (2)
1.
Effect of omega-3 fatty acids on adipose tissue: histological, metabolic, and gene expression analyses in mice fed a high-fat diet
SABAN GÜLER M.
,
YILDIRAN H.
,
SEYMEN C. M.
Scientific Reports
, cilt.15, sa.1, 2025 (SCI-Expanded)
2.
Integrated analysis of mRNA expression of key metabolic genes and histological evaluation of caffeine and L-theanine supplementation in diet-induced obese rats
ARSLAN S.
,
SABAN GÜLER M.
,
SEYMEN C. M.
,
ARIK EROL G. N.
,
AĞAGÜNDÜZ D.
Food Bioscience
, cilt.73, 2025 (SCI-Expanded)
3.
Süt Benzeri Bitki Bazlı İçecekler Hayvan Sütlerine Alternatif Olabilir Mi? Enerji ve Besin Ögesi Değerleri Açısından Karşılaştırılması
ARSLAN S.
,
SABAN GÜLER M.
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.14, sa.2, ss.459-467, 2025 (Hakemli Dergi)
4.
Butyrate: A potential Mediator of Obesity and Microbiome via Different Mechanisms of Actions
Saban Güler M.
,
Arslan S.
,
Ağagündüz D.
,
Cerqua I.
,
Pagano .
,
Canan R. B.
, et al.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
, cilt.199, ss.115420, 2025 (SCI-Expanded)
5.
Comprehensive Review of Nobiletin, a Citrus Flavonoid: Metabolism and Anti-tumor Properties
Saban Güler M.
,
Yıldıran H.
Clinical and Experimental Health Sciences
, cilt.14, sa.2, ss.561-571, 2024 (ESCI)
6.
The Benefits of Brassica Vegetables on Human Health
ŞANLIER N.
,
SABAN GÜLER M.
Journal of Human Health Research
, cilt.1, sa.1, ss.1-13, 2018 (Hakemli Dergi)
7.
BESİNİN İÇERİĞİ, İŞLEME VE PİŞİRME YÖNTEMLERİNİN GLİSEMİK İNDEKS ÜZERİNE ETKİSİ
SABAN GÜLER M.
,
BİLİCİ S.
Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.2, sa.3, 2017 (Hakemli Dergi)
8.
Correlation of drinking water nutritional element levels with body composition of women aged 55-70 years living in Batman province
ÇETİN İ.
,
NALBANTÇILAR M. T.
,
İNCİ R.
,
SABAN GÜLER M.
,
TOSUN K.
,
NAZİK A.
Dicle Tıp Dergisi
, cilt.44, sa.1, ss.99-108, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
6
1.
OBEZ RATLARDA L-THEANİN VE KAFEİNİN SERUM LİPİDLERİ VEATEROJENİK İNDEKSLER ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
ARSLAN S.
,
SABAN GÜLER M.
,
SEYMEN C. M.
,
ARIK EROL G. N.
,
AĞAGÜNDÜZ D.
XI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 Ekim 2024, (Özet Bildiri)
2.
Süt Benzeri Bitkisel Bazlı İçecekler Hayvan Sütlerine Alternatif Olabilir Mi?: Enerji/Besin Ögesi Değerleri Karşılaştırması
SABAN GÜLER M.
,
ARSLAN S.
Uluslararası - 4. Sağlıklı Büyüyen Çocuk Kongresi, Isparta, Türkiye, 12 Eylül 2024, (Özet Bildiri)
3.
Sağlıklı Bir İçecek Alternatifi Olarak Kombucha: Güçlü Bir Antioksidan Mı?
ARSLAN S.
,
SABAN GÜLER M.
Uluslararası - 4. Sağlıklı Büyüyen Çocuk Kongresi, Isparta, Türkiye, 12 Eylül 2024, (Özet Bildiri)
4.
Use of Nutritional Screening Tools in Cancer-Associated Malnutrition
SABAN GÜLER M.
,
BİLİCİ S.
ICFHN 2018 : 20th International Conference on Food and Human Nutrition, 16 - 17 Ağustos 2018, cilt.12, (Özet Bildiri)
5.
CORRELATION OF DRINKING WATER TRACE ELEMENT LEVELS WITH BODY COMPOSITION OF WOMEN BETWEEN 55 70 YEARS OF AGE
ÇETİN İ.
,
NALBANTÇILAR M. T.
,
İNCİ R.
,
SABAN GÜLER M.
,
tosun k.
,
nazik a.
International Engineering, Science and Education Conference, Diyarbakır, Türkiye, 1 - 03 Aralık 2016, (Tam Metin Bildiri)
6.
Relationship between Micro Element Levels of Public Drinking Waters and Body Compositions of People Living in Turkey
ÇETİN İ.
,
NALBANTÇILAR M. T.
,
YILMAZ B.
,
SABAN GÜLER M.
,
Tosun K.
,
Akın S.
11th Nordic Nutrition Conference, 20 - 22 Haziran 2016, (Özet Bildiri)
Kitaplar
3
1.
Diyabet ve Probiyotikler
Saban Güler M.
,
Ayyıldız F.
Sağlık için PROBİYOTİKLER El Kitabı, Mustafa Altındiş, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.189-208, 2024
2.
Besin Etiketleri: Tüketici Bilgilendirmesi ve Etik Kurallar
SABAN GÜLER M.
Sağlık Bilimlerinde Yenilikçi Çalışmalar, DEMİREL, Sadettin, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.693-716, 2023
3.
İşçilerde Menü Planlama
KARABUDAK E.
,
SABAN GÜLER M.
,
KARABULUT Ö. F.
,
BAYRAK ERSİN M.
,
AYDOĞAN İ.
,
AKÖZ E.
, et al.
Toplu Beslenme Sistemleri (Toplu Tüketim Yerleri) İçin Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi, Beyhan Y, Bilici S, Kızıl M, Editör, T.C.Sağlık Bakanlığı Yayın No: 1184, ss.131-179, 2020
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
19
Yayın (WoS)
4
Yayın (Scopus)
3
Atıf (WoS)
22
H-İndeks (WoS)
1
Atıf (Scholar)
25
H-İndeks (Scholar)
2
Atıf (TrDizin)
1
H-İndeks (TrDizin)
1
Atıf (Sobiad)
15
H-İndeks (Sobiad)
1
Atıf (Diğer Toplam)
5
Proje
3
Açık Erişim
2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları