Arş. Gör. HİLAL BETÜL ALTINTAŞ BAŞAR


Sağlık Bilimleri Enstitüsü, -

-


WoS Araştırma Alanları: Yaşam Bilimleri (Life)


Avesis Araştırma Alanları: Beslenme ve Dietetik, Sağlık Bilimleri

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Eğitim Bilgileri

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Doktora

Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, -, Türkiye

2016 - 2018

2016 - 2018

Yüksek Lisans

Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Yl) (Tezli), Türkiye

2010 - 2014

2010 - 2014

Lisans

Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye

Araştırma Alanları

Beslenme ve Dietetik

Sağlık Bilimleri

Akademik Ünvanlar / Görevler

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik

2015 - 2016

2015 - 2016

Araştırma Görevlisi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü

Makaleler

Tümü (2)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

1. SÜPERMARKETLERDE SAĞLIKLI BESLENME ALIŞKANLIĞI TEŞVİK UYGULAMALARI

Altıntaş Başar H. B., Bilici S.

7. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 28 - 29 Mayıs 2022, sa.52866, ss.407-415, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

2. TOPLUM BESLENME ALIŞKANLIKLARININ GELİŞTİRİLMESİNDE SAĞLIKLI BESİN OTOMATLARININ YERİ

Altıntaş Başar H. B., Bilici S.

7. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 28 - 29 Mayıs 2022, sa.52866, ss.399-406, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

3. EVALUATION OF THE EFFECT OF THE NUTRITION-FRIENDLY SCHOOLS PROGRAM ON THE CONSUMPTION OF FRUIT AND VEGETABLES OF STUDENTS

Altıntaş Başar H. B., Tek N.

3.Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi “Farkındalık-Her Yönüyle İnsan ve Beslenme”, Edirne, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2022, ss.1-2, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

4. GIDA ATIKLARININ AZALTILMASI, DEĞERLENDİRİLMESİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Altıntaş H. B., Bilici S.

4. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2020, ss.321-329, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

5. BESLENME EĞİTİMİNDE DAVRANIŞ MODELLERİ VE TEORİLERİ

Altıntaş H. B., Bilici S.

4. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2020, ss.313-320, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

6. KAHVERENGİ YAĞ DOKUSUNUN ENERJİ HARCAMASI ÜZERİNE ETKİSİ NEDİR?

DENİZ GÜNEŞ B., TEK N., AKBULUT G., ALTINTAŞ H. B.

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 26 - 28 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

7. Apelin and nutrient intake relation

ALTINTAŞ H. B., TEK N.

World congress on Nutrition and Obesity Prevention Source Bercelone Spain, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

8. Evaluation of the nutritional status of studens who are attending in nutrition- friendly school (NFS) and non nutrition friendly school

ALTINTAŞ H. B., TEK N.

World congress on Nutrition and Obesity Prevention Source Bercelone Spain, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

9. ASSESSMENT OF THE “HALAL FOOD” AWARENESS OF YOUNG ADULT INDIVIDUALS

ALTINTAŞ H. B., DENİZ B., TEK N.

IV. INTERNATIONAL HALAL AND HEALTHY CONGRESS – IHHFC 2017 (NOVEMBER 3-5, ANKARA), 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

10. RECOMMENDATIONS ON THE BEHAVIOR EATING OF THE ISLAMIC PROPHET HZ. MUHAMMED (S.A.V)

ALTINTAŞ H. B., DENİZ B., TEK N.

IV. INTERNATIONAL HALAL AND HEALTHY CONGRESS – IHHFC 2017 (NOVEMBER 3-5, ANKARA), 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

11. THE PRINCIPLES OF NUTRITION IN THE VERSE OF THE QURAN-I KERİM VIEW AND SCIENTIFIC LITERATURE

ALTINTAŞ H. B., DENİZ B., TEK N.

IV. INTERNATIONAL HALAL AND HEALTHY CONGRESS – IHHFC 2017 (NOVEMBER 3-5, ANKARA), 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

12. IMPORTANCE OF EGGS IN HUMAN NUTRITION

DENİZ B., ALTINTAŞ H. B., TEK N.

IV. INTERNATIONAL HALAL AND HEALTHY CONGRESS – IHHFC 2017 (NOVEMBER 3-5, ANKARA), 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

13. Sağlık Yüksekokulu Öğrencilerinin Yeme Tutumlarının Değerlendirilmesi

KARAHAN YILMAZ S., ESKİCİ G., ALTINTAŞ H. B., YALÇIN E.

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 5 - 07 Ekim 2017, ss.73, (Özet Bildiri)

2017

2017

14. TÜRKİYE’DE VE DÜNYA’DA OKUL BESLENME PROGRAMLARI

ALTINTAŞ H. B., TEK N.

ı. uluslararsı sağlık bilimleri kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

15. ÇOCUKLARDA YEME DAVRANIŞININ GELİŞTİRİLMESİNDE KULLANILAN YÖNTEMLER

ALTINTAŞ H. B., TEK N.

ı.uluslarası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

16. Pseudo-cereals: buckwheat and quınoa

ALTINTAŞ H. B., SERİN Y., AKBULUT G., TEK N.

TABCON, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

1. School Health Studies in Turkey and School Age Follow-Up Research At National Level

Altıntaş Başar H. B., Tek N.

Current Debates in Health Sciences, Assist. Prof. Bülent Işık,Assist. Prof. Fulya Köse,Assist. Prof. Serkan Küççüktürk, Editör, Duvar Publishing, İzmir, ss.441-453, 2022

2022

2022

2. Developing Healthy Nutritional Habits: Methods Used In Children

Altıntaş Başar H. B., Tek N.

Current Debates in Health Sciences, Assist. Prof. Bülent IŞIK Assist. Prof. Fulya KÖSE Assist. Prof. Serkan KÜÇÇÜKTÜRK, Editör, Duvar Publishing, İzmir, ss.183-193, 2022

2019

2019

3. Beslenme Eğitiminde Mobil/Web Tabanlı Teknolojiler ve Uzaktan Eğitim: Vücut Ağırlığı Denetimi Örneği

ŞANLIER N., ALTINTAŞ H. B.

Beslenme Eğitimi, Prof. Dr. Nevin Şanlıer, Doç. Dr. Yasemin Akdevelioğlu, Editör, Hedef CS Yayıncılık ve Mühendislik, Ankara, ss.157-166, 2019