Eğitim Bilgileri
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDoktora
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Dr), Türkiye
2015 - 2018
2015 - 2018Yüksek Lisans
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Yl) (Tezli), Türkiye
2009 - 2013
2009 - 2013Lisans
Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyon Sağlık Yüksekokulu, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Yüksek Lisans
Erkek bireylerde beslenme durumu ve fertilite arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Yl) (Tezli)
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Beslenme ve Dietetik
Akademik Ünvanlar / Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
Makaleler
Tümü (20)
SCI-E, SSCI, AHCI (12)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (16)
ESCI (4)
Scopus (15)
TRDizin (1)
Diğer Yayınlar (4)
2025
20251. Evaluation of the relationship between dietary acid load and resting energy expenditure in women: a pilot study
Atabilen B., Şahin T. Ö., AKDEVELİOĞLU Y.
Nutrition and Food Science
, 2025 (ESCI, Scopus)
2025
20252. Comparative Analysis of Total Antioxidant Status (TAS) of Ready-to-Consume Turkish Coffees With Different Flavoring Agents
AĞAGÜNDÜZ D., Ağbal Z., Sarikaya D., Sağit B., Şahin T. Ö.
Journal of Food Biochemistry
, cilt.2025, sa.1, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20243. Human Breast Milk Exosomes: Affecting Factors, Their Possible Health Outcomes, and Future Directions in Dietetics
Çelik Gürbulak E., Cemali O., Sahin T. O., Deveci G., Çakır Biçer N., Hırfanoğlu İ. M., et al.
NUTRIENTS
, cilt.16, sa.20, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20244. Unveiling the Impact of Lactic Acid Bacteria on Blood Lipid Regulation for Cardiovascular Health
Yilmaz B., Arslan N., Sahin T. O., AĞAGÜNDÜZ D., ÖZOĞUL F., Rocha J. M. F.
FERMENTATION-BASEL
, cilt.10, sa.7, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20235. Validation of predictive equations for resting energy expenditure in children and adolescents with different body mass indexes
TEK N., AĞAGÜNDÜZ D., ŞAHİN T. Ö., BAYGUT H., ADANUR UZUNLAR E., Zakkour H. K., et al.
NUTRITION JOURNAL
, cilt.22, sa.1, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20236. Recent insights into the nutritional immunomodulation of cancer-related microRNAs
Sahin T. O., YILMAZ B., Yesilyurt N., Cicia D., Szymanowska A., Amero P., et al.
PHYTOTHERAPY RESEARCH
, cilt.37, sa.10, ss.4375-4397, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20237. Protein Substitutions as New Generation Pharmanutrition Approaches in the Management of Phenylketonuria
Keskin F. N., Şahin T. Ö., Capasso R., Ağagündüz D.
CLINICAL AND EXPERIMENTAL HEALTH SCIENCES , cilt.66, sa.8, ss.320-331, 2023 (ESCI, TRDizin)
2023
20238. Protein substitutions as new-generation pharmanutrition approach to managing phenylketonuria
Keskin F. N., ŞAHİN T. Ö., Capasso R., AĞAGÜNDÜZ D.
CLINICAL AND EXPERIMENTAL PEDIATRICS
, cilt.66, sa.8, ss.320-331, 2023 (ESCI, Scopus)
2023
20239. Determination of Caffeine Amount of Organic and Conventional Coffees
Deveci G., Çelik E., Cemali Ö., Şahin T. Ö., Bayazıt A. D., Özbay S., et al.
Records of Agricultural and Food Chemistry , cilt.3, sa.1, ss.14-20, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
202310. Determination of Aflatoxin B1 Contents in Peanut Protein Snack Bars
Ağagündüz D., Şahin T. Ö., Yaşar A. N., Gökyer B., Batuk M. H.
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
, cilt.2023, ss.1-8, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202311. Oxidative Changes in Ten Vegetable Oils Caused by the Deep-Frying Process of Potato
YILMAZ B., Sahin T. O., AĞAGÜNDÜZ D.
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
, cilt.2023, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202212. Bulaşıcı Olmayan Kronik Hastalıklarda Fetal Programlama
Karakuş G., Şahin T. Ö., Ağagündüz D.
Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.7, sa.3, ss.120-134, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202213. Lactic acid bacteria as pro-technological, bioprotective and health-promoting cultures in the dairy food industry
Ağagündüz D., Şahin T. Ö., Ayten Ş., Yılmaz B., Güneşliol B. E., Russo P., et al.
FOOD BIOSCIENCE
, cilt.47, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202214. Cruciferous Vegetables and Their Bioactive Metabolites: From Prevention to Novel Therapies of Colorectal Cancer
AĞAGÜNDÜZ D., ŞAHİN T. Ö., YILMAZ B., Ekenci K. D., DUYAR ÖZER Ş., Capasso R.
Evidence-based Complementary and Alternative Medicine
, cilt.2022, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202115. Dairy Lactic Acid Bacteria and Their Potential Function in Dietetics: The Food-Gut-Health Axis.
Ağagündüz D., Yılmaz B., Şahin T. Ö., Güneşliol B. E., Ayten Ş., Russo P., et al.
Foods (Basel, Switzerland)
, cilt.10, sa.12, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202016. Nutritional Factors Related to Male Fertility: Turkish Sample
Yorusun T. Ö., AKDEVELİOĞLU Y., KARABACAK R. O., BOZKURT N., Sanlier N., Yasil S., et al.
AFRICAN JOURNAL OF REPRODUCTIVE HEALTH
, cilt.24, sa.2, ss.85-95, 2020 (SSCI, Scopus)
2020
202017. Sleep quality and its relationship with night eating syndrome, the risk of diabetes, and nutritional status among university students
AKDEVELİOĞLU Y., ŞAHİN T. Ö., Yesildemir Ö.
PROGRESS IN NUTRITION
, cilt.22, sa.1, ss.304-315, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202018. EVALUATION OF ASCORBIC ACID CONTENT AND TOTAL ANTIOXIDANT STATUS OF FRESH-SQUEEZED ORANGE JUICES
Agagunduz D., Yilmaz B., Sahin T. Ö.
CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.12, sa.2, ss.17-25, 2020 (ESCI, Scopus)
2019
201919. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YEME TUTUM VE DAVRANIŞLARINA İLİŞKİN BAZI FAKTÖRLERİN İNCELENMESİ
AKDEVELİOĞLU Y., YÖRÜSÜN T. Ö.
Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.4, sa.1, ss.19-28, 2019 (Hakemli Dergi)
2017
201720. OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI BESİN VE AKTİVİTE SEÇİMLERİ İLE VÜCUT AĞIRLIĞI İLİŞKİSİ
Yörüsün T. Ö., Koçyiğit E., İçer M. A., Bozkurt O., Köksal E.
Gazi Sağlık Bilimlleri Dergisi
, cilt.4, sa.3, ss.19-26, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. Dietitians' Expectations From The Food Industry Regarding Preventing Obesity During The Covid-19 Pandemic
YILMAZ B., ŞAHİN T. Ö., GÜNEŞLİOL B. E., AYTEN Ş., KALYONCU ATASOY Z. B., AĞAGÜNDÜZ D.
2. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 16 Mart 2023, cilt.3, (Özet Bildiri)
2023
20232. Organik ve Organik Olmayan Kahvelerin Kafein Miktarlarinin Belirlenmesi
DEVECİ G., ÇELİK E., CEMALİ Ö., ŞAHİN T. Ö., BAYAZIT A. D., ÖZBAY S., et al.
2. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 16 Mart 2023, cilt.3, (Özet Bildiri)
2022
20223. Piyasada satılan “sakinleştirici” çayların miyeloperoksidaz aktivitelerinin karşılaştırılması
Karakuş G., Keskin F. N., Doğan B., Bulut M., Yörüsün T. Ö., Ağagündüz D.
2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, 15 - 17 Aralık 2022, (Özet Bildiri)
2022
20224. Modern pentatlon sporcularının beslenme bilgi düzeylerinin ve besin takviyelerine olan inançlarının değerlendirilmesİ
Yıldız M., Erbay C., Yörüsün T. Ö., Ağagündüz D.
2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, 15 - 17 Aralık 2022, (Özet Bildiri)
2022
20225. Atıştırrmalık yer fıstıklı protein barlarında Aflatoksin B1 varlığının araştırılması
Yaşar A. N., Gökyer B., Batuk M. H., Yörüsün T. Ö., Ağagündüz D.
2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, 15 - 17 Aralık 2022, (Özet Bildiri)
2022
20226. Farklı Aroma Maddeleri İçeren Tüketime Hazır Türk Kahvelerinin Toplam Antioksidan Kapasitelerinin Değerlendirmesi
Ağbal Z., Sarıkaya D., Sağıt B., Yörüsün T. Ö., Ağagündüz D.
ULUSLARARASI KAPADOKYA SAĞLIK VE YAŞAM KONGRESİ (UKSAY2022), 17 Ağustos 2022, (Özet Bildiri)
2022
20227. Yetişkin Bireylerin Ekşi Mayalı Besin Tüketim Motivasyonlarının İncelenmesi
Cüzdancı Ö. T., Kibaroğlu Ö., Demir D., Arıcan Ş. Y., Yörüsün T. Ö., Yılmaz B., et al.
ULUSLARARASI KAPADOKYA SAĞLIK VE YAŞAM KONGRESİ (UKSAY2022), 17 Ağustos 2022, (Özet Bildiri)
2021
20218. Oxidative changes in potatoes caused by deep-frying process with sunflower oil and omega 3 sunflower oil: A food modelling study
Ağagündüz D., Yörüsün T. Ö., Yılmaz B.
EurochemS XXI EuroFoodChem Conference, Belgrade, Sırbistan, 22 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2021
20219. Thermo-oxidative alterations during repeated domestic deep-frying of potatoes: Palm oils and sunflower oils
AĞAGÜNDÜZ D., YILMAZ B., YÖRÜSÜN T. Ö.
9th International Singapore Lipid Symposium – online, Singapur, 23 Şubat 2021, (Özet Bildiri)
2020
202010. Organik Ve Organik Olmayan Çay İnfüzyonlarının Toplam Fenolik Madde Miktarlarının Değerlendirilmesi
AĞAGÜNDÜZ D., YÖRÜSÜN T. Ö., YILMAZ B.
9. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
202011. Ülkemizde piyasada bulunan organik besinler ve bunlara ilişkin bazı özelliklerin değerlendirilmesi
AĞAGÜNDÜZ D., YILMAZ B., YÖRÜSÜN T. Ö.
3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), 19 - 20 Mart 2020, (Tam Metin Bildiri)
2019
201912. Beden kütle indeksi ile konstipasyon gelişim riski arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
İÇER M. A., YÖRÜSÜN T. Ö., TEK N., AKBULUT G.
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), 28 - 30 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201913. Yetişkin Bireylerin İçecek Tüketim Alışkanlıkları ile Kolon Geçiş Zamanları Arasındaki İlişkininDeğerlendirilmesi
YÖRÜSÜN T. Ö., İÇER M. A., AKBULUT G., TEK N.
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 28 - 29 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201914. Yetişkin bireylerin içecek tüketim alışkanlıkları ile kolonik geçiş zzmnları arasındaki lişkinin değerlendirilmesi
YÖRÜSÜN T. Ö., İÇER M. A., AKBULUT G., TEK N.
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 28 - 29 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201915. Yetişkin Bireylerin Meyve Suyu Satın Alma ve Tüketim Alışkanlarının Değerlendirilmesi
Ağagündüz D., Yılmaz B., Yörüsün T. Ö.
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Science, Ankara, Türkiye, 28 - 29 Haziran 2019, (Özet Bildiri)
2018
201816. Üniversite Öğrencilerinde Sosyal Medya Bağımlılığının, Yeme Davranışı ve Benlik Saygısı ile İlişkisinin Değerlendirilmesi
AKDEVELİOĞLU Y., YÖRÜSÜN T. Ö.
4. Uluslararası Sağlık ve Spor Bilimleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
201817. İlave şeker tüketimi ve kardiyovasküler risk faktörleri
AKDEVELİOĞLU Y., YÖRÜSÜN T. Ö.
Uluslararası Avrasya Biyolojik ve Kimya Bilimleri Konferansı, Ankara, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2018, ss.1010, (Özet Bildiri)
2018
201818. Üniversite Öğrencilerinin Beden Kütle İndeksleri İle Yeme Tutum ve DavranışlarıArasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
AKDEVELİOĞLU Y., YÖRÜSÜN T. Ö.
International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2018, ss.1004, (Özet Bildiri)
2017
201719. Erkeklerde sperm kalitesine bazı polifenollerin etkisi
YÖRÜSÜN T. Ö., AKDEVELİOĞLU Y.
1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.960, (Özet Bildiri)
2017
201720. Is green coffee effect in weight loss?
YÖRÜSÜN T. Ö., AKDEVELİOĞLU Y.
1. ULUSLARARASI TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER KONGRESİTABİİ VE SAĞLIKLI HAYAT, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1385, (Özet Bildiri)
2017
201721. Cardamom as a funtional food: antimicrobial effect
YÖRÜSÜN T. Ö., TEK N., AKBULUT G., BOZKURT O.
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201722. Chamomile tea potentıal effects on health
ALTINTAŞ H. B., TEK N., AKBULUT G., YÖRÜSÜN T. Ö., ATABİLEN B.
Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. Besinler
ERTAŞ ÖZTÜRK Y., ŞAHİN T. Ö., ÇELİK E.
Fonksiyonel Beslenmeye Diyetetik Bakış, Akbulut Gamze, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.169-288, 2023
2023
20232. Besin Bileşenleri
ERTAŞ ÖZTÜRK Y., ŞAHİN T. Ö., ÇELİK E.
Fonksiyonel Beslenmeye Diyetetik Bakış, Akbulut Gamze, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.73-168, 2023
2022
20223. Beslenme ile Alınan Endokrin Bozucuların Nörolojik Hastalıklar Üzerindeki Olası Rolü
Gezmen Karadağ M., Şahin T. Ö.
Endokrin Bozucular ve Sağlık, Prof.Dr. Kazım Şahin,Prof.Dr. H. Fahrettin Keleştemur, Editör, Türkiye Bilimler Akademisi, Ankara, ss.217-242, 2022