Arş. Gör. TESLİME ÖZGE ŞAHİN


Sağlık Bilimleri Enstitüsü, -

-


WoS Araştırma Alanları: Temel Bilimler (Sci)


Avesis Araştırma Alanları: Sağlık Bilimleri, Beslenme ve Dietetik

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Metrikler

Yayın

45

Yayın (WoS)

16

Yayın (Scopus)

15

Atıf (WoS)

322

H-İndeks (WoS)

7

Atıf (Scopus)

364

H-İndeks (Scopus)

7

Atıf (Scholar)

199

H-İndeks (Scholar)

5

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

8

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

2

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Doktora

Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Dr), Türkiye

2015 - 2018

2015 - 2018

Yüksek Lisans

Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Yl) (Tezli), Türkiye

2009 - 2013

2009 - 2013

Lisans

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyon Sağlık Yüksekokulu, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Yüksek Lisans

Erkek bireylerde beslenme durumu ve fertilite arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi

Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Yl) (Tezli)

Araştırma Alanları

Sağlık Bilimleri

Beslenme ve Dietetik

Akademik Ünvanlar / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik

Makaleler

Tümü (20)
SCI-E, SSCI, AHCI (12)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (16)
ESCI (4)
Scopus (15)
TRDizin (1)
Diğer Yayınlar (4)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

2. Organik ve Organik Olmayan Kahvelerin Kafein Miktarlarinin Belirlenmesi

DEVECİ G., ÇELİK E., CEMALİ Ö., ŞAHİN T. Ö., BAYAZIT A. D., ÖZBAY S., et al.

2. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 16 Mart 2023, cilt.3, (Özet Bildiri)

2022

2022

7. Yetişkin Bireylerin Ekşi Mayalı Besin Tüketim Motivasyonlarının İncelenmesi

Cüzdancı Ö. T., Kibaroğlu Ö., Demir D., Arıcan Ş. Y., Yörüsün T. Ö., Yılmaz B., et al.

ULUSLARARASI KAPADOKYA SAĞLIK VE YAŞAM KONGRESİ (UKSAY2022), 17 Ağustos 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

9. Thermo-oxidative alterations during repeated domestic deep-frying of potatoes: Palm oils and sunflower oils

AĞAGÜNDÜZ D., YILMAZ B., YÖRÜSÜN T. Ö.

9th International Singapore Lipid Symposium – online, Singapur, 23 Şubat 2021, (Özet Bildiri)

2020

2020

11. Ülkemizde piyasada bulunan organik besinler ve bunlara ilişkin bazı özelliklerin değerlendirilmesi

AĞAGÜNDÜZ D., YILMAZ B., YÖRÜSÜN T. Ö.

3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), 19 - 20 Mart 2020, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

12. Beden kütle indeksi ile konstipasyon gelişim riski arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi

İÇER M. A., YÖRÜSÜN T. Ö., TEK N., AKBULUT G.

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), 28 - 30 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

13. Yetişkin Bireylerin İçecek Tüketim Alışkanlıkları ile Kolon Geçiş Zamanları Arasındaki İlişkininDeğerlendirilmesi

YÖRÜSÜN T. Ö., İÇER M. A., AKBULUT G., TEK N.

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 28 - 29 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

14. Yetişkin bireylerin içecek tüketim alışkanlıkları ile kolonik geçiş zzmnları arasındaki lişkinin değerlendirilmesi

YÖRÜSÜN T. Ö., İÇER M. A., AKBULUT G., TEK N.

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 28 - 29 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

15. Yetişkin Bireylerin Meyve Suyu Satın Alma ve Tüketim Alışkanlarının Değerlendirilmesi

Ağagündüz D., Yılmaz B., Yörüsün T. Ö.

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Science, Ankara, Türkiye, 28 - 29 Haziran 2019, (Özet Bildiri)

2018

2018

16. Üniversite Öğrencilerinde Sosyal Medya Bağımlılığının, Yeme Davranışı ve Benlik Saygısı ile İlişkisinin Değerlendirilmesi

AKDEVELİOĞLU Y., YÖRÜSÜN T. Ö.

4. Uluslararası Sağlık ve Spor Bilimleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

17. İlave şeker tüketimi ve kardiyovasküler risk faktörleri

AKDEVELİOĞLU Y., YÖRÜSÜN T. Ö.

Uluslararası Avrasya Biyolojik ve Kimya Bilimleri Konferansı, Ankara, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2018, ss.1010, (Özet Bildiri)

2018

2018

18. Üniversite Öğrencilerinin Beden Kütle İndeksleri İle Yeme Tutum ve DavranışlarıArasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

AKDEVELİOĞLU Y., YÖRÜSÜN T. Ö.

International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2018, ss.1004, (Özet Bildiri)

2017

2017

19. Erkeklerde sperm kalitesine bazı polifenollerin etkisi

YÖRÜSÜN T. Ö., AKDEVELİOĞLU Y.

1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.960, (Özet Bildiri)

2017

2017

20. Is green coffee effect in weight loss?

YÖRÜSÜN T. Ö., AKDEVELİOĞLU Y.

1. ULUSLARARASI TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER KONGRESİTABİİ VE SAĞLIKLI HAYAT, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1385, (Özet Bildiri)

2017

2017

21. Cardamom as a funtional food: antimicrobial effect

YÖRÜSÜN T. Ö., TEK N., AKBULUT G., BOZKURT O.

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

22. Chamomile tea potentıal effects on health

ALTINTAŞ H. B., TEK N., AKBULUT G., YÖRÜSÜN T. Ö., ATABİLEN B.

Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. Besinler

ERTAŞ ÖZTÜRK Y., ŞAHİN T. Ö., ÇELİK E.

Fonksiyonel Beslenmeye Diyetetik Bakış, Akbulut Gamze, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.169-288, 2023

2023

2023

2. Besin Bileşenleri

ERTAŞ ÖZTÜRK Y., ŞAHİN T. Ö., ÇELİK E.

Fonksiyonel Beslenmeye Diyetetik Bakış, Akbulut Gamze, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.73-168, 2023

2022

2022

3. Beslenme ile Alınan Endokrin Bozucuların Nörolojik Hastalıklar Üzerindeki Olası Rolü

Gezmen Karadağ M., Şahin T. Ö.

Endokrin Bozucular ve Sağlık, Prof.Dr. Kazım Şahin,Prof.Dr. H. Fahrettin Keleştemur, Editör, Türkiye Bilimler Akademisi, Ankara, ss.217-242, 2022 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 321

h-indeksi (WOS): 7