-
2023 - 2027 PCSOS
-
2022 - 2026 Reducing acrylamide exposure of consumers by a cereals supply-chain approach targeting asparagine (ACRYRED)
-
2022 - 2026 CA21113 - Genome Editing to Treat Humans Diseases (GenE-Humdi)
-
2022 - 2026 Translational control in Cancer European Network (TRANSLACORE)
-
2023 - 2025 CA22134 - Sustainable Network for agrofood loss and waste prevention, management, quantification and valorisation (FoodWaStop)
-
2021 - 2025 Promoting Innovation of ferMENTed fOods
-
2023 - 2024 Evaluation of miR148a Expression in Infant and Follow-on Formulas
Project Supported by Higher Education Institutions
Ağagündüz D. (Executive), Deveci G., Çelik E., Cemali Ö., Hırfanoğlu İ. M., Önal E. E.
-
2023 - 2024 Ratlarda Yüksek Yağlı Diyet ile İndüklenen Obezitede Kafein ve L-Theaninin Antiobezite Etkilerinin Nutrigenomik ve Histolojik Olarak İncelenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
Ağagündüz D. (Executive), Seymen C. M., Arık Erol G. N., Arslan S., Saban Güler M.
-
2023 - 2024 Buğday, Yulaf ve Çavdar Kepeklerinden Bitkisel Süt Üretimi: Bir İnovasyon Çalışması
-
2023 - 2024 Farklı fermantasyon oranlarına ve demleme koşullarına sahip çay infüzyonlarında Ltheanin ve kafein miktarlarının kromotografik yöntemle tespiti
-
2020 - 2024 Pan-European Network in Lipidomics and EpiLipidomics
-
2022 - 2023 Filizlendirilmiş Nohut Unlarının miRNA-155 Ekspresyon Seviyelerinin Analizi: Yeni Nesil Ürünlerin Immün Sistem Modülasyonu Potansiyellerine İlişkin Bir Çalışma
-
2022 - 2023 Çiğ ve Isıl İşlem Görmüş İnek Sütlerinin Diyabetle İlişkili MikroRNA-148a Ekspresyon Seviyelerinin Değerlendirilmesi
-
2022 - 2023 Türk kültürüne özgü izotonik spor içeceği alternatiflerinin geliştirilmesi: Bir inovasyon çalışması
-
2019 - 2023 European Burden of Disease Network
-
2019 - 2023 EuroMicropH Understanding and exploiting the impacts of low pH on micro-organisms
-
2019 - 2023 SOURDOugh biotechnology network towards novel, healthier and sustainable food and bIoproCesseS
-
2019 - 2023 Oxygen sensing a novel mean for biology and technology of fruit quality
-
2021 - 2022 Farklı Aroma Maddeleri İçeren Tüketime Hazır Türk Kahvelerinin Toplam Antioksidan Kapasitelerinin Değerlendirilmesi: 40 Yıllık Hatır Süresi Aroma Maddeleri İle Artar Mı?
Project Supported by Higher Education Institutions
Ağagündüz D. (Executive), Sarıkaya D., Ağbal Z., Sağıt B.
-
2021 - 2022 Sakinleştirici Özelliği Olduğu Belirtilen Çayların Myeloperoksidaz (MPO) Aktivitelerinin ve Üniversite Öğrencilerinin Stres Düzeyleri İle İlişkilerinin Belirlenmesi: Pilot Çalışma
-
2021 - 2022 Atıştırmalık Yer Fıstıklı Protein Barlarında Aflatoksin B1 Varlığının Araştırılması
-
2021 - 2022 Modern Pentatlon Sporcularının Beslenme Bilgi Düzeylerinin, Besin Takviyelerine Olan İnançlarının ve Antropometrik Ölçümlerinin Değerlendirilmesi ve Bu Spora Özgü Beslenme Önerileri Oluşturularak Kitapçık Haline Getirilmesi
-
2021 - 2022 Krizler Döneminde Dayanıklı Gıda Sistemleri Oluşturmak: Tahtacıörencik ve Ötesi
United Nations Development Program - UNDP Supported Project
-
2019 - 2022 Rekreatif Olarak Aktivite Yapan Bireylerde Besin Bağımlılığı, DRD2 ve TIRAP Genleri Polimorfizmi İle Antioksidan Kapasite ve Çinko Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
-
2017 - 2018 “Yağ Kütlesi Ve Obezite İlişkili Gen” Polimorfizmi ile Adipozite, İştah ve Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
-
2014 - 2016 Afrika da besin öğesi yetersizliklerini önlenmede yeni bir yaklaşım Beypazarı kurusunun zenginleştirilmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
Gezmen Karadağ M. (Executive), Ayhan B., Mortaş H., Navruz Varlı S., Ağagündüz D.
-
2012 - 2013 Beslenme Bilimlerinde Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi HPLC Kullanımının Önemi Üzerine Alt Yapı Projesi