Desteklenen Projeler
-
2023 - 2027 PCSOS
-
2022 - 2026 Reducing acrylamide exposure of consumers by a cereals supply-chain approach targeting asparagine (ACRYRED)
-
2022 - 2026 CA21113 - Genome Editing to Treat Humans Diseases (GenE-Humdi)
-
2022 - 2026 Translational control in Cancer European Network (TRANSLACORE)
-
2023 - 2025 CA22134 - Sustainable Network for agrofood loss and waste prevention, management, quantification and valorisation (FoodWaStop)
-
2021 - 2025 Promoting Innovation of ferMENTed fOods
-
2023 - 2024 Bebek ve Devam Formüllerinde miR148a Ekspresyonunun Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Ağagündüz D. (Yürütücü), Deveci G., Çelik E., Cemali Ö., Hırfanoğlu İ. M., Önal E. E.
-
2023 - 2024 Ratlarda Yüksek Yağlı Diyet ile İndüklenen Obezitede Kafein ve L-Theaninin Antiobezite Etkilerinin Nutrigenomik ve Histolojik Olarak İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Ağagündüz D. (Yürütücü), Seymen C. M., Arık Erol G. N., Arslan S., Saban Güler M.
-
2023 - 2024 Buğday, Yulaf ve Çavdar Kepeklerinden Bitkisel Süt Üretimi: Bir İnovasyon Çalışması
-
2023 - 2024 Farklı fermantasyon oranlarına ve demleme koşullarına sahip çay infüzyonlarında Ltheanin ve kafein miktarlarının kromotografik yöntemle tespiti
-
2020 - 2024 Pan-European Network in Lipidomics and EpiLipidomics
-
2022 - 2023 Filizlendirilmiş Nohut Unlarının miRNA-155 Ekspresyon Seviyelerinin Analizi: Yeni Nesil Ürünlerin Immün Sistem Modülasyonu Potansiyellerine İlişkin Bir Çalışma
-
2022 - 2023 Çiğ ve Isıl İşlem Görmüş İnek Sütlerinin Diyabetle İlişkili MikroRNA-148a Ekspresyon Seviyelerinin Değerlendirilmesi
-
2022 - 2023 Türk kültürüne özgü izotonik spor içeceği alternatiflerinin geliştirilmesi: Bir inovasyon çalışması
-
2019 - 2023 European Burden of Disease Network
-
2019 - 2023 EuroMicropH Understanding and exploiting the impacts of low pH on micro-organisms
-
2019 - 2023 SOURDOugh biotechnology network towards novel, healthier and sustainable food and bIoproCesseS
-
2019 - 2023 Oxygen sensing a novel mean for biology and technology of fruit quality
-
2021 - 2022 Farklı Aroma Maddeleri İçeren Tüketime Hazır Türk Kahvelerinin Toplam Antioksidan Kapasitelerinin Değerlendirilmesi: 40 Yıllık Hatır Süresi Aroma Maddeleri İle Artar Mı?
-
2021 - 2022 Sakinleştirici Özelliği Olduğu Belirtilen Çayların Myeloperoksidaz (MPO) Aktivitelerinin ve Üniversite Öğrencilerinin Stres Düzeyleri İle İlişkilerinin Belirlenmesi: Pilot Çalışma
-
2021 - 2022 Atıştırmalık Yer Fıstıklı Protein Barlarında Aflatoksin B1 Varlığının Araştırılması
-
2021 - 2022 Modern Pentatlon Sporcularının Beslenme Bilgi Düzeylerinin, Besin Takviyelerine Olan İnançlarının ve Antropometrik Ölçümlerinin Değerlendirilmesi ve Bu Spora Özgü Beslenme Önerileri Oluşturularak Kitapçık Haline Getirilmesi
-
2021 - 2022 Krizler Döneminde Dayanıklı Gıda Sistemleri Oluşturmak: Tahtacıörencik ve Ötesi
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı – UNDP Destekli Proje
-
2019 - 2022 Rekreatif Olarak Aktivite Yapan Bireylerde Besin Bağımlılığı, DRD2 ve TIRAP Genleri Polimorfizmi İle Antioksidan Kapasite ve Çinko Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
-
2017 - 2018 “Yağ Kütlesi Ve Obezite İlişkili Gen” Polimorfizmi ile Adipozite, İştah ve Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
-
2014 - 2016 Afrika da besin öğesi yetersizliklerini önlenmede yeni bir yaklaşım Beypazarı kurusunun zenginleştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Gezmen Karadağ M. (Yürütücü), Ayhan B., Mortaş H., Navruz Varlı S., Ağagündüz D.
-
2012 - 2013 Beslenme Bilimlerinde Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi HPLC Kullanımının Önemi Üzerine Alt Yapı Projesi