SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Detection and Quantification of miRNA 148a Expression ın Infant Formulas
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.2024, ss.1, 2025 (SCI-Expanded)
Immunomodulatory Effects of Omega 3 Fatty Acids: Mechanistic Insights and Health Implications
MOLECULAR NUTRITION AND FOOD RESEARCH
, cilt.2024, ss.1, 2025 (SCI-Expanded)
Butyrate: A potential Mediator of Obesity and Microbiome via Different Mechanisms of Actions
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
, cilt.199, ss.115420, 2025 (SCI-Expanded)
Impact of Dairy Food Products on Type 2 Diabetes: Gut-Pancreas Axis for Lower Glucose Level
TRENDS IN FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.153, ss.104741, 2024 (SCI-Expanded)
Oxylipins Derived from PUFAs in Cardiometabolic Diseases: Mechanism of Actions and Possible Nutritional Interactions
NUTRIENTS
, cilt.16, sa.22, ss.3812, 2024 (SCI-Expanded)
Determination of Oxidative Stress Indexes of Follow-up Formulas (>12 Months) and Certain Flavored Milks
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
, cilt.2024, ss.1, 2024 (SCI-Expanded)
Adaptation of the Food Literacy (FOODLIT) Tool for Turkish Adults: A Validity and Reliability Study
NUTRIENTS
, cilt.16, ss.3416, 2024 (SCI-Expanded)
Human Breast Milk Exosomes: Affecting Factors, Their Possible Health Outcomes, and Future Directions in Dietetics
NUTRIENTS
, cilt.16, sa.20, ss.3519, 2024 (SCI-Expanded)
Contributions of Gamma-Aminobutyric Acid (GABA) Produced by Lactic Acid Bacteria on Food Quality and Human Health: Current Applications and Future Prospects
FOODS
, cilt.13, ss.2437, 2024 (SCI-Expanded)
Decoding Coffee Cardiometabolic Potential: Chemical Composition, Nutritional and Health Relationships
COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY
, cilt.23, ss.13414, 2024 (SCI-Expanded)
Unveiling the Impact of Lactic Acid Bacteria on Blood Lipid Regulation for Cardiovascular Health
Fermentation
, cilt.10, sa.7, ss.350, 2024 (SCI-Expanded)
Novel Candidate Microorganisms for Fermentation Technology: From Potential Benefits to Safety Issues
FOODS
, cilt.11, sa.19, ss.3074-3095, 2022 (SCI-Expanded)
Recent Developments in the Probiotics as Live Biotherapeutic Products (LBPs) as Modulators of Gut Brain Axis Related Neurological Conditions
JOURNAL OF TRANSLATIONAL MEDICINE
, cilt.20, ss.460-486, 2022 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Determination of Caffeine Amount of Organic and Conventional Coffees
Records of Agricultural and Food Chemistry
, cilt.3, sa.1, ss.14-20, 2023 (Hakemli Dergi)
Bulaşıcı Olmayan Kronik Hastalıklarda Fetal Programlama
Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.7, sa.3, ss.120-134, 2022 (Hakemli Dergi)
Effects of Different Ingredients on Antioxidant and Oxidant Status of Brewed Roasted Coffee
Food and Health
, cilt.8, sa.1, ss.46-56, 2022 (Hakemli Dergi)
Involvement of Probiotics and Postbiotics in the Immune System Modulation
Biologics
, cilt.1, sa.1, ss.1-24, 2021 (Hakemli Dergi)
Organik Çay İnfüzyonlarının Toplam Antioksidan ve Oksidan Kapasitelerinin Değerlendirilmesi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.48, sa.2, ss.5-14, 2020 (Hakemli Dergi)
Use and Beliefs about Effects of Spices on Health in Adults
COJ Nursing Healthcare
, cilt.4, sa.4, ss.1-4, 2019 (Hakemli Dergi)
Gamlar: Besin Alımı Üzerine Etkileri
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.45, sa.2, ss.171-177, 2017 (Hakemli Dergi)
Tuz: İşlevleri ve Sağlık Etkileşimi
e-SAĞLIK Beslenme ve Diyetetik dergisi
, cilt.3, sa.11, ss.38-46, 2017 (Hakemsiz Dergi)
Mikrodalga Fırınlarda Isıl İşlem Uygulamalarının Besin Değeri ve Sağlık Üzerine Etkileri
Beslenme ve Diyet Dergisi / Journal of Nutriton and Dietetics
, cilt.44, sa.3, ss.289-297, 2016 (Hakemli Dergi)
Probiyotik Kültürler Gıdalarda Ne Kadar Etkindir?
Sağlık Bilimleri Dergisi (Journal of Health Sciences)
, cilt.24, sa.3, ss.170-174, 2015 (Hakemli Dergi)
Uyku Süresi ve Kalitesinin Beslenme ve Vücut Bileşimine Etkisi
Sürekli Tıp Eğitimi Dergisi
, cilt.24, sa.1, ss.10-17, 2015 (Hakemli Dergi)
Organik Tarıma Genel Bakış
ORDU’DA GIDA GÜVENLİĞİ
, cilt.8, sa.23, ss.44-47, 2014 (Hakemsiz Dergi)
C vitamini ve Sağlık Etkileşimi
SAĞLIKLA
, cilt.12, ss.54-55, 2014 (Hakemli Dergi)
Marulların C Vitamini İçerikleri Üzerine Gıda Dezenfektanlarının Etkisi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.42, sa.1, ss.43-51, 2014 (Hakemli Dergi)
Diyetle Bor Alımının Sağlık İle Etkileşimi Güncel Bakış
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.3, sa.2, ss.770-785, 2014 (Hakemli Dergi)
Gıdalardaki Ağır Metal Kontaminasyonları Bulaşma Kaynakları Sağlık Riskleri ve Ulusal Uluslararası Standartlar
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
, cilt.9, sa.3, ss.29-46, 2014 (Hakemli Dergi)
Menülerin Etiketlendirilmesi: Obezite Epidemisi ile Mücadelede Potansiyel Bir Strateji
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.41, sa.2, ss.179-186, 2013 (Hakemli Dergi)
Central nervous system agents to control food ıntake and energy balance
Balkan Journal of Health Science
, cilt.1, sa.3, ss.178-186, 2013 (Hakemli Dergi)
Besinlerde Yağ Yerine Kullanılan Maddeler
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.40, sa.2, ss.183-190, 2012 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
OBEZ RATLARDA L-THEANİN VE KAFEİNİN SERUM LİPİDLERİ VE ATEROJENİK İNDEKSLER ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
XI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2024, ss.1
Koyu Çaylarda Yeni Bir Biyoaktif Bileşen: Theabrownin Ve Olası Sağlık Etkileri
7th INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS (IHSLC 2024), 7 - 09 Mart 2024, ss.540
Organik ve Konvansiyonel Çay İnfüzyonlarının Kafein Miktarlarının Kromotografik Yöntemle Belirlenmesi
3.Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, İzmir, Türkiye, 9 - 10 Kasım 2023, ss.321-322
DİYET POSASI VE YAĞININ TÜKETİM DURUMLARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK KULLANILAN YÖNTEMLER
9. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 28 - 29 Ekim 2023, ss.258
HEDONİK HİPERFAJİ, ULTRA İŞLENMİŞ BESİN TÜKETİMİ VE OBEZİTE
9. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, 28 - 29 Ekim 2023, ss.262
NON-ALKOLİK YAĞLI KARACİĞER HASTALIĞINDA DİYET ANTİOKSİDAN KAPASİTESİNİN ROLÜ
9. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ,, 28 - 29 Ekim 2023, ss.248
Piyasada satılan “sakinleştirici” çayların miyeloperoksidaz aktivitelerinin karşılaştırılması
2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, 15 - 17 Aralık 2022
Modern pentatlon sporcularının beslenme bilgi düzeylerinin ve besin takviyelerine olan inançlarının değerlendirilmesİ
2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, 15 - 17 Aralık 2022
OBEZ ÖTİROİD ÇOCUK VE ADOLESANLARDA TİROİD HORMONLARININ DİNLENME ENERJİ HARCAMASI (REE) ÜZERİNE ETKİSİ
2. Gazi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 15 - 17 Aralık 2022
Atıştırrmalık yer fıstıklı protein barlarında Aflatoksin B1 varlığının araştırılması
2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, 15 - 17 Aralık 2022
Yetişkin Bireylerin Ekşi Mayalı Besin Tüketim Motivasyonlarının İncelenmesi
ULUSLARARASI KAPADOKYA SAĞLIK VE YAŞAM KONGRESİ (UKSAY2022), 17 Ağustos 2022
Farklı Aroma Maddeleri İçeren Tüketime Hazır Türk Kahvelerinin Toplam Antioksidan Kapasitelerinin Değerlendirmesi
ULUSLARARASI KAPADOKYA SAĞLIK VE YAŞAM KONGRESİ (UKSAY2022), 17 Ağustos 2022
Beslenme ve Diyetetik Alanında Araştırma Öncelikleri
I. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi (Erzurum Teknik Üniversitesi), 25 - 27 Kasım 2021, ss.68-69
Oxidative changes in potatoes caused by deep-frying process with sunflower oil and omega 3 sunflower oil: A food modelling study
EurochemS XXI EuroFoodChem Conference, Belgrade, Sırbistan, 22 Kasım 2021
The Role of the Food Industry in the Era of the Covid-19
Beykent 3rd International Health Sciences Research Days Congress, 22 - 25 Eylül 2021, ss.9
Piyasada Bulunan Bazı Galaktagog Çaylar ile Bitkisel Çayların Toplam Fenolik Madde Miktarlarının Değerlendirilmesi
10.Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart 2021, ss.362-363
Besin Etiketleme ve Sürdürülebilir Yaşam
2. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, Ankara, Türkiye, 20 Mart 2021
Laktozsuz gıdalara tüketicilerin bakış açısı: Bilgi, davranış ve tutumlarının değerlendirilmesi
2. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mart 2021
Thermo-oxidative alterations during repeated domestic deep-frying of potatoes: Palm oils and sunflower oils
9th International Singapore Lipid Symposium – online, Singapur, 23 Şubat 2021
FTO Geni (Rs9939609) Polimorfizmi (T/A) İle Adipozite Ve Kan Lipid Profili Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
Hacettepe Üniversitesi HÜLİPAG IV. Lipit Araştırmaları Çalıştayı ”Hastalıkta ve Sağlıkta Lipitler”, Ankara, Türkiye, 27 Kasım 2020
Organik Ve Organik Olmayan Çay İnfüzyonlarının Toplam Fenolik Madde Miktarlarının Değerlendirilmesi
9. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2020
Gıda Etiği
1. Uluslararası Etik Kongresi, 2 - 03 Mayıs 2020, ss.102-105
Beslenme ve Diyetetik Alanında Biyosensörlerinin Kullanımı
INSAC - Natural and Health Sciences 2020, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2020, ss.456-460
Ülkemizde piyasada bulunan organik besinler ve bunlara ilişkin bazı özelliklerin değerlendirilmesi
3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), 19 - 20 Mart 2020
Beslenme Araştırmalarında Yeni Bir Model Organizma: Drosophila Melanogaster
Uluslararası Tarım ve Çevre Bilimleri Araştırmaları Kongresi, 08 Aralık 2019
Baharat kullanımında besin güvenliğine yönelik satın alma ve muhafaza yöntemlerinin değerlendirilmesi
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), 28 - 29 Haziran 2019
Yetişkin Bireylerin Meyve Suyu Satın Alma ve Tüketim Alışkanlarının Değerlendirilmesi
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Science, Ankara, Türkiye, 28 - 29 Haziran 2019
Yetişkin Bireylerin Glutensiz Gıdalar İle İlgili Bilgi, Davranış Ve Tutumlarının Değerlendirilmesi
1. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, 15 - 16 Mart 2019
Tüketicilerin Yerli Üretim Logosu İle İlgili Bilgi Ve Farkındalık Düzeylerinin Belirlenmesi
I. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, 15 - 16 Mart 2019
Organik Gıdalar İle İlgili Bilgi, Davranış Ve Tutumların Cinsiyete Göre Değerlendirilmesi
I. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, 15 - 16 Mart 2019
Knowledge, attitudes and behaviors in geographical indications of Turkish adults
3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 Ekim 2018
Knowledge, attitudes and behaviors in halal foods of Turkish adults,
3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 Ekim 2018
Obesity Related Nutritional Habits of University Students in Ankara(Abstract is available on Obesity Facts)
25th European Congress on Obesity, Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358
Tip1 Diyabet Adolesanların Yaşam Kalitesini Etkiliyor Mu?
6.Uluslararası Fetal Hayattan Çocukluğa “ilk1000 gün”Gebe-Çocuk-Beslenme Kongresi, Antalya, Türkiye, 14 - 18 Mart 2018
Cimnastikçilerin Diyetle Kalsiyum Alımlarının Değerlendirilmesi
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017
Adölesan Voleybolcularda Potansiyel Böbrek Asit Yükü: Antrenman Ve Beslenme Durumu İle İlişkili Midir?’’
The International Balkan Conference in Sport Sciences, Bursa, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2017, ss.268
Evaluation of food label reading habits in Turkish females
6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 18 Mart - 19 Mayıs 2017
Deve Dikeni (Silybum Marianum), Olası Klinik Etkileri ve Güvenilirliği
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017
Yetişkin Bireylerin Baharat Kullanım Durumlarının, Şekillerinin ve Sıklıklarının Değerlendirilmesi
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017
Capsaicin and Its Effects on Appetite
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2017
Determination of knowledge, behaviors and attitudes of the Turkish youths towards healthy nutrition
6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017
Knowledge, attitudes and behaviors in organic foods of Turkish adults
6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017
Effect of Green Coffee Consumption on Resting Metabolic Rate and Some Metabolic Parameters
6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017
Obez Çocuk ve Adölesanlarda Dinlenme Metabolizma Hızının Saptanması ve Önerilen Eşitliklerle Karşılaştırılması
7. Ulusal Obezite Kongresi, İstanbul, Türkiye, 8 - 11 Aralık 2016
Kadın Bireylerin Düşük Enerjili ve Diyabetik Ürünleri Kullanım Durumları
7. Ulusal Obezite Kongresi, Türkiye, 8 - 11 Aralık 2016
Kadın bireylerin düşük enerjili ve diyabetik ürünleri kullanım durumu
7. Ulusal Obezite Kongresi, Türkiye, 8 - 11 Aralık 2016
Sporcu Beslenmesi
Uluslararası katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, ss.130-131
Waist to Height Ratio Is it related with Obesity and Anthropometric Measurements in Turkish Individuals
European Obesity Summit, 1 - 04 Haziran 2016
Effect of Eating Behaviours in Different Emotional States on Obesity
European Obesity Summit, 1 - 04 Haziran 2016
Quinoa Food Intake and Satiety
European Obesity Summit, 1 - 04 Haziran 2016
Pattern of Consumption and Preference for Some Spices in Turkey
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, ss.543
Uyku Süresi ve Kalitesi Beslenme Durumu Plazma Oreksin A ve Ghrelin Düzeyleriyle İlişkili midir
Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.615-616
Uyku Süresi Kalitesi Beslenme Durumu Plazma Oreksin A ve Ghrelin Düzeyleriyle İlişkili midir
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015
Yetişkin Bireylerin İçecek Tüketim Durumlarını Etkileyen Faktörlerin Değerlendirilmesi
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015
Evaluation of the Changes in the Levels of Food Groups Supply in Turkey by Using Food Balance Sheets
türkiye doğal beslenme ve yaşam boyu sağlık zirvesi, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015
Sleep Duration and Quality Are related with Nutritional Status Plasma Orexin A and Ghrelin Levels
Turkey Natural Nutrition and Lifelong Health Summit 2015, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015
Türkiye de Besin Gruplarının Bulunabilirlik Düzeylerinde Görülen Değişimlerin Besin Denge Cetvelleri Kullanılarak Değerlendirilmesi
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015
Gıda Dezenfektanlarının Roka Sebzesinin Askorbik Asit İçeriği Üzerine Etkisi
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015
Obezite ve Fiziksel Aktivite
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2015
The Nutrition Transition in Turkey Trends in Energy and Macronutrients Supply from 1961 2011 Using Food and Agriculture Organization Food Balance Sheets
22nd European Congress on Obesity (ECO2015), 6 - 09 Mayıs 2015
The nutrition transition in Turkey Trends in energy and macronutrients supply from 1961 to 2011 using Food and Agriculture Organization Food Balance Sheets
22nd European Congress on Obesity (ECO 2015), 6 - 09 Mayıs 2015
Duygu Türközü Nilüfer Acar Tek Demet Önen Pattern of Consumption and Preference for Some Spices in Turkey
The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus 1-4 October 2015, Sarajevo., 1 - 04 Kasım 2015
Yetişkin Bireylerin İçecek Tüketim Durumları ile Hidrasyon Düzeyleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, ss.231
Sıvı Tüketimi Ile Kronik Konstipasyon Arasindaki İlişkinin Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, ss.188
Yetişkin Bireylerin Kahve Tüketim Durumları ile Kan Yağları Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
Yetişkin Bireylerin Kahve Tüketim Durumları ile Beden Kütle İndeksleri Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri IV. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 27 - 29 Haziran 2013, ss.70
Adana Yöresel Mutfağı ile Kardiyovasküler Hastalık Risk Faktörleri Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2012, cilt.45, ss.361
Yetişkin Bireylerin Mikrodalga Fırınları Kullanımları ile İlgili Bilgi Davranışı ve Tutumlarının Saptanması
11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2012, cilt.45, ss.362
Üniversite Öğrencilerinin Kahvaltı Yapma Alışkanlıklarının Tespiti Üzerine Bir Araştırma
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, ss.395
Uyku Süresi ve Kalitesinin Beslenme Alışkanlıkları ile Vücut Kompozisyonu Üzerine Etkisi
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 04 Nisan 2018 - 08 Nisan 2012
Erlerin Askerlik Öncesi İkamet Ettikleri Bölgelere Göre Beslenme Alışkanlıkları ile Kan Biyokimyasal Bulgularının Değerlendirilmesi
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4 - 08 Nisan 2012
Gençlerde Antropometrik Ölçümlerle Yeme Tutumu ve Beden İmgesi Arasındaki İlişkinin Tespiti
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, ss.402-403
Yıldızlı Otellerde Çalışan Mutfak ve Servis Personelinin Gıda Güvenliği Bilgilerinin Tespiti
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, ss.396
Şehirlerarası Yolcu Taşıyan Personelin Beslenme Durumları Alışkanlıkları ile Diyet Örüntülerinin Saptanması
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, ss.398
Şehirlerarası Yolcu Taşıyan Personelin Beslenme Durumları Alışkanlıkları ve Diyet Örüntülerinin Saptanması
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi Antalya, 03 Nisan 2012
Gazetelerdeki Beslenme Haberleri Ne Kadar İlgi Görüyor
VII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.342-343
Yazılı Basında Beslenmenin Yeri
Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri II. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Haziran 2009, ss.145-146
Kitap & Kitap Bölümleri
Yetişkinlik Döneminde Beslenme
Krause ve Mahan Besin ve Beslenme Bakım Süreci, Gamze Akbulut, Editör, Nobel Tıp Kitabevleri, İstanbul, ss.381-389, 2023
Bölüm 6. Besin Sanayinde İnovasyon Trendleri ve İnovatif Fonksiyonel Ürünler
Fonksiyonel Beslenmeye Diyetetik Bakış, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.289-298, 2023
Bölüm 3. Etik Boyutlar
Fonksiyonel Beslenmeye Diyetetik Bakış, Gamze Aknulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.67-69, 2023
Bölüm 2.Mevcut Yasal Düzenlemeler
Fonksiyonel Beslenmeye Diyetetik Bakış, Gamze Akbulut, Editör, Ankata Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.25-64, 2023
Bölüm 1. Fonksiyonel Beslenme İle İlgili Genel Tanımlamalar
Fonksiyonel Beslenmeye Diyetetik Bakış, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.3-23, 2023
Mikrobiyota Restorasyonunda Beslenme Ve Gıda Takviyelerinin Rolü
Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme (Genişletilmiş 2. Basım), Altındiş, M, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.791-802, 2023
Gıda Katkı Maddeleri Ve Bağırsak Mikrobiyotasına Etkileri
Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme (Genişletilmiş 2. Basım), Altındiş, M, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.741-749, 2023
Gıda ve Beslenmede Etik
Dünya Senin Ellerinde - Sürdürülebilir Geleceği Tasarlamak, Müberra Mızıkacı, Editör, Yeni İnsan Yayınevi, Ankara, ss.25-36, 2022
Uluslararası Bir İnsan Hakkı Olarak Gıda Hakkı
Dünya Senin Ellerinde - Sürdürülebilir Geleceği Tasarlamak, Müberra Mızıkacı, Editör, Yeni İnsan Yayınevi, Ankara, ss.119-130, 2022
Sayılarla Besin Rehberi
Nobel Kitapevi, Ankara, 2021
Yaşlıların Demografik Durumu ve Yaşlılıkla İlgili Temel Kavramlar
Geriatride Beslenme, NilüferACAR TEK,Emine AKSOYDAN, Editör, HEDEF YAYINCILIK VE MÜHENDİSLİK, Ankara, ss.14-26, 2021
Bağırsak Yetmezliği
Pediatrik Beslenme, Demirci Ülkü, Editör, Kongre Kitabevi, İstanbul, ss.613-640, 2021
Hepatobiliyer Hastalıklar
Pediatrik Beslenme, Demirci Ülkü, Editör, Kongre Kitabevi, İstanbul, ss.603-612, 2021
Kızartma Yağlarında Oluşan Polar Maddeler: Oluşum Mekanizmaları ve Sağlık Etkileri
Sağlık Bilimleri Alanında Akademik Çalışmalar - II, Cem Everekoğlu, Editör, Gece Kitaplığı Yayınevi, Ankara, ss.295-309, 2020
Gıda Katkı Maddeleri Ve Bağırsak Mikrobiyotasina Etkileri
Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme, MUSTAFA ALTINDİŞ, MELTEM YALINAY, MURAT BAŞ, Editör, NOBEL Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.759-775, 2020
Ekler
Krause Besin ve Beslenme Bakım Süreci, Prof. Dr. Gamze AKBULUT, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, ss.931-1088, 2019
Ekler
Krause Besin ve Beslenme Bakım Süreci., Akbulut Gamze, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, ss.931-1089, 2019
Bariatrik Ve Metabolik Cerrahide Tıbbi Beslenme Tedavisi-III
Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar, GAMZE AKBULUT, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.116-159, 2018
Bariatrik ve Metabolik Cerrahide Tıbbi Beslenme Tedavisi
Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, 2015