Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Determination of the total antioxidant and oxidant status of some galactagogue and herbal teas

FOOD SCIENCE AND HUMAN WELLNESS, cilt.9, sa.4, ss.377-382, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

Chronotype is associated with REEs in obese children and adolescents

PROGRESS IN NUTRITION, cilt.22, sa.3, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

Olive Leaf (Olea europaea L. folium): Potential Effects on Glycemia and Lipidemia

ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM, cilt.76, sa.1, ss.10-15, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Creative Commons License identifier identifier identifier

TURKISH-COFFEE ENRICHED WITH ROSE: A PROMISING COMBINATION

ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE, cilt.31, sa.2, ss.311-322, 2019 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

Depression and Eating Disorders in Children with Type 1 Diabetes

HONG KONG JOURNAL OF PAEDIATRICS, cilt.24, sa.1, ss.16-24, 2019 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

A minireview of effects of green tea on energy expenditure

CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION, cilt.57, sa.2, ss.254-258, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

The prevalence of abdominal obesity is remarkable for underweight and normal weight adolescent girls

TURKISH JOURNAL OF MEDICAL SCIENCES, cilt.47, sa.4, ss.1191-1197, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

L-theanine, unique amino acid of tea, and its metabolism, health effects, and safety

CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION, cilt.57, sa.8, ss.1681-1687, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

Body Image, Food Addiction, Depression, and Body Mass Index in University Students

ECOLOGY OF FOOD AND NUTRITION, cilt.55, sa.6, ss.491-507, 2016 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

Association between coffee consumption and serum lipid profile

EXPERIMENTAL AND THERAPEUTIC MEDICINE, cilt.9, sa.5, ss.1841-1846, 2015 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Creative Commons License identifier identifier identifier

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Organik Çay İnfüzyonlarının Toplam Antioksidan ve Oksidan Kapasitelerinin Değerlendirilmesi

Beslenme ve Diyet Dergisi, cilt.48, sa.2, ss.5-14, 2020 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

EVALUATION OF ASCORBIC ACID CONTENT AND TOTAL ANTIOXIDANT STATUS OF FRESH-SQUEEZED ORANGE JUICES

CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.12, sa.2, ss.17-25, 2020 (ESCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

Use and Beliefs about Effects of Spices on Health in Adults

COJ Nursing Healthcare, cilt.4, sa.4, ss.1-4, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Consumers' Opinions and Use of Food Labels, Nutrition, and Health Claims: Results from Turkey

JOURNAL OF FOOD PRODUCTS MARKETING, cilt.24, sa.3, ss.280-296, 2018 (ESCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

Gamlar: Besin Alımı Üzerine Etkileri

Beslenme ve Diyet Dergisi, cilt.45, sa.2, ss.171-177, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Tuz: İşlevleri ve Sağlık Etkileşimi

e-SAĞLIK Beslenme ve Diyetetik dergisi, cilt.3, sa.11, ss.38-46, 2017 (Hakemsiz Dergi)

EFFECTS OF FOOD DISINFECTANTS ON VITAMIN C CONTENT OF ROCKETS: CHLORINE, CALCIUM OXIDE AND ACETIC ACID

CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.9, sa.2, ss.77-92, 2017 (ESCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

Mikrodalga Fırınlarda Isıl İşlem Uygulamalarının Besin Değeri ve Sağlık Üzerine Etkileri

Beslenme ve Diyet Dergisi / Journal of Nutriton and Dietetics, cilt.44, sa.3, ss.289-297, 2016 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Probiyotik Kültürler Gıdalarda Ne Kadar Etkindir?

Sağlık Bilimleri Dergisi (Journal of Health Sciences), cilt.24, sa.3, ss.170-174, 2015 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Uyku Süresi ve Kalitesinin Beslenme ve Vücut Bileşimine Etkisi

Sürekli Tıp Eğitimi Dergisi, cilt.24, sa.1, ss.10-17, 2015 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Organik Tarıma Genel Bakış

ORDU’DA GIDA GÜVENLİĞİ, cilt.8, sa.23, ss.44-47, 2014 (Hakemsiz Dergi)

C vitamini ve Sağlık Etkileşimi

SAĞLIKLA, cilt.12, ss.54-55, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Diyetle Bor Alımının Sağlık İle Etkileşimi Güncel Bakış

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, cilt.3, sa.2, ss.770-785, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Marulların C Vitamini İçerikleri Üzerine Gıda Dezenfektanlarının Etkisi

Beslenme ve Diyet Dergisi, cilt.42, sa.1, ss.43-51, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Gıdalardaki Ağır Metal Kontaminasyonları Bulaşma Kaynakları Sağlık Riskleri ve Ulusal Uluslararası Standartlar

Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, cilt.9, sa.3, ss.29-46, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Menülerin Etiketlendirilmesi: Obezite Epidemisi ile Mücadelede Potansiyel Bir Strateji

Beslenme ve Diyet Dergisi, cilt.41, sa.2, ss.179-186, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Bitkiler ve İlaç Etkileşimleri

Göztepe Tıp Dergisi, cilt.28, sa.4, ss.164-170, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Central nervous system agents to control food ıntake and energy balance

Balkan Journal of Health Science, cilt.1, sa.3, ss.178-186, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Besinlerde Yağ Yerine Kullanılan Maddeler

Beslenme ve Diyet Dergisi, cilt.40, sa.2, ss.183-190, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Yazılı Basında Beslenmenin Yeri

Beslenme ve Diyet Dergisi, cilt.39, ss.29-35, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

FTO Geni (Rs9939609) Polimorfizmi (T/A) İle Adipozite Ve Kan Lipid Profili Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi

Hacettepe Üniversitesi HÜLİPAG IV. Lipit Araştırmaları Çalıştayı ”Hastalıkta ve Sağlıkta Lipitler”, Ankara, Türkiye, 27 Kasım 2020

Examining The Relatıonship Between Orthorexıa Nervosa And Purchasing Beliefs Regarding Gluten-Free Foods Of Consumers

3. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2020, ss.371-383

Gıda Etiği

1. Uluslararası Etik Kongresi, 2 - 03 Mayıs 2020, ss.102-105

Beslenme ve Diyetetik Alanında Biyosensörlerinin Kullanımı

INSAC - Natural and Health Sciences 2020, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2020, ss.456-460

Ülkemizde piyasada bulunan organik besinler ve bunlara ilişkin bazı özelliklerin değerlendirilmesi

3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), 19 - 20 Mart 2020

Beslenme Araştırmalarında Yeni Bir Model Organizma: Drosophila Melanogaster

Uluslararası Tarım ve Çevre Bilimleri Araştırmaları Kongresi, 08 Aralık 2019

Baharat kullanımında besin güvenliğine yönelik satın alma ve muhafaza yöntemlerinin değerlendirilmesi

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), 28 - 29 Haziran 2019

Yetişkin BireylerinMeyve Suyu Satın Alma ve Tüketim Alışkanlarının Değerlendirilmesi

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Science, 28 - 29 Haziran 2019

Relationship Between Chronotype and Resting Energy Expenditure in Obese Children and Adolescents.

25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11 Supplement 1, Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358

Olive Leaf: Potential Benefits of Lipid Profile and Glycemic Control

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358

Obesity Related Nutritional Habits of University Students in Ankara

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358

Associations between Carbohydrate Counting and Insulin Pump Usage with Depression and Eating Disorders in Type 1 Diabetes Mellitus

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358

The Relationship between Eating Attitude and Body Mass Index

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358

Relationship between Sleep Problems and Resting Energy Expenditure in Obese Children and Adolescents

25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11 Supplement 1, Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358

Tip1 Diyabet Adolesanların Yaşam Kalitesini Etkiliyor Mu?

6.Uluslararası Fetal Hayattan Çocukluğa “ilk1000 gün”Gebe-Çocuk-Beslenme Kongresi, Antalya, Türkiye, 14 - 18 Mart 2018

Cimnastikçilerin Diyetle Kalsiyum Alımlarının Değerlendirilmesi

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017

Adölesan Voleybolcularda Potansiyel Böbrek Asit Yükü: Antrenman Ve Beslenme Durumu İle İlişkili Midir?’’

The International Balkan Conference in Sport Sciences, Bursa, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2017, ss.268

Evaluation of food label reading habits in Turkish females

6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 18 Mart - 19 Mayıs 2017

Deve Dikeni (Silybum Marianum), Olası Klinik Etkileri ve Güvenilirliği

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017

Capsaicin and Its Effects on Appetite

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2017

Determination of knowledge, behaviors and attitudes of the Turkish youths towards healthy nutrition

6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017

Effect of Green Coffee Consumption on Resting Metabolic Rate and Some Metabolic Parameters

6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017

Knowledge, attitudes and behaviors in organic foods of Turkish adults

6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017

Sporcu Beslenmesi

Uluslararası katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, ss.130-131

Quinoa Food Intake and Satiety

European Obesity Summit, 1 - 04 Haziran 2016

Pattern of Consumption and Preference for Some Spices in Turkey

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, ss.543

Uyku Süresi ve Kalitesi Beslenme Durumu Plazma Oreksin A ve Ghrelin Düzeyleriyle İlişkili midir

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.615-616

Gıda Dezenfektanlarının Roka Sebzesinin Askorbik Asit İçeriği Üzerine Etkisi

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015

Yetişkin Bireylerin İçecek Tüketim Durumlarını Etkileyen Faktörlerin Değerlendirilmesi

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015

Obezite ve Fiziksel Aktivite

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2015

Duygu Türközü Nilüfer Acar Tek Demet Önen Pattern of Consumption and Preference for Some Spices in Turkey

The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus 1-4 October 2015, Sarajevo., 1 - 04 Kasım 2015

Physical activity in Turkish young adults association with the total amount and types of beverages consumption

19th Annual Congress of the European College of Sport Science, Amsterdam, Hollanda, 2 - 05 Temmuz 2014, ss.616-617

Sıvı Tüketimi Ile Kronik Konstipasyon Arasindaki İlişkinin Değerlendirilmesi

IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, ss.188

Yetişkin Bireylerin Kahve Tüketim Durumları ile Beden Kütle İndeksleri Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri IV. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 27 - 29 Haziran 2013, ss.70

Uyku Süresi ve Kalitesinin Beslenme Alışkanlıkları ile Vücut Kompozisyonu Üzerine Etkisi

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 04 Nisan 2018 - 08 Nisan 2012

Gazetelerdeki Beslenme Haberleri Ne Kadar İlgi Görüyor

VII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.342-343

Yazılı Basında Beslenmenin Yeri

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri II. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Haziran 2009, ss.145-146

Kitap & Kitap Bölümleri

Yaşlıların Demografik Durumu ve Yaşlılıkla İlgili Temel Kavramlar

Geriatride Beslenme, NilüferACAR TEK,Emine AKSOYDAN, Editör, HEDEF YAYINCILIK VE MÜHENDİSLİK, Ankara, ss.14-26, 2021

Gıda Katkı Maddeleri Ve Bağırsak Mikrobiyotasina Etkileri

Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme, MUSTAFA ALTINDİŞ, MELTEM YALINAY, MURAT BAŞ, Editör, NOBEL Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.759-775, 2020

Coğrafi İşaretler ve Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilir Yaşam Rehberi, Öykü Yaman, Emine Akoydan, Editör, Yeni İnsan Yayınevi, İstanbul, ss.55-65, 2020

Kızartma Yağlarında Oluşan Polar Maddeler: Oluşum Mekanizmaları ve Sağlık Etkileri

Sağlık Bilimleri Alanında Akademik Çalışmalar - II, Cem Everekoğlu, Editör, Gece Kitaplığı Yayınevi, Ankara, ss.295-309, 2020

Ekler

Krause Besin ve Beslenme Bakım Süreci., Akbulut Gamze, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, ss.931-1089, 2019

Bariatrik Ve Metabolik Cerrahide Tıbbi Beslenme Tedavisi-III

Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar, GAMZE AKBULUT, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.116-159, 2018