Publications & Works

Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI

Articles Published in Other Journals

Organik Tarıma Genel Bakış

ORDU’DA GIDA GÜVENLİĞİ, vol.8, no.23, pp.44-47, 2014 (Non Peer-Reviewed Journal)

C vitamini ve Sağlık Etkileşimi

SAĞLIKLA, vol.12, pp.54-55, 2014 (Peer-Reviewed Journal)

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

Beslenme ve Diyetetik Alanında Araştırma Öncelikleri

I. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi (Erzurum Teknik Üniversitesi), 25 - 27 November 2021, pp.68-69

The Role of the Food Industry in the Era of the Covid-19

Beykent 3rd International Health Sciences Research Days Congress, 22 - 25 September 2021, pp.9

FTO Geni (rs9939609) Polimorfizmi (T/A) İle Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi

10.Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E- Kongresi, Ankara, Turkey, 31 March - 04 April 2021, pp.89-90

Piyasada Bulunan Bazı Galaktagog Çaylar ile Bitkisel Çayların Toplam Fenolik Madde Miktarlarının Değerlendirilmesi

10.Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Turkey, 31 March 2021, pp.362-363

Besin Etiketleme ve Sürdürülebilir Yaşam

2. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, Ankara, Turkey, 20 March 2021

FTO Geni (Rs9939609) Polimorfizmi (T/A) İle Adipozite Ve Kan Lipid Profili Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi

Hacettepe Üniversitesi HÜLİPAG IV. Lipit Araştırmaları Çalıştayı ”Hastalıkta ve Sağlıkta Lipitler”, Ankara, Turkey, 27 November 2020

Examining The Relatıonship Between Orthorexıa Nervosa And Purchasing Beliefs Regarding Gluten-Free Foods Of Consumers

3. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Turkey, 12 - 14 November 2020, pp.371-383

Gıda Etiği

1. Uluslararası Etik Kongresi, 2 - 03 May 2020, pp.102-105

Beslenme ve Diyetetik Alanında Biyosensörlerinin Kullanımı

INSAC - Natural and Health Sciences 2020, Turkey, 22 - 23 May 2020, pp.456-460

Ülkemizde piyasada bulunan organik besinler ve bunlara ilişkin bazı özelliklerin değerlendirilmesi

3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), 19 - 20 March 2020

Beslenme Araştırmalarında Yeni Bir Model Organizma: Drosophila Melanogaster

Uluslararası Tarım ve Çevre Bilimleri Araştırmaları Kongresi, 08 December 2019

Baharat kullanımında besin güvenliğine yönelik satın alma ve muhafaza yöntemlerinin değerlendirilmesi

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), 28 - 29 June 2019

Yetişkin Bireylerin Meyve Suyu Satın Alma ve Tüketim Alışkanlarının Değerlendirilmesi

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Science, Ankara, Turkey, 28 - 29 June 2019

Relationship Between Chronotype and Resting Energy Expenditure in Obese Children and Adolescents.

25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11 Supplement 1, Vienna, Austria, 23 - 26 May 2018, vol.11, pp.1-358

Olive Leaf: Potential Benefits of Lipid Profile and Glycemic Control

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Austria, 23 - 26 May 2018, vol.11, pp.1-358

Obesity Related Nutritional Habits of University Students in Ankara

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Austria, 23 - 26 May 2018, vol.11, pp.1-358 Sustainable Development

The Relationship between Eating Attitude and Body Mass Index

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Austria, 23 - 26 May 2018, vol.11, pp.1-358

Associations between Carbohydrate Counting and Insulin Pump Usage with Depression and Eating Disorders in Type 1 Diabetes Mellitus

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Austria, 23 - 26 May 2018, vol.11, pp.1-358 Sustainable Development

Relationship between Sleep Problems and Resting Energy Expenditure in Obese Children and Adolescents

25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11 Supplement 1, Vienna, Austria, 23 - 26 May 2018, vol.11, pp.1-358

Tip1 Diyabet Adolesanların Yaşam Kalitesini Etkiliyor Mu?

6.Uluslararası Fetal Hayattan Çocukluğa “ilk1000 gün”Gebe-Çocuk-Beslenme Kongresi, Antalya, Turkey, 14 - 18 March 2018 Sustainable Development

Cimnastikçilerin Diyetle Kalsiyum Alımlarının Değerlendirilmesi

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Turkey, 25 - 26 May 2017

Evaluation of food label reading habits in Turkish females

6th International Congress on Food Technology, Atina, Greece, 18 March - 19 May 2017

Deve Dikeni (Silybum Marianum), Olası Klinik Etkileri ve Güvenilirliği

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Turkey, 10 - 12 May 2017

Knowledge, attitudes and behaviors in organic foods of Turkish adults

6th International Congress on Food Technology, Atina, Greece, 18 - 19 March 2017

Effect of Green Coffee Consumption on Resting Metabolic Rate and Some Metabolic Parameters

6th International Congress on Food Technology, Atina, Greece, 18 - 19 March 2017

Sporcu Beslenmesi

Uluslararası katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi, Antalya, Turkey, 14 - 17 April 2016, pp.130-131

Quinoa Food Intake and Satiety

European Obesity Summit, 1 - 04 June 2016

Pattern of Consumption and Preference for Some Spices in Turkey

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 October 2015, pp.543

Uyku Süresi ve Kalitesi Beslenme Durumu Plazma Oreksin A ve Ghrelin Düzeyleriyle İlişkili midir

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Turkey, 20 - 23 May 2015, pp.615-616

Obezite ve Fiziksel Aktivite

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Turkey, 20 - 22 May 2015 Sustainable Development

Gıda Dezenfektanlarının Roka Sebzesinin Askorbik Asit İçeriği Üzerine Etkisi

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Turkey, 20 - 23 May 2015

Duygu Türközü Nilüfer Acar Tek Demet Önen Pattern of Consumption and Preference for Some Spices in Turkey

The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus 1-4 October 2015, Sarajevo., 1 - 04 November 2015

Physical activity in Turkish young adults association with the total amount and types of beverages consumption

19th Annual Congress of the European College of Sport Science, Amsterdam, Netherlands, 2 - 05 July 2014, pp.616-617

Yetişkin Bireylerin Kahve Tüketim Durumları ile Beden Kütle İndeksleri Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri IV. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Turkey, 27 - 29 June 2013, pp.70

Uyku Süresi ve Kalitesinin Beslenme Alışkanlıkları ile Vücut Kompozisyonu Üzerine Etkisi

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 04 April 2018 - 08 April 2012

Gazetelerdeki Beslenme Haberleri Ne Kadar İlgi Görüyor

VII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Turkey, 14 - 18 April 2010, pp.342-343

Yazılı Basında Beslenmenin Yeri

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri II. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Turkey, 19 - 20 June 2009, pp.145-146

Books & Book Chapters

Gıda Katkı Maddeleri Ve Bağırsak Mikrobiyotasına Etkileri

in: Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme, Altındiş, M, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, pp.741-749, 2023

Mikrobiyota Restorasyonunda Beslenme Ve Gıda Takviyelerinin Rolü

in: Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme, Altındiş, M, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, pp.791-802, 2023

Uluslararası Bir İnsan Hakkı Olarak Gıda Hakkı

in: Dünya Senin Ellerinde - Sürdürülebilir Geleceği Tasarlamak, Müberra Mızıkacı, Editor, Yeni İnsan Yayınevi, Ankara, pp.125-136, 2022

Gıda ve Beslenmede Etik

in: Dünya Senin Ellerinde - Sürdürülebilir Geleceği Tasarlamak, Müberra Mızıkacı, Editor, Yeni İnsan Yayınevi, Ankara, pp.25-36, 2022

Gıda ve Beslenmede Etik

in: Dünya Senin Ellerinde - Sürdürülebilir Geleceği Tasarlamak, Müberra Mızıkacı, Editor, Yeni İnsan Yayınevi, Ankara, pp.25-36, 2022

Bölüm 9. Beslenmede Güncel Konular-9.3. Geleneksel Besinler (Pekmez, Tarhana, Şalgam, Şıra, Boza)

in: TÜRKİYE BESLENME REHBERİ (TÜBER) 2022, Pekcan Ayla Gülden, Şanlıer N, Baş M, Acar Tek N, Gökmen Özel H, Editor, T.C. Sağlık Bakanlığı Yayın No : 1031, Ankara, pp.200-204, 2022

Bölüm 9. Beslenmede Güncel Konular- 9.5. Sürdürülebilir Beslenme

in: TÜRKİYE BESLENME REHBERİ (TÜBER) 2022, PEKCAN AG, ŞANLIER N, BAŞ M, ACAR TEK N, GÖKMEN ÖZEL H, Editor, T.C. Sağlık Bakanlığı Yayın No : 1031, Ankara, pp.211-218, 2022

Hepatobiliyer Hastalıklar

in: Pediatrik Beslenme, Demirci Ülkü, Editor, Kongre Kitabevi, İstanbul, pp.603-612, 2021

Yaşlıların Demografik Durumu ve Yaşlılıkla İlgili Temel Kavramlar

in: Geriatride Beslenme, NilüferACAR TEK,Emine AKSOYDAN, Editor, HEDEF YAYINCILIK VE MÜHENDİSLİK, Ankara, pp.14-26, 2021

Bağırsak Yetmezliği

in: Pediatrik Beslenme, Demirci Ülkü, Editor, Kongre Kitabevi, İstanbul, pp.613-640, 2021

Gıda Katkı Maddeleri Ve Bağırsak Mikrobiyotasina Etkileri

in: Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme, MUSTAFA ALTINDİŞ, MELTEM YALINAY, MURAT BAŞ, Editor, NOBEL Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.759-775, 2020

Coğrafi İşaretler ve Sürdürülebilirlik

in: Sürdürülebilir Yaşam Rehberi, Öykü Yaman, Emine Akoydan, Editor, Yeni İnsan Yayınevi, İstanbul, pp.55-65, 2020

Kızartma Yağlarında Oluşan Polar Maddeler: Oluşum Mekanizmaları ve Sağlık Etkileri

in: Sağlık Bilimleri Alanında Akademik Çalışmalar - II, Cem Everekoğlu, Editor, Gece Kitaplığı Yayınevi, Ankara, pp.295-309, 2020

Ekler

in: Krause Besin ve Beslenme Bakım Süreci., Akbulut Gamze, Editor, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, pp.931-1089, 2019

Bariatrik Ve Metabolik Cerrahide Tıbbi Beslenme Tedavisi-III

in: Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar, GAMZE AKBULUT, Editor, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, pp.116-159, 2018