Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Gazi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi, Müzik Eğitimi
WoS Araştırma Alanları: Sanat Ve Beşeri Bilimler (Ahci), Sosyal Bilimler (Soc)
Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

98

Atıf (WoS)

4

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

3

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (TrDizin)

13

H-İndeks (TrDizin)

2

Tez Danışmanlığı

19

Açık Erişim

12
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

ŞEBNEM YILDIRIM ORHAN:

İlk, orta ve lise öğrenimini Mersin’de tamamlayan ORHAN, 1990 yılında Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Müzik Eğitimi bölümüne girerek viyolonsel ile tanıştı. Lisans eğitimi süresince Yrd. Doç. Yakup Kıvrak ile çalıştı. 1997 yılında Yüksek Lisans, 2003 yılında Doktora programını tamamladı. Lisansüstü eğitimi süresince viyolonsel çalışmalarını CSO Sanatçısı Şinasi Çilden ile sürdürdü.

1994 yılında Sivas’ta müzik öğretmenliğine başladı. 1995 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde viyolonsel asistanlığına hak kazandı. 1995-1997 yıllarında AİBÜ’de, 1998-2007 yılları arasında da Gazi Üniversitesi’nde viyolonsel dersleri verdi. 1995 yılında MEB AGSL öğretmen alım sınavını kazandı. 1995-2007 yıllarında Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde viyolonsel öğretmenliği yaptı. 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan “Başöğretmenlik” ünvanı aldı.

Euromed, Youth Exchange ve Comenius Okul Geliştirme Projelerinde görev alarak Almanya, İsrail, Türkiye ve Fransa’da müzik workshopları ve grup liderliği yaptı. Ulusal Ajans ve DPT’nin katkılarıyla proje hazırladı. 2007 yılında Gazi Üniversitesi’ne Yardımcı Doçent olarak atandı. Oda müziği çalışmalarını Sinasi Çilden ve Muhammedjan Turdiyev ile sürdürdü. 2006, 2007,

2008 yıllarında “Uluslararası Datça Müzik Akademisi”ne katılarak Şölen Dikener ve Frider Lenz ile viyolonsel; Özcan Ulucan, Elen Jewet, Volkan Orhon ve Şölen Dikener ile oda müziği çalıştı. 2009 yılında Kapadokya’da yapılan “Klasik Keyifler Oda Müziği Atölyesi” ne katılarak Ellen Jewet, Ozan Tunca, Burcu Yazıcı ile oda müziği çalıştı.

1998-2009 yılları arasında Gazi Akademik Oda Orkestrası’nda solist ve orkestra üyesi olarak görev alan Orhan, yurt içi ve yurt dışında pek çok solo, oda müziği ve orkestra konserlerinde yer almıştır. “İki Çello Bir Anadolu” adlı müzik CD’sini Çilden ile birlikte seslendirmiş ayrıca iki çello& piyano ve üç çello & piyano oda müziği topluluklarında da Çilden ile birlikte çalışmaktadır. 2013 yılında Doçentlik sınavını kazanan Orhan, 2019 yılında da Profesörlüğe yükseltilmiş olup halen GÜ MÖABD’da öğretim üyesidir. Lisansta verdiği viyolonsel derslerinin yanı sıra lisans üstü programında “Oda müziği”, “Viyolonsel eğitiminde etüt-eser analizi”, “Viyolonsel öğretim yöntemleri” dersleri vermektedir. 2017 yılında “Avrupa Suzuki I.Seviye Viyolonsel Öğretmeni” sertifikası alan Orhan Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi ABD himayesinde oluşturulan lisans ve lisans üstü öğrencilerinin yanısıra amatör çello öğrencileri ve farklı üniversitelerin de öğretim elemanlarından oluşan “Viyolonsel Orkestrası”nın da kurucusudur.

İletişim