Makaleler
Saccharin by Nutritional Metabolism Perspective
EC Nutrition, ss.1-5, 2020 (Hakemli Dergi)
Nutritional Chronology A Missing Curriculum in Medicine
Vitamins and Minerals, cilt.5, sa.2, 2016 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
The Anticancer Effect of Ganoderma Lucidum
4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, 3 - 05 Kasım 2017, ss.172-173, (Özet Bildiri)
Thymoquinone: Could be a novel energy restriction mimetic?
4th International Symposium on Phytochemicals in Medicine and Food, Xian, Çin, 30 Kasım - 05 Aralık 2020, ss.411, (Özet Bildiri)
Sustainable Drug Technologies: Preparation and Characterization of (-)-Epicatechin Loaded Polyvinylpyrrolidone / SodiumAlginate Microspheres and Controlled Release of (-)-Epicatechin
1st International Congress on Sustainable Life, Ankara, Türkiye, 15 - 16 Mart 2019, (Özet Bildiri)
Antioxidant and anticancer activities of gallic acid and its encapsulation
4th International Symposium on Phytochemicals in Medicine and Food Congress, Xian, Çin, 30 Kasım 2020, ss.426-427, (Özet Bildiri)
Hipertansiyonda antioksidanlar ve etki mekanizmaları.
Yaşlanma İle İlgili Hastalıkların Moleküler Mekanizması ve Mikrobesinlerin Rolü., Türkiye, 11 Eylül 2009, (Özet Bildiri)
Probiotics, prebiotics and health.
1. National Probiotic, Prebiotic and Functional Foods Congress, Side, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
BÜTİRİK ASİDİN EPİGENETİK MEKANİZMA YOLUYLA SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
Adnan Menderes Üniversitesi 1.Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.967, (Özet Bildiri)
Antioxidant and anticancer activities of gallic acid loaded sodium alginate microspheres
American Association for Advances in Functional Materials Congress, California, Amerika Birleşik Devletleri, 19 - 22 Ağustos 2019, ss.75, (Özet Bildiri)
Otizm Spektrum Bozukluğunda Glutensiz ve Kazeinsiz Diyet
1. Uluslararası 2. Ulusal Sağlık Bakım Hizmetleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 03 Mayıs 2019, (Özet Bildiri)
Kitap & Kitap Bölümleri
Chapter 11- Food Supplements and Beneficial Effects in Obesity
Bioactive Food Ingredients in Inflammation and Obesity Management (Functional Food Science - Textbook Series), Danik Martirosyan, Francesco Marotta, Editör, Food Scinces, ss.199-215, 2022
Gıda Katkı Maddeleri
BESLENME VE SAĞLIK, Prof. Dr. Sıdıka Bulduk, Dr. Emre Özgür Bulduk, Editör, NOBEL, Ankara, ss.23-45, 2019
THE EFFECTS OF MINERALS AND HEAVY METALS IN DIFFERENT KINDS OF TABLE SALTS ON HEALTH
International Research in Health Sciences, Prof. Dr. Engin Şahna, Prof. Dr. Hasan Akgül, Prof. Dr. Zeliha Selamoğlu, Editör, Serüven, İzmir, ss.227-240, 2022
İnsan Obezitesinin Genetiği
OBEZİTE VE DİYABET, Bahittin Kahveci, Neslihan Saruhan Güler, Elif Adanur, Elif Öztürk, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.13-30, 2020
Beslenme Tedavisinde Yeni Bir Bakış: Apiterapi
Sağlık Bilimlerinde Uluslararası Araştırmalar-I, Şahna Engin,Akgül Hasan,Selamoğlu Zeliha, Editör, Serüven Yayınevi, İzmir, ss.337-358, 2022