Yayınlar

Makaleler

The effect of caloric restriction on genetical pathways

Food Science and Human Wellness, cilt.12, sa.5, ss.1450-1457, 2023 (Scopus) Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

Therapeutic modulation methods of gut microbiota and gut-liver axis

CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION, cilt.62, sa.23, ss.6505-6515, 2022 (SCI-Expanded) identifier identifier identifier

Otizm Spektrum Bozukluğunda Beslenmenin Rolü Üzerine Geleneksel Bir Derleme

Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi, cilt.6, sa.4, ss.965-972, 2021 (Hakemli Dergi) identifier

Autism Spectrum Disorder, Microbiota And Nutritional Therapy Approaches

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi, cilt.1, sa.1, ss.32-38, 2019 (Hakemli Dergi)

Biochemical Functions of Micronutrients

Advances in Obesity, Weight Management Control, cilt.6, sa.2, ss.1-4, 2017 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

The Anticancer Effect of Ganoderma Lucidum

4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, 3 - 05 Kasım 2017, ss.172-173, (Özet Bildiri)

Thymoquinone: Could be a novel energy restriction mimetic?

4th International Symposium on Phytochemicals in Medicine and Food, Xian, Çin, 30 Kasım - 05 Aralık 2020, ss.411, (Özet Bildiri)

Effects of royal jelly on obesity

5th International Symposium on Phytochemicals in Medicine and Food, 25 Ağustos 2021, ss.425, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Antioxidant and anticancer activities of gallic acid and its encapsulation

4th International Symposium on Phytochemicals in Medicine and Food Congress, Xian, Çin, 30 Kasım 2020, ss.426-427, (Özet Bildiri)

THE EFFECT OF HIGH FRUCTOSE CORN SYRUP ON HEALTH

4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

ALGAE AS A FUNCTIONAL FOOD

4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

Hipertansiyonda antioksidanlar ve etki mekanizmaları.

Yaşlanma İle İlgili Hastalıkların Moleküler Mekanizması ve Mikrobesinlerin Rolü., Türkiye, 11 Eylül 2009, (Özet Bildiri)

OXIDATIVE STRESS AND ANTIOXIDANTS IN AUTISM SPECTRUM DISORDER

6th International Agriculture, Environment and Health Congress, Aydın, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2023, ss.139, (Özet Bildiri)

Probiotics, prebiotics and health.

1. National Probiotic, Prebiotic and Functional Foods Congress, Side, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2013, (Özet Bildiri)

BÜTİRİK ASİDİN EPİGENETİK MEKANİZMA YOLUYLA SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ

Adnan Menderes Üniversitesi 1.Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.967, (Özet Bildiri)

Antioxidant and anticancer activities of gallic acid loaded sodium alginate microspheres

American Association for Advances in Functional Materials Congress, California, Amerika Birleşik Devletleri, 19 - 22 Ağustos 2019, ss.75, (Özet Bildiri)

Otizm Spektrum Bozukluğunda Glutensiz ve Kazeinsiz Diyet

1. Uluslararası 2. Ulusal Sağlık Bakım Hizmetleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 03 Mayıs 2019, (Özet Bildiri)

ROYAL JELLY FROM ELAZIG: A STUDY ON ITS ANTIOXIDANT ACTIVITY AND TOTAL POLYPHENOL CONTENT

6th International Agriculture, Environment and Health Congress, Aydın, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2023, ss.332-339, (Tam Metin Bildiri)

Yetişkin bireylerde yeme davranışı ile beslenme durumu ve fiziksel aktivite arasındaki ilişkinin incelenmesi

2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2022, sa.86, ss.104, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

As a fingerprint, promoter methylation differentiation by diet

2nd International Epigenetics Congress, İstanbul, Türkiye, 2 - 03 Eylül 2023, ss.8, (Özet Bildiri)

YÜKSEK MİKTARDA GLUTEN İÇEREN GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ

III. ULUSAL TARIM VE GIDA ÇALIŞTAYI, Çorum, Türkiye, 03 Mayıs 2023, (Özet Bildiri)

Kitap & Kitap Bölümleri

Microbial Metabolism of Polyphenols and Health.

Health Effects of Biomodification by Microbes. Polyphenols in Human Health and Disease., Ronald Ross Watson,Victor R. Preedy,Sherma Zibadi, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , California, ss.577-589, 2013 Sürdürülebilir Kalkınma

Chapter 11- Food Supplements and Beneficial Effects in Obesity

Bioactive Food Ingredients in Inflammation and Obesity Management (Functional Food Science - Textbook Series), Danik Martirosyan, Francesco Marotta, Editör, Food Scinces, ss.199-215, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

Gıda Katkı Maddeleri

BESLENME VE SAĞLIK, Prof. Dr. Sıdıka Bulduk, Dr. Emre Özgür Bulduk, Editör, NOBEL, Ankara, ss.23-45, 2019

THE EFFECTS OF MINERALS AND HEAVY METALS IN DIFFERENT KINDS OF TABLE SALTS ON HEALTH

International Research in Health Sciences, Prof. Dr. Engin Şahna, Prof. Dr. Hasan Akgül, Prof. Dr. Zeliha Selamoğlu, Editör, Serüven, İzmir, ss.227-240, 2022

İnsan Obezitesinin Genetiği

OBEZİTE VE DİYABET, Bahittin Kahveci, Neslihan Saruhan Güler, Elif Adanur, Elif Öztürk, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.13-30, 2020

Beslenme Tedavisinde Yeni Bir Bakış: Apiterapi

Sağlık Bilimlerinde Uluslararası Araştırmalar-I, Şahna Engin,Akgül Hasan,Selamoğlu Zeliha, Editör, Serüven Yayınevi, İzmir, ss.337-358, 2022