Akademik Unvanlar
-
2012 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Gazi Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji
-
2006 - 2012 Doç. Dr.
Gazi Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji
-
1999 - 2006 Yrd. Doç. Dr.
Gazi Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji
-
1982 - 1999 Araştırma Görevlisi
Gazi Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji
Akademi Dışı Deneyim
-
1982 - Devam Ediyor Öğretim üyesi
Gazi Üniversitesi
Yönetilen Tezler
-
Gıdalardan izole edilen gram pozitif bakterilerde biyosit ve antibiyotik direnç profilinin araştırılması
ÇITAK S. (Danışman)
-
Çeşitli klinik örneklerden izole edilen Staphylococcus ve Enterococcus türlerinin antibiyotik direnç profillerinin araştırılması
ÇITAK S. (Danışman)
-
Çeşitli dezenfektan ve antiseptik maddelerin in-vitro antibakteriyel aktivitelerinin araştırılması
ÇITAK S. (Danışman)
A.KOCA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Çeşitli Dezenfektan Ve Antiseptik Maddelerin In-Vitro Antibakteriyel Aktivitelerinin Araştirilmasi
ÇITAK S. (Danışman)
-
Gıda kaynaklı slime üreten gram negatif ve gram pozitif bakteri izolatlarındaki antibiyotik direncinin araştırılması
ÇITAK S. (Danışman)
İ.DURMAZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Tüketime sunulan deniz ve et ürünlerinde mikrobiyolojik kalite kriterlerinin araştırılması
ÇITAK S. (Danışman)
A.BURAK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Çeşitli klinik materyallerden izole edilen Enterococcus suşlarında antibiyotik direncinin değerlendirilmesi
ÇITAK S. (Danışman)
-
Tavuk ürünlerinden izole edilen Enterococcus'lardaki antibiyotik direnci ve E.coli'deki geniş spektrumlu beta laktamaz araştırılması
ÇITAK S. (Danışman)
S.ŞAHİN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
Tavuk ürünlerinden izole edilen Enterococcus'lardaki antibiyotik direnci ve E.Coli'deki geniş spektrumlu beta laktamaz araştırılması
ÇITAK S. (Danışman)
-
Çeşitli su örneklerinde membran filtrasyon ve konvansiyonel yöntemlerle mikrobiyolojik kalite analizi ve antibiyotik dirençliliğinin saptanması
ÇITAK S. (Danışman)
-
Hayvansal kaynaklı bazı gram pozitif bakterilerdeki beta laktamaz ve beta laktam dirençliliğinin saptanması
ÇITAK S. (Danışman)
-
Fermente et örneklerinden izole edilen Enterococcus türlerinin bazı teknolojik özellikleri ve çoklu antibiyotik dirençliliği
ÇITAK S. (Danışman)
-
KOAGÜLAZ NEGATİF STAPHYLOCOCCUS'LARDA SLİME YAPIMI, PROTEİN-A OLUŞUMU VE ANTİBİYOTİK DUYARLILIĞININ ARAŞTIRILMASI
ÇITAK S. (Danışman)
-
Çeşitli gıda ürünlerinden izole edilen Pseudomonas türlerinde siderofor varlığı, serum direnci, genişlemiş spektrumlu beta-laktamaz (GSBL) üretimi ve antibiyotik direncinin belirlenmesi
ÇITAK S. (Danışman)
G.AYDIN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
ÇEŞİTLİ GIDA ÜRÜNLERİNDEN İZOLE EDİLEN PSEUDOMONAS TÜRLERİNDE SİDEROFOR VARLIĞI, SERUM DİRENCİ, GENİŞLEMİŞ SPEKTRUMLU BETA LAKTAMAZ (GSBL) ÜRETİMİ VE ANTİBİYOTİK DİRENCİNİN BELİRLENMESİ
ÇITAK S. (Danışman)
-
Sığırlardan toplanan süt ve serum örneklerinden Brucellozis'in teşhisinde kullanılan çeşitli serolojik yöntemlerin karşılaştırılması
ÇITAK S. (Danışman)
U.ÜLKER(Öğrenci), Doktora, 2010 -
Koagulaz negatif Staphyloccocus'larda slime yapımı, protein-a oluşumu ve antibiyotik duyarlılığının araştırılması
ÇITAK S. (Danışman)
Ş.CEREN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Gaziantep ilinde tüketime sunulan bazı baharatların mikrobiyolojik kalitesinin araştırılması
ÇITAK S. (Danışman)
-
TAVUK KARKASLARINDAN ZOLE EDİLEN STAPHYLOCOCCUS'LARIN VİRÜLANS FAKTÖRLERİ VE ANTİBİYOTİK DİRENÇLİLİGİ
ÇITAK S. (Danışman)
-
Tavuk karkaslarından izole edilen Staphylococcus'ların virülans faktörleri ve antibiyotik dirençliliği
ÇITAK S. (Danışman)
T.DUMAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2007 -
Dondurulmuş gıdalarda (et ve sebze) fekal koliform ve fekal streptokokların varlığı
ÇITAK S. (Danışman)
E.KALA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2006 -
Hastane poliklinikleri ve hastene mutfakları ile toplum kaynaklı Stabhylococsus'ların nazal taşıyıcılık oranları ve antibiyotik direncinin belirlenmesi
ÇITAK S. (Danışman)
F.AKSOY(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2006 -
Ankara piyasasında tüketime sunulan beyaz peynir ve sade dondurmada Listeri amonocytogenes,Bacillus cereus, fekal koliform ve E. coli varlığı
ÇITAK S. (Danışman)
Z.TUBA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2004 -
Çiğ kıyma örneklerinden gram-negatif, psikrofil mikroorganizmaların (Pseudomonas, Acinetobacter, Alcaligenes) izolasyonu, proteolitik aktivite ve antibiyotik dirençliliklerinin araştırılması
ÇITAK S. (Danışman)
N.KAMANLI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2004 -
Beyaz etlerden izole edilen Enterococcus`larda vankomisin direnci ve diğer antibiyotiklere duyarlılıkları
ÇITAK S. (Danışman)
A.MENDİ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2004 -
Bazı Lactobacillus cinsi bakterilerin, çeşitli gram(+) ve gram(-) bakteriler üzerine antagonistik etkisi
ÇITAK S. (Danışman)
B.HİLAL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2003 -
Çiğ süt ve peynir örneklerinden Enterococcus'ların izole edilmesi ve proteolitik aktivitelerinin araştırılması
ÇITAK S. (Danışman)
S.ORHAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2003 -
Çiğ sütlerden izole edilen Staphylococcus aureus'ların koagülaz(-) Staphylococcuslar'dan akriflavin disk difüzyon yöntemi ile ayırt edilmesi ve Staphylococcus'lardaki DNaz ve slime varlığının tespiti
ÇITAK S. (Danışman)
Ö.VARLIK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2003 -
Hastane ve poliklinik kaynaklı stafilokokların metisilin, vankomisin, teikoplanin ve diğer antibiyotiklere dirençlilikleri, koagülaz pozitif stafilokoklarda beta-laktamaz aktivitesi
ÇITAK S. (Danışman)
E.KARAÇOCUK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2002