Yayınlar & Eserler

Makaleler 33
Tümü (33)
SCI-E, SSCI, AHCI (21)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (22)
Scopus (22)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (7)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 34

1. Depremde Uygulanacak Beslenme Hizmetlerine Dair Lise Öğrencilerinin Bilgi Düzeyinin Değerlendirilmesi ve Eğitim Uygulaması

Sağlık Bilimleri Gençlik Projeleri Yarışması "Fikirlerden Projelere"de sözel bildiri olarak sunulmuştur., Ankara, Türkiye, 31 Ağustos 2025, cilt.10, ss.30, (Özet Bildiri)

2. Yenilebilir Böceklerin Etik Açıdan Değerlendirilmesi

5. Uluslararası Etik Kongresi, Adana, Türkiye, 16 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)

3. Online Diyet Hizmetleri ve Diyetisyenlik Meslek Etiği

5. Uluslararası Etik Kongresi, Adana, Türkiye, 16 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)

4. Afet Durumlarında Gıda Güvencesi ile Bebek ve Küçük Çocuk Beslenmesi

1.Uluslararası İnsani Yardım Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 06 Aralık 2024, (Özet Bildiri)

5. Afet Durumlarında Beslenme Hizmetleri Yönetimi

1.Uluslararası İnsani Yardım Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 06 Aralık 2024, (Özet Bildiri)

6. Popular Diets and Dietitian Professional Ethics

4. Uluslararası Etik Kongresi, Ankara, Türkiye, 09 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

7. Mutfak Çalışanlarının Pişirme Uygulamaları ve Davlumbaz Kullanımlarının Değerlendirilmesi

6. Uluslararası Ankara Multidisipliner Bilimsel Çalışmalar Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

8. Ethical Evaluation of Social Media Accounts of Dietitians

4. Uluslararası Etik Kongresi, Ankara, Türkiye, 09 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

9. Mutfak Çalışanlarının Pişirme Dumanı Maruziyeti ve Besin Ögeleri Alımıyla İlişkisi

2. Uluslararası İzmir Sağlık ve Spor Bilimleri Kongresi, İzmir, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

10. Mutfak Çalışanlarının Sürdürülebilir Beslenme ve Yeme Davranışlarının Belirlenmesi

2. ULUSLARARASI ÇANKAYA BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 28 Eylül - 29 Ekim 2023, ss.69-78, (Tam Metin Bildiri)

11. Üniversite Öğrencileri ve Çalışanlarına Sunulan Menülerin Enerji ve Besin Ögesi İçeriğinin Değerlendirilmesi

4. INTERNATIONAL PALANDOKEN SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS, Erzurum, Türkiye, 28 Nisan 2022, (Özet Bildiri)

12. Kreş Menülerinin Enerji ve Makrobesin Ögeleri İçeriğinin Belirlenmesi ve Temel Menü Planlama İlkelerine Uygunluğunun Değerlendirilmesi

2. INTERNATIONAL MARMARA SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 19 Nisan 2022, (Özet Bildiri)

13. Fonksiyonel Gıda Bileşeni Olarak Kolajen: Türkiye’den Örnekler

3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICAL & HEALTH SCIENCES, Bingöl, Türkiye, 24 Aralık 2021, (Özet Bildiri)

14. Üniversite Öğrencilerinin Ev Dışı Tüketim Sıklıklarını Etkileyen Bazı Faktörlerin Değerlendirilmesi

Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 Aralık 2021, (Özet Bildiri)

15. Üniversite Öğrencilerinin Besin Etiketi Okuma Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi

I. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, Erzurum, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

16. Üniversite Öğrencilerinin Beden Algısı, Fiziksel Aktivite Durumu Ve Vücut Yağının Değerlendirilmesi

ISPEC INTERNATIONAL CONGRESS ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES, Adana, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

17. Health risks related to cooking fume exposure among kitchen workers

Uluslararası Sağlık ve Çevre Kongresi, Adana, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

18. Prevention and control of Cronobacter sakazakii infections in infants

Uluslararası Sağlık ve Çevre Kongresi, Adana, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

20. Relationship between vitamin D and cardiovascular diseases

the 24th European Congress on Obesity, Porto, Portekiz, 17 - 20 Mayıs 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

21. The Role of Vitamin D in Depression

the 24th European Congress on Obesity, Porto, Portekiz, 17 - 20 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

22. Evaluation of eating behavior disorders in young males: A pilot study in Turkey

the 24th European Congress on Obesity, Porto, Portekiz, 17 - 20 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

24. Probiyotikler ve Sağlık Üzerine Etkileri

3. Bağırsak Mikrobiyotası ve Probiyotikler Kongresi, Ankara, Türkiye, 11 - 12 Mart 2016

25. Vardiyalı Çalışan Hemşirelerin Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, 21 - 23 Mayıs 2015

31. Investigation of the Relationship Between Fat Percentage from Bioelectrical Impedance Analysis and Fat Percentage Calculated by Various Equations

The Power of Programming 2014, International Conference on Developmental Origins of Adiposity and Long-Term Health, Munich, Almanya, 13 - 15 Mart 2014
Kitaplar 11

1. İşçi Beslenmesi

Toplum Sağlığı ve Beslenme, Doç. Dr. Özge MENGİ ÇELİK,Doç. Dr. Merve Şeyda KARAÇİL ERMUMCU,Prof. Dr. Nevra KOÇ, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.433-456, 2025

4. Chapter 8. Metabolic Engineering of Lactic Acid Bacteria and Yeasts for the Production of Compounds with Industrial Applications

Sourdough Microbiota and Starter Cultures for Industry, Ceresino Elaine Berger, Ferreira da Rocha João Miguel, Juodeikiene Grazina, Schwenninger Susanne Miescher, Editör, Springer Nature Switzerland AG, ss.223-257, 2024

5. Bebek ve Çocuk Beslenmesinde Gıda Güvenliği

Anne Çocuk Beslenmesi, YARDIMCI HÜLYA, KÖKSAL EDA, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ., Ankara, ss.389-414, 2024

6. 2. GRUP SONUÇ RAPORU MUTFAK ALT YAPI VE DONANIM ÇALIŞMALARI

Afet Sonrası Acil Beslenme İhtiyaçları ve Koordinasyon Panel ve Çalıştayı: Sonuç Raporu, Rukiye YALAP, Editör, Kapadokya Üniversitesi Yayınları:65, ss.27-32, 2023

7. Isıl İşlemle Oluşan Sağlık Riskleri

Hastanelerde Beslenme Hizmetleri Yönetimi, Bilici Saniye, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri Ltd. Şti., Ankara, ss.291-314, 2023

8. Ekipmanların Yönetimi ve Denetimi

Hastanelerde Beslenme Hizmetleri Yönetimi, Bilici Saniye, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri Ltd. Şti., Ankara, ss.159-177, 2023

9. Mutfak ve Yemekhane Planlaması ve Yapılandırılması

Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editör, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş, Ankara, ss.140-166, 2021

10. BÖLÜM 6. HUZUREVLERİNDE MENÜ PLANLAMA

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ(TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİNULUSAL MENÜ PLANLAMA VEUYGULAMA REHBERİ, beyhan yasemin,bilici saniye,kızıl mevlüde, Editör, Anıl reklam, matbaa,Sağlık Bakanlığı Yayın No: 1184, Ankara, ss.206-233, 2020

11. Metabolik stres durumlarında tıbbi beslenme tedavisi: sepsis, travma, ateşli silah yaralanmaları, cerrahi ve yanıklar

Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.50-100, 2018
Metrikler

Yayın

78

Yayın (WoS)

22

Yayın (Scopus)

22

Atıf (WoS)

401

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

477

H-İndeks (Scopus)

8

Atıf (Scholar)

870

H-İndeks (Scholar)

9

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

84

H-İndeks (Sobiad)

5

Atıf (Diğer Toplam)

2

Toplam Atıf Sayısı

488

Proje

2

Açık Erişim

11
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları