Eğitim Bilgileri
2015 - 2020
2015 - 2020Doktora
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Dr), Türkiye
2012 - 2015
2012 - 2015Yüksek Lisans
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Yl) (Tezli), Türkiye
2008 - 2012
2008 - 2012Lisans
Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2020
2020Doktora
Mutfak çalışanlarında pişirme dumanı kaynaklı sağlık risklerinin belirlenmesi
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü
2015
2015Yüksek Lisans
Vardiyalı çalışan sağlık personelinde metabolik sendrom sıklığının değerlendirilmesi üzerine bir araştırma
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2025
2025Açık Erişimden Veri Yönetimine Araştırmayı Güçlendirmek
Mesleki Eğitim
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
2024
2024Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı
Mesleki Eğitim
Gazi Üniversitesi
2023
2023Akademide Güncel Öğrenme -Öğretme Yaklaşımları ve Uygulamaları
Mesleki Eğitim
Eskişehir Teknik Üniversitesi
2023
2023ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Başdenetçilik Eğitimi Sertifikası
Güvenlik
SigmaCert Global
2023
2023Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı
Mesleki Eğitim
Gazi Üniversitesi
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Akademik Ünvanlar / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
2022 - 2024
2022 - 2024Dr. Öğr. Üyesi
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
2020 - 2022
2020 - 2022Araştırma Görevlisi Dr.
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
2012 - 2020
2012 - 2020Araştırma Görevlisi
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
Yönetimsel Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorFakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorFakülte Kurulu Üyesi
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorBölüm Başkan Yardımcısı
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorFakülte WEB ve Sosyal Medya Çalışma Ekibi Üyesi
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorFakülte AR-GE Çalışma Ekibi Üyesi
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorGazi Üniversitesi Buluş Değerlendirme Komisyonu Üyeliği
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Akreditasyon Komisyonu Üyeliği
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm AR-GE Çalışma Ekibi Üyeliği
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Web Sitesi Düzenleme Komitesi Başkanı
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Sosyal Faaliyetler Komitesi Başkanı
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBeslenme ve Diyetetik Uygulamaları Koordinatörlüğü (Toplu Beslenme Sistemleri Uygulamaları)
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Eğitim Komisyonu Üyeliği
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
2023 - 2024
2023 - 2024Bölüm Risk Çalışma Ekibi Üyeliği
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
2021 - 2024
2021 - 2024Fakülte Web Sitesi Düzenleme Komisyonu Üyesi
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE ETİK
YÜKSEK LİSANS TEZ ÇALIŞMASI
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİNDE BESİN HAZIRLAMA VE PİŞİRME
YÜKSEK LİSANS TEZİNE HAZIRLIK
Lisans
Mezuniyet Projesi II
Beslenme ve Diyetetik Alanında Uygulamalar II
Yaşam Döngüsü ve Beslenme
Yaşam Döngüsünde Beslenme
Seminer II
Beslenme İlkeleri
Beslenme ve Diyetetik Alanında Etik
Seminer I
Beslenme ve Diyetetik Alanında Uygulamalar III
Mezuniyet Projesi I
Beslenme İlkeleri
Genel Mikrobiyoloji
Tasarladığı Dersler
Makaleler
2025
20251. What do we know about acrylamide levels in rice and rice products? A general overview
NAVRUZ VARLI S., Aksu S., Çergel E.
Food Chemistry: X
, cilt.31, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Acrylamide mitigation in cereal-based foods: a comprehensive reviewof enzymatic treatments, additives and novel technologies
Çankaya S., Günal R., Somuncu E. İ., Navruz Varlı S.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.2025, ss.1-20, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. Isıl işlemlerin sütün besin değeri üzerindeki etkileri
Kumral S. N., Navruz Varlı S.
Food and Health
, cilt.11, sa.2, ss.197-207, 2025 (TRDizin)
2024
20244. Lung deposition of PM-bound trace elements and corresponding human health risk assessment in commercial kitchens serving Mediterranean cuisine
Varli S. N., BİLİCİ S., Ari P. E., Gaga E. O., Lhan M. N., Ari A.
ATMOSPHERIC POLLUTION RESEARCH
, cilt.15, sa.9, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20245. Shift Work, Shifted Diets: An Observational Follow-Up Study on Diet Quality and Sustainability among Healthcare Workers on Night Shifts
NAVRUZ VARLI S., MORTAŞ H.
NUTRIENTS
, cilt.16, sa.15, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20246. The Effect of 24 h Shift Work on the Nutritional Status of Healthcare Workers: An Observational Follow-Up Study from Turkiye
NAVRUZ VARLI S., MORTAŞ H.
NUTRIENTS
, cilt.16, sa.13, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20247. Effects of different preparation and cooking processes on the bioactive molecules of Allium vegetables
KATIRCIOĞLU B., NAVRUZ VARLI S.
FRONTIERS IN NUTRITION
, cilt.11, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20248. Being a Substantial Out of Home Eater: Affecting Factors and Evidence on Daily Nutritional Intake Among University Students
Mortaş H., Navruz Varlı S., Bilici S.
UNIVERSIDAD DEL ZULIA. REVISTA , cilt.15, ss.27-43, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20249. Sociodemographic Trends in Planetary Health Diets among Nutrition Students in Turkiye: Bridging Classroom to Kitchen
NAVRUZ VARLI S., MORTAŞ H., Çelik M. N.
NUTRIENTS
, cilt.16, sa.9, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202410. Adherence to the Planetary Health Diet and Its Association with Diet Quality in the Young Adult Population of Türkiye: A Large Cross-Sectional Study
MORTAŞ H., NAVRUZ VARLI S., BİLİCİ S.
NUTRIENTS
, cilt.16, sa.6, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202411. Türkiye’de Satılan Bazı İçeceklerin Şeker ve Tatlandırıcı İçeriklerinin Değerlendirilmesi
Çolak B., Navruz Varlı S.
Gazi Sağlık Bilimleri , cilt.9, sa.3, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
202412. Acrylamide formation in air-fried versus deep and oven-fried potatoes
Navruz Varlı S., Mortaş H.
FRONTIERS IN NUTRITION
, cilt.10, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202413. Türkiye’de Satışa Sunulan Protein Barların Enerji ve Besin Ögesi İçeriklerinin Değerlendirilmesi
Tekin S., Kaygusuz S., Navruz Varlı S.
Gazi Sağlık Bilimleri , cilt.9, sa.3, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
202314. Farklı Hazırlama ve Pişirme İşlemlerinin Kurubaklagillerin Besin Değeri Üzerine Etkisi
Tekin N., Navruz Varlı S.
Beslenme ve Diyet Dergisi , cilt.51, sa.3, ss.100-108, 2023 (TRDizin)
2023
202315. Determinants of disordered eating behaviors: Body mass index, emotional eating, dietary restriction, and motives for eating palatable foods
Mortaş H., Navruz Varlı S., Bilici S.
REVISTA DE NUTRICAO
, cilt.36, ss.220086, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202316. Can Unveiling the Relationship between Nutritional Literacy and Sustainable Eating Behaviors Survive Our Future?
Mortaş H., Navruz Varlı S., Çıtar Dazıroğlu M. E., Bilici S.
Sustainability (Switzerland)
, cilt.15, sa.18, 2023 (SCI-Expanded, SSCI, Scopus)
2023
202317. Rise and shine for eating right: the link between healthy nutrition and chronotype among young adults
MORTAŞ H., AYHAN B., NAVRUZ VARLI S., Köse S., AĞAGÜNDÜZ D., BİLİCİ S.
Frontiers in Nutrition
, cilt.10, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202218. Gıda Otomatlarında Bulunan Yiyecek ve İçeceklerin Enerji ve Besin Ögesi İçeriklerinin Değerlendirilmesi: Kesitsel Bir Çalışma
NAVRUZ VARLI S., MORTAŞ H.
Beslenme ve Diyet Dergisi , 2022 (TRDizin)
2022
202219. Organic pollutant exposure and health effects of cooking emissions on kitchen staff in food services
Navruz Varlı S., Bilici S., Ari A., Erturk-Ari P., İlhan M. N., Gaga E. O.
INDOOR AIR
, cilt.32, sa.8, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202220. Sokak Sütlerinde Gizli Tehlike: Antibiyotik Kalıntısı
MORTAŞ H., NAVRUZ VARLI S., BİLİCİ S.
Beslenme ve Diyet Dergisi , cilt.50, sa.1, ss.19-26, 2022 (TRDizin)
2022
202221. Do the Sociodemographic Factors and Body Mass Index have an Impact on Food Safety Knowledge, Attitudes, and Practices?
NAVRUZ VARLI S., BİLİCİ S.
Journal of Tekirdag Agricultural Faculty
, cilt.19, ss.496-507, 2022 (Scopus, TRDizin)
2020
202022. Sleep efficiency and duration assessed with metabolic holter: associate with body composition and dietary components
Acar Tek N., Navruz Varlı S., Ermumcu M. S. K., Ertaş Y.
PROGRESS IN NUTRITION
, cilt.22, ss.420-429, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201923. Relationship between Shift Work and Metabolic Syndrome Diagnostic Components: A Pilot Study in Nurses Working Shifts in Turkey
Navruz Varlı S., Bilici S.
Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.4, sa.2, ss.48-59, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
201824. Assessment of dietary calcium intake of university students: a pilot study in Turkey
NAVRUZ VARLI S., KÖSE S., Tatar T., ARSLAN S., KÖKSAL E.
ARCHIVES OF OSTEOPOROSIS
, cilt.13, sa.1, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201725. Evaluation of disordered eating tendencies in young adults
Şanlıer N., Navruz Varlı S., Macit M. S., Mortaş H., Tatar T.
EATING AND WEIGHT DISORDERS-STUDIES ON ANOREXIA BULIMIA AND OBESITY
, cilt.22, sa.4, ss.623-631, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201726. Uyku süresi ve kalitesiyle ilişkili bazı faktörler: Beslenme alışkanlıkları, enerji dengesi ve yaşam tarzı
KARAÇİL ERMUMCU M. Ş., ERTAŞ ÖZTÜRK Y., NAVRUZ VARLI S., TEK N.
e-SAĞLIK Beslenme ve Diyetetik Dergisi , cilt.4, sa.15, ss.36-45, 2017 (Hakemsiz Dergi)
2017
201727. Are restaurant menus vectors of bacterial cross-contamination? A pilot study in Turkey
BİLİCİ S., MORTAŞ H., KÖSE S., NAVRUZ VARLI S., AYHAN B.
BRITISH FOOD JOURNAL
, cilt.119, sa.2, ss.401-410, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201728. COMPARISON OF NUTRITIONAL STATUS IN THE ELDERLY ACCORDING TO LIVING SITUATIONS
Kucukerdonmez O., Varli S., Koksal E.
JOURNAL OF NUTRITION HEALTH & AGING
, cilt.21, sa.1, ss.25-30, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201729. Structural Modeling the Relationship of Food Addiction and Eating Attitudes of Young Adults with Emotional Appetite and Self-Esteem
ŞANLIER N., BAŞER F., MORTAŞ H., NAVRUZ VARLI S., Macit M. S., Tatar T.
ECOLOGY OF FOOD AND NUTRITION
, cilt.56, sa.6, ss.514-529, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201630. The nutritional status of nurses working shifts: A pilot study in Turkey
NAVRUZ VARLI S., BİLİCİ S.
REVISTA DE NUTRICAO-BRAZILIAN JOURNAL OF NUTRITION
, cilt.29, sa.4, ss.589-596, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201631. Nutritional and health benefits of quinoa (Chenopodium quinoa Willd.)
NAVRUZ VARLI S., Sanlier N.
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
, cilt.69, ss.371-376, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201532. Probiyotiklerle İlgili Merak Edilenler
NAVRUZ VARLI S.
Sağlıkla Hemşirelik Dergisi , 2015 (Hakemsiz Dergi)
2014
201433. Yüksek Proteinli Diyet Akımlarının Vücut Ağırlığının Korunması ve Sağlık Üzerine Kısa ve Uzun Dönemli Etkileri
Navruz Varlı S., Tek N.
Gümüşhane University Journal of Health Sciences , cilt.3, sa.1, ss.656-673, 2014 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Depremde Uygulanacak Beslenme Hizmetlerine Dair Lise Öğrencilerinin Bilgi Düzeyinin Değerlendirilmesi ve Eğitim Uygulaması
Gökler A. F., Yılmaz S., Camgöz G., Usta G., Demir E., Navruz Varlı S.
Sağlık Bilimleri Gençlik Projeleri Yarışması "Fikirlerden Projelere"de sözel bildiri olarak sunulmuştur., Ankara, Türkiye, 31 Ağustos 2025, cilt.10, ss.30, (Özet Bildiri)
2024
20242. Yenilebilir Böceklerin Etik Açıdan Değerlendirilmesi
Semizoğlu A., Kaçar S., Şener Z., Navruz Varlı S.
5. Uluslararası Etik Kongresi, Adana, Türkiye, 16 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20243. Online Diyet Hizmetleri ve Diyetisyenlik Meslek Etiği
Üstek A., Navruz Varlı S.
5. Uluslararası Etik Kongresi, Adana, Türkiye, 16 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20244. Afet Durumlarında Gıda Güvencesi ile Bebek ve Küçük Çocuk Beslenmesi
İbiş Al-Rawe S., Navruz Varlı S.
1.Uluslararası İnsani Yardım Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 06 Aralık 2024, (Özet Bildiri)
2024
20245. Afet Durumlarında Beslenme Hizmetleri Yönetimi
Yıldırım D., Navruz Varlı S.
1.Uluslararası İnsani Yardım Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 06 Aralık 2024, (Özet Bildiri)
2023
20236. Popular Diets and Dietitian Professional Ethics
NAVRUZ VARLI S., Topçu T., Yücel T. S., Taşlıalan B., Yurtbaşı G.
4. Uluslararası Etik Kongresi, Ankara, Türkiye, 09 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
20237. Mutfak Çalışanlarının Pişirme Uygulamaları ve Davlumbaz Kullanımlarının Değerlendirilmesi
NAVRUZ VARLI S., BİLİCİ S.
6. Uluslararası Ankara Multidisipliner Bilimsel Çalışmalar Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
20238. Ethical Evaluation of Social Media Accounts of Dietitians
Navruz Varlı S., Batman A., Yılmaz A., Seferoğlu A., Dizdar D., Yılmaz H. M., et al.
4. Uluslararası Etik Kongresi, Ankara, Türkiye, 09 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
20239. Mutfak Çalışanlarının Pişirme Dumanı Maruziyeti ve Besin Ögeleri Alımıyla İlişkisi
NAVRUZ VARLI S., BİLİCİ S.
2. Uluslararası İzmir Sağlık ve Spor Bilimleri Kongresi, İzmir, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202310. Mutfak Çalışanlarının Sürdürülebilir Beslenme ve Yeme Davranışlarının Belirlenmesi
Navruz Varlı S., Ayhan B., Bilici S.
2. ULUSLARARASI ÇANKAYA BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 28 Eylül - 29 Ekim 2023, ss.69-78, (Tam Metin Bildiri)
2022
202211. Üniversite Öğrencileri ve Çalışanlarına Sunulan Menülerin Enerji ve Besin Ögesi İçeriğinin Değerlendirilmesi
NAVRUZ VARLI S.
4. INTERNATIONAL PALANDOKEN SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS, Erzurum, Türkiye, 28 Nisan 2022, (Özet Bildiri)
2022
202212. Kreş Menülerinin Enerji ve Makrobesin Ögeleri İçeriğinin Belirlenmesi ve Temel Menü Planlama İlkelerine Uygunluğunun Değerlendirilmesi
NAVRUZ VARLI S.
2. INTERNATIONAL MARMARA SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 19 Nisan 2022, (Özet Bildiri)
2021
202113. Fonksiyonel Gıda Bileşeni Olarak Kolajen: Türkiye’den Örnekler
NAVRUZ VARLI S., BİLİCİ S.
3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICAL & HEALTH SCIENCES, Bingöl, Türkiye, 24 Aralık 2021, (Özet Bildiri)
2021
202114. Üniversite Öğrencilerinin Ev Dışı Tüketim Sıklıklarını Etkileyen Bazı Faktörlerin Değerlendirilmesi
Navruz Varlı S., Bilici S.
Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 Aralık 2021, (Özet Bildiri)
2021
202115. Üniversite Öğrencilerinin Besin Etiketi Okuma Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi
Navruz Varlı S., Bilici S.
I. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, Erzurum, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2021
202116. Üniversite Öğrencilerinin Beden Algısı, Fiziksel Aktivite Durumu Ve Vücut Yağının Değerlendirilmesi
NAVRUZ VARLI S., BİLİCİ S.
ISPEC INTERNATIONAL CONGRESS ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES, Adana, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2017
201717. Health risks related to cooking fume exposure among kitchen workers
NAVRUZ VARLI S., BİLİCİ S.
Uluslararası Sağlık ve Çevre Kongresi, Adana, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201718. Prevention and control of Cronobacter sakazakii infections in infants
NAVRUZ VARLI S., BİLİCİ S.
Uluslararası Sağlık ve Çevre Kongresi, Adana, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201719. Üniversite öğrencilerinin diyetsel kalsiyum alımlarının değerlendirilmesi: Türkiye’den bir pilot çalışma
KÖKSAL E., NAVRUZ VARLI S., KÖSE S., TATAR T., ARSLAN S.
Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi Gastrointestinal Hastalıklar, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201720. Relationship between vitamin D and cardiovascular diseases
NAVRUZ VARLI S., MORTAŞ H., ŞANLIER N.
the 24th European Congress on Obesity, Porto, Portekiz, 17 - 20 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201721. The Role of Vitamin D in Depression
MORTAŞ H., NAVRUZ VARLI S., ŞANLIER N.
the 24th European Congress on Obesity, Porto, Portekiz, 17 - 20 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201722. Evaluation of eating behavior disorders in young males: A pilot study in Turkey
MORTAŞ H., NAVRUZ VARLI S., ŞANLIER N.
the 24th European Congress on Obesity, Porto, Portekiz, 17 - 20 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201723. Evaluation of the relationship between eating disorder tendencies and BMI in young female adults
MACİT M. S., TATAR T., MORTAŞ H., NAVRUZ VARLI S., ŞANLIER N.
the 24th European Congress on Obesity, Porto, Portekiz, 17 - 20 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2016
201624. Probiyotikler ve Sağlık Üzerine Etkileri
NAVRUZ VARLI S., ŞANLIER N.
3. Bağırsak Mikrobiyotası ve Probiyotikler Kongresi, Ankara, Türkiye, 11 - 12 Mart 2016
2015
201525. Vardiyalı Çalışan Hemşirelerin Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi
NAVRUZ VARLI S., BİLİCİ S.
Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, 21 - 23 Mayıs 2015
2014
201426. Assessment of central obesity among university students by using weight to height ratio
BİLİCİ S., ŞANLIER N., MORTAŞ H., NAVRUZ VARLI S., AYHAN B., KÖSE S.
21th European Congress on Obesity (ECO 2014), Bulgaristan, 28 - 31 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)
2014
201427. Üniversite Öğrencilerinde Ev Dışı Tüketim Nedenleri Ve Seçimlerini Belirleyen Faktörler Üzerine Bir Araştırma
BİLİCİ S., MORTAŞ H., NAVRUZ VARLI S., KÖKSAL E., AYHAN B.
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
2014
201428. Üniversite Öğrencilerinde Ev Dışı Tüketim Alışkanlıkları ile Bazı Antropometrik Ölçümler Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
BİLİCİ S., NAVRUZ VARLI S., MORTAŞ H., KÖKSAL E., AYHAN B.
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
2014
201429. Genç Yetişkinlerde Ana Öğünlerle Birlikte Tüketilen İçecek Çeşitlerinin Beden Kütle İndeksi Bki İle İlişkisi
BİLİCİ S., MORTAŞ H., NAVRUZ VARLI S., KÖKSAL E., AYHAN B.
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
2014
201430. Evaluation of the Relationship Between Eating Out of Home Habits and Some Anthropometric Measurements at University Student
BİLİCİ S., NAVRUZ VARLI S., MORTAŞ H., KÖKSAL E., AYHAN B.
IX. International NutritionDietetics Congress, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
2014
201431. Investigation of the Relationship Between Fat Percentage from Bioelectrical Impedance Analysis and Fat Percentage Calculated by Various Equations
NAVRUZ VARLI S., MORTAŞ H., BAYAZIT A. D., ERTAŞ Y., BİLİCİ S., KÖKSAL E.
The Power of Programming 2014, International Conference on Developmental Origins of Adiposity and Long-Term Health, Munich, Almanya, 13 - 15 Mart 2014
2013
201332. Yalnız Yaşayan ve Ailesiyle Yaşayan Yaşlı Bireylerin Beslenme Durumlarının Değerlendirilmesi
NAVRUZ VARLI S., KÖKSAL E., KÜÇÜKERDÖNMEZ Ö., BAYAZIT A. D.
8. Kepan Kongresi, Antalya, Türkiye, 27 - 31 Mart 2013, (Özet Bildiri)
2013
201333. Yaşlılarda Ağız Diş Sağlığı ve Beslenme Durumu
BAYAZIT A. D., KÖKSAL E., KÜÇÜKERDÖNMEZ Ö., NAVRUZ VARLI S.
8. Kepan Kongresi, 27 - 31 Mart 2013
2014
201434. Assessment of body fat percentage by using bioelectrical impedance analysis and its association with some anthropometric measurements
MORTAŞ H., NAVRUZ VARLI S., ERTAŞ Y., BAYAZIT A. D., BİLİCİ S., KÖKSAL E.
The Power of Programming 2014, International Conference on Developmental Origins of Adiposity and Long-Term Health, 13 - 14 Mart 2014
Kitaplar
2025
20251. İşçi Beslenmesi
Mortaş H., Navruz Varlı S.
Toplum Sağlığı ve Beslenme, Doç. Dr. Özge MENGİ ÇELİK,Doç. Dr. Merve Şeyda KARAÇİL ERMUMCU,Prof. Dr. Nevra KOÇ, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.433-456, 2025
2024
20242. ZAYIFLAMA VE ELİMİNASYON DİYETLERİ İÇİN DİYETİSYEN GÖZÜYLE SAĞLIKLI ALTERNATİF TARİFELER
Gezmen Karadağ M., Navruz Varlı S., Bayazıt A. D., Gürsoy M. E.
Pegem Akademi, Ankara, 2024
2024
20243. YEMEKLERİN STANDART TARİFELERİ: BESİN ÖGELERİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
Gezmen Karadağ M., Navruz Varlı S., Bayazıt A. D.
Pegem Akademi, Ankara, 2024
2024
20244. Chapter 8. Metabolic Engineering of Lactic Acid Bacteria and Yeasts for the Production of Compounds with Industrial Applications
YILMAZ B., MORTAŞ H., NAVRUZ VARLI S., AĞAGÜNDÜZ D.
Sourdough Microbiota and Starter Cultures for Industry, Ceresino Elaine Berger, Ferreira da Rocha João Miguel, Juodeikiene Grazina, Schwenninger Susanne Miescher, Editör, Springer Nature Switzerland AG, ss.223-257, 2024
2024
20245. Bebek ve Çocuk Beslenmesinde Gıda Güvenliği
NAVRUZ VARLI S., BİLİCİ S.
Anne Çocuk Beslenmesi, YARDIMCI HÜLYA, KÖKSAL EDA, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ., Ankara, ss.389-414, 2024
2023
20236. 2. GRUP SONUÇ RAPORU MUTFAK ALT YAPI VE DONANIM ÇALIŞMALARI
OĞUZ Ş., GÜNEŞ ŞAHİN G., NAVRUZ VARLI S., BAYGUT H., AYTEKİN ŞAHİN G., AYDOĞDU C.
Afet Sonrası Acil Beslenme İhtiyaçları ve Koordinasyon Panel ve Çalıştayı: Sonuç Raporu, Rukiye YALAP, Editör, Kapadokya Üniversitesi Yayınları:65, ss.27-32, 2023
2023
20237. Isıl İşlemle Oluşan Sağlık Riskleri
NAVRUZ VARLI S.
Hastanelerde Beslenme Hizmetleri Yönetimi, Bilici Saniye, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri Ltd. Şti., Ankara, ss.291-314, 2023
2023
20238. Ekipmanların Yönetimi ve Denetimi
NAVRUZ VARLI S.
Hastanelerde Beslenme Hizmetleri Yönetimi, Bilici Saniye, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri Ltd. Şti., Ankara, ss.159-177, 2023
2021
20219. Mutfak ve Yemekhane Planlaması ve Yapılandırılması
NAVRUZ VARLI S., BİLİCİ S.
Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editör, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş, Ankara, ss.140-166, 2021
2020
202010. BÖLÜM 6. HUZUREVLERİNDE MENÜ PLANLAMA
Tek N., Ongan D., Erenoğlu Son N., Köksal S., Uz M., Navruz Varlı S., et al.
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ(TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİNULUSAL MENÜ PLANLAMA VEUYGULAMA REHBERİ, beyhan yasemin,bilici saniye,kızıl mevlüde, Editör, Anıl reklam, matbaa,Sağlık Bakanlığı Yayın No: 1184, Ankara, ss.206-233, 2020
2018
201811. Metabolik stres durumlarında tıbbi beslenme tedavisi: sepsis, travma, ateşli silah yaralanmaları, cerrahi ve yanıklar
Arslan S., Navruz Varlı S., Akbulut G.
Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.50-100, 2018
Desteklenen Projeler
2019 - 2020
2019 - 2020Mutfak çalışanlarında pişirme dumanı kaynaklı sağlık risklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Bilici S. (Yürütücü), Navruz Varlı S., Arı A., İlhan M. N.
2014 - 2016
2014 - 2016Afrika da besin öğesi yetersizliklerini önlenmede yeni bir yaklaşım Beypazarı kurusunun zenginleştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Gezmen Karadağ M. (Yürütücü), Ayhan B., Mortaş H., Navruz Varlı S., Ağagündüz D.
Öğrenci Projeleri
2024 - 2025
2024 - 2025Probiyotik İçerik Beyanı Olan Besinlerde Etiket Bilgilerinin İncelenmesi
Diğer
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik, Türkiye
2024 - 2024
2024 - 2024Depremde Uygulanacak Beslenme Hizmetlerine Dair Lise Öğrencilerinin Bilgi Düzeyinin Değerlendirilmesi Ve Eğitim Uygulaması
Diğer
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik, Türkiye
2023 - 2024
2023 - 2024Besin Etiketlemede Bir Yenilik Olarak Paketli İçeceklerde Şeker İçeriği Sınıflaması
Ar-Ge Projesi
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik, Türkiye
2022 - 2023
2022 - 2023Türkiye'de Satışa Sunulan Protein Barların Enerji ve Besin Ögesi İçeriklerinin İncelenmesi ve Üniversite Öğrencilerinin Protein Bar Tüketim Sıklıklarının Değerlendirilmesi
Ar-Ge Projesi
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik, Türkiye
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyor
Akademide Etik Derneği
Üye
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorTürkiye Obezite Araştırma Derneği
Üye
2012 - Devam Ediyor
2012 - Devam EdiyorTürkiye Diyetisyenler Derneği
Üye
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ağustos 2025
Ağustos 2025CLINICAL AND EXPERIMENTAL HEALTH SCIENCES
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2025
Nisan 2025BMC PUBLIC HEALTH
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024HEALTH EXPECTATIONS
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024Annals of the National Institute of Hygiene
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Haziran 2024
Haziran 2024STARCH/STAERKE
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Şubat 2024
Şubat 2024STARCH/STAERKE
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Ocak 2024
Ocak 2024FRONTIERS IN NUTRITION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Ekim 2023
Ekim 2023II. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi
Bildiri (Özet)
Eylül 2023
Eylül 2023FRONTIERS IN NUTRITION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Eylül 2023
Eylül 2023FRONTIERS IN NUTRITION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Eylül 2023
Eylül 2023FRONTIERS IN NUTRITION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Eylül 2019
Eylül 2019Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2017
Eylül 2017Carpathian journal of food science and technology
ESCI Kapsamındaki Dergi
Ödüller
Ekim 2024
Ekim 2024
18.Hatiboğlu Yayınevi Ayşe Baysal Bilim Ödülü (İkincilik ödülü)
Hatiboğlu Yayınevi-Besvak
Ekim 2024
Ekim 2024
18.Hatiboğlu Yayınevi Ayşe Baysal Bilim Ödülü (Üçüncülük ödülü)
Hatiboğlu Yayınevi-Besvak
Ekim 2017
Ekim 2017Sözel Bildiri Birincilik Ödülü
Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: “Gastrointestinal Hastalıklar“
Mart 2013
Mart 20138. Kepan Kongresi "Hakemler Seçiyor" Oturumunda Sözel Bildiri Dördüncülük Ödülü
Klinik Enteral Parenteral Nutrisyon Derneği
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
06 Aralık 2024 - 08 Aralık 2024
06 Aralık 2024 - 08 Aralık 2024
1.Uluslararası İnsani Yardım Sempozyumu
Moderatör
Ankara-Türkiye
19 Nisan 2024 - 21 Nisan 2024
19 Nisan 2024 - 21 Nisan 20244. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi 1. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi
Davetli Konuşmacı
İstanbul-Türkiye
22 Aralık 2022 - 22 Aralık 2022
22 Aralık 2022 - 22 Aralık 2022Toplu Beslenme Sistemleri (Toplu Tüketim Yerleri) İçin Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi Güncelleme Çalıştayı
Katılımcı
Ankara-Türkiye
15 Aralık 2022 - 17 Aralık 2022
15 Aralık 2022 - 17 Aralık 20222. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi
Moderatör
Ankara-Türkiye
15 Aralık 2021 - 17 Aralık 2021
15 Aralık 2021 - 17 Aralık 2021Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi
Moderatör
Ankara-Türkiye
12 Kasım 2021 - 13 Kasım 2021
12 Kasım 2021 - 13 Kasım 2021International Congress on Multidisciplinary Studies
Moderatör
Adana-Türkiye
16 Eylül 2021 - 19 Eylül 2021
16 Eylül 2021 - 19 Eylül 2021
10. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi
Davetli Konuşmacı
İstanbul-Türkiye
01 Ocak 2020 - 03 Ocak 2020
01 Ocak 2020 - 03 Ocak 2020Toplu Beslenme Sistemleri (Toplu Tüketim Yerleri) İçin Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi Geliştirme Çalıştayı
Katılımcı
Ankara-Türkiye
Davetli Konuşmalar
Kasım 2025
Kasım 2025Beslenme ve Diyetetikte Etik ve Hukuksal Yaklaşımlar (Beslenme ve Diyetetik Alanında Mesleki Etik İlkeler))
Konferans
Ankara Üniversitesi-Türkiye
Haziran 2025
Haziran 2025Gözden Kaçan Tehlike: Pişirme Dumanı Aerosolleri (Gazi Üniversitesi Mutfak Çalışanları)
Konferans
Gazi Üniversitesi-Türkiye
Kasım 2024
Kasım 2024Gözden Kaçan Tehlike: Pişirme Dumanı Emisyonları (Gazi Üniversitesi Hastanesi)
Konferans
Gazi Üniversitesi-Türkiye
Mart 2024
Mart 2024Eğlenerek Sağlıklı Beslenmeyi Öğreniyoruz (Orman Genel Müdürlüğü Kreş ve Gündüz Bakımevi)
Konferans
Orman Genel Müdürlüğü Kreş ve Gündüz Bakımevi-Türkiye
Şubat 2024
Şubat 2024Gözden Kaçan Tehlike: Pişirme Dumanı Aerosolleri (Keçiören Vatansever Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Fen Lisesi)
Konferans
Keçiören Vatansever Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Fen Lisesi-Türkiye
Aralık 2023
Aralık 2023Gözden Kaçan Tehlike: Pişirme Dumanı Aerosolleri (Hidayet Aydoğan Sosyal Bilimler Lisesi)
Konferans
Tübitak Bilim Söyleşileri-Türkiye
Aralık 2023
Aralık 2023Gözden Kaçan Tehlike: Pişirme Dumanı Aerosolleri (Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi)
Konferans
Tübitak Bilim Söyleşileri-Türkiye
Kasım 2023
Kasım 2023Gözden Kaçan Tehlike: Pişirme Dumanı Aerosolleri (Turgut Özal Ortaokulu)
Konferans
Tübitak Bilim Söyleşileri-Türkiye
Kasım 2023
Kasım 2023Gözden Kaçan Tehlike: Pişirme Dumanı Aerosolleri (Keçiören Bilim ve Sanat Merkezi)
Konferans
Tübitak Bilim Söyleşileri-Türkiye
Haziran 2023
Haziran 2023Gıda Güvenliği Önlemleri
Seminer
Gazi Üniversitesi-Türkiye
Kasım 2022
Kasım 2022Sağlıklı Beslenme ve Toplu Yemek Üretimi Semineri
Seminer
Milli Eğitim Bakanlığı (Temel Eğitim Genel Müdürlüğü)-Türkiye
Haziran 2022
Haziran 2022Gıda Güvenliği Önlemleri
Seminer
Milli Eğitim Bakanlığı-Türkiye
Haziran 2022
Haziran 2022Menü Çeşitleri ve Uygulama Örnekleri
Seminer
Milli Eğitim Bakanlığı-Türkiye
Mart 2022
Mart 2022Gıda Güvenliği Önlemleri
Seminer
Gazi Üniversitesi-Türkiye
Burslar
2015 - 2019
2015 - 20192211-A Genel Yurt İçi Doktora Burs Programı
TÜBİTAK
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 400
h-indeksi (WOS): 8
Jüri Üyelikleri
Temmuz-2025
Temmuz 2025Tez Savunma (Doktora)
Şenay Çatak Doktora Tez Savunması - Gazi Üniversitesi
Mayıs-2025
Mayıs 2025Doktora Yeterlik Sınavı
Merve Arslan Doktora Yeterlilik Sınavı - Gazi Üniversitesi
Mayıs-2025
Mayıs 2025Tez Savunma (Doktora)
Bartu Eren Güneşliol Doktora Tez Savunması - Gazi Üniversitesi
Eylül-2023
Eylül 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Kübra Top Yüksek Lisans Tez Savunması - Gazi Üniversitesi
Temmuz-2023
Temmuz 2023