Yayınlar & Eserler

Makaleler 128
Tümü (128)
SCI-E, SSCI, AHCI (66)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (79)
ESCI (12)
Scopus (79)
TRDizin (35)
Diğer Yayınlar (14)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 139

1. THE EFFECTS OF NATURAL AND ARTIFICAL SWEETENERS ON GLUCOSE INTOLERANCE, LIVER ENZYMES AND OXIDATIVE STRESS IN RATS WITH TYPE 2 DIABETES

10. INTERNATIONAL ARTEMIS CONGRESS ON HEALTH AND SPORT SCIENCES, Bucuresti, Romanya, 29 - 30 Kasım 2024, ss.513, (Özet Bildiri)

2. Okul Öncesi Dönem Çocuklarına Uygulanan Menülerin Yeterliliğinin Değerlendirilmesi: Ankara Örneği

XI. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2024, ss.51-52, (Özet Bildiri)

3. Assessment of The Relationship Between Weight Loss Maintenance With Eating Behavior and Lifestyle Status

XI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2024, ss.338-341, (Özet Bildiri)

4. Genç Erişkinlerde Bazı Gıda Katkı Maddelerine Diyetle Tahmini Maruziyetin Değerlendirilmesi

XI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2024, ss.120, (Özet Bildiri)

5. Evaluation of Dietary Chronic Exposure to Certain Preservative Food Additives

8th INTERNATIONAL FOOD SAFETY CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Mayıs 2024, ss.94-95, (Özet Bildiri)

6. FAZLA KİLOLU VE OBEZ DİYABETLİ BİREYLERİN HEDONİK AÇLIK DURUMLARININ BELİRLENMESİ

8. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 22 - 23 Aralık 2022, ss.486, (Özet Bildiri)

7. NOVA, A NEW APPROACH TO FOOD CLASSIFICATION

UNION OF THRACE UNIVERSITIES V. INTERNATIONAL HEALTH SCIENCES CONGRESS, Balıkesir, Türkiye, 1 - 02 Aralık 2022, ss.223, (Özet Bildiri)

8. The Applıcatıon Of Infant And Chıld Feedıng Index In 6-24 Month-Old Chıldren: A Pılot Study

3. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Edirne, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2022, ss.205-216, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

9. Bazı Paketli Ürünlerin Günlük Enerji Gereksinimine Katkılarının Değerlendirilmesi

Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2021, ss.278-287, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

10. Beslenme ve Diyetetik Alanında Mesleklerarası İletişim

I. Uluslararası Tıp, Sağlık ve İletişim Bilimleri Kongresi, Türkiye, 09 Aralık 2021, (Özet Bildiri)

11. Is coffee a potential appetite suppressant?

19th Annual WORLD CONGRESS INSULIN RESISTANCE DIABETES & CARDIOVASCULAR DISEASE CME Conference, Amerika Birleşik Devletleri, 02 Aralık 2021, (Özet Bildiri) identifier

12. HEDONİK AÇLIK VE MAKRO BESİN ÖĞELERİ İLE İLİŞKİSİ

4th International Congress on Agriculture, Environment and Healt, Türkiye, 20 Mayıs 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

13. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN COVİD-19 PANDEMİ SÜRECİNDE YAŞAM TARZI DEĞİŞİKLİKLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

4th International Congress on Agriculture, Environment and Healt, Türkiye, 20 Mayıs 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

15. Malnütrisyon Tarama ve Değerlendirmesi

KEPAN E-Kongre 2021, Türkiye, 12 Mart 2021, (Özet Bildiri)

16. Tip 2 Diyabetli Bireylerde Diyet Asit Yükü ile Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi Endokrin Hastalıklar, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

19. Karbonhidrat Diyet Skoru Metabolik Sendrom İle İlişkili Midir?

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 10 - 12 Ekim 2019, ss.472-481, (Tam Metin Bildiri)

20. RELATIONSHIP BETWEEN SUGAR CONSUMPTION AND DIETARY ADEQUACY IN CHILDREN

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 10 - 12 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

21. IS DIETARY CARBOHYDRATE SCORE ASSOCIATED WITH METABOLIC SYNDROME?

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 10 - 12 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

23. Determination of growth and dietary adequacy status for Celiac disease patients

ESPGHAN 52 nd Annual Meeting, Glasgow, Birleşik Krallık, 5 - 08 Haziran 2019, cilt.68, ss.137, (Özet Bildiri)

30. Hemodiyaliz hastalarında vücut bileşimi ve malnütrisyon durumunun değerlendirilmesi

1. Uluslararası 2. Ulusal Sağlık Bakım Hizmetleri Kongresi, 2 - 03 Mart 2019, ss.185-191, (Tam Metin Bildiri)

32. Bilimsel Makale Yazım Teknikleri, Yanına Hazırlama ve Değerlendirme

3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Kasım - 01 Aralık 2018, (Tam Metin Bildiri)

33. Is The Food Consumption Status Of Premenopausal And Postmenopausal Woman Associated With FRAX Fracture Risk?

1st International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology, 3 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

35. Correlation between serum magnesium and calcium levels and nutritional status for type 2 diabetics

1st International Food and Medicine Congress, Ankara, Türkiye, 24 - 27 Mayıs 2018, ss.128, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

38. Current issues in nutrition: Circadian rhythm and gut microbiota

25th European Congress on Obesity, Viyana, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

39. Effect of diet energy density and life style changes on diabetes mellitus and glycemic contr

25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23-26, 2018 Abstracts", OBESITY FACTS, vol.11, pp.1-340, 2018, Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, ss.327, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

42. Evaluation of Food Addiction in Diabetic Individuals

25th European Congress on Obesity, VİYANA, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.15, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

43. Evulation of Emotional Appetite in Adults with Diabetes

25th European Congress on Obesity, VİYANA, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.151-152, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

46. Dietary Adequacy and BMI Relation among Reproductive Age Women

25th European Congress on Obesity, Viyana, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

48. Does Menstrual Cycle Affect Healthy Eating Index?

25th European Congress on Obesity, VİYANA, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.263, (Özet Bildiri)

50. Diyabetli bireylerde Akdeniz diyetine uymun değerlendirilmesi

3.Uluslararası Lisansüstü Eğitim Kongresi, Manisa, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2018, ss.419-420, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

51. Diyabetli Bireylerde Akdeniz Diyetine Uyumun Değerlendirilmesi

3. Uluslararası Lisansüstü Eğitim Kongresi, Manisa, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2018, ss.419-420, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

53. Correlation of Dietary Macronutrient Intake with Morbidity Risk

Trakya Üniversiteler Birliği 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 23 - 25 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

54. Compliance with Mediterranean Diet and Cardiovascular Disease Risk Association in Adults

Trakya Üniversiteler Birliği 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 23 - 25 Kasım 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

55. Yatan Hastalarda Malnütrisyon, Beslenme Durumlarını Saptama Yöntemleri ve Biyokimyasal Parametrelerin Yorumlanması

Hastalıklarda Güncel Nütrisyon Yaklaşımları Sempozyumu I, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

56. Sınıf Öğretmenlerinde Obezite Durumu Ve Vücut Ağırlığı Farkındalığı.

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar Kongresi, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

57. Dünyada ve Türkiye’de Çölyak Hastalığına Sağlık Otoritesinin Yaklaşımı

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

58. Öğretmenlerin Obezite Önlenme Programları İle İlgili Farkındalık Durumları.

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar Kongresi., 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

60. Non-pharmalogical theraphy of constipation: evaluation of dietary fiber, water and total fluid intake

ULUSLARARASI SAĞLIKLI BESLENME KONGRESİ: GASTROİNTESTİNAL HASTALIKLAR, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

65. D vitamini ve Mikrobiyota Etkileşimi

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

66. Vitamin D ve Depresyon Arasındaki İlişki

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

67. Koroner Arter Hastalarında Akdeniz Diyeti ve Metabolik Risk Etmenlerinin Değerlendirilmesi

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

68. Hemodiyaliz Hastalarında Malnütrisyon Durumuyla İlişkili Parametrelerin Değerlendirilmesi

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

69. Genç Bireylerde Obezite Belirleyicisi Antropometrik Parametrelerin Kan Basıncı ile İlişkisi

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

70. Diyabet ve Magnezyum

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

71. Özel ve Devlet Huzurevlerinin Menülerini Kalite ve Yeterlilik Açısından Değerlendirme

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

72. Koroner Arter Hastalarında Akdeniz Diyetine Uyum ve Diyet Yeterliliğinin Değerlendirilmesi

Adnan Menderes Üniversitesi I.Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

73. Sporcuların Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi

6.Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu 1.Yaşam İçin Beslenme ve Spor Kongresi, Türkiye, 24 - 27 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

74. Sporcularda Biyoelektrik İmpedans Analizi ile Vücut Bileşiminin Değerlendirilmesi

6. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu 1. Yaşam İçin Beslenme ve Spor Kongresi, Türkiye, 24 - 27 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

79. The Relationship Between Galactagogue Consumption Status and Breast Milk Adiponectin and Leptin Levels

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

80. Sulforaphane and Health Relation

1. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Natural and Healthy Life, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

81. Plant Interactions with Drugs Used in Cardiovascular Disease

1. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Natural and Healthy Life, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

82. Licorice:An Overview of Health Effects

1. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Natural and Healthy Life, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

83. Sage and Hypoglycemic Effect

1. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Natural and Healthy Life, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

84. Pu-Erh Tea: Components and Health Effects

1. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Natural and Healthy Life, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

85. Çocuklarda Büyümenin İzlenmesi

Çocuk Sağlığı ve Hastalıklarında Beslenme Sempozyumu, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2017

86. Vücut kompozisyonu ölçümleri kliniğe ve yoğun bakıma nasıl yansır?

10. Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Kongresi, Türkiye, 29 Mart - 02 Nisan 2017

87. Kardiyovasküler Hastalıklarda Etkileşimler (Kalp ve Damar Hastalıkları, Hipertansiyon vb.)

TDD Eğitimleri Besin İlaç Etkileşimleri, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Şubat 2017 Sürdürülebilir Kalkınma

88. Obezite ve vücut bileşimini saptamada güncel yaklaşımlar

7. Ulusal Obezite Kongresi, İstanbul, Türkiye, 8 - 11 Aralık 2016, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

89. ADOLESAN BESLENMESİ

I. Okul Sağlığı Ve Beslenme Dostu Okul Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 28 - 29 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)

91. Evaluation of Adiposity Markers In People with Type 2 Diabetes

17th International Congress of Dietetics, Granada, İspanya, 7 - 09 Eylül 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

92. Effect of the Menstrual Cycle on Body Composition Nutritional Habits and Some Serum Minerals

17th International Congress of Dietetics, Granada, İspanya, 7 - 09 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

93. Red meat consumption of children aged 12 23 months in Turkey

1st International Conference onTropical Animal Science andProduction (TASP 2016), 26 - 29 Temmuz 2016, (Tam Metin Bildiri)

94. Yetişkinlerde Malnütrisyon Saptama Yöntemleri

Türkiye Diyetisyenler Derneği Malnütrisyon ve Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi Kursu, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Haziran 2016, (Tam Metin Bildiri)

95. Is there any relationship between sleep duration and obesity in toddler preschool aged children

European Obesity Summit(EOS) – Joint Congress of EASO and IFSO-EC, 1 - 04 Haziran 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

96. Growth Monitoring In Children With Type 1 Diabetes

European Obesity Summit(EOS) – Joint Congress of EASO and IFSO-EC, 1 - 04 Haziran 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

97. Adipokines in Breast Milk and Growth

European Obesity Summit(EOS) – Joint Congress of EASO and IFSO-EC, 1 - 04 Haziran 2016, (Özet Bildiri)

99. Assessment of obesity Alternative indexes to BMI

European Obesity Summit(EOS) – Joint Congress of EASO and IFSO-EC, 1 - 04 Haziran 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

100. Can Maternal Characteristics and Birth Weight Affect Body Weight in Preschool Children

European Obesity Summit(EOS) – Joint Congress of EASO and IFSO-EC, 1 - 04 Haziran 2016, (Özet Bildiri)

101. Kardiyovasküler Sistem Ve Pre Probiyotikler

3. Bağırsak Mikrobiyotası ve Probiyotikler Kongresi, Ankara, Türkiye, 11 - 12 Mart 2016, (Özet Bildiri)

102. İnsülin Direnci Nereden Geldik Nereye Gidiyoruz

5. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 10 - 13 Mart 2016, (Tam Metin Bildiri)

103. Beslenme Alışkanlıklarının Sorgulanması ve BKI Bel Çevresi Ölçümü

Obezite ve Diyabet ile Mücadele Eğitici Eğitimi, Ankara, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2015

104. Comparison of Diet Quality According to Body Mass Index and Conicity Index in Adults

22nd European Congress on Obesity (ECO2015), Prag, Çek Cumhuriyeti, 6 - 09 Mayıs 2015, cilt.8, ss.72

106. YETİŞKİN BİREYLERDE DİYETLE KAFEİN ALIMI VÜCUT AĞIRLIĞI VE UYKU SÜRESİ İLİŞKİSİ

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi'2015, Ankara, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015

109. Yetişkin Bireylerin Farklı Sağlıklı Yeme İndekslerine Göre Diyet Kalitelerinin Karşılaştırılması

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2015

110. Yetişkin bireylerin farklı sağlıklı yeme indekslerine göre diyet kalitelerinin karşılaştırılması

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-2015, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

111. Yetişkin bireylerde diyet kalitesinin Sağlıklı Yeme İndeksi (HEI-2010) ve ortalama yeterlilik oranı (MAR) kullanılarak değerlendirilmesi

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-2015, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

115. Determination of Relationship Between Obesity and Alkaline Diet in School Aged Children

22nd European Congress on Obesity (ECO2015), Prag, Çek Cumhuriyeti, 6 - 09 Mayıs 2015, cilt.8, ss.106 Sürdürülebilir Kalkınma

119. Enerji Gereksinimlerinin Hesaplanması

Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Eğitim Programı Futbolda Beslenme Uzmanlığı 2. Basamak Kursu, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Şubat 2015

120. Vücut Bileşiminde Yaşa Bağlı Değişimler

4. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Şubat 2015

121. Ağız Diş Sağlığında Beslenmenin Önemi

III.Okul Sağlığı Sempozyumu, Türkiye, 8 - 09 Eylül 2014, ss.17-23, (Tam Metin Bildiri)

123. Beslenme durumu: Antropometri, klinik, biyokimya ve besin tüketim araştırmaları

2.Trakya Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Sempozyumu, Türkiye, 11 - 12 Nisan 2014

130. Investigation of the Relationship Between Fat Percentage from Bioelectrical Impedance Analysis and Fat Percentage Calculated by Various Equations

The Power of Programming 2014, International Conference on Developmental Origins of Adiposity and Long-Term Health, Munich, Almanya, 13 - 15 Mart 2014

137. Comparison of the WHO Growth Standards and NCHS WHO Growth Reference in Turkish Preschool Children

15th., International Congress of Dietetics (ICDA 2008) Yokohama Japan, 1 - 04 Kasım 2008, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 19

1. Küresel Beslenme Sorunları ve Sürdürülebilir Beslenme

Beslenme ve Diyetetik Alanında Sürdürülebilirlik , Prof.Dr.Eda Köksal,Prof.Dr.Saniye Bilici, Editör, Turkiye Klinikleri, İstanbul, ss.1-9, 2024

2. Büyümenin Önemi ve Büyümenin İzlenmesi

Anne Çocuk Beslenmesi, Prof. Dr. Eda KÖKSAL,Doç. Dr. Hülya YARDIMCI, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.207-224, 2024

3. Büyümenin Önemi ve Büyümenin İzlenmesi

Anne Çocuk Beslenmesi, YARDIMCI HÜLYA, KÖKSAL EDA, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, ss.207-224, 2024

4. SAĞLIK SEKTÖRÜNDE BESLENME VE DİYETETİK GİRİŞİMCİLİĞİ

Sağlık Girişimciliği , Aykut Ekiyor,Yeter Demir Uslu, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.1, 2023

5. Yatan Hastalarda Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi ve İzlemi

Hastanelerde Beslenme Hizmetleri Yönetimi, Bilici Saniye, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, ss.59-72, 2023

6. Kahve ve Sağlık Üzerine Etkileri

Beslenme ve Diyetetikte Güncel Konular-12, Tayfur Muhittin,Soylu Meltem, Editör, Hatiboğlu Yayıncılık, Ankara, ss.191-215, 2022

7. Sporcularda Vücut Bileşimi Değerlendirilmesinde Kullanılan Antropometrik Ölçümler ve Laboratuvar Yöntemleri

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-13, Tayfur Muhittin, Soylu Meltem, Editör, Hatiboğlu Yayıncılık, Ankara, ss.127-144, 2022

8. LICORICE: AN OVERVIEW OF HEALTH BENEFITS AND RISKS .

General Internal Medicine II, KADİROĞLU Ali Kemal, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.65-82, 2022

9. Çocuklarda sağlıklı beslenmede yeni motivasyonel yaklaşımlar: Yeme farkındalığı

Her Yönüyle Çocukluk Çağı Obezitesi - Halk Sağlığı Bakış Açısıyla, Özkan Seçil, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.15-20, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

10. Malnütrisyon: Neden-Sonuç Tarama Yöntemleri ve Nutrisyon Durumunun Değerlendirilmesi

Klinik Nutrisyon Uygulama İlkeleri, Tayfur Muhittin, Çetin Özbek Sevan, Süzen Banu, Editör, Hatiboğlu Yayıncılık, Ankara, ss.9-23, 2021

11. Çocuklarda Büyümenin İzlenmesi

Anne- Çocuk Beslenmesi, Nevin Şanlıer,Nilgün Karaağaoğlu, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.124-137, 2019

12. Beslenme Durumunun Saptanması, Diyet Gereksinimleri, Beslenme Destekleri

Klinik Pediatrik Beslenme, Reci Meseri,Özge Küçükerdönmez,Murat Urhan, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.3-23, 2019

13. Adolesan Döneminde Beslenme

Adolesan Sağlığı ve Sorunları II, Ümit Aydoğan, Editör, Türkiye Klinikleri, ss.1-5, 2018

14. Çocukluk ve Ergenlikte Beslenme Danışmanlığı Önerileri. Birinci Basamak Sağlık Kurumları İçin Obezite ve Diyabet Klinik Rehber

Birinci Basamak Sağlık Kurumları İçin Obezite ve Diyabet Klinik Rehberi., KESKİNKILIÇ BEKİR, YARDIM NAZAN, Editör, Sağlık Bakanlığı Yayın No: 1070, Alban Tanıtım Ltd. Şti., ss.73-82, 2017

15. Pansiyonlu Okullar İçin Beslenme Hizmetleri Rehberi

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, 2016

16. ÖZEL DURUMLARDA BESLENME

TÜRKİYE BESLENME REHBERİ TÜBER 2015, PEKCAN G, ŞANLIER N, BAŞ M, Editör, T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI, Ankara, ss.120-138, 2016

17. AĞIZ SAĞLIĞI VE BESLENME

BESLENME VE DİYETETİK GÜNCEL KONULAR 4, TAYFUR MUHİTTİN, Editör, HATİBOĞLU BASIM VE YAYIM SAN.TİC.LTD.ŞTİ., Ankara, ss.121-144, 2016

18. BEBEKLİK SONRASI NORMAL BESLENME

PEDİATRİK BESLENMENİN ESASLARI ESSENTIALS OF PEDIATRIC NUTRITION, SAMUR GÜLHAN, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC.LTD.ŞTİ., Ankara, ss.71-86, 2016

19. YAŞAM SÜRECİNDE BESLENMENİN ÖNEMİ VE ENERJİ DENGESİ

TÜRKİYE BESLENME REHBERİ TÜBER 2015, GÜLDEN PEKCAN, NEVİN ŞANLIER, MURAT BAŞ, Editör, T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI, Ankara, ss.101-118, 2016
Metrikler

Yayın

295

Yayın (WoS)

84

Yayın (Scopus)

82

Atıf (WoS)

1605

H-İndeks (WoS)

14

Atıf (Scopus)

2438

H-İndeks (Scopus)

18

Atıf (Scholar)

2315

H-İndeks (Scholar)

25

Atıf (TrDizin)

9

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

61

H-İndeks (Sobiad)

4

Atıf (Diğer Toplam)

33

Proje

4

Tez Danışmanlığı

34

Açık Erişim

47
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları