Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

FAZLA KİLOLU VE OBEZ DİYABETLİ BİREYLERİN HEDONİK AÇLIK DURUMLARININ BELİRLENMESİ

8. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 22 - 23 Aralık 2022, ss.486

Bazı Paketli Ürünlerin Günlük Enerji Gereksinimine Katkılarının Değerlendirilmesi

Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2021, ss.278-287 Sürdürülebilir Kalkınma

Beslenme ve Diyetetik Alanında Mesleklerarası İletişim

I. Uluslararası Tıp, Sağlık ve İletişim Bilimleri Kongresi, Türkiye, 09 Aralık 2021

Is coffee a potential appetite suppressant?

19th Annual WORLD CONGRESS INSULIN RESISTANCE DIABETES & CARDIOVASCULAR DISEASE CME Conference, Amerika Birleşik Devletleri, 02 Aralık 2021 identifier

HEDONİK AÇLIK VE MAKRO BESİN ÖĞELERİ İLE İLİŞKİSİ

4th International Congress on Agriculture, Environment and Healt, Türkiye, 20 Mayıs 2021 Sürdürülebilir Kalkınma

Malnütrisyon Tarama ve Değerlendirmesi

KEPAN E-Kongre 2021, Türkiye, 12 Mart 2021

Tip 2 Diyabetli Bireylerde Diyet Asit Yükü ile Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi Endokrin Hastalıklar, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

Karbonhidrat Diyet Skoru Metabolik Sendrom İle İlişkili Midir?

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 10 - 12 Ekim 2019, ss.472-481

Determination of growth and dietary adequacy status for Celiac disease patients

ESPGHAN 52 nd Annual Meeting, Glasgow, Birleşik Krallık, 5 - 08 Haziran 2019, cilt.68, ss.137

Hemodiyaliz hastalarında vücut bileşimi ve malnütrisyon durumunun değerlendirilmesi

1. Uluslararası 2. Ulusal Sağlık Bakım Hizmetleri Kongresi, 2 - 03 Mart 2019, ss.185-191

Bilimsel Makale Yazım Teknikleri, Yanına Hazırlama ve Değerlendirme

3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Kasım - 01 Aralık 2018

Is The Food Consumption Status Of Premenopausal And Postmenopausal Woman Associated With FRAX Fracture Risk?

1st International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology, 3 - 05 Mayıs 2018

Correlation between serum magnesium and calcium levels and nutritional status for type 2 diabetics

1st International Food and Medicine Congress, Ankara, Türkiye, 24 - 27 Mayıs 2018, ss.128 Sürdürülebilir Kalkınma

Evulation of Emotional Appetite in Adults with Diabetes

25th European Congress on Obesity, VİYANA, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.151-152 Sürdürülebilir Kalkınma

Effect of diet energy density and life style changes on diabetes mellitus and glycemic contr

25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23-26, 2018 Abstracts", OBESITY FACTS, vol.11, pp.1-340, 2018, Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, ss.327 Sürdürülebilir Kalkınma

Does Menstrual Cycle Affect Healthy Eating Index?

25th European Congress on Obesity, VİYANA, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.263

Evaluation of Food Addiction in Diabetic Individuals

25th European Congress on Obesity, VİYANA, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.15 Sürdürülebilir Kalkınma

Current issues in nutrition: Circadian rhythm and gut microbiota

25th European Congress on Obesity, Viyana, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018

Diyabetli Bireylerde Akdeniz Diyetine Uyumun Değerlendirilmesi

3. Uluslararası Lisansüstü Eğitim Kongresi, Manisa, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2018, ss.419-420 Sürdürülebilir Kalkınma

Diyabetli bireylerde Akdeniz diyetine uymun değerlendirilmesi

3.Uluslararası Lisansüstü Eğitim Kongresi, Manisa, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2018, ss.419-420 Sürdürülebilir Kalkınma

Correlation of Dietary Macronutrient Intake with Morbidity Risk

Trakya Üniversiteler Birliği 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 23 - 25 Kasım 2017

Compliance with Mediterranean Diet and Cardiovascular Disease Risk Association in Adults

Trakya Üniversiteler Birliği 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 23 - 25 Kasım 2017 Sürdürülebilir Kalkınma

Yatan Hastalarda Malnütrisyon, Beslenme Durumlarını Saptama Yöntemleri ve Biyokimyasal Parametrelerin Yorumlanması

Hastalıklarda Güncel Nütrisyon Yaklaşımları Sempozyumu I, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2017

Sınıf Öğretmenlerinde Obezite Durumu Ve Vücut Ağırlığı Farkındalığı.

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar Kongresi, 5 - 07 Ekim 2017 Sürdürülebilir Kalkınma

Dünyada ve Türkiye’de Çölyak Hastalığına Sağlık Otoritesinin Yaklaşımı

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar, 5 - 07 Ekim 2017

Öğretmenlerin Obezite Önlenme Programları İle İlgili Farkındalık Durumları.

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar Kongresi., 5 - 07 Ekim 2017 Sürdürülebilir Kalkınma

Non-pharmalogical theraphy of constipation: evaluation of dietary fiber, water and total fluid intake

ULUSLARARASI SAĞLIKLI BESLENME KONGRESİ: GASTROİNTESTİNAL HASTALIKLAR, 5 - 07 Ekim 2017

Özel ve Devlet Huzurevlerinin Menülerini Kalite ve Yeterlilik Açısından Değerlendirme

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017

Genç Bireylerde Obezite Belirleyicisi Antropometrik Parametrelerin Kan Basıncı ile İlişkisi

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017 Sürdürülebilir Kalkınma

D vitamini ve Mikrobiyota Etkileşimi

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017

Koroner Arter Hastalarında Akdeniz Diyetine Uyum ve Diyet Yeterliliğinin Değerlendirilmesi

Adnan Menderes Üniversitesi I.Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017

Diyabet ve Magnezyum

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017 Sürdürülebilir Kalkınma

Hemodiyaliz Hastalarında Malnütrisyon Durumuyla İlişkili Parametrelerin Değerlendirilmesi

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017

Vitamin D ve Depresyon Arasındaki İlişki

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017

Koroner Arter Hastalarında Akdeniz Diyeti ve Metabolik Risk Etmenlerinin Değerlendirilmesi

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017

Sporcularda Biyoelektrik İmpedans Analizi ile Vücut Bileşiminin Değerlendirilmesi

6. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu 1. Yaşam İçin Beslenme ve Spor Kongresi, Türkiye, 24 - 27 Mayıs 2017

Sporcuların Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi

6.Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu 1.Yaşam İçin Beslenme ve Spor Kongresi, Türkiye, 24 - 27 Mayıs 2017

Licorice:An Overview of Health Effects

1. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Natural and Healthy Life, 9 - 12 Mayıs 2017

Pu-Erh Tea: Components and Health Effects

1. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Natural and Healthy Life, 9 - 12 Mayıs 2017

Sulforaphane and Health Relation

1. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Natural and Healthy Life, 9 - 12 Mayıs 2017

Plant Interactions with Drugs Used in Cardiovascular Disease

1. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Natural and Healthy Life, 9 - 12 Mayıs 2017 Sürdürülebilir Kalkınma

Sage and Hypoglycemic Effect

1. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Natural and Healthy Life, 9 - 12 Mayıs 2017

Çocuklarda Büyümenin İzlenmesi

Çocuk Sağlığı ve Hastalıklarında Beslenme Sempozyumu, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2017

Vücut kompozisyonu ölçümleri kliniğe ve yoğun bakıma nasıl yansır?

10. Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Kongresi, Türkiye, 29 Mart - 02 Nisan 2017

Kardiyovasküler Hastalıklarda Etkileşimler (Kalp ve Damar Hastalıkları, Hipertansiyon vb.)

TDD Eğitimleri Besin İlaç Etkileşimleri, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Şubat 2017 Sürdürülebilir Kalkınma

Obezite ve vücut bileşimini saptamada güncel yaklaşımlar

7. Ulusal Obezite Kongresi, İstanbul, Türkiye, 8 - 11 Aralık 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

ADOLESAN BESLENMESİ

I. Okul Sağlığı Ve Beslenme Dostu Okul Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 28 - 29 Kasım 2016

Red meat consumption of children aged 12 23 months in Turkey

1st International Conference onTropical Animal Science andProduction (TASP 2016), 26 - 29 Temmuz 2016

Yetişkinlerde Malnütrisyon Saptama Yöntemleri

Türkiye Diyetisyenler Derneği Malnütrisyon ve Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi Kursu, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Haziran 2016

Can Maternal Characteristics and Birth Weight Affect Body Weight in Preschool Children

European Obesity Summit(EOS) – Joint Congress of EASO and IFSO-EC, 1 - 04 Haziran 2016

Assessment of obesity Alternative indexes to BMI

European Obesity Summit(EOS) – Joint Congress of EASO and IFSO-EC, 1 - 04 Haziran 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

Growth Monitoring In Children With Type 1 Diabetes

European Obesity Summit(EOS) – Joint Congress of EASO and IFSO-EC, 1 - 04 Haziran 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

Adipokines in Breast Milk and Growth

European Obesity Summit(EOS) – Joint Congress of EASO and IFSO-EC, 1 - 04 Haziran 2016

Kardiyovasküler Sistem Ve Pre Probiyotikler

3. Bağırsak Mikrobiyotası ve Probiyotikler Kongresi, Ankara, Türkiye, 11 - 12 Mart 2016

İnsülin Direnci Nereden Geldik Nereye Gidiyoruz

5. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 10 - 13 Mart 2016

Beslenme Alışkanlıklarının Sorgulanması ve BKI Bel Çevresi Ölçümü

Obezite ve Diyabet ile Mücadele Eğitici Eğitimi, Ankara, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2015

Comparison of Diet Quality According to Body Mass Index and Conicity Index in Adults

22nd European Congress on Obesity (ECO2015), Prag, Çek Cumhuriyeti, 6 - 09 Mayıs 2015, cilt.8, ss.72

YETİŞKİN BİREYLERDE DİYETLE KAFEİN ALIMI VÜCUT AĞIRLIĞI VE UYKU SÜRESİ İLİŞKİSİ

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi'2015, Ankara, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015

Yetişkin Bireylerin Farklı Sağlıklı Yeme İndekslerine Göre Diyet Kalitelerinin Karşılaştırılması

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2015

Yetişkin bireylerde diyet kalitesinin Sağlıklı Yeme İndeksi (HEI-2010) ve ortalama yeterlilik oranı (MAR) kullanılarak değerlendirilmesi

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-2015, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015

Yetişkin bireylerin farklı sağlıklı yeme indekslerine göre diyet kalitelerinin karşılaştırılması

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-2015, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015

Determination of Relationship Between Obesity and Alkaline Diet in School Aged Children

22nd European Congress on Obesity (ECO2015), Prag, Çek Cumhuriyeti, 6 - 09 Mayıs 2015, cilt.8, ss.106 Sürdürülebilir Kalkınma

Enerji Gereksinimlerinin Hesaplanması

Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Eğitim Programı Futbolda Beslenme Uzmanlığı 2. Basamak Kursu, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Şubat 2015

Vücut Bileşiminde Yaşa Bağlı Değişimler

4. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Şubat 2015

Ağız Diş Sağlığında Beslenmenin Önemi

III.Okul Sağlığı Sempozyumu, Türkiye, 8 - 09 Eylül 2014, ss.17-23

Beslenme durumu: Antropometri, klinik, biyokimya ve besin tüketim araştırmaları

2.Trakya Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Sempozyumu, Türkiye, 11 - 12 Nisan 2014

Investigation of the Relationship Between Fat Percentage from Bioelectrical Impedance Analysis and Fat Percentage Calculated by Various Equations

The Power of Programming 2014, International Conference on Developmental Origins of Adiposity and Long-Term Health, Munich, Almanya, 13 - 15 Mart 2014

Comparison of the WHO Growth Standards and NCHS WHO Growth Reference in Turkish Preschool Children

15th., International Congress of Dietetics (ICDA 2008) Yokohama Japan, 1 - 04 Kasım 2008

Kitap & Kitap Bölümleri

SAĞLIK SEKTÖRÜNDE BESLENME VE DİYETETİK GİRİŞİMCİLİĞİ

Sağlık Girişimciliği , Aykut Ekiyor,Yeter Demir Uslu, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.1, 2023

Yatan Hastalarda Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi ve İzlemi

Hastanelerde Beslenme Hizmetleri Yönetimi, Bilici Saniye, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, ss.59-72, 2023

Kahve ve Sağlık Üzerine Etkileri

Beslenme ve Diyetetikte Güncel Konular-12, Tayfur Muhittin,Soylu Meltem, Editör, Hatiboğlu Yayıncılık, Ankara, ss.191-215, 2022

Sporcularda Vücut Bileşimi Değerlendirilmesinde Kullanılan Antropometrik Ölçümler ve Laboratuvar Yöntemleri

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-13, Tayfur Muhittin, Soylu Meltem, Editör, Hatiboğlu Yayıncılık, Ankara, ss.127-144, 2022

LICORICE: AN OVERVIEW OF HEALTH BENEFITS AND RISKS .

General Internal Medicine II, KADİROĞLU Ali Kemal, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.65-82, 2022

Çocuklarda sağlıklı beslenmede yeni motivasyonel yaklaşımlar: Yeme farkındalığı

Her Yönüyle Çocukluk Çağı Obezitesi - Halk Sağlığı Bakış Açısıyla, Özkan Seçil, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.15-20, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

Malnütrisyon: Neden-Sonuç Tarama Yöntemleri ve Nutrisyon Durumunun Değerlendirilmesi

Klinik Nutrisyon Uygulama İlkeleri, Tayfur Muhittin, Çetin Özbek Sevan, Süzen Banu, Editör, Hatiboğlu Yayıncılık, Ankara, ss.9-23, 2021

Çocuklarda Büyümenin İzlenmesi

Anne- Çocuk Beslenmesi, Nevin Şanlıer,Nilgün Karaağaoğlu, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.124-137, 2019

Beslenme Durumunun Saptanması, Diyet Gereksinimleri, Beslenme Destekleri

Klinik Pediatrik Beslenme, Reci Meseri,Özge Küçükerdönmez,Murat Urhan, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.3-23, 2019

Adolesan Döneminde Beslenme

Adolesan Sağlığı ve Sorunları II, Ümit Aydoğan, Editör, Türkiye Klinikleri, ss.1-5, 2018

Çocukluk ve Ergenlikte Beslenme Danışmanlığı Önerileri. Birinci Basamak Sağlık Kurumları İçin Obezite ve Diyabet Klinik Rehber

Birinci Basamak Sağlık Kurumları İçin Obezite ve Diyabet Klinik Rehberi., KESKİNKILIÇ BEKİR, YARDIM NAZAN, Editör, Sağlık Bakanlığı Yayın No: 1070, Alban Tanıtım Ltd. Şti., ss.73-82, 2017

Pansiyonlu Okullar İçin Beslenme Hizmetleri Rehberi

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, 2016

ÖZEL DURUMLARDA BESLENME

TÜRKİYE BESLENME REHBERİ TÜBER 2015, PEKCAN G, ŞANLIER N, BAŞ M, Editör, T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI, Ankara, ss.120-138, 2016

AĞIZ SAĞLIĞI VE BESLENME

BESLENME VE DİYETETİK GÜNCEL KONULAR 4, TAYFUR MUHİTTİN, Editör, HATİBOĞLU BASIM VE YAYIM SAN.TİC.LTD.ŞTİ., Ankara, ss.121-144, 2016

YAŞAM SÜRECİNDE BESLENMENİN ÖNEMİ VE ENERJİ DENGESİ

TÜRKİYE BESLENME REHBERİ TÜBER 2015, GÜLDEN PEKCAN, NEVİN ŞANLIER, MURAT BAŞ, Editör, T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI, Ankara, ss.101-118, 2016

BEBEKLİK SONRASI NORMAL BESLENME

PEDİATRİK BESLENMENİN ESASLARI ESSENTIALS OF PEDIATRIC NUTRITION, SAMUR GÜLHAN, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC.LTD.ŞTİ., Ankara, ss.71-86, 2016

Metrikler

Yayın

259

Atıf (WoS)

1286

H-İndeks (WoS)

12

Atıf (Scopus)

1904

H-İndeks (Scopus)

15

Proje

4

Tez Danışmanlığı

29

Açık Erişim

40
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları