Duyurular & Dokümanlar
Tez Dosyaları
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
1986 - 1993
1986 - 1993Doktora
Gazi Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Türkiye
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Akademik Ünvanlar / Görevler
2011 - Devam Ediyor
2011 - Devam EdiyorProf. Dr.
Gazi Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü
1983 - 2016
1983 - 2016Prof. Dr.
Gazi Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü
2005 - 2011
2005 - 2011Doç. Dr.
Gazi Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü
1998 - 2005
1998 - 2005Yrd. Doç. Dr.
Gazi Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi
1983 - 1998
1983 - 1998Araştırma Görevlisi
Gazi Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi
Akademi Dışı Deneyim
1982 - 2011
1982 - 2011öğretim üyesi
Gazi üniversitesi, öğretim üyesi
1982 - 2011
1982 - 2011öğretim üyesi
Gazi üniversitesi, öğretim üyesi
Yönetilen Tezler
2019
2019Yüksek Lisans
Süt ve süt ürünlerinden sporlu bakterilerin izolasyonu ve patojenite kriterlerinin incelenmesi
YÜCEL N. (Danışman)
P.MEMİŞ(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Gıda kaynaklı salmonella izolatlarında biyofilm varlığının araştırılması
YÜCEL N. (Danışman)
S.AKYILDIZ(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Satışa sunulan gıda örneklerinden izole edilen Salmonella suşlarının çoklu antibiyotik dirençliliğinin araştırılması
YÜCEL N. (Danışman)
E.ÖZGAN(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Hazır toz bebek mamaları ve çiğ sütlerde Enterobacter sakazakii' nin bulunma sıklığı
YÜCEL N. (Danışman)
B.ÇETİNGÜRBÜZ(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Çeşitli gıda örneklerinden izole edilen Enterobacter sakazakii'nin biyofilm oluşumunun araştırılması
YÜCEL N. (Danışman)
G.MESERET(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Çiğ süt ve peynir örneklerinden izole edilen Listeria türlerinde biyofilm oluşumunun incelenmesi
YÜCEL N. (Danışman)
H.YILDIRIM(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Ankara ili ve çevresindeki akarsularda bulunan bazı tatlı su balıklarından izole edilen GR ( - ) bakterilerin izolasyonu ve antibiyotik dirençliliklerinin incelenmesi
YÜCEL N. (Danışman)
N.Aytuna(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Ankara ili ve çevresindeki akarsularda bulunan bazı tatlı su balıklarından izole edilen gr( - ) bakterilerin izolasyonu ve antibiyotik dirençliliklerinin incelenmesi
YÜCEL N. (Danışman)
N.AYTUNA(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Klinik örneklerden izole edilen e. colı ve klebsıella cinsi bakterilerde çift difüzyon tarama ve çift sinerji yöntemleri ile genişlemiş spektrumlu beta laktamaz varlığının araştırılması
YÜCEL N. (Danışman)
Ö.ÜNAL(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
HAYVANSAL VE ÇEVRESEL KAYNAKLARDAN İZOLE EDİLEN HAREKETLİ AEROMONAS TÜRLERİNDE BİYOFİLM OLUŞUMUNUN İNCELENMESİ
YÜCEL N. (Danışman)
S.ORMANCI(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
Hayvansal ve çevresel kaynaklardan izole edilen hareketli Aeromonas türlerinde biyofilm oluşumunun incelenmesi
YÜCEL N. (Danışman)
S.ORMANCI(Öğrenci)
2009
2009Yüksek Lisans
ÇEVRESEL VE HAYVANSAL KAYNAKLARDAN İZOLE EDİLEN HAREKETLİ AEROMONAS TÜRLERİNDE BAZI PATOJENİTE KRİTERLERİNİN ARAŞTIRILMASI
YÜCEL N. (Danışman)
S.ERDOĞAN(Öğrenci)
2009
2009Yüksek Lisans
Çevresel ve hayvansal kaynaklardan izole edilen hareketli aeromonas türlerinde bazı patojenite kriterlerinin araştırılması
YÜCEL N. (Danışman)
S.ERDOĞAN(Öğrenci)
2008
2008Yüksek Lisans
Çiğ ette Aeromonas hydrophila üzerine inhibitör maddelerin etkisinin araştırılması
YÜCEL N. (Danışman)
F.ÖZSOY(Öğrenci)
2008
2008Yüksek Lisans
ÇİĞ ET'TE AEROMONAS HYDROPHILA ÜZERİNE İNHİBİTÖR MADDELERİN ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
YÜCEL N. (Danışman)
F.ÖZSOY(Öğrenci)
2008
2008Yüksek Lisans
TAVUKTAN İZOLE EDİLEN LACTOBACILLUS CİNSİ BAKTERİLERİN, ÇEŞİTLİ PATOJEN BAKTERİLER ÜZERİNE ANTAGONİSTİK ETKİSİNİN İNCELENMESİ
YÜCEL N. (Danışman)
Ö.AYKANAT(Öğrenci)
2008
2008Yüksek Lisans
Tavuktan izole edilen Lactobacillus cinsi bakterilerin, çeşitli patojen bakteriler üzerine antagonistik etkisinin incelenmesi
YÜCEL N. (Danışman)
Ö.AYKANAT(Öğrenci)
2008
2008Yüksek Lisans
KLİNİK VE GIDA KAYNAKLI ÖRNEKLERDEN İZOLE EDİLEN Staphylococcus aureus'UN ANTİBİYOTİK DİRENÇLİLİKLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI VE BETA-LAKTAMAZ AKTİVİTELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
YÜCEL N. (Danışman)
S.BAYHÜN(Öğrenci)
2008
2008Yüksek Lisans
Klinik ve gıda kaynaklı örneklerden izole edilen Staphylococcus aureus'un antibiyotik dirençliliklerinin karşılaştırılması ve beta-laktamaz aktivitelerinin değerlendirilmesi
YÜCEL N. (Danışman)
S.BAYHUN(Öğrenci)
2007
2007Yüksek Lisans
Çeşitli et örneklerinden izole edilen Bacillus türlerinin tanımlanması, proteolitik ve lipolitik enzim aktivitelerinin araştırılması
YÜCEL N. (Danışman)
H.ÖZDOĞAN(Öğrenci)
2007
2007Yüksek Lisans
ÇESİTLİ ET ÖRNEKLERİNDEN İZOLE EDİLEN BACILLUS TÜRLERİNİN TANIMLANMASI, PROTEOLİTİK VE LİPOLİTİK ENZİM AKTİVİTELERİNİN ARASTIRILMASI
YÜCEL N. (Danışman)
H.ÖZDOĞAN(Öğrenci)
2007
2007Yüksek Lisans
Ankara yöresinde tüketime sunulan tavuklardan Campylobacter türlerinin izolasyonu
YÜCEL N. (Danışman)
Ö.ERGÜLER(Öğrenci)
2006
2006Yüksek Lisans
Ankara'da tüketime sunulan bazı balıklarda Vibrio ve Aeromonas cinsi mikroorganizmaların izolasyonu
YÜCEL N. (Danışman)
Y.DOĞANÇAY(Öğrenci)
2005
2005Yüksek Lisans
Çiğ süt ve peynir örneklerinin Staphylococcus'ların izolasyonu ve antibiyotik dirençliklerinin belirlenmesi
YÜCEL N. (Danışman)
Y.NOHUTÇU(Öğrenci)
2005
2005Yüksek Lisans
Ankara'da tüketime sunulan bazı balıklarda Listeria türlerinin izolasyonu ve bulunma sıklığı
YÜCEL N. (Danışman)
Ş.BALCI(Öğrenci)
2004
2004Yüksek Lisans
Çiğ süt ve peynir örneklerinde koliform grubu mikroorganizma /E. coli ile birlikte Y.enterocolitica izolasyonu
YÜCEL N. (Danışman)
H.ULUSOY(Öğrenci)
2003
2003Yüksek Lisans
Çiğ ve pişmiş et örneklerinden Listeria türlerinin tanımlanması ve antibiyotik duyarlılığı
YÜCEL N. (Danışman)
M.ÖNDER(Öğrenci)
2003
2003Yüksek Lisans
Escherichia coli'nin idrar yolu enfeksiyonlarındaki yeri, değişik antibiyotiklere duyarlılığı ve beta-laktamaz enzim aktivitesinin incelenmesi
YÜCEL N. (Danışman)
B.KARAÇOCUK(Öğrenci)
2002
2002Yüksek Lisans
Çiğ ve pastörize sütlerden izole edilen hareketli Aeromonas bakterilerinin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin araştırılması
YÜCEL N. (Danışman)
D.KAYA(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (31)
SCI-E, SSCI, AHCI (10)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (10)
Scopus (22)
TRDizin (10)
2017
20171. Biofilm formation on polystyrene and glass surface by Aeromonas species isolated from different sources
Ormanci S., YÜCEL N.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.41, sa.6, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
20112. Antimicrobial Evaluation of Indole-Containing Hydrazone Derivatives
Shirinzadeh H., ALTANLAR N., YÜCEL N., Ozden S., SÜZEN S.
ZEITSCHRIFT FUR NATURFORSCHUNG SECTION C-A JOURNAL OF BIOSCIENCES
, cilt.66, ss.340-344, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
20113. Çiğ süt ve peynir örneklerinden Staphylococcus aureus ve koagülaz negatif stafilokok ların identifikasyonu ve antibiyotik duyarlılığı
YÜCEL N., YELİZ A.
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji , cilt.68, sa.2, ss.73-78, 2011 (Scopus)
2011
20114. Antimicrobial Resistance Profile of Staphylococcus aureus Isolated from Clinical Samples and Foods of Animal Origin
YÜCEL N., ÇITAK S., Bayhun S.
FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE
, cilt.8, sa.3, ss.427-431, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
20115. Çiğ süt ve peynir örneklerinden Staphylococcus aureus ve koagülaz negatif stafilakokların identifikasyonu ve antibiyotik duyarlılığı
YÜCEL N., Anıl Y.
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi , 2011 (TRDizin)
2011
20116. Antibacterial Activity of the Essential Oil of Satureja wiedemanniana Against Bacillus Species Isolated from Chicken Meat
YÜCEL N., ASLIM B.
FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE
, cilt.8, sa.1, ss.71-76, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
20107. Virulence Properties and Characterization of Aeromonads Isolated from Foods of Animal Origin and Environmental Sources
YÜCEL N., Erdogan S.
JOURNAL OF FOOD PROTECTION
, cilt.73, sa.5, ss.855-860, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
20108. Prevalence of Listeria, Aeromonas, and Vibrio Species in Fish Used for Human Consumption in Turkey
YÜCEL N., Balci S.
JOURNAL OF FOOD PROTECTION
, cilt.73, sa.2, ss.380-384, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
20099. In Vitro Antimicrobial Effect of Satureja wiedemanniana Against Bacillus Species Isolated from Raw Meat Samples
YÜCEL N., ASLIM B., Ozdogan H.
JOURNAL OF MEDICINAL FOOD
, cilt.12, sa.4, ss.919-923, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200810. Prevalence and resistance to antibiotics of Campylobacter spp. isolated from chicken meat in the central area of Turkey
YÜCEL N., Erguler O.
ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE
, cilt.59, sa.5, ss.170-174, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200811. Characterization of protein profiles of Aeromonas hydrophila and Aeromonas caviae isolates from fish
ERDEM B., YÜCEL N., ARSLAN F.
ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE
, cilt.59, sa.4, ss.147-150, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200812. In vitro antimicrobial activity of essential oil from endemic Origanum minutiflorum on ciprofloxacin-resistant Campylobacter spp.
ASLIM B., YÜCEL N.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.107, sa.2, ss.602-606, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200313. Occurence and susceptibility of motile Aeromonas spp of untreated well water
ALTANLAR N., YÜCEL N., AKIN A.
Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University , cilt.32, sa.3, ss.151-157, 2003 (Scopus)
2002
200214. Dondurma örneklerinde bazı mikroorganizmaların varlığı
YÜCEL N., ÇITAK S.
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi , cilt.57, sa.3, ss.165-170, 2002 (Scopus)
2002
200215. Incidence of E coli Salmonella spp and other Enterobacteriaceae in minced meat and susceptibily of the E coli some cephalosporin group antibiotics
Gündoğan N., Senem T., Çıtak S., Yücel N.
Journal of Faculty of Pharmacy of Gazi University , cilt.19, sa.1, ss.41-46, 2002 (Scopus)
2002
200216. Incidence of E coli Salmonella ssp and other Enterobacteriaceae in minced meat and susceptibility of the E coli some cephalosporin group antibiotics
Gündoğan N., Tireng S., Çıtak S., Yücel N.
Journal of Faculty of Pharmacy of Gazi University , sa.19, ss.41, 2002 (Scopus)
2001
200117. Pastörize sütlerde Bakteriyolojik kaliteyi belirleyen mikroorganizmalar açısından değerlendirilmesi
ÇITAK S., YÜCEL N.
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.14, sa.1, ss.33-38, 2001 (TRDizin)
2001
200118. Ankarada tüketime sunulan kremalı pastaların mikrobiyolojik kalitenin araştırılması
Gündoğan N., Yücel N.
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.14, sa.1, ss.33-38, 2001 (TRDizin)
2001
200119. Ankarada Tüketime Sunulan Kremalı Pastaların Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması
Gündoğan N., Yücel N.
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.14, sa.1, ss.33-38, 2001 (TRDizin)
2001
200120. Süt ve Bazı Süt Ürünlerinde Staphylococcus aureus ların Bulunma Sıklığı Üzerine Bir Araştırma
Gündoğan N., Yücel N., Çıtak S.
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.14, sa.2, ss.379-382, 2001 (TRDizin)
2000
200021. Research on the quality of the cartoned and bottled pasteurized milk presenting to the consumption on Ankara
ÇITAK S., YÜCEL N.
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi , cilt.57, sa.3, ss.171-176, 2000 (Scopus)
2000
200022. Dondurma Örneklerinde Bazı Mikroorganizmaların Varlığı Üzerine Bir Araştırma
YÜCEL N., ÇITAK S.
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi , 2000 (Scopus, TRDizin)
2000
200023. Research on the Microbiological Quality of the Pasteurized Milk Presenting to the Consumption on Ankara
Çıtak S., Yücel N., Gündoğan N.
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi , cilt.57, sa.3, ss.171-176, 2000 (Scopus)
1998
199824. Listeria monocytogenes Yersinia enterocolitica ve benzerlerinin Yersinia kristensenii Yersinia frederiksenii Yersinia intermedia çiğ sütlerden izolasyonu
URAZ G., YÜCEL N.
TÜBİTAK Türk Tarım ve Hayvancılık (DOĞA) , cilt.23, sa.4, ss.241-245, 1998 (Scopus)
1998
199825. Çiğ süt örneklerinde ring testi ile Brucella varlığının araştırılması
URAZ G., YÜCEL N.
Gazi üniversitesi fen bilimleri enstitüsü dergisi , cilt.11, sa.2, ss.393-400, 1998 (TRDizin)
1998
199826. Çiğ sütlerde koliform grubu mikroorganizmaların dağılımı üzerine bir araştırma
URAZ G., YÜCEL N.
GIDA , cilt.23, sa.4, ss.241-245, 1998 (TRDizin)
1997
199727. Pastörize sütlerde üreyen Listeria monocytogenes e karşı hidrojen peroksitin etkisi
URAZ G., YÜCEL N., GÜLŞAH H.
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi , cilt.27, ss.55-58, 1997 (TRDizin)
1996
199628. Campylobacter lerin çiğ süt örneklerinde araştırılması
URAZ G., YÜCEL N.
Gıda Sanayi ve Teknolojisi Dergisi , cilt.47, ss.25-26, 1996 (Scopus)
1992
199229. Pastörize sütlerde çevre koşulları ve saklama zamanına bağlı değişen bakteriyel flora
URAZ G., YÜCEL N.
GIDA , cilt.17, sa.2, ss.137-141, 1992 (TRDizin)
1986
198630. 162 kadın hastada vajen ve serviks mikrobiyal flora dağılımı ve enfeksiyon etkeni patojen mikroorganizmaların tanımı
URAZ G., YÜCEL N., ERDOĞAN B.
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi
, cilt.43, sa.2, ss.137-156, 1986 (Scopus)
1986
198631. 162 kadın hastanınvajen ve seviks lerinde bulunmuş olan gram diplokoklar
URAZ G., YÜCEL N., BERKMAN E.
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi , cilt.1, ss.137-143, 1986 (Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2016
20161. Effect of light on biofilm formation of food pathogens
KOCABAŞ A., ÖZKAN T., YÜCEL N.
The Food Factor 1 Barcelona Conference, Barcelona, İspanya, 02 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
20162. Çiğ süt ve peynir örneklerinden izole edilen Listeria türlerinde biofilm oluşumunun incelenmesi
YÜCEL N., YILDIRIM H., MEMİŞ P.
1. Uluslararası turizm ve mikrobiyal gıda güvenliği kongresi, Antalya, Türkiye, 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
20163. Çiğ süt peynir ve dondurma örneklerinden izole edilen sporlu bakterilerin virulans özelliklerinin incelenmesi
MEMİŞ P., YÜCEL N.
1. Uluslararası turizm ve mikrobiyal gıda güvenliği, Antalya, Türkiye, 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
20164. Gıda örneklerinden izole edilen Cronobacter sakazakii nın izolasyonu biofilm oluşumu ve antibiyotik dirençliliklerinin incelenmesi
YÜCEL N., ABEBE G. M., MEMİŞ P.
1. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği kongresi, Antalya, Türkiye, 21 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2004
20045. Effects of exopolysaccharide (EPS) producing probiotics in experimental colitis
Şengül N., Aslım B., Uçar G., Işık S., Yücel N., Bozkurt H., et al.
Clinical Nutrition, An International Journal Devoted to Clinical Nutrition and Metabolism, 23: 4, Featuring abstracts of the 26th Congress of ESPEN, Lisbon, Portekiz, 12 - 14 Eylül 2004, (Özet Bildiri)
2003
20036. Production of bacteriocin-like substance by some strains of Lactobacillus bulgaricus and Streptococcus thermophilus against Listeria spp. strains
YÜCEL N., ASLIM B.
3rd Balkan Conference of Microbiology, 4 - 06 Eylül 2003, (Özet Bildiri)
Desteklenen Projeler
2011 - 2013
2011 - 2013Tüketime sunulan çiğ süt örneklerinden Salmonella ve Escherichia coli’nin izolasyonu ve antibiyotik dirençliklerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
YÜCEL N. (Yürütücü)
2011 - 2013
2011 - 2013Hazır toz bebek mamaları ve çiğ sütlerde Enterobacter sakazakii’nin bulunma sıklığı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
YÜCEL N. (Yürütücü)
2010 - 2012
2010 - 2012Çiğ süt ve peynir örneklerinden izole edilen Listeria türlerinde biofilm oluşumunun incelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
YÜCEL N. (Yürütücü)
2008 - 2010
2008 - 2010Çevresel ve Hayvansal Kaynakalrdan İzole Edilen Mezofilik Aeromonas Türlerinde Bazı Patojenite Kriterlerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YÜCEL N. (Yürütücü)
2006 - 2008
2006 - 2008Klinik ve Gıda Kaynaklı Örnek.İzole Edilen StaflakoklarınBeta-Laktamaz Aktivitesini Antibiyotik Dirençliliklerinin Karşılaştırılması Örneklerden İzole Edilen Staflakokların Beta-Laktamaz Aktivitesini Antibiyotik Dirençliliklerinin Karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YÜCEL N. (Yürütücü)
2005 - 2007
2005 - 2007Tavuklardan Salmonella, Koliform Grubu Mikroorganizma ve Escherichia Collilerin İzalasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YÜCEL N. (Yürütücü)
2002 - 2004
2002 - 2004Çiğ ve Pişmiş etlerden Listeria türlerinin izolasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YÜCEL N. (Yürütücü)
2002 - 2004
2002 - 2004Hayvansal kaynaklı gıdalardan Yersinisa enterocolitica ve benzerlerinin izolasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YÜCEL N. (Yürütücü)
2000 - 2000
2000 - 2000Ankara'da tüketime sunulan pastörize sütlerde hijyen indeksi açısından bazı mikroorganizmaların araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YÜCEL N. (Yürütücü)