Yayınlar & Eserler

Makaleler 113
Tümü (113)
SCI-E, SSCI, AHCI (30)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (39)
ESCI (7)
Scopus (43)
TRDizin (53)
Diğer Yayınlar (30)

45. Mangiferin ve Kanser

Beslenme ve Diyet Dergisi , cilt.47, sa.1, ss.73-81, 2019 (Hakemli Dergi) Sürdürülebilir Kalkınma

104. Sütle Beslenme

Süt Hattı , cilt.1, ss.10, 2011 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 155

1. KOLOREKTAL KANSERLERDE NEOADJUVAN VE ADJUVAN TEDAVİ SÜRECİNDE TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ

3RD INTERNATIONAL BLACK SEA MODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Samsun, Türkiye, 23 Mart 2023, ss.1232-1239, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2. YETİŞKİN BİREYLERDE YEME FARKINDALIĞINA ETKİ EDEN FAKTÖRLERİN BELİRLENMESİ

3RD INTERNATIONAL BLACK SEA MODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Samsun, Türkiye, 23 Mart 2023, ss.1225-1231, (Tam Metin Bildiri)

3. A Popular Fruit in Improvement of Health: Aronia

3rd International Black Sea Modern Scientific Research Congress, Samsun, Türkiye, 23 - 24 Mart 2023, (Tam Metin Bildiri)

4. Fitoöstrojenler ve Kadın Üreme Sağlığı

10. Uluslararası Kadın Çocuk Sağlığı ve Eğitimi Kongresi, 19 - 20 Kasım 2022, ss.1-6, (Tam Metin Bildiri)

5. Aflatoksinler ve Bebek Beslenmesi

Iches-IDU 2022 Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, İzmir, Türkiye, 21 Ekim 2022, ss.1-8, (Tam Metin Bildiri)

6. Evaluation of the Relationship of Emotional Eating with Beverage Preferences and Body Mass Index

Tashkent I st -International Congress on Modern Sciences, 10 - 11 Mayıs 2022, (Tam Metin Bildiri)

7. ÇOCUKLARDA BESİN ALERJİLERİNİN ÖNLENMESİNDE DİYETSEL YAKLAŞIMLAR

7.Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi/ 7th International Congress on Nutrition Obesity and Community Health, İstanbul, Türkiye, 28 - 29 Mayıs 2022, ss.296-301, (Tam Metin Bildiri)

8. COVID-19 PANDEMİ DÖNEMİNDE DUYGU DURUMUNUN ORTOREKSİYA NERVOZA İLE İLİŞKİSİ

7th INTERNATIONAL CONGRESS ON NUTRITION OBESITY AND COMMUNITY HEALTH, İstanbul, Türkiye, 28 - 29 Mayıs 2022, ss.263-272, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

9. COVID-19 GEÇİRME DURUMUNUN BESLENME ALIŞKANLIKLARINDAKİ DEĞİŞİM ÜZERİNE ETKİSi

7.Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi/ 7th International Congress on Nutrition Obesity and Community Health, İstanbul, Türkiye, 28 - 29 Mayıs 2022, ss.302-309, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

10. Tahıllardaki Fenolik Bileşen : Alkilresorsinoller ve Kanser Üzerine Etkileri

7. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 28 Mayıs 2022, ss.1-6, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

11. Maternal Fenilketonüri ve Gebelik Sonuçları

7. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 28 Mayıs 2022, ss.1-5, (Tam Metin Bildiri)

12. Gece Yeme Sendromu ve Fiziksel Aktivite İlişkisinin Değerlendirilmesi

Mediterranean International Conference on Research in Applied Sciences, 22 - 24 Nisan 2022, (Tam Metin Bildiri)

13. Meme Kanseri ve Obezite İlişkisi

4. Uluslararası Tıp Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, 26 Mart 2022, ss.1-8, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

14. Sürdürülebilir Beslenme ve Sürdürülebilir Diyet Modelleri

4. Uluslararası Tıp Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, 26 Mart 2022, ss.1-7, (Tam Metin Bildiri)

15. Popüler Diyetlerin Sağlık Üzerine Etkileri: Aralıklı Açlık (IF) Diyet Modeli Örneği

4.Uluslararası Tıp Bilimleri Ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mart 2022, (Tam Metin Bildiri)

16. Sağlıklı Yetişkinlerde Uyku Kalitesinin Duygusal Ve Sezgisel Yeme İle İlişkisi: Kesitsel Bir Çalışma

4. Uluslararası Tıp Bilimleri Ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mart 2022, (Tam Metin Bildiri)

17. THE RELATIONSHIP OF ADHERENCE TO THE MEDITERRANEAN DIET MODEL WITH BODY FAT DISTRIBUTION AND CARDIOMETABOLIC RISK FACTORS

4th INTERNATIONAL EUROPEAN CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCH/ WARSAW, POLAND, VARŞOVA, Polonya, 08 Ağustos 2021, ss.360-365, (Tam Metin Bildiri)

18. EVALUATION OF THE POSTPRANDIAL EFFECTS OF MEDITERRANEAN DIET AND WESTERN DIET MEAL MODELS ON THIOL-DISULFIDE HOMEOSTASIS

4th INTERNATIONAL EUROPEAN CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCH/ WARSAW, POLAND, VARŞOVA, Polonya, 08 Ağustos 2021, ss.176-184, (Tam Metin Bildiri)

19. THE RELATIONSHIP OF WAIST CIRCUMFERENCE AND WAIST-TO-HEIGHT RATIO AND BLOOD LIPID PROFILE IN CHILDREN

4th INTERNATIONAL EUROPEAN CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCH/ WARSAW, POLAND, VARŞOVA, Polonya, 08 Ağustos 2021, ss.354-359, (Tam Metin Bildiri)

20. FARKLI DİYET ÖRÜNTÜLERİNİN POSTPRANDİYAL DİNLENME ENERJİ HARCAMASI ÜZERİNE ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

2. AL FARABI INTERNATIONAL CONGRESS ON APPLIED SCIENCES, Azerbaycan, 02 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)

23. DEPRESYON VE UYKU KALİTESİNİN BESLENME DURUMU ÜZERİNE ETKİSİ

2. AL FARABI INTERNATIONAL CONGRESS ON APPLIED SCIENCES, Azerbaycan, 02 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)

24. COVID-19 PANDEMİSİNDE BİREYLERİN BESLENME ALIŞKANLIKLARININ MENTAL SAĞLIĞA ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

2. AL FARABI INTERNATIONAL CONGRESS ON APPLIED SCIENCES, Azerbaycan, 02 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

25. Yetişkin bireylerde posa ve sıvı alımının konstipasyon ile illişkisi ve konstipasyonun yaşam kalitesine etkisi.

2nd. International Congress On Nutrition Obesity And Community Health, 26 - 29 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)

27. İrritable Bağırsak Sendromu ve Mikrobiyota

6. Ulusal Bağırsak Mikrobiyatası ve Probiyotik Kongresi, Türkiye, 28 - 31 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

28. İRRİTABLE BAĞIRSAK SENDROMU VE PROBİYOTİKLER

6. Ulusal Bağırsak Mikrobiyatası ve Probiyotik Kongresi, Türkiye, 28 - 31 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

30. Pressure Ulcers and Nutritional Risk Factors: Malnutrition and Obesity

2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 18 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

31. METABOLIC SYNDROME PREVALENCE IN PERITONEAL DIALYSIS PATIENTS

2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 18 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

38. Diyet ve Tiroid: Mitler ve Gerçekler

” 2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 10 - 12 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

41. EVALUATION OF DIETARY FIBER INTAKE AND GASTROINTESTINAL SYMPTOMS OF PATIENTS WITH IRRITABLE BOWEL SYNDROME

41st ESPEN Congress on Clinical NutritionMetabolism, 31 Ağustos - 03 Eylül 2019, (Özet Bildiri)

42. LIFE QUALITY OF PATIENTS WITH IRRITABLE BOWEL SYNDROME

41st ESPEN Congress on Clinical NutritionMetabolism, 31 Ağustos - 03 Eylül 2019, (Özet Bildiri)

44. Adiponektin, leptin ve diyet antioksidan kapasitesinin kolorektal kanser patogenezindeki rolü

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), 28 - 29 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

45. Beden kütle indeksi ile konstipasyon gelişim riski arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), 28 - 30 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

48. The role of adiponectin, leptin and dietary antioxidant capacity in the pathogenesis of colorectal cancer

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 28 - 29 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

51. EVALUATION OF PLANT BASED NUTRITION AND PHYSICAL ACTIVITY IN REDUCING THE RISK OF CHRONIC DISEASE

1st International 2nd National Health Care Services CongressGulhane Training and Research HospitalMay 2-3, 2019 Ankara/Turkey, 02 Mayıs 2019 - 03 Ocak 2020, (Tam Metin Bildiri)

55. KAHVERENGİ YAĞ DOKUSUNUN ENERJİ HARCAMASI ÜZERİNE ETKİSİ NEDİR?

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 26 - 28 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

56. FODMAP Diyeti: Mikrobiyota İçin Bir Seçenek olabilir Mi?

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 26 - 28 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

58. Obesity Related Nutritional Habits of University Students in Ankara

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

59. The Relationship between Eating Attitude and Body Mass Index

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358, (Özet Bildiri)

60. The assesment of beverage consumption in adults in Turkey – a pilot study

25th European Congress on Obesity, Vienna, Austria, May 23-26, 2018, Vienna, Avusturya, 23 - 25 Mayıs 2018, ss.327, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

61. Is There a Relationship Between Milk Fat Globule Membrane and Cancer?

25th European Congress on Obesity, Vienna, Austria, May 23-26, 2018, Vienna, Avusturya, 23 - 25 Mayıs 2018, ss.295, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

62. The relationship between waist to height ratio and physical activity status

25th European Congress on Obesity, Vienna, Austria, May 23-26, 2018, Vienna, Avusturya, 23 - 25 Mayıs 2018, ss.338, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

63. The determination of the constipation severity scores according to BMI classification

25th European Congress on Obesity, Vienna, Austria, May 23-26, 2018:, Vienna, Avusturya, 23 - 25 Mayıs 2018, ss.220-330, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

64. The metabolic syndrome in pre- and post-menopausal woman

25th European Congress on Obesity, Vienna, Austria, May 23-26, 2018, Vienna, Avusturya, 23 - 25 Mayıs 2018, ss.174, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

65. Evaluation of Activities of Daily Living and Abdominal Obesity in Healthy Individuals

25th European Congress on Obesity, Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, ss.181, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

66. Is there any relationship between constipation and waist circumference in females?

European Congress on Obesity (ECO2018) 25th Congress, , Vienna, Avusturya, 23 Mayıs 2018 - 25 Aralık 2020, ss.322, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

67. Phase Angle in Evaluating Nutritional Status

European Congress on Obesity (ECO2018), Vienna, Avusturya, 23 - 25 Mayıs 2018, ss.317, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

68. Nutritional Status and Health-Related Quality of Life İn Adult Patients with Celiac Disease

Biomedical and Social Sciences: Education, Research and Innovation, 21 - 23 Mart 2018, (Tam Metin Bildiri)

69. Is probiotic sourdough an enzymatic Strategy to Decrease Gluten in Bread

Biomedical and Social Sciences: Education, Research and Innovation, 24 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

70. Çocuklarda Besin Alerjisi

6.Uluslararası Fetal Hayattan Çocukluğa “ilk 1000 gün” Gebe - Çocuk - Beslenme Kongresi, 14 - 17 Mart 2018, (Tam Metin Bildiri)

71. “Beslenme Alışkanlığı ve Anne Sütü İçeriği

6.Uluslararası Fetal Hayattan Çocukluğa “ilk 1000 gün” Gebe - Çocuk - Beslenme Kongresi, 14 - 18 Mart 2018, (Tam Metin Bildiri)

72. NUTRITIONAL STATUS AND HEALTH-RELATED QUALITY OF LIFE IN ADULT PATIENTS WITH CELIAC DISEASE

CBU International Conference on Innovations in Science and Education, Prague, Çek Cumhuriyeti, 21 - 23 Mart 2018, cilt.6, ss.952-959, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License identifier

73. Relationship between dietary intake and anthropometric measurements in adult individuals

World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, Barcelona, İspanya, 16 - 18 Kasım 2017, ss.122, (Özet Bildiri)

74. Polycystic ovary syndrome, obesity and diet

World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, Barcelona, İspanya, 16 - 18 Kasım 2017, ss.121, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

75. The importance of the behavioral modification in the obesity treatment.

World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, Barcelona, İspanya, 16 - 18 Kasım 2017, ss.106, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

76. FODMAP: Gastrointestinal Sistem Hastalıklarında Güncel Diyet Tedavisi

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

77. Evaluation of Nutritional Status in Patients with Irritable Bowel Syndrome

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

78. Evaluation of Sitophobia and Gastrointestinal System Symptoms in Irritable Bowel Syndrome Patients

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

79. EVALUATION OF NUTRITIONAL STATUS AND QUALITY OF LIFE IN ULCERATIVE COLITIS PATIENTS

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

81. Assessment Of Nutritional Status And Dietary Antioxidant Capacity Of Patients With Coronary Artery Disease: A Pilot Study

14 th International Conference on Clinical Nutrition, Roma, İtalya, 27 - 29 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

82. Çörek Otunun Dislipidemi Üzerine Etkileri

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

83. Effetcf of probiotics on mental health

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

84. Nutritional Composition and Health Benefits Of Edible Mushrooms

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

85. As a protective and therapeutic agent againts alzhemier’xxs: curcumin

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

86. Cardamom as a funtional food: antimicrobial effect

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

87. Rosemary (Rosmarinus Officinalis L.): Its composition and clinical properties

1st INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

88. Effect of Nigella Sativa on Dyslipidaemia,

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Konya, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

89. Effects of phytochemicals on aging

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

90. The antioxidant and anticarsinogenesis effect of Rosemary

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

91. Chamomile tea potentıal effects on health

Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

92. As a protectıve and therapeutıc agent agaınst alzheımer’xxs: curcumın

Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

93. Health Effects of Nuts

1. Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

94. Zencefilin Gebelikte Bulantı ve Kusmayı Önleme Etkinliği

Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

95. Safranın (Crocus Satıvus L. ) Bileşimi ve Sağlık Üzerine Etkileri

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

97. Effect Of Grape Seed On Cancer Treatment,

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

98. Effects Of Capsaıcın On Energy Metabolısm

Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

99. Yenilebilir mantarların besin bileşimi ve sağlık faydaları

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

100. Neuroprotective efetcs of the fuits of lycium barbarum on alzheimer disease

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

101. Yeşil Kahve Biyoaktif Bileşenlerinin Obeziteye Etkisi

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

102. The health effectc of the carob

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

103. Potentıal effects of astaxanthın ın the preventıon of dıseases

Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

104. Nutritional quality and health benefits of Lupin

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

105. Probiotics: The effects on gut microbiota and obesity

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

106. Nutritive value and funtional properties of chia seed (salvia hispanica l.)

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

107. Üzüm çekirdeğinin kanser tedavisi üzerine etkileri

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

108. St John’s wort (Hypericum perforatum L.): Its composition and clinical properties

1st International Congress On Medicinal and Aromatic Plants, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

109. Yetişkin Bireylerin Baharat Kullanım Durumlarının, Şekillerinin ve Sıklıklarının Değerlendirilmesi

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

111. Capsaicin and Its Effects on Appetite

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

112. Dietary inflammation index and chronic diseases

The 11th Nordic Nutirition Conference NNC2016, 20 - 22 Haziran 2016

114. The Life Quality QoL of the Patients with Irritable Bowel Syndrome

11th Nordic Nutrition Conference, 20 - 22 Haziran 2016, (Özet Bildiri)

115. The Composition of Buckwheat and Its Effects on Health

11th Nordic Nutrition Conference, 20 - 22 Haziran 2016, (Özet Bildiri)

117. The importance of Nutritional Status in Multiple Sclerosis MS

11th Nordic Nutrition Conference, 20 - 22 Haziran 2016, (Özet Bildiri)

118. An Examination of the Food Addiction Status in Adults A Pilot Study

11th Nordic Nutrition Conference, 20 - 22 Haziran 2016, (Özet Bildiri)

119. The importance of nutritional status in multiple sclerosis

11TH NORDIC NUTRITION CONFERENCE, 20 - 22 Haziran 2016, (Tam Metin Bildiri)

121. Obesity and hypertension

European Obesity Submit (EOS)- Joint Congress of EASO and IFSO-EC, 1 - 04 Haziran 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

123. Lipid profiles and obesity in Multiple Sclerosis MS

European Obesity Submit (EOS)- Joint Congress of EASO and IFSO-EC, 1 - 04 Haziran 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

125. Resting metabolic rate in the planning of medical nutritional therapy of the obesity

European Obesity Submit (EOS)- Joint Congress of EASO and IFSO-EC, 1 - 04 Haziran 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

126. The evaluation of serum lipid profiles after a weight loss program A Pilot Study

European Obesity Submit (EOS)- Joint Congress of EASO and IFSO-EC, 1 - 04 Haziran 2016

127. Metabolic syndrome and probiotics prebiotics

European Obesity Submit (EOS)- Joint Congress of EASO and IFSO-EC, 1 - 04 Haziran 2016

128. A recent approach to ghrelin level in bariatric surgery

European Obesity Submit (EOS)- Joint Congress of EASO and IFSO-EC, 1 - 04 Haziran 2016

130. Determination of nutritional status and anemia in Multiple Sclerosis MS patients

European Obesity Submit (EOS)- Joint Congress of EASO and IFSO-EC, 1 - 04 Haziran 2016

134. The Evaluation of Some Anthropometric Measurements and Biochemical Parameters After a Weight Loss Program A Pilot Study

5th World Congress on Controversies to Consensus in Diabetes, Obesity and Hypertension (CODHy), 5 - 07 Kasım 2015

137. Türk Kadınlarda Bel Boy Oranı Sınıflamasına Göre Kardiyovasküler Risk Parametrelerin Değerlendirilmesi Pilot Bir Çalışma

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015

138. Uyku Süresi ve Kalitesi Beslenme Durumu Plazma Oreksin A ve Ghrelin Düzeyleriyle İlişkili midir

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.615-616

139. Multiple Sklerozlu Kadın Hastaların Beslenme Durumları Antropometrik Ölçümleri ve Biyokimyasal Parametrelerinin Değerlendirilmesi

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

140. Metabolik Sendrom Olan ve Olmayan Periton Diyalizi Hastalarının Vücut Bileşimi ve Beslenme Durumlarının Belirlenmesi

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.561-562

142. Kanserli Hastalarda Tıbbi Beslenme Tedavisi

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015 Sürdürülebilir Kalkınma

144. Yaşlı Bireylerde Besin Tüketimi ve Antropometrik Ölçümler ile Kan Lipid Profilleri Arasındaki İlişkinin Cinsiyete Göre Değerlendirilmesi

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

146. Bağırsak Hastalıklarında Güncel Diyet Yaklaşımı Fermente Oligo Di ve Mono Sakkaritler ve Polyol İçeriği Düşük Diyet

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015

147. THE ASSESMENT OF CARDIOVASCULAR RISK PARAMETERS ACCORDING TO WAIST HEIGHT RATIO IN TURKISH WOMEN A PILOT STUDY

Turkey Natural Nutrition and Lifelong Health Summit 2015, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

148. Metabolik Sendromu Olan ve Olmayan Periton Diyalizi Hastalarının Vücut Bileşimi ve Beslenme Durumlarının Belirlenmesi

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-2015. 20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

149. Current Dietary Approaches in Bowel Diseases Low Fermentable Oligo Di and Mono Saccharides and Polyols Diet

Turkey Natural Nutrition and Lifelong Health Summit 2015, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

151. The evaluation of metabolic syndrome status at menopause

22nd European Congress on Obesity (ECO2015), 6 - 09 Mayıs 2015

153. Yeme Bozuklukları Tedavisinde Diyetetik Yaklaşım

4. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, Türkiye, 12 - 15 Şubat 2015, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 145

4. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ VE MİKROBİYOTA

GİZEMLİ SİSTEME YOLCULUK: HER YÖNÜYLE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ, AKBULUT G, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTABEVLERİ, Ankara, ss.87-107, 2023

5. OTOİMMÜN HASTALIKLAR

FONKSİYONEL BESLENMEYE DİYETETİK BAKIŞ, AKBULUT G, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAEBEVLERİ, Ankara, ss.549-605, 2023

6. FONKSİYONEL BESLENME VE HASTALIKLAR: KEMİK SAĞLIĞI

FONKSİYONEL BESLENMEYE DİYETETİK BAKIŞ, AKBULUT G, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAPEVLERİ, Ankara, ss.645-664, 2023

7. GASTROİNTESTİNAL SİSTEM HASTALIKLARI

FONKSİYONEL BESLENMEYE DİYETETİK BAKIŞ, AKBULUT G, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTABEVLERİ, Ankara, ss.509-549, 2023

8. BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ BESLENME PROGRAMLARI: KANITA DAYALI OLASI FAYDALARI VE BAZI ENDİŞELER

FONKSİYONEL BESLENMEYE DİYETETİK BAKIŞ, AKBULUT G, Editör, ANKARA NOBEL KİTABEVLERİ, Ankara, ss.767-793, 2023

9. FONKSİYONEL BESLENME VE HASTALIKLAR: GASTROİNTESTİNAL SİSTEM HASTALIKLARI

FONKSİYONEL BESLENMEYE DİYETETİK BAKIŞ, AKBULUT G, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAPEVLERİ, Ankara, ss.509-548, 2023

10. KADIN SAĞLIĞI

FONKSİYONEL BESLENMEYE DİYETETİK BAKIŞ, AKBULUT G, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTABEVLERİ, Ankara, ss.665-695, 2023

11. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ, BESİN İNTOLERANSI VE BESİN ALERJİLERİ

GİZEMLİ SİSTEME YOLCULUK: HER YÖNÜYLE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ, AKBULUT G, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTABEVLERİ, Ankara, ss.111-115, 2023

12. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ, BESLENME VE BESİN ÖGELER

GİZEMLİ SİSTEME YOLCULUK: HER YÖNÜYLE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ, AKBULUT G, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTABEVLERİ, Ankara, ss.65-72, 2023

13. KEMİK SAĞLIĞI

FONKSİYONEL BESLENMEYE DİYETETİK BAKIŞ, AKBULUT G, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTABEVLERİ, Ankara, ss.645-665, 2023

14. COVID-19 VE BESLENME

HER YÖNÜYLE COVID-19 TEMEL VE KLİNİK BİLİMLER, AKBULUT G,ERDEM O,BACANLI M, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTABEVLERİ, Ankara, ss.123-145, 2023

15. FONKSİYONEL BESLENME VE AĞIRLIK YÖNETMİ

FONKSİYONEL BESLENMEYE DİYETETİK BAKIŞ, AKBULUT G, Editör, ANKARA NOBEL, Ankara, ss.323-343, 2023

16. BESLENME İLE İLİŞKİLİ BOZUKLUKLAR: FAZLA KİLOLU OLMA VE OBEZİTE

İNSANDA BESLENME ESASLARI, ÇELİK F, SOYLU M, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAPEVLERİ, İstanbul, ss.337-356, 2023

17. YAŞAM DÖNGÜSÜNDE FONKSİYONEL BESLENME

FONKSİYONEL BESLENMEYE DİYETETİK BAKIŞ, AKBULUT G, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTABEVLERİ, Ankara, ss.719-767, 2023

18. BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ BESLENME PROGRAMLARI

FONKSİYONEL BESLENMEYE DİYETETİK BAKIŞ, AKBULUT G, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAPEVLERİ, Ankara, ss.767-792, 2023

19. ALERJİK HASTALIKLAR VE FONKSİYONEL BESLENME

FONKSİYONEL BESLENMEYE DİYETETİK BAKIŞ, AKBULUT G, Editör, AL, Ankara, ss.695-719, 2023

20. COVID-19’DA TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ

HER YÖNÜYLE COVID-19 TEMEL VE KLİNİK BİLİMLER, AKBULUT G,ERDEM O,BACANLI M, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTABEVLERİ, Ankara, ss.419-447, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

24. SAĞLIKLI VÜCUT AĞIRLIĞININ YÖNETİMİNDE, KORUNMASINDA VE BULAŞICI OLMAYAN KRONİK HASTALIKLARIN ÖNLENMESİNDE BESLENME ÖNERİLERİ

TÜRKİYE BESLENME REHBERİ 2022, PEKCAN G,ŞANLIER N,BAŞ M,ACAR TEK N,GÖKMEN ÖZEL H, Editör, TC. SAĞLIK BAKANLIĞI YAYINLARI, Ankara, ss.37-63, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

25. POPÜLER DİYETLER- III: DÜŞÜK/ÇOK DÜŞÜK DÜZEYDE YAĞ İÇEREN DİYETLER

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE POPÜLER DİYETLERE BİLİMSEL BAKIŞ, AKBULUT GAMZE, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAPEVLERİ, Ankara, ss.246-283, 2022

26. POPÜLER DİYETLER- II: ORTA DÜZEYDE YAĞ İÇEREN DİYETLER

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE POPÜLER DİYETLERE BİLİMSEL BAKIŞ, AKBULUT GAMZE, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAPEVLERİ, Ankara, ss.114-244, 2022

27. BESLENMENİN EVRİMİ:TARİHÇE

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE POPÜLER DİYETLERE BİLİMSEL BAKIŞ, AKBULUT GAMZE, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAPEVLERİ, Ankara, ss.2-9, 2022

28. POPÜLER DİYETLER- VI: DİĞER DİYETLER

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE POPÜLER DİYETLERE BİLİMSEL BAKIŞ, AKBULUT GAMZE, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAPEVLERİ, Ankara, ss.326-401, 2022

29. KANSERDE TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ

SAĞLIK PROFESYONELLERİNDEN KANSERLE YAŞAM REHBERİ, AKBULUT GAMZE, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAPEVLERİ, Ankara, ss.107-160, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

30. AÇLIK TOKLUK FİZYOLOJİSİ VE HOMEOSTATİK DENGE

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE POPÜLER DİYETLERE BİLİMSEL BAKIŞ, AKBULUT GAMZE, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAPEVLERİ, Ankara, ss.12-27, 2022

31. OBEZİTENİN TIBBİ BESLENME TEDAVİSİNDE GÜNCEL YAKLAŞIM

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE POPÜLER DİYETLERE BİLİMSEL BAKIŞ, AKBULUT GAMZE, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAPEVLERİ, Ankara, ss.404-411, 2022

32. POPÜLER DİYETLER- IV: YÜKSEK DÜZEYDE PROTEİN İÇEREN DİYETLER

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE POPÜLER DİYETLERE BİLİMSEL BAKIŞ, AKBULUT GAMZE, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAPEVLERİ, Ankara, ss.286-303, 2022

33. KANSER HASTALARINA ÖZGÜ GELİŞTİRİLMİŞ MENÜ ÖRNEKLERİ

SAĞLIK PROFESYONELLERİNDEN KANSERLE YAŞAM REHBERİ, AKBULUT GAMZE, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAPEVLERİ, Ankara, ss.299-361, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

34. YOYO SENDROMU

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE POPÜLER DİYETLERE BİLİMSEL BAKIŞ, AKBULUT GAMZE, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAPEVLERİ, Ankara, ss.56-65, 2022

35. AĞIRLIK DENETİMİ

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE POPÜLER DİYETLERE BİLİMSEL BAKIŞ, AKBULUT GAMZE, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAPEVLERİ, Ankara, ss.30-53, 2022

36. ÇOCUKLARDA NONALKOLİK YAĞLI KARACİĞER HASTALIĞININ NON-FARMAKOLOJİK TEDAVİSİ: TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ

ÇOCUK VE YETİŞKİNLERDE NONALKOLİK YAĞLI KARACİĞER HASTALIĞININ TEDAVİSİNDE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM, AKBULUT GAMZE, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAPEVLERİ, Ankara, ss.118-130, 2022

37. YETİŞKİNLERDE NONALKOLİK YAĞLI KARACİĞER HASTALIĞININ NON-FARMAKOLOJİK TEDAVİSİ: TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ

ÇOCUK VE YETİŞKİNLERDE NONALKOLİK YAĞLI KARACİĞER HASTALIĞININ TEDAVİSİNDE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM…, AKBULUT GAMZE, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAPEVLERİ, Ankara, ss.56-78, 2022

38. POPÜLER DİYETLER- I: YÜKSEK YAĞ İÇEREN DİYETLER

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE POPÜLER DİYETLERE BİLİMSEL BAKIŞ, AKBULUT GAMZE, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAPEVLERİ, Ankara, ss.70-111, 2022

39. POPÜLER DİYETLER- V: YÜKSEK DÜZEYDE PROTEİN İÇEREN DİYETLER

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE POPÜLER DİYETLERE BİLİMSEL BAKIŞ, AKBULUT GAMZE, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTAPEVLERİ, Ankara, ss.306-322, 2022

42. Romatolojik ve Kemik-Eklem Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi

Yetişkin Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi, Mercanlıgil SM,Şahin H,Akbulut G,Yıldıran H, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.459-491, 2021

43. EGZERSİZ VE SPOR PERFONMASINDA BESLENME

BESLENME İLE İLGİLİ MİTLER VE GERÇEKLER, AKBULUT GAMZE, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.249-261, 2021

44. VÜCUMUZDAKİ FABRİKA: KARACİĞER VE KARACİĞER SAĞLIĞININ ÖNEMİ

BESLENME İLE İLGİLİ MİTLER VE GERÇEKLER, AKBULUT GAMZE, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.5-21, 2021

45. HASTALIKLAR VE TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ

BESLENMEİLE İLGİLİ MİTLER VE GERÇEKLER, AKBULUT GAMZE, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.121-149, 2021

46. KRONİK HASTALIKLARDA ÜÇ TEMEL MEKANİZMA: "İNFLAMASYON, OKSİDASYON VE GLİKASYON DÖNGÜSÜ"

BESLENME İLE İLGİLİ MİTLER VE GERÇEKLER, AKBULUT GAMZE, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.1-5, 2021

47. BESİN İŞLEME VE TEKNOLOJİSİ

BESLENME İLE İLGİLİ MİTLER VE GERÇEKLER, AKBULUT GAMZE, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.261-288, 2021

48. YAŞAM BOYU BESLENME

BESLENME İLE İLGİLİ MİTLER VE GERÇEKLER, AKBULUT GAMZE, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.213-249, 2021

49. POPÜLER DİYETLER

BESLENME İLE İLGİLİ MİTLER VE GERÇEKLER, AKBULUT GAMZE, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.149-177, 2021

50. MİKROBİYOTA

BESLENME İLE İLGİLİ MİTLER VE GERÇEKLER, AKBULUT GAMZE, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.177-213, 2021

51. BESİN ALERJİSİ VE BESİN İNTOLERANSI DURUMLARINDA TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ

Yetişkin Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi, Mercanlıgil SM,Şahin H,Akbulut G,Yıldıran H, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.545-565, 2021

52. Vejetaryenizmin sürdürülebilir beslenmedeki rolü

Vejetaryen Beslenmesi, Nişancı Kılınç F., Editör, Türkiye Klinikleri Beslenme ve Diyetetik Özel Konular, Ankara, ss.84-90, 2021

53. YAŞAM BOYU BESLENME

BESLENME İLE İLGİLİ MİTLER VE GERÇEKLER, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, ss.213-248, 2021

54. Mikrobiyota

Beslenme İle İlgili Mitler ve Gerçekler, Prof. Dr. Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, ss.177-211, 2021

55. BESİNLER VE İÇECEKLER

BESLENME İLE İLGİLİ MİTLER VE GERÇEKLER, AKBULUT GAMZE, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.67-101, 2021

56. SAĞLIKLI BESLENME

BESLENME İLE İLGİLİ MİTLER VE GERÇEKLER, AKBULUT GAMZE, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.43, 2021

57. ORGANİK-DOĞAL BESLENME

BESLENME İLE İLGİLİ MİTLER VE GERÇEKLER, AKBULUT GAMZE, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.101-121, 2021

58. BESİN ÖGELERİ

BESLENME İLE İLGİLİ MİTLER VE GERÇEKLER, AKBULUT GAMZE, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.21-43, 2021

61. Bağırsak Mikrobiyotasında Prebiyotikler ve Etki Mekanizmaları

Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme , Altındiş M., Editör, Nobel Yayıncılık, İstanbul, ss.697-711, 2020

62. Pediatrik Hastalarda Nütrisyonel Durumun Değerlendirilmesi

Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Parenteral Beslenme, Prof. Dr. Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri , Ankara, ss.559-600, 2020

63. Gastrointestinal Hastalıklarda Nütrisyonel Destek

Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Parenteral Beslenme, Akbulut, Gamze, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.79-180, 2020

64. Pediatrik Hastalarda Nütrsiyonel Durumun Değerlendirilmesi

Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Paranteral Beslenme, Akbulut G, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitaebleri, Ankara, ss.559-600, 2020

65. Klinik Nütrisyonla İlişkili Tanımlar ve Terminoloji

Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Paranteral Beslenme, AKBULUT GAMZE, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, ss.31-77, 2020

66. KİSTİK FİBROZİSTE NÜTRİSYONEL DESTEK

ÇOCUK, YETİŞKİN VE YAŞLILARDA ENTERAL VE PARENTERAL BESLENME, AKBULUT, GAMZE, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTABEVLERİ, Ankara, ss.701-715, 2020

67. Yaşam Boyu Beslenme

Beslenmede Popüler Sorulara Bilimsel Yanıtlar, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.73-128, 2020

68. İNTESTİNAL YETMEZLİK VE KISA BAĞIRSAK SENDROMUNDA NÜTRİSYONEL DESTEK

ÇOCUK, YETİŞKİN VE YAŞLILARDA ENTERAL VE PARENTERAL BESLENME, AKBULUT, GAMZE, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTABEVLERİ, Ankara, ss.731-744, 2020

69. Sağlıklı Beslenme ve Besin Ögeleri

Beslenmede Popüler Sorulara Bilimsel Yanıtlar, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.42-71, 2020

70. Obezite ve Bariyatrik Cerrahide Nütrisyonel Destek

Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Parenteral Beslenme, Akbulut, Gamze, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.329-366, 2020

71. Güncel Diyet Modellerinin Sağlık Üzerine Etkisi

Beslenmede Popüler Sorulara Bilimsel Yanıtlar, Akbulut Gamze, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, ss.169-193, 2020

72. Potansiyel Biyoaktif Bileşenler ve Sağlık Etkileşimi

Beslenmede Popüler Sorulara Bilimsel Yanıtlar, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.196-236, 2020

73. Enteral Nütrsiyon

Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Paranteral Beslenme, Akbulut G, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.601-619, 2020

74. Besin Güvenliği: Besin Üretim ve İşleme Sistemleri

Beslenmede Popüler Sorulara Bilimsel Yanıtlar, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.238-266, 2020

75. Obezite

Beslenmede Popüler Sorulara Bilimsel Yanıtlar, Akbulut Gamze, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, ss.129-168, 2020

76. Perioperatif Dönemde Nütrisyonel Destek

Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Parenteral Beslenme, Akbulut, Gamze, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.383-434, 2020

77. Yoğun Bakım/Kritik Hastalarda Nütrisyonel Destek

Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Paranteral Beslenme, Prof. Dr. Gamze AKBULUT, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, ss.435-464, 2020

78. Onkolojik Hastalıklarda Nütisyonel Destek

Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Paranteral Beslenme, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.217-266, 2020

79. Renal Hastalıklarda ve Transplantasyonda Nütrisyonel Destek

Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Parenteral Beslenme, Prof. Dr. Gamze AKBULUT, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.181-215, 2020

80. Klinik Nütrisyonla İlişkili Tanımlar ve Terminoloji

Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Parenteral Beslenme, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.32-77, 2020

81. İNFLAMATUVAR BAĞIRSAK HASTALIKALRINDA NÜTRİSYONEL DESTEK

ÇOCUK, YETİŞKİN VE YAŞLILARDA ENTERAL VE PARENTERAL BESLENME, AKBULUT, GAMZE, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTABEVLERİ, Ankara, ss.717-729, 2020

82. HİV ve Diğer Enfeksiyon Hastalıklarında Nütrsiyonel Destek

Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Paranteral Beslenme, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.279-295, 2020

83. Yanıkta Nütrisyonel Destek

Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Parenteral Beslenme, Prof. Dr. Gamze AKBULUT, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.267-277, 2020

84. Covid 19 Pandemi Dönemi ve Beslenme

Beslenmede Popüler Sorulara Bilimsel Yanıtlar, Akbulut Gamze, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, ss.267-287, 2020

85. Prematüre/Preterm Bebeklerde Nütrisyonel Destek

Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Parenteral Beslenme, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.659-684, 2020

86. Bağırsak Mikrobiyotasında Probiyotikler ve Etki Mekanizması

Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme, Mustafa Altındiş, Editör, Nobel Yayıncılık, İstanbul, ss.697-711, 2020

87. Besin Grupları

Beslenmede Popüler Sorulara Bilimsel Yanıtlar, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.1-40, 2020

88. Yeme Bozukluklarında Nütrisyonel Destek

Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Parenteral Beslenme, Akbulut, Gamze, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.367-381, 2020

90. Kanserde Beslenme Tedavisi

Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, 2019

91. Kadın & Erkek Beslenme Tedavisi

Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, 2019

92. Krause Besin ve Beslenme Bakım Süreci

Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, 2019

93. Kanserde Beslenme Tedavisi

ANKARA NOBEL TIP KİTABEVLERİ, Ankara, 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

94. Karaciğer ve Pankreas

Klinik Pediatrik Beslenme , Meseri R,Küçükerdönmez Ö,Urhan M, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, İzmir, ss.241-261, 2019

95. Besin-İlaç Etkileşmeleri

Krauses’s GıdaBeslenme Bakım Süreci, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevi, ss.122-138, 2019

96. Tiroid ve Adrenal Bez Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi

Endokrin ve Kardiyometabolik Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.496-523, 2019

97. Kemik Hastalıkları ve Tıbbi Beslenme Tedavisi

Endokrin ve Kardiyometabolik Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.470-494, 2019

98. Kardiyovasküler Hastalıklar ve Tıbbi Beslenme Tedavisi

Endokrin ve Kardiyometabolik Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi, Prof. Dr. Gamze AKBULUT, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, ss.275-425, 2019

99. Mikrobiyota ve Beslenme

Kadın Erkek Beslenme Tedavisi, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.345-383, 2019

100. Kardiyovasküler Hastalıklar ve Tıbbi Beslenme Tedavisi

Endokrin ve Kardiyometabolik Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi, Prof. Dr. Gamze AKBULUT, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.276-425, 2019

101. Metabolik Sendrom ve Tıbbi Beslenme Tedavisi

Endokrin ve Kardiyometabolik Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi, Prof. Dr. Gamze AKBULUT, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, ss.427-467, 2019

102. Erkeklerde En Sık Görülen Kardiyovasküler Hastalıklar ve Beslenme Tedavisi

Erkek: Beslenme Tedavisi, AKBULUT G, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.3-31, 2019

103. Hamlet ve Bamlet

Kanserde Beslenme Tedavisi, Prof. Dr. Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobet Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.203-210, 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

104. Diabetes Mellitus ve Tıbbi Beslenme Tedavisi

Endokrin ve Kardiyometabolik Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi, Prof. Dr. Gamze AKBULUT, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, ss.177-234, 2019

106. Genler ve Beslenme

Kadın Erkek Beslenme Tedavisi, Gamze AKBULUT, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.319-344, 2019

107. Endokrin Sistem

Endokrin ve Kardiyometabolik Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi, Prof. Dr. Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, ss.1-32, 2019

109. Metabolik stres durumlarında tıbbi beslenme tedavisi: sepsis, travma, ateşli silah yaralanmaları, cerrahi ve yanıklar

Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.50-100, 2018

110. Beslenme, Kemik Metabolizması ve Osteoporoz

Klinik Uygulamalarda Beslenme, İndrani Kalkan, Mehmet Akman, Editör, İstanbul Medikal Yayıncılık, ss.252-269, 2018

111. Böbrek Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi

Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar, Doç. Dr. Gamze Akbulut, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTABEVLERİ, Ankara, ss.748-827, 2018

112. Bariatrik Ve Metabolik Cerrahide Tıbbi Beslenme Tedavisi-III

Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar, GAMZE AKBULUT, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.116-159, 2018

121. Klinik Uygulamalarda Beslenme

Yeme Bozuklukları. , Katz DL,Friedman RSC,Sean CL,eds; Kalkan İ,Akman M Çeviri Ed., Editör, İSTANBUL TIP KİTABEVLERİ, Ankara, ss.355-362, 2017

122. Bireysel Beslenme DAnışmanlığı Programı (Kısa Dönemli -12 Haftalık )

Diyetisyenler için Hasta İzlem Rehberi-Ağırlık Yönetimi El Kitabı, Rakıcıoğlu Neslişah, Samur Gülhan, Başoğlu Sevil, Editör, CNR Sistem Bilişim Teknolojileri Ltd Şti, Ankara, ss.1-58, 2017

123. Gastrointestinal Sistem Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi

Gastrointestinal Sistem Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi, Prof. Dr. Gamze AKBULUT, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.21-360, 2017

124. Diyetin Endokrin Etkileri: Fitoöstrojenler

Klinik Uygulamalarda Beslenme, İndrani Kalkan, Mehmet Akman, Editör, İstanbul Tıp Kitabevleri, İstanbul, ss.441-448, 2017

125. Klinik Uygulamalarda Beslenme

Besin Alerjisi ve İntoleransı. , Katz DL,Friedman RSC,Sean CL,eds; Kalkan İ,Akman M Çeviri Ed., Editör, İSTANBUL TIP KİTABEVLERİ, Ankara, ss.347-354, 2017

126. Beslenme, Aterosklerosis (Damar Tıkanıklığı) ve İskemik Kalp Hastalığı

Klinik Uygulamalarda Beslenme, İndrani Kalkan, Mehmet Akman, Editör, İstanbul Medikal Sağlık ve Yayıncılık Hiz. Tic.Ltd.Şti., ss.151-181, 2017

127. Besin ve Besin Öğelerinin Ergojenik Etkileri: Diyet ve Atletik Performans ve Sporcu Beslenmesi

Klinik uygulamalarda Beslenme, İndirani Kalkan, Mehmet Akman, Editör, İstanbul Tıp Kitabevi, İstanbul, ss.428-440, 2017

128. Besin ve Besin Öğelerinin Ergojenik Etkileri: Diyet ve Atletik Performans Sporcu Beslenmesi

Klinik Uygulamalarda Beslenme, İndirani KALKAN Mehmet AKMAN, Editör, İstanbul Tıp Kitabevi, İstanbul, ss.428-440, 2017

132. Kadınlarda Beslenmeye Bağlı Gelişen Kronik Hastalıklar

Hastalıkta Sağlıkta Kadın Olmak, Alev Keser,Filiz Yıldırım,MElike Kaplan, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.271-297, 2016

133. Bağırsak Hastalıklarınının Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Diyet Yaklaşımı: Fermente Oligo-, Di- ve Mono-Sakkaritler ve Polyol (Fodmap) İçeriği Düşük Diyet

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular 3, Prof. Dr. Muhittin Tayfur, Doç. Dr. Betül Çiçek, Editör, Hatipoğlu Yayınevi, ss.159-174, 2016

134. Kanser ve Orak Hücre Hastalığı

Pediatrik Beslenmenin Esasları, Samur G, Editör, Atlas Akademik Basın Yayım Dağıtım, ss.243-255, 2016

136. Sağlıklı Vücut Ağırlığının Sağlanması ve Korunması

Türkiye Beslenme Rehberi 2015, Pekcan G, Şanlıer N, Baş M. , Editör, TC. Sağlık Bakanlığı Yayını Kayıhan Ajans, Ankara, ss.51-60, 2016

137. Sağlıklı Vücut Ağırlığının Sağlanması ve Korunması

TC. Sağlık Bakanlığı Yayını No:1031, Ankara, 2015
Metrikler

Yayın

433

Yayın (WoS)

41

Yayın (Scopus)

43

Atıf (WoS)

305

H-İndeks (WoS)

10

Atıf (Scopus)

334

H-İndeks (Scopus)

10

Atıf (Scholar)

372

H-İndeks (Scholar)

8

Atıf (TrDizin)

21

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

44

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

84

Proje

10

Tez Danışmanlığı

14

Açık Erişim

28
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları