Publications & Works

Journal articles indexed in SCI, SSCI, and AHCI 37
Articles Published in Other Journals 35
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences 77

1. Tüketime Hazır Pişmiş Gıdalar: Türkiye'den Örnekler

IV. Uluslararası Topkapı Bilimsel Araştırmalarda Güncel Gelişmeler Kongresi, İstanbul, Turkey, 18 September 2024, pp.63-64, (Summary Text)

2. Probiyotik Gıdalar: Türkiye'den Piyasa Araştırması Örneği

IV. Uluslararası Topkapı Bilimsel Araştırmalarda Güncel Gelişmeler Kongresi, İstanbul, Turkey, 18 September 2024, pp.61-62, (Summary Text)

3. BEVERAGES WITH ADDED SUGAR: A MARKET RESEARCH EXAMPLE FROM TURKEY

4. Uluslararası Selçuk Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Konya, Turkey, 24 - 25 August 2024, pp.482-483, (Summary Text)

4. Mutfak Çalışanlarının Pişirme Uygulamaları ve Davlumbaz Kullanımlarının Değerlendirilmesi

6. Uluslararası Ankara Multidisipliner Bilimsel Çalışmalar Kongresi, Ankara, Turkey, 13 - 14 October 2023, (Full Text)

5. Mutfak Çalışanlarının Pişirme Dumanı Maruziyeti ve Besin Ögeleri Alımıyla İlişkisi

2. Uluslararası İzmir Sağlık ve Spor Bilimleri Kongresi, İzmir, Turkey, 14 - 16 October 2023, (Full Text)

6. DETERMINATION OF SUSTAINABLE NUTRITION AND EATING BEHAVIORS OF KITCHEN WORKERS

2. ULUSLARARASI ÇANKAYA BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ, Ankara, Turkey, 28 September - 29 October 2023, pp.69-78, (Full Text)

7. TOPLUM BESLENME ALIŞKANLIKLARININ GELİŞTİRİLMESİNDE SAĞLIKLI BESİN OTOMATLARININ YERİ

7. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Turkey, 28 - 29 May 2022, no.52866, pp.399-406, (Full Text) Sustainable Development

8. SÜPERMARKETLERDE SAĞLIKLI BESLENME ALIŞKANLIĞI TEŞVİK UYGULAMALARI

7. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Turkey, 28 - 29 May 2022, no.52866, pp.407-415, (Full Text) Sustainable Development

9. Fonksiyonel Gıda Bileşeni Olarak Kolajen: Türkiye’den Örnekler

3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICAL & HEALTH SCIENCES, Bingöl, Turkey, 24 December 2021, (Summary Text)

10. INVESTIGATION OF COLLAGEN TYPES AND INGREDIENT INFORMATION IN COLLAGEN SUPPLEMENTS

ISPEC 3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICAL & HEALTH SCIENCES, İstanbul, Turkey, 24 December 2021, (Summary Text)

11. Üniversite Öğrencilerinin Beden Algısı ile Beden Kütle İndeksi Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Turkey, 15 - 17 December 2021, pp.439-440, (Summary Text) Creative Commons License Sustainable Development

12. Üniversite Öğrencilerinin Ev Dışı Tüketim Sıklıklarını Etkileyen Bazı Faktörlerin Değerlendirilmesi

Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Turkey, 15 December 2021, (Summary Text)

13. Üniversite Öğrencilerinin Besin Etiketi Okuma Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi

I. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, Erzurum, Turkey, 25 - 27 November 2021, (Summary Text)

14. Evaluation Of The Relationship Between Out Of Home Eating And Obesity In Adults

1.Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, Ankara, Turkey, 25 November 2021, (Summary Text)

15. Üniversite Öğrencilerinin Beden Algısı, Fiziksel Aktivite Durumu Ve Vücut Yağının Değerlendirilmesi

ISPEC INTERNATIONAL CONGRESS ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES, Adana, Turkey, 12 November 2021, (Summary Text)

16. EVALUATION OF THE RELATIONSHIP BETWEEN DIET QUALITY AND SOME ANTHROPOMETRIC MEASUREMENTS AMONG LATE ADOLESCENT INDIVIDUALS

ISPEC INTERNATIONAL CONGRESS ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES, Adana, Turkey, 12 November 2021, (Summary Text)

17. 12-18 YAŞ ADÖLESAN FUTBOLCULARIN BESLENME KONUSUNDA BİLGİ VE ALIŞKANLIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

5. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Turkey, 19 - 20 May 2021, pp.326-335, (Full Text)

18. GIDA ATIKLARININ AZALTILMASI, DEĞERLENDİRİLMESİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

4. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Turkey, 24 - 25 December 2020, pp.321-329, (Full Text) Sustainable Development

19. GIDA ATIKLARININ AZALTILMASI, DEĞERLENDİRİLMESİ VESÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

4. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Turkey, 24 - 25 December 2020, pp.321-329, (Full Text) Sustainable Development

20. BESLENME EĞİTİMİNDE DAVRANIŞ MODELLERİ VE TEORİLERİ

4. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Turkey, 24 - 25 December 2020, pp.313-320, (Full Text)

21. BESLENME EĞİTİMİNDE DAVRANIŞ MODELLERİ VE TEORİLERİ

4. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Turkey, 24 - 25 December 2020, pp.313-320, (Full Text)

26. Duygusal Yeme Davranışının Beden Kütle İndeksi İle İlişkisi

3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Turkey, 29 November - 01 December 2018, (Full Text)

27. Use of Nutritional Screening Tools in Cancer-Associated Malnutrition

ICFHN 2018 : 20th International Conference on Food and Human Nutrition, 16 - 17 August 2018, vol.12, (Summary Text) Sustainable Development

29. Investigation of Label Reading Habits in Adults

25th European Congress on Obesity, 23 - 26 May 2018, vol.11, pp.125, (Summary Text)

33. Mutfak Ve Yemekhane Çalışanlarında İş Stresi İş Kazalarının Bir Nedeni Olabilir mi?

2. Uluslararası İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı Kongresi, 8 - 09 November 2017, (Summary Text)

35. EVALUATION OF PHYSİCAL CONDİTİON OF WORKİNG ENVİRONMENT AND OCCUPATIONAL ACCİDENT ON KİTCHEN WORKERS

INTERNATIONAL CONGRESS OF HEALTH AND ENVIRONMENT, 23 October - 25 November 2017, (Summary Text)

36. OCCUPATİONAL DİSEASES İN CATERİNG EMPLOYEES: A PİLOT SUDY OF ANKARA CİTY

INTERNATIONAL CONGRESS OF HEALTH AND ENVIRONMENT, 23 October - 25 November 2017, (Summary Text)

37. Health risks related to cooking fume exposure among kitchen workers

Uluslararası Sağlık ve Çevre Kongresi, Adana, Turkey, 23 - 25 October 2017, (Summary Text) Sustainable Development

38. Prevention and control of Cronobacter sakazakii infections in infants

Uluslararası Sağlık ve Çevre Kongresi, Adana, Turkey, 23 - 25 October 2017, (Summary Text)

40. Obezite hastaları duygusal dürtü kurbanı mı?

Adnan Menderes Üniversitesi I.Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 June - 01 July 2017, (Summary Text) Sustainable Development

41. Genetiği değiştirilmiş ürünler ve beslenme

Adnan Menderes Üniversitesi I.Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 June - 01 July 2017, (Summary Text)

42. Üniversite öğrencilerinin beslenme bilgi durumlarının değerlendirilmesi

I. Uluslararası sağlık bilimleri kongresi, 29 June - 01 July 2017, (Summary Text)

43. Özel ve Devlet Huzurevlerinin Menülerini Kalite ve Yeterlilik Açısından Değerlendirme

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 June - 01 July 2017, (Summary Text)

44. Üniversite öğrencilerinde gelişen yeme bozukluğu: Sağlıklı beslenme takıntısı

I. Uluslararası sağlık bilimleri kongresi, 29 June - 01 July 2017, (Summary Text)

49. The Frequency of Metabolic Sydrome Among Nurses Who Work Shifts

European Obesity Summit Abstracts, 1 - 04 June 2016, vol.9, pp.143

50. The frequency of metabolic syndrome among nurses who work shifts

European Obesity Summit, Gothenburg, Sweden, 1 - 04 June 2016, (Summary Text)

51. Vardiyalı Çalışan Hemşirelerin Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, 21 - 23 May 2015

58. Üniversite öğrencilerinde ev dışı tüketim ile kilolu/obez olma durumu arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-2015, Bilecik, Turkey, 20 - 23 May 2015, (Summary Text)

65. Obezitenin Önlenmesinde Toplumsal Programlar Ufukta Başarı Görünüyor mu

4.Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, Turkey, 12 - 15 February 2015, (Summary Text)

73. Relation between consumption of food out of home and obesity in university student

Experimental Biology Meeting, California, United States Of America, 26 - 30 April 2014, vol.28, (Summary Text) Sustainable Development identifier

74. Investigation of the Relationship Between Fat Percentage from Bioelectrical Impedance Analysis and Fat Percentage Calculated by Various Equations

The Power of Programming 2014, International Conference on Developmental Origins of Adiposity and Long-Term Health, Munich, Germany, 13 - 15 March 2014
Books 26

2. Down Sendromlu Bireylerde Beslenme ile İlişkili Sorunlar ve Güncel Yaklaşımlar

in: Sağlık Bilimlerinde Popüler Yaklaşımlar, Sadettin Demirel,Kemal Alp Nalcı, Editor, Duvar Yayınları, İzmir, pp.4-25, 2024

3. Çocuk ve Adölesanlarda Yeme Davranış Bozuklukları

in: Anne Çocuk Beslenmesi, YARDIMCI HÜLYA, KÖKSAL EDA, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.423-451, 2024

4. Bebek ve Çocuk Beslenmesinde Gıda Güvenliği

in: Anne Çocuk Beslenmesi, YARDIMCI HÜLYA, KÖKSAL EDA, Editor, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ., Ankara, pp.389-414, 2024

5. AKDENİZ DİYETİNİN MİKROBİYOTA TEMELLİ SAĞLIK VE ÇEVRE ETKİLERİ

in: Beslenme ve Diyetetik Alanında Sürdürülebilirlik, KÖKSAL EDA, BİLİCİ SANİYE, Editor, Turkiye Klinikleri, pp.24-31, 2024

7. Hastane Beslenme Hizmetlerinin Önemi ve Kapsamı

in: Hastanelerde Beslenme Hizmetleri Yönetimi, Saniye Bilici, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.1-18, 2023

8. Crosstalk between Circadian Meal Timing System and Gut Microbiota

in: Health Sciences In A Globalizing World, Ayşe Ak, Editor, Duvar Publishing, Ankara, pp.61-88, 2023

9. Toplu Beslenme Sistemleri

Hedef Yayıncılık ve Mühndislik, Ankara, 2021 Sustainable Development

10. Bölüm 6. Mutfak ve Yemekhane Planlaması ve Yapılandırılması

in: Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye,Baş Murat, Editor, Hedef Yayıncılık, Ankara, pp.140-166, 2021

11. Toplu Beslenme Sistemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği

in: Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editor, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş, Ankara, pp.660-674, 2021

12. Menü Yönetim ve Denetimi

in: Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editor, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş, Ankara, pp.214-279, 2021

13. Mutfak ve Yemekhane Planlaması ve Yapılandırılması

in: Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editor, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş, Ankara, pp.140-166, 2021

14. Besin Güvenliği

in: Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editor, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş, Ankara, pp.514-544, 2021

15. Temizlik ve Dezenfeksiyon Uygulamaları

in: Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editor, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş, Ankara, pp.546-568, 2021

16. Toplu Beslenme Sistemlerine Giriş

in: Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editor, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş, Ankara, pp.22-34, 2021

17. Sirkadiyen Ritm ve Mikrobiyota

in: Mikrobiyota probiyotikler ve akılcı beslenme, Mustafa Altındiş, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.395-413, 2020

18. Ergonomik Tasarım ve Hijyenik Mutfak Mimarisi

in: Toplu Beslenme Hizmetleri: Sorunlar ve Güncel Yaklaşımlar, Beyhan Yasemin, Editor, Türkiye Klinikleri, Ankara, pp.47-53, 2020

19. MICROBIOLOGICAL QUALITY ASSESSMENT OF HUNGARIAN GOULASH PREPARED WITH SOUS VIDE TECHNIQUE

in: ACADEMIC STUDIES IN HEALTH SCIENCES, Duran, Nizami, Editor, IVPE Yayınevi, Cetinje, pp.77-88, 2019

21. Besin ve Besin Öğelerinin Ergojenik Etkileri: Diyet ve Atletik Performans ve Sporcu Beslenmesi

in: Klinik uygulamalarda Beslenme, İndirani Kalkan, Mehmet Akman, Editor, İstanbul Tıp Kitabevi, İstanbul, pp.428-440, 2017

22. (CHAPTER 179) MANAGEMENT AND RISK EVALUATION OF NANOTECHNOLOGY IN FOOD ANDFOOD SAFETY

in: Researches on Science and Art in 21st Century Turkey, Prof. Hasan ARAPGIRLIOGLU, Assist. Prof. Atilla ATIK, Prof. Robert L. ELLIOTT, Assoc. Prof. Edward Turgeon, Editor, Gece Kitaplığı, Ankara, pp.1582-1589, 2017

23. Pansiyonlu Okullar İçin Beslenme Hizmetleri Rehberi

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, 2016

24. Besin Güvenliği ve İlkeleri

in: Türkiye Beslenme Rehberi TUBER 2015, Gülden Pekcan, Nevin Şanlıer, Murat Baş, Editor, T.C Sağlık Bakanlığı, Ankara, pp.73-87, 2016

25. Okul Öncesi Dönemde Menü Planlama ve Önemi. Anne Çocuk Sağlığı ve Beslenmesi

in: Her Yönüyle Okul Öncesi Eğitim Serisi, Nevin Şanlıer, Editor, Hedef CS Yayıncılık ve Mühendislik, pp.240-255, 2016 Sustainable Development
Metrics

Publication

176

Publication (WoS)

37

Publication (Scopus)

39

Citation (WoS)

522

H-Index (WoS)

10

Citation (Scopus)

600

H-Index (Scopus)

12

Citation (Scholar)

1537

H-Index (Scholar)

18

Citation (TrDizin)

13

H-Index (TrDizin)

2

Citation (Sobiad)

138

H-Index (Sobiad)

5

Citation (Sum Other)

18

Total Citation Count

691

Project

8

Thesis Advisory

32

Open Access

26
UN Sustainable Development Goals