Makaleler
72
Tümü (72)
SCI-E, SSCI, AHCI (37)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (40)
ESCI (2)
Scopus (41)
TRDizin (24)
Diğer Yayınlar (8)
12. Ramazan Orucunun Yeme Farkındalığı, Su Dengesi ve Beslenme Durumu Üzerine Etkisi: Pilot Çalışma
Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
, cilt.8, sa.2, ss.157-170, 2024 (Hakemli Dergi)
13. Kızartma ile oluşan ısıl proses kirleticileri ve sağlık etkileri
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.38, sa.1, ss.283-300, 2024 (Hakemli Dergi)
28. The relationship between the risk of eating disorder and meal patterns in University students
EATING AND WEIGHT DISORDERS-STUDIES ON ANOREXIA BULIMIA AND OBESITY
, cilt.27, sa.2, ss.579-587, 2022 (SCI-Expanded)
34. Are anthropometric measurements an indicator of intuitive and mindful eating?
EATING AND WEIGHT DISORDERS-STUDIES ON ANOREXIA BULIMIA AND OBESITY
, cilt.26, sa.2, ss.639-648, 2021 (SCI-Expanded)
38. Sustainability in Food Services
Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.12, sa.3, ss.422-429, 2021 (Hakemli Dergi)
42. The Effect of Media on Food Purchasing Behaviour of University Students
Journal of Gazi University Health Sciences Institute
, cilt.2, sa.2, ss.22-29, 2020 (Hakemli Dergi)
43. Relationship between Shift Work and Metabolic Syndrome Diagnostic Components: A Pilot Study in Nurses Working Shifts in Turkey
Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.4, sa.2, ss.48-59, 2019 (Hakemli Dergi)
44. Intuitive eating in youth: Its relationship with nutritional status
REVISTA DE NUTRICAO-BRAZILIAN JOURNAL OF NUTRITION
, cilt.31, sa.6, ss.557-565, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
45. Yeme Davranışında Yeni Yaklaşımlar: Sezgisel Yeme ve Yeme Farkındalığı
Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.3, sa.2, ss.16-24, 2018 (Hakemli Dergi)
46. Özel ve Devlet Huzurevleri Menülerinin Kalite ve Yeterlilik Açısından Değerlendirilmesi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.46, sa.1, ss.21-26, 2018 (Hakemli Dergi)
47. Assessment of the Contribution of Dietary and Beverage Intake Quality to Obesity Development
JOURNAL OF THE AMERICAN COLLEGE OF NUTRITION
, cilt.37, sa.6, ss.515-521, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
48. BESİNİN İÇERİĞİ, İŞLEME VE PİŞİRME YÖNTEMLERİNİN GLİSEMİK İNDEKS ÜZERİNE ETKİSİ
Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.2, sa.3, 2017 (Hakemli Dergi)
49. The effects of helicobacter pylori infection on nutrition status and metabolism
Kafkas J Med Sci
, cilt.7, sa.1, ss.84-90, 2017 (Hakemli Dergi)
52. Mikrodalga Fırınlarda Isıl İşlem Uygulamalarının Besin Değeri ve Sağlık Üzerine Etkileri
Beslenme ve Diyet Dergisi / Journal of Nutriton and Dietetics
, cilt.44, sa.3, ss.289-297, 2016 (Hakemli Dergi)
54. Tedarik Zincirinde Biyojen Aminlerin Varlığı ve Kontrolü
Türkiye Klinikleri Beslenme ve Diyetetik Özel Dergisi
, cilt.2, sa.3, ss.7-13, 2016 (Hakemli Dergi)
56. Toplu Beslenme Hizmetlerinde Acil Durumlarda Gıda Güvenliği Tehlikeleri ve Eylem Planlarının Oluşturulması
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.44, sa.1, ss.73-82, 2016 (Hakemli Dergi)
72. Adolesan bireylerde oruç tutmanın beslenme durumuna ve vücut bileşimine etkilerinin değerlendirilmesi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.33, sa.2, ss.11-17, 2005 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
77
5. Mutfak Çalışanlarının Pişirme Dumanı Maruziyeti ve Besin Ögeleri Alımıyla İlişkisi
2. Uluslararası İzmir Sağlık ve Spor Bilimleri Kongresi, İzmir, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)
9. Fonksiyonel Gıda Bileşeni Olarak Kolajen: Türkiye’den Örnekler
3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICAL & HEALTH SCIENCES, Bingöl, Türkiye, 24 Aralık 2021, (Özet Bildiri)
12. Üniversite Öğrencilerinin Ev Dışı Tüketim Sıklıklarını Etkileyen Bazı Faktörlerin Değerlendirilmesi
Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 Aralık 2021, (Özet Bildiri)
15. Üniversite Öğrencilerinin Beden Algısı, Fiziksel Aktivite Durumu Ve Vücut Yağının Değerlendirilmesi
ISPEC INTERNATIONAL CONGRESS ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES, Adana, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
23. Frequency of Eating Out of Home: Its Association With Dietary Adequacy and Sustainable Nutrition
1st International Congress on Sustainable Life, 15 - 16 Mart 2019, (Tam Metin Bildiri)
24. The Association Between Eating Out of Home and Body Mass Index in Young Adults
1st International Congress on Sustainable Life, 15 - 16 Mart 2019, (Özet Bildiri)
25. An important step in the health: Developing inpatient satisfaction scale for nutrition service
3.Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Kasım - 01 Aralık 2018, (Tam Metin Bildiri)
27. Use of Nutritional Screening Tools in Cancer-Associated Malnutrition
ICFHN 2018 : 20th International Conference on Food and Human Nutrition, 16 - 17 Ağustos 2018, cilt.12, (Özet Bildiri)
28. Exploring Demographic Influences on Nutrition Knowledge Levels in Adults
25th European Congress on Obesity, VİYANA, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
30. Is Nutrition Knowledge Associated with Obesity in Turkish Adult Population?
25th European Congress on Obesity, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
31. Dietary Adequacy and BMI Relation among Reproductive Age Women
25th European Congress on Obesity, Viyana, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
32. Total fluid and plain water intakes and its correlation with BMI
25th European Congress on Obesity, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
39. YETİŞKİN BİREYLERDE SÜT TÜKETİMİ İLE GASTROİNTESTİNAL SİSTEM SEMPTOMLARI GÖRÜLME DURUMUNUN ARAŞTIRILMASI
Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
40. Obezite hastaları duygusal dürtü kurbanı mı?
Adnan Menderes Üniversitesi I.Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
43. Özel ve Devlet Huzurevlerinin Menülerini Kalite ve Yeterlilik Açısından Değerlendirme
Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
45. Is intuitive eating associated with body mass index?: a pilot study in Turkey
24th European Congress on Obesity, 17 - 20 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
46. An instrument to measure consumer satisfaction from food services
24th European Congress on Obesity, 17 - 20 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
47. The relationship between obesity and iron deficiency anemia in premenopausal women
24 th european Congress on Obesity, ECO, 17 - 20 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
48. The Effects of Helicobacter Pylori Infection On Nutrition Status and Metabolism
European Obesity Summit Abstracts, 1 - 04 Haziran 2016, cilt.9, ss.116-117
49. The Frequency of Metabolic Sydrome Among Nurses Who Work Shifts
European Obesity Summit Abstracts, 1 - 04 Haziran 2016, cilt.9, ss.143
50. The frequency of metabolic syndrome among nurses who work shifts
European Obesity Summit, Gothenburg, İsveç, 1 - 04 Haziran 2016, (Özet Bildiri)
51. Vardiyalı Çalışan Hemşirelerin Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi
Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, 21 - 23 Mayıs 2015
52. Üniversite Öğrencilerinde Ev Dışı Tüketim ile Kilolu Obez Olma Durumu Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2015
54. Evaluation of the Changes in the Levels of Food Groups Supply in Turkey by Using Food Balance Sheets
türkiye doğal beslenme ve yaşam boyu sağlık zirvesi, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015
55. Türkiye de Besin Gruplarının Bulunabilirlik Düzeylerinde Görülen Değişimlerin Besin Denge Cetvelleri Kullanılarak Değerlendirilmesi
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
57. The Association between Eating out of Home and Overweight Obese among University Students
türkiye doğal beslenme ve yaşam boyu sağlık zirvesi, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015
58. Üniversite öğrencilerinde ev dışı tüketim ile kilolu/obez olma durumu arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-2015, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
59. Evaluation of Knoeledge Attitude and Behavior on Popular Weight Loss Diets in Adults
22nd European Congress on Obesity, 6 - 09 Mayıs 2015, cilt.8, ss.106, (Özet Bildiri)
60. Investigation of Individual Attitudes and Behaviors for Protection of Body Weight
22nd European Congress on Obesity (ECO 2015), 6 - 09 Mayıs 2015
61. The nutrition transition in Turkey Trends in energy and macronutrients supply from 1961 to 2011 using Food and Agriculture Organization Food Balance Sheets
22nd European Congress on Obesity (ECO 2015), 6 - 09 Mayıs 2015
62. The Nutrition Transition in Turkey Trends in Energy and Macronutrients Supply from 1961 2011 Using Food and Agriculture Organization Food Balance Sheets
22nd European Congress on Obesity (ECO2015), 6 - 09 Mayıs 2015
63. Investigation of Indıvıdual Attitudes and Behaviors for Controlling Their Body Weight
22nd European Congress on Obesity, 6 - 09 Mayıs 2015, cilt.8, ss.74, (Özet Bildiri)
65. Obezitenin Önlenmesinde Toplumsal Programlar Ufukta Başarı Görünüyor mu
4.Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, Türkiye, 12 - 15 Şubat 2015, (Özet Bildiri)
67. Genç Yetişkinlerde Ana Öğünlerle Birlikte Tüketilen İçecek Çeşitlerinin Beden Kütle İndeksi Bki İle İlişkisi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
68. Üniversite Öğrencilerinde Ev Dışı Tüketim Alışkanlıkları ile Bazı Antropometrik Ölçümler Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
69. A Research on Determining Causes and Decision Factors of Out of Home Eating Among University Students
IX. International NutritionDietetics Congress, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
70. Üniversite Öğrencilerinde Ev Dışı Tüketim Nedenleri Ve Seçimlerini Belirleyen Faktörler Üzerine Bir Araştırma
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
71. Relation of Variety of Beverages Consumed with Main Meal with Body Mass Index (BMI) Among Young Adults
IX. International NutritionDietetics Congress, 02 Nisan 2014 - 05 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
72. Evaluation of the Relationship Between Eating Out of Home Habits and Some Anthropometric Measurements at University Student
IX. International NutritionDietetics Congress, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
74. Investigation of the Relationship Between Fat Percentage from Bioelectrical Impedance Analysis and Fat Percentage Calculated by Various Equations
The Power of Programming 2014, International Conference on Developmental Origins of Adiposity and Long-Term Health, Munich, Almanya, 13 - 15 Mart 2014
75. Assessment of body fat percentage by using bioelectrical impedance analysis and its association with some anthropometric measurements
The Power of Programming 2014, International Conference on Developmental Origins of Adiposity and Long-Term Health, 13 - 14 Mart 2014
76. Yatarak Tedavi Alan Hastaların Besine Erişim Olanaklarının Değerlendirilmesi
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012
77. Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Toplu Beslenme Hizmetlerinde Görev Alan Personelin Stres Durumlarının Değerlendirilmesi
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012
Kitaplar
26
1. Beslenme ve Diyetetik Alanında Sürdürülebilirlik
Turkiye Klinikleri, İstanbul, 2024
4. Bebek ve Çocuk Beslenmesinde Gıda Güvenliği
Anne Çocuk Beslenmesi, YARDIMCI HÜLYA, KÖKSAL EDA, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ., Ankara, ss.389-414, 2024
6. Hastanelerde Beslenme Hizmetleri Yönetimi
Nobel Yayınevi, Ankara, 2023
7. Hastane Beslenme Hizmetlerinin Önemi ve Kapsamı
Hastanelerde Beslenme Hizmetleri Yönetimi, Saniye Bilici, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.1-18, 2023
9. Toplu Beslenme Sistemleri
Hedef Yayıncılık ve Mühndislik, Ankara, 2021
12. Menü Yönetim ve Denetimi
Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editör, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş, Ankara, ss.214-279, 2021
13. Mutfak ve Yemekhane Planlaması ve Yapılandırılması
Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editör, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş, Ankara, ss.140-166, 2021
14. Besin Güvenliği
Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editör, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş, Ankara, ss.514-544, 2021
16. Toplu Beslenme Sistemlerine Giriş
Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editör, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş, Ankara, ss.22-34, 2021
17. Sirkadiyen Ritm ve Mikrobiyota
Mikrobiyota probiyotikler ve akılcı beslenme, Mustafa Altındiş, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.395-413, 2020
21. Besin ve Besin Öğelerinin Ergojenik Etkileri: Diyet ve Atletik Performans ve Sporcu Beslenmesi
Klinik uygulamalarda Beslenme, İndirani Kalkan, Mehmet Akman, Editör, İstanbul Tıp Kitabevi, İstanbul, ss.428-440, 2017
22. (CHAPTER 179) MANAGEMENT AND RISK EVALUATION OF NANOTECHNOLOGY IN FOOD ANDFOOD SAFETY
Researches on Science and Art in 21st Century Turkey, Prof. Hasan ARAPGIRLIOGLU, Assist. Prof. Atilla ATIK, Prof. Robert L. ELLIOTT, Assoc. Prof. Edward Turgeon, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.1582-1589, 2017
25. Okul Öncesi Dönemde Menü Planlama ve Önemi. Anne Çocuk Sağlığı ve Beslenmesi
Her Yönüyle Okul Öncesi Eğitim Serisi, Nevin Şanlıer, Editör, Hedef CS Yayıncılık ve Mühendislik, ss.240-255, 2016
26. Türkiye Obezite Şişmanlık ile Mücadele ve Kontrol Programı 2010 2014
Sağlık Bakanlığı, 2010
Metrikler
Yayın (WoS)
41
Yayın (Scopus)
41
Atıf (WoS)
523
H-İndeks (WoS)
10
Atıf (Scopus)
602
H-İndeks (Scopus)
12
Atıf (Scholar)
1537
H-İndeks (Scholar)
18
Atıf (TrDizin)
13
H-İndeks (TrDizin)
2
Atıf (Sobiad)
138
H-İndeks (Sobiad)
5
Atıf (Diğer Toplam)
18
Toplam Atıf Sayısı
692
Proje
8
Tez Danışmanlığı
32