Yayınlar & Eserler

Makaleler 72
Tümü (72)
SCI-E, SSCI, AHCI (37)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (40)
ESCI (2)
Scopus (41)
TRDizin (24)
Diğer Yayınlar (8)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 77

1. Tüketime Hazır Pişmiş Gıdalar: Türkiye'den Örnekler

IV. Uluslararası Topkapı Bilimsel Araştırmalarda Güncel Gelişmeler Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 Eylül 2024, ss.63-64, (Özet Bildiri)

2. Probiyotik Gıdalar: Türkiye'den Piyasa Araştırması Örneği

IV. Uluslararası Topkapı Bilimsel Araştırmalarda Güncel Gelişmeler Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 Eylül 2024, ss.61-62, (Özet Bildiri)

3. EKLENMİŞ ŞEKER İÇERİKLİ İÇECEKLER: TÜRKİYE’DEN PİYASA ARAŞTIRMASI ÖRNEĞİ

4. Uluslararası Selçuk Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Konya, Türkiye, 24 - 25 Ağustos 2024, ss.482-483, (Özet Bildiri)

4. Mutfak Çalışanlarının Pişirme Uygulamaları ve Davlumbaz Kullanımlarının Değerlendirilmesi

6. Uluslararası Ankara Multidisipliner Bilimsel Çalışmalar Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

5. Mutfak Çalışanlarının Pişirme Dumanı Maruziyeti ve Besin Ögeleri Alımıyla İlişkisi

2. Uluslararası İzmir Sağlık ve Spor Bilimleri Kongresi, İzmir, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

6. Mutfak Çalışanlarının Sürdürülebilir Beslenme ve Yeme Davranışlarının Belirlenmesi

2. ULUSLARARASI ÇANKAYA BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 28 Eylül - 29 Ekim 2023, ss.69-78, (Tam Metin Bildiri)

7. TOPLUM BESLENME ALIŞKANLIKLARININ GELİŞTİRİLMESİNDE SAĞLIKLI BESİN OTOMATLARININ YERİ

7. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 28 - 29 Mayıs 2022, sa.52866, ss.399-406, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

8. SÜPERMARKETLERDE SAĞLIKLI BESLENME ALIŞKANLIĞI TEŞVİK UYGULAMALARI

7. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 28 - 29 Mayıs 2022, sa.52866, ss.407-415, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

9. Fonksiyonel Gıda Bileşeni Olarak Kolajen: Türkiye’den Örnekler

3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICAL & HEALTH SCIENCES, Bingöl, Türkiye, 24 Aralık 2021, (Özet Bildiri)

10. INVESTIGATION OF COLLAGEN TYPES AND INGREDIENT INFORMATION IN COLLAGEN SUPPLEMENTS

ISPEC 3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICAL & HEALTH SCIENCES, İstanbul, Türkiye, 24 Aralık 2021, (Özet Bildiri)

11. Üniversite Öğrencilerinin Beden Algısı ile Beden Kütle İndeksi Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2021, ss.439-440, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

12. Üniversite Öğrencilerinin Ev Dışı Tüketim Sıklıklarını Etkileyen Bazı Faktörlerin Değerlendirilmesi

Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 Aralık 2021, (Özet Bildiri)

13. Üniversite Öğrencilerinin Besin Etiketi Okuma Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi

I. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, Erzurum, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

14. Evaluation Of The Relationship Between Out Of Home Eating And Obesity In Adults

1.Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

15. Üniversite Öğrencilerinin Beden Algısı, Fiziksel Aktivite Durumu Ve Vücut Yağının Değerlendirilmesi

ISPEC INTERNATIONAL CONGRESS ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES, Adana, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

16. EVALUATION OF THE RELATIONSHIP BETWEEN DIET QUALITY AND SOME ANTHROPOMETRIC MEASUREMENTS AMONG LATE ADOLESCENT INDIVIDUALS

ISPEC INTERNATIONAL CONGRESS ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES, Adana, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

17. 12-18 YAŞ ADÖLESAN FUTBOLCULARIN BESLENME KONUSUNDA BİLGİ VE ALIŞKANLIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

5. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 19 - 20 Mayıs 2021, ss.326-335, (Tam Metin Bildiri)

18. GIDA ATIKLARININ AZALTILMASI, DEĞERLENDİRİLMESİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

4. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2020, ss.321-329, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

19. GIDA ATIKLARININ AZALTILMASI, DEĞERLENDİRİLMESİ VESÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

4. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2020, ss.321-329, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

20. BESLENME EĞİTİMİNDE DAVRANIŞ MODELLERİ VE TEORİLERİ

4. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2020, ss.313-320, (Tam Metin Bildiri)

21. BESLENME EĞİTİMİNDE DAVRANIŞ MODELLERİ VE TEORİLERİ

4. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2020, ss.313-320, (Tam Metin Bildiri)

26. Duygusal Yeme Davranışının Beden Kütle İndeksi İle İlişkisi

3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Kasım - 01 Aralık 2018, (Tam Metin Bildiri)

27. Use of Nutritional Screening Tools in Cancer-Associated Malnutrition

ICFHN 2018 : 20th International Conference on Food and Human Nutrition, 16 - 17 Ağustos 2018, cilt.12, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

29. Investigation of Label Reading Habits in Adults

25th European Congress on Obesity, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.125, (Özet Bildiri)

31. Dietary Adequacy and BMI Relation among Reproductive Age Women

25th European Congress on Obesity, Viyana, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

33. Mutfak Ve Yemekhane Çalışanlarında İş Stresi İş Kazalarının Bir Nedeni Olabilir mi?

2. Uluslararası İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı Kongresi, 8 - 09 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

35. EVALUATION OF PHYSİCAL CONDİTİON OF WORKİNG ENVİRONMENT AND OCCUPATIONAL ACCİDENT ON KİTCHEN WORKERS

INTERNATIONAL CONGRESS OF HEALTH AND ENVIRONMENT, 23 Ekim - 25 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

36. OCCUPATİONAL DİSEASES İN CATERİNG EMPLOYEES: A PİLOT SUDY OF ANKARA CİTY

INTERNATIONAL CONGRESS OF HEALTH AND ENVIRONMENT, 23 Ekim - 25 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

37. Health risks related to cooking fume exposure among kitchen workers

Uluslararası Sağlık ve Çevre Kongresi, Adana, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

38. Prevention and control of Cronobacter sakazakii infections in infants

Uluslararası Sağlık ve Çevre Kongresi, Adana, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

40. Obezite hastaları duygusal dürtü kurbanı mı?

Adnan Menderes Üniversitesi I.Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

41. Genetiği değiştirilmiş ürünler ve beslenme

Adnan Menderes Üniversitesi I.Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

42. Üniversite öğrencilerinin beslenme bilgi durumlarının değerlendirilmesi

I. Uluslararası sağlık bilimleri kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

43. Özel ve Devlet Huzurevlerinin Menülerini Kalite ve Yeterlilik Açısından Değerlendirme

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

44. Üniversite öğrencilerinde gelişen yeme bozukluğu: Sağlıklı beslenme takıntısı

I. Uluslararası sağlık bilimleri kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

48. The Effects of Helicobacter Pylori Infection On Nutrition Status and Metabolism

European Obesity Summit Abstracts, 1 - 04 Haziran 2016, cilt.9, ss.116-117

49. The Frequency of Metabolic Sydrome Among Nurses Who Work Shifts

European Obesity Summit Abstracts, 1 - 04 Haziran 2016, cilt.9, ss.143

50. The frequency of metabolic syndrome among nurses who work shifts

European Obesity Summit, Gothenburg, İsveç, 1 - 04 Haziran 2016, (Özet Bildiri)

51. Vardiyalı Çalışan Hemşirelerin Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, 21 - 23 Mayıs 2015

52. Üniversite Öğrencilerinde Ev Dışı Tüketim ile Kilolu Obez Olma Durumu Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2015

53. Sous Vide Üretim Tekniği ile Pişirilerek Soğutulmuş Et Yemeğinde Soğukta Depolama Sırasında Mikrobiyolojik Kalitenin Değerlendirilmesi

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2015

58. Üniversite öğrencilerinde ev dışı tüketim ile kilolu/obez olma durumu arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-2015, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

65. Obezitenin Önlenmesinde Toplumsal Programlar Ufukta Başarı Görünüyor mu

4.Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, Türkiye, 12 - 15 Şubat 2015, (Özet Bildiri)

73. Relation between consumption of food out of home and obesity in university student

Experimental Biology Meeting, California, Amerika Birleşik Devletleri, 26 - 30 Nisan 2014, cilt.28, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier

74. Investigation of the Relationship Between Fat Percentage from Bioelectrical Impedance Analysis and Fat Percentage Calculated by Various Equations

The Power of Programming 2014, International Conference on Developmental Origins of Adiposity and Long-Term Health, Munich, Almanya, 13 - 15 Mart 2014
Kitaplar 26

2. Down Sendromlu Bireylerde Beslenme ile İlişkili Sorunlar ve Güncel Yaklaşımlar

Sağlık Bilimlerinde Popüler Yaklaşımlar, Sadettin Demirel,Kemal Alp Nalcı, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.4-25, 2024

3. Çocuk ve Adölesanlarda Yeme Davranış Bozuklukları

Anne Çocuk Beslenmesi, YARDIMCI HÜLYA, KÖKSAL EDA, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.423-451, 2024

4. Bebek ve Çocuk Beslenmesinde Gıda Güvenliği

Anne Çocuk Beslenmesi, YARDIMCI HÜLYA, KÖKSAL EDA, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ., Ankara, ss.389-414, 2024

5. AKDENİZ DİYETİNİN MİKROBİYOTA TEMELLİ SAĞLIK VE ÇEVRE ETKİLERİ

Beslenme ve Diyetetik Alanında Sürdürülebilirlik, KÖKSAL EDA, BİLİCİ SANİYE, Editör, Turkiye Klinikleri, ss.24-31, 2024

7. Hastane Beslenme Hizmetlerinin Önemi ve Kapsamı

Hastanelerde Beslenme Hizmetleri Yönetimi, Saniye Bilici, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.1-18, 2023

8. Crosstalk between Circadian Meal Timing System and Gut Microbiota

Health Sciences In A Globalizing World, Ayşe Ak, Editör, Duvar Publishing, Ankara, ss.61-88, 2023

9. Toplu Beslenme Sistemleri

Hedef Yayıncılık ve Mühndislik, Ankara, 2021 Sürdürülebilir Kalkınma

10. Bölüm 6. Mutfak ve Yemekhane Planlaması ve Yapılandırılması

Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye,Baş Murat, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.140-166, 2021

11. Toplu Beslenme Sistemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği

Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editör, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş, Ankara, ss.660-674, 2021

12. Menü Yönetim ve Denetimi

Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editör, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş, Ankara, ss.214-279, 2021

13. Mutfak ve Yemekhane Planlaması ve Yapılandırılması

Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editör, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş, Ankara, ss.140-166, 2021

14. Besin Güvenliği

Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editör, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş, Ankara, ss.514-544, 2021

15. Temizlik ve Dezenfeksiyon Uygulamaları

Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editör, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş, Ankara, ss.546-568, 2021

16. Toplu Beslenme Sistemlerine Giriş

Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editör, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş, Ankara, ss.22-34, 2021

17. Sirkadiyen Ritm ve Mikrobiyota

Mikrobiyota probiyotikler ve akılcı beslenme, Mustafa Altındiş, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.395-413, 2020

18. Ergonomik Tasarım ve Hijyenik Mutfak Mimarisi

Toplu Beslenme Hizmetleri: Sorunlar ve Güncel Yaklaşımlar, Beyhan Yasemin, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.47-53, 2020

19. MICROBIOLOGICAL QUALITY ASSESSMENT OF HUNGARIAN GOULASH PREPARED WITH SOUS VIDE TECHNIQUE

ACADEMIC STUDIES IN HEALTH SCIENCES, Duran, Nizami, Editör, IVPE Yayınevi, Cetinje, ss.77-88, 2019

21. Besin ve Besin Öğelerinin Ergojenik Etkileri: Diyet ve Atletik Performans ve Sporcu Beslenmesi

Klinik uygulamalarda Beslenme, İndirani Kalkan, Mehmet Akman, Editör, İstanbul Tıp Kitabevi, İstanbul, ss.428-440, 2017

22. (CHAPTER 179) MANAGEMENT AND RISK EVALUATION OF NANOTECHNOLOGY IN FOOD ANDFOOD SAFETY

Researches on Science and Art in 21st Century Turkey, Prof. Hasan ARAPGIRLIOGLU, Assist. Prof. Atilla ATIK, Prof. Robert L. ELLIOTT, Assoc. Prof. Edward Turgeon, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.1582-1589, 2017

23. Pansiyonlu Okullar İçin Beslenme Hizmetleri Rehberi

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, 2016

24. Besin Güvenliği ve İlkeleri

Türkiye Beslenme Rehberi TUBER 2015, Gülden Pekcan, Nevin Şanlıer, Murat Baş, Editör, T.C Sağlık Bakanlığı, Ankara, ss.73-87, 2016

25. Okul Öncesi Dönemde Menü Planlama ve Önemi. Anne Çocuk Sağlığı ve Beslenmesi

Her Yönüyle Okul Öncesi Eğitim Serisi, Nevin Şanlıer, Editör, Hedef CS Yayıncılık ve Mühendislik, ss.240-255, 2016 Sürdürülebilir Kalkınma
Metrikler

Yayın

176

Yayın (WoS)

41

Yayın (Scopus)

41

Atıf (WoS)

523

H-İndeks (WoS)

10

Atıf (Scopus)

602

H-İndeks (Scopus)

12

Atıf (Scholar)

1537

H-İndeks (Scholar)

18

Atıf (TrDizin)

13

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

138

H-İndeks (Sobiad)

5

Atıf (Diğer Toplam)

18

Toplam Atıf Sayısı

692

Proje

8

Tez Danışmanlığı

32

Açık Erişim

26
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları