Duyurular & Dokümanlar
Tez Dosyaları
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
1990 - 1996
1990 - 1996Doktora
Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji (Dr), Türkiye
1987 - 1989
1987 - 1989Yüksek Lisans
Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji (Yl) (Tezli), Türkiye
1982 - 1986
1982 - 1986Lisans
Gazi Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Pr., Türkiye
Yaptığı Tezler
1996
1996Doktora
Ankara Yöresinde Tüketime Sunulan Beyaz Peynirlerin Mikroflorası Üzerine Bir Araştırma.
Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji (Dr)
1989
1989Yüksek Lisans
Erişkinlerde Ve Çocuklarda Enfeksiyonlara Neden Olan Gram Pozitif Bakterilerin (Staphylococcus Tür’lerinin) Vankomisin Ve Çeşitli Antibiyotiklere Karşı Duyarlılıklarının Saptanması.
Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji (Yl) (Tezli)
Akademik Ünvanlar / Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorProf. Dr.
Gazi Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü
2008 - Devam Ediyor
2008 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Gazi Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü
1999 - 2008
1999 - 2008Yrd. Doç. Dr.
Gazi Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü
1987 - 1996
1987 - 1996Araştırma Görevlisi
Gazi Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
1987 - Devam Ediyor
1987 - Devam EdiyorÖĞRETİM ÜYESİ
GAZİ ÜNİVERSİTESİ, ÖĞRETİM ÜYESİ
Yönetilen Tezler
2020
2020Yüksek Lisans
Çiğ ve pişmiş gıdalardan izole edilen patojen bakterilerin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
GÜNDOĞAN BAKIRCI N. (Danışman)
S.COŞKUN(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Süt Ve Süt Ürünlerinden İzole Edilen Gram-Pozitif Ve Gram-Negatif Bakterilerin Patojenite Kriterlerinin İncelenmesi
GÜNDOĞAN N. (Danışman)
M.Kera(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Süt ve süt ürünlerinden izole edilen gram-pozitif ve gram-negatif bakterilerin patojenite kriterlerinin incelenmesi
GÜNDOĞAN BAKIRCI N. (Danışman)
M.KERA(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Ankara'da tüketime sunulan et ve süt ürünlerinden izole edilen Pseudomonas türlerinin bazı virulans özelliklerinin araştırılması
GÜNDOĞAN BAKIRCI N. (Danışman)
E.NUR(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Gıda Kaynaklı Lactobacıllus İzolatlarında Biyofilm Oluşumu Ve Antibiyotik Direncinin Araştırılması
GÜNDOĞAN N. (Danışman)
D.Akçay(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Tüketime hazır gıdalardan Bacillus tür'lerinin izolasyonu, biyokimyasal özellikleri ve enzim aktivitelerinin belirlenmesi
GÜNDOĞAN BAKIRCI N. (Danışman)
M.AŞULA(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Gıda kaynaklı Lactobacillus izolatlarında biyofilm oluşumu ve antibiyotik direncinin araştırılması
GÜNDOĞAN BAKIRCI N. (Danışman)
D.AKÇAY(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Çeşitli kozmetik ürünlerin mikrobiyal kontaminasyon düzeylerinin belirlenmesi
GÜNDOĞAN BAKIRCI N. (Danışman)
G.CENGİZ(Öğrenci)
2015
2015Doktora
Gıdalarda Stafilokal Enterotoksin Varlığının ve Antibiyotik Dirençliliğinin Araşatırılması
GÜNDOĞAN N. (Danışman)
T.Cebeci(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Balıklardan izole edilen Enterococcus türlerinin bazı virulans, teknolojik özellikleri ve antibiyotik dirençliliklerinin araştırılması
GÜNDOĞAN BAKIRCI N. (Danışman)
L.BİGEÇ(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Gıdalardan İzole Edilen Enterobacterıaceae Türlerinin Amino Asit Dekarboksilaz Aktivitesi Biyofilm Oluşumu Ve Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi
GÜNDOĞAN N. (Danışman)
E.Serhat(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Gıdalardan izole edilen enterobacterıaceae türlerinin amino asit dekarboksilaz aktivitesi, biyofilm oluşumu ve antibiyotik dirençliliklerinin belirlenmesi
GÜNDOĞAN BAKIRCI N. (Danışman)
E.SERHAT(Öğrenci)
2015
2015Doktora
Gıdalarda stafilokokal enterotoksin varlığının ve antibiyotik dirençliliğinin araştırılması
GÜNDOĞAN BAKIRCI N. (Danışman)
T.CEBECİ(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Balık örneklerinden izole edilen Staphylococcus'ların bazı virulans ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi
GÜNDOĞAN BAKIRCI N. (Danışman)
G.MEMARI(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Ankara'da tüketime sunulan balıklardan izole edilen gram negatif bakterilerin virülens özellikleri ve antibiyotik dirençlilikleri
GÜNDOĞAN BAKIRCI N. (Danışman)
S.KIRAÇ(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Klinik ve Gıda örneklerden izole edilen Enterococcus'ların virulans faktörleri ve antibiyotik dirençlilikleri
GÜNDOĞAN N. (Danışman)
F.Öztürk(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
Gıdalardan izole edilen enterobacteriaceae türlerinde genişletilmiş spektrumlu beta laktamaz üretimi ve antibiyotik dirençliliklerinin belirlenmesi
GÜNDOĞAN N. (Danışman)
E.Avcı(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
Gıda ve klinik örneklerden izole edilen koagülaz pozitif ve koagülaz negatif stafilokokların bazı virulens özellikleri ve antibiyotik dirençliliklerinin karşılaştırılması
GÜNDOĞAN N. (Danışman)
S.Akgün(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Gıda örneklerinden izole edilen staphylococcus'larda biyofilm oluşumu ve antibiyotik dirençliliğinin araştırılması
GÜNDOĞAN N. (Danışman)
Ö.Ataol(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
ETLERDEN İZOLE EDİEN KLEBSIELLA TÜRLERİNDE SİDEROFOR OLUŞUMU, SERUM DİRENCİ, HEMOLİTİK AKTİVİTE VE GENİŞLETİLMİŞ SPEKTRUMLU BETA LAKTAMAZ ÜRETİMİNİN BELİRLENMESİ
GÜNDOĞAN N. (Danışman)
E.YALÇIN(Öğrenci)
2008
2008Yüksek Lisans
KIRMIZI ET VE TAVUK ETLERİNDEN İZOLE EDİLEN PATOJEN MİKROORGANİZMALAR ÜZERİNE MİKRODALGANIN ETKİSİ
GÜNDOĞAN N. (Danışman)
B.GÜRBÜZ(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (29)
SCI-E, SSCI, AHCI (15)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (15)
Scopus (22)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (3)
2021
20211. Occurrence and characteristics of staphylococci and enterococci in retail fish used for human consumption in Turkey
Külahcı M. B., Gündoğan N.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi , sa.28, ss.911-916, 2021 (TRDizin)
2019
20192. Amino acid decarboxylase activity, biofilm formation and antibiotic resistance of gram-negative bacteria isolated from marine fish, calf meat and chicken
Gündoğan N., Külahcı M. B., Yavas E. S.
JOURNAL OF FOOD SAFETY AND FOOD QUALITY-ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE
, cilt.70, sa.4, ss.99-110, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
20143. Occurrence and antibiotic resistance of Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Bacillus cereus in raw milk and dairy products in Turkey
Gündoğan N., Avci E.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.67, sa.4, ss.562-569, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
20134. DETERMINATION OF SOME VIRULENCE FACTORS IN STAPHYLOCOCCUS AUREUS, ENTEROCOCCUS FAECALIS AND ENTEROCOCCUS FAECIUM ISOLATED FROM MEAT AND MILK PRODUCTS
Gündoğan N., Ataol O., Torlak F. O.
JOURNAL OF FOOD SAFETY
, cilt.33, sa.4, ss.387-393, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
20135. Prevalence and antibiotic resistance of extended spectrum beta lactamase ESBL producing Escherichia coli and Klebsiella species isolated from foods of animal origin in Turkey
Gündoğan N., Avcı E.
African Journal of Microbiology Research , cilt.7, sa.31, ss.4059-4064, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
20136. Biofilm protease and lipase properties and antibiotic resistance profiles of staphylococci isolated from various foods
Gündoğan N., Ataol Ö.
African Journal of Microbiology Research , cilt.7, sa.28, ss.3582-3588, 2013 (Hakemli Dergi)
2012
20127. Determination of some virulence factors in staphylococci isolated from milk and meat products
Gündoğan N., Ataol O., Gunal S.
ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE
, cilt.63, sa.6, ss.182-186, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
20128. Et Örneklerinden İzole Edilen Staphylococcus aureus ve koagülaz negatif Stafilokok ların Biyofilm Üretimi Ve DNaz Aktivitelerinin Belirlenmesi
Gündoğan N., Ataol Ö.
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi , cilt.69, sa.3, ss.135-142, 2012 (Hakemli Dergi)
2011
20119. Virulence Properties of Extended Spectrum beta-Lactamase-Producing Klebsiella Species in Meat Samples
Gündoğan N., Çıtak S., Yalcin E.
JOURNAL OF FOOD PROTECTION
, cilt.74, sa.4, ss.559-564, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201010. Buzdolabı sıcaklığında saklanan Listeria monocytogenes inoküle edilmiş etlere gıda kalitelendirici organik asitlerin etkisi
Gündoğan N., Çıtak S., Yıldız E.
Gazi University Journal of Gazi Educational Faculty , cilt.30, sa.2, ss.585-602, 2010 (Scopus)
2010
201011. Incidence and antimicrobial resistance of Bacillus cereus isolated from Turkish white cheese and ice-cream samples
Citak S., Gundogan N., Alas Z. T.
MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
, cilt.65, sa.1, ss.52-55, 2010 (SCI-Expanded)
2010
201012. Protease and lipase activity of Staphylococcus aureus obtained from meat chicken and meatball samples
Gündoğan N., Devren A.
Gazi University Journal of Science , cilt.23, sa.4, ss.381-384, 2010 (Scopus)
2007
200713. Siderophore production, serum resistance, hemolytic activity and extended-spectrum beta-lactamase-producing Klebsiella species isolated from milk and milk products
Gundogan N., Yakar U. A.
JOURNAL OF FOOD SAFETY
, cilt.27, sa.3, ss.251-264, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200614. Incidence, protease activity and antibiotic resistance of Escherichia coli and Serratia marcescens isolated from meat, chicken and meatball samples
Guendogan N., Devren A., Citak S.
ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE
, cilt.57, sa.4, ss.113-117, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200615. Slime production, DNase activity and antibiotic resistance of Staphylococcus aureus isolated from raw milk, pasteurised milk and ice cream samples
Gundogan N., Citak S., Turan E.
FOOD CONTROL
, cilt.17, sa.5, ss.389-392, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200616. Occurrence, isolation and antibiotic resistance of Enterococcus species isolated from raw milk samples in Turkey
Citak S., Gundogan N., Mend A., Orhan S.
MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
, cilt.61, sa.2, ss.150-152, 2006 (SCI-Expanded)
2005
200517. Lipase, lecithinase and haemolytic activity of mesophilic Bacillus spp. isolated from raw and pasteurised milk samples
Gundogan N., Arik M.
INDIAN VETERINARY JOURNAL
, cilt.82, sa.7, ss.747-751, 2005 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
200518. A note on the incidence and antibiotic resistance of Staphylococcus aureus isolated from meat and chicken samples
Gundogan N., Citak S., Yucel N., Devren A.
MEAT SCIENCE
, cilt.69, sa.4, ss.807-810, 2005 (SCI-Expanded, Scopus)
2004
200419. The incidence of Listeria monocytogenes in raw meat
Yucel N., Citak S., Gundogan N.
INDIAN VETERINARY JOURNAL
, cilt.81, sa.11, ss.1192-1194, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
2004
200420. Comparison of the protease activity of psychrotrophic and thermophilic bacillus spp. isolated from raw milk samples
Gundogan N., Arik M.
INDIAN VETERINARY JOURNAL
, cilt.81, sa.9, ss.1013-1015, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200321. Slime production and DNase activity of Staphylococci isolated from raw milk
Citak S., Varlik O., Gundogan N.
JOURNAL OF FOOD SAFETY
, cilt.23, sa.4, ss.281-288, 2003 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200322. The Incidence of E coli From Minced Meat Samples and Their Antibiotic Sensitivity Protease Activities During Cold Storage
Gündoğan N., Tireng S.
Journal of Faculty of Pharmacy of Gazi University , cilt.20, sa.1, ss.37-42, 2003 (Scopus)
2002
200223. Incidence of E coli Salmonella ssp and other Enterobacteriaceae in minced meat and susceptibility of the E coli some cephalosporin group antibiotics
Gündoğan N., Tireng S., Çıtak S., Yücel N.
Journal of Faculty of Pharmacy of Gazi University , sa.19, ss.41, 2002 (Scopus)
2002
200224. Presence proteolytic activity and antibiotic resistance of psychrotrophic Bacillus ssp isolated from raw milk
Gündoğan N., Arık M. T.
Journal of Faculty of Pharmacy of Gazi University , cilt.19, sa.1, ss.1-8, 2002 (Scopus)
2002
200225. Incidence of E coli Salmonella spp and other Enterobacteriaceae in minced meat and susceptibily of the E coli some cephalosporin group antibiotics
Gündoğan N., Senem T., Çıtak S., Yücel N.
Journal of Faculty of Pharmacy of Gazi University , cilt.19, sa.1, ss.41-46, 2002 (Scopus)
2001
200126. Süt ve Bazı Süt Ürünlerinde Staphylococcus aureus ların Bulunma Sıklığı Üzerine Bir Araştırma
Gündoğan N., Yücel N., Çıtak S.
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.14, sa.2, ss.379-382, 2001 (TRDizin)
2001
200127. Ankarada Tüketime Sunulan Kremalı Pastaların Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması
Gündoğan N., Yücel N.
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.14, sa.1, ss.33-38, 2001 (TRDizin)
2001
200128. Ankarada tüketime sunulan kremalı pastaların mikrobiyolojik kalitenin araştırılması
Gündoğan N., Yücel N.
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.14, sa.1, ss.33-38, 2001 (TRDizin)
2000
200029. Research on the Microbiological Quality of the Pasteurized Milk Presenting to the Consumption on Ankara
Çıtak S., Yücel N., Gündoğan N.
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi , cilt.57, sa.3, ss.171-176, 2000 (Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
20211. Occurrence and characteristics of staphylococci and enterococci in retail fish used for human consumption in Turkey
KÜLAHCI M. B., GÜNDOĞAN N.
1st International Conference on Applied Engineering and Natural Sciences, Konya, Türkiye, 01 Kasım 2021, ss.882, (Özet Bildiri)
2019
20192. Çiğ ve pişmiş gıdalardan izole edilen patojen bakterilerin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
COŞKUN S., KÜLAHCI M. B., GÜNDOĞAN BAKIRCI N.
5 th.Natural Nutrition Healthy Life and Sport, 2 - 06 Ekim 2019, cilt.1, ss.982-989, (Tam Metin Bildiri)
2019
20193. Çiğ ve Pişmiş Gıdalardan İzole Edilen Patojen Bakterilerin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
Coşkun S., Külahcı M. B., Gündoğan N.
5th International Eurasian Congress on ’xxNatural Nutrition, Healthy LifeSport’xx, 2 - 06 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20194. Slime and biofilm formation and antibiotic resiatance of Lactobacillus spp. isolates isolated from raw milk and cheese samples
AKÇAY D., GÜNDOĞAN BAKIRCI N.
3 rd Innovative approaches in scientific studies, 19 - 21 Nisan 2019, ss.634-639, (Tam Metin Bildiri)
2019
20195. Tavuk döner örneklerinden Bacillus spp. izolasyonu ve proteaz, lipaz, amilaz ve hemoliz aktivitelerinin incelenmesi
GÜNDOĞAN BAKIRCI N., KÜLAHCI M. B., AŞULA M.
6th international congress on mathematics, engineering, natural and medical sciences, 8 - 10 Mart 2019, ss.601-607, (Tam Metin Bildiri)
2019
20196. Hazır köfte örneklerinden Bacillus spp. izolasyonu ve ekstrasellüler enzim aktivitelerinin belirlenmesi
GÜNDOĞAN BAKIRCI N., AŞULA M.
6th international congress on mathematics, engineering and natural sciences, 8 - 10 Mart 2019, ss.608-614, (Tam Metin Bildiri)
2019
20197. Tavuk Döner Örneklerinden Bacillus spp. İzolasyonu ve Proteaz, Lipaz, Amilaz ve Hemoliz Enzim Aktivitelerinin İncelenmesi
GÜNDOĞAN BAKIRCI N., KÜLAHCI M. B., Aşula M.
EJONS VI. Uluslararası Matematik, Mühendislik,Fen ve Sağlık Bilimleri Kongresi, Adana, Türkiye, 8 - 10 Mart 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
20188. Hayvansal Gıdalardan İzole Edilen Stafilokokların Çoklu Antibiyotik Dirençlilikleri.
CEBECİ T., GÜNDOĞAN BAKIRCI N.
13. Antimikrobik Kemoterapi Günleri, Türkiye, 6 - 08 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2016
20169. Antibiotic Resistance of Escherichia coli Staphylococcus aureus and Bacillus cereus Isolated from Raw Milk and Dairy Products in Ankara Turkey
KÜLAHCI M. B., GÜNDOĞAN BAKIRCI N.
1. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
201610. Occurrence and Antibiotic Resistance of Extended Spectrum Beta Lactamase Producing Escherichia coli and Klebsiella spp Isolated from foods of animal origin
KÜLAHCI M. B., GÜNDOĞAN BAKIRCI N.
1.Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2021
20211. AN OVERVIEW OF BIOLOGICAL WARFARE
Külahcı M. B., Gündoğan N.
Recent Biological Studies, Mutlu Amutkan Damla, Editör, IKSAD Publishing House, Ankara, ss.3-23, 2021
Ansiklopedide Bölümler
Desteklenen Projeler
2012 - 2016
2012 - 2016Gıdalardan İzole Edilen Enterobacteriaceae Türlerinin Amino asit Dekarboksilaz Aktivitesi, Biyofilm Oluşumu ve Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
GÜNDOĞAN N. (Yürütücü)
2010 - 2012
2010 - 2012Gıdalardan İzole Edilen Enterobacteriaceae Türlerinde Genişletilmiş Spektrumlu Beta Laktamaz Üretimi Ve Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
GÜNDOĞAN N. (Yürütücü)
2009 - 2011
2009 - 2011Gıda örneklerinden izole edilen Staphlyococcus'larda biyofilm oluşumu ve antibiyotik dirençlilikleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
GÜNDOĞAN N. (Yürütücü)
2005 - 2008
2005 - 2008Kırmızı Et ve Tavuk Etine İnoküle Edilen Patojenler Üzerine Mikrodalga Fırın Müamelesinin Etkisi ve Bu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜNDOĞAN N. (Yürütücü)
2005 - 2007
2005 - 2007Buzdolabı Sıcaklığında Saklanan Listeria Monocytogenes İniküle Edilmiş Etlere Gıda Kalitelendirici Organik Asitlerin Etkisi ve Antibiyotik Dirençlilikleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜNDOĞAN N. (Yürütücü)
2002 - 2004
2002 - 2004Kıyma ve Hazır Köfte Örneklerinden S.aureus ve bazı gr(-) bakterilerinin İzolasyonları ve düşük sıcaklıklardaki Proteaz velipaz aktivitelerinin belirlenmesi.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜNDOĞAN N. (Yürütücü)
2002 - 2004
2002 - 2004Tüketime Sunulan Kıyma Örneklerinde koliform,fecal coliform, Salmonella ve Enterobacteriaceae bakterilerinin izolasyonu.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜNDOĞAN N. (Yürütücü)
2001 - 2003
2001 - 2003Pastörize süt ve çiğ sütlerden psikrofil, mezofil, termofil, bacillus türlerinin izolasyonu ve bu türlerin proteinaz, lipaz, fosfolipaz enzim aktivitelerinin tayini
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜNDOĞAN N. (Yürütücü)