Publications & Works

Journal articles indexed in SCI, SSCI, and AHCI 85
Articles Published in Other Journals 35

24. Organik Tarıma Genel Bakış

ORDU’DA GIDA GÜVENLİĞİ , vol.8, no.23, pp.44-47, 2014 (Non Peer-Reviewed Journal)

25. C vitamini ve Sağlık Etkileşimi

SAĞLIKLA , vol.12, pp.54-55, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences 89

2. Koyu Çaylarda Yeni Bir Biyoaktif Bileşen: Theabrownin Ve Olası Sağlık Etkileri

7th INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS (IHSLC 2024), 7 - 09 March 2024, pp.540, (Summary Text)

3. Organik ve Konvansiyonel Çay İnfüzyonlarının Kafein Miktarlarının Kromotografik Yöntemle Belirlenmesi

3.Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, İzmir, Turkey, 9 - 10 November 2023, pp.321-322, (Summary Text)

4. DİYET POSASI VE YAĞININ TÜKETİM DURUMLARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK KULLANILAN YÖNTEMLER

9. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Turkey, 28 - 29 October 2023, pp.258, (Summary Text)

5. HEDONİK HİPERFAJİ, ULTRA İŞLENMİŞ BESİN TÜKETİMİ VE OBEZİTE

9. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, 28 - 29 October 2023, pp.262, (Summary Text)

6. NON-ALKOLİK YAĞLI KARACİĞER HASTALIĞINDA DİYET ANTİOKSİDAN KAPASİTESİNİN ROLÜ

9. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ,, 28 - 29 October 2023, pp.248, (Summary Text)

7. Organik ve Organik Olmayan Kahvelerin Kafein Miktarlarinin Belirlenmesi

2. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Turkey, 16 March 2023, vol.3, (Summary Text)

15. Beslenme ve Diyetetik Alanında Araştırma Öncelikleri

I. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi (Erzurum Teknik Üniversitesi), 25 - 27 November 2021, pp.68-69, (Summary Text)

17. The Role of the Food Industry in the Era of the Covid-19

Beykent 3rd International Health Sciences Research Days Congress, 22 - 25 September 2021, pp.9, (Summary Text)

18. Piyasada Bulunan Bazı Galaktagog Çaylar ile Bitkisel Çayların Toplam Fenolik Madde Miktarlarının Değerlendirilmesi

10.Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Turkey, 31 March 2021, pp.362-363, (Summary Text)

19. FTO Geni (rs9939609) Polimorfizmi (T/A) İle Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi

10.Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E- Kongresi, Ankara, Turkey, 31 March - 04 April 2021, pp.89-90, (Summary Text)

20. Besin Etiketleme ve Sürdürülebilir Yaşam

2. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, Ankara, Turkey, 20 March 2021, (Summary Text)

23. FTO Geni (Rs9939609) Polimorfizmi (T/A) İle Adipozite Ve Kan Lipid Profili Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi

Hacettepe Üniversitesi HÜLİPAG IV. Lipit Araştırmaları Çalıştayı ”Hastalıkta ve Sağlıkta Lipitler”, Ankara, Turkey, 27 November 2020, (Summary Text)

24. Examining The Relatıonship Between Orthorexıa Nervosa And Purchasing Beliefs Regarding Gluten-Free Foods Of Consumers

3. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Turkey, 12 - 14 November 2020, pp.371-383, (Full Text)

26. Gıda Etiği

1. Uluslararası Etik Kongresi, 2 - 03 May 2020, pp.102-105, (Full Text)

27. Beslenme ve Diyetetik Alanında Biyosensörlerinin Kullanımı

INSAC - Natural and Health Sciences 2020, Turkey, 22 - 23 May 2020, pp.456-460, (Full Text)

28. Ülkemizde piyasada bulunan organik besinler ve bunlara ilişkin bazı özelliklerin değerlendirilmesi

3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), 19 - 20 March 2020, (Full Text)

29. Beslenme Araştırmalarında Yeni Bir Model Organizma: Drosophila Melanogaster

Uluslararası Tarım ve Çevre Bilimleri Araştırmaları Kongresi, 08 December 2019, (Summary Text)

30. Baharat kullanımında besin güvenliğine yönelik satın alma ve muhafaza yöntemlerinin değerlendirilmesi

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), 28 - 29 June 2019, (Full Text)

31. Yetişkin Bireylerin Meyve Suyu Satın Alma ve Tüketim Alışkanlarının Değerlendirilmesi

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Science, Ankara, Turkey, 28 - 29 June 2019, (Summary Text)

35. Knowledge, attitudes and behaviors in geographical indications of Turkish adults

3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 October 2018, (Summary Text)

36. Knowledge, attitudes and behaviors in halal foods of Turkish adults,

3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 October 2018, (Summary Text)

37. Relationship Between Chronotype and Resting Energy Expenditure in Obese Children and Adolescents.

25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11 Supplement 1, Vienna, Austria, 23 - 26 May 2018, vol.11, pp.1-358, (Summary Text)

38. Olive Leaf: Potential Benefits of Lipid Profile and Glycemic Control

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Austria, 23 - 26 May 2018, vol.11, pp.1-358, (Summary Text)

39. Obesity Related Nutritional Habits of University Students in Ankara

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Austria, 23 - 26 May 2018, vol.11, pp.1-358, (Summary Text) Sustainable Development

40. The Relationship between Eating Attitude and Body Mass Index

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Austria, 23 - 26 May 2018, vol.11, pp.1-358, (Summary Text)

42. Associations between Carbohydrate Counting and Insulin Pump Usage with Depression and Eating Disorders in Type 1 Diabetes Mellitus

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Austria, 23 - 26 May 2018, vol.11, pp.1-358, (Summary Text) Sustainable Development

43. Relationship between Sleep Problems and Resting Energy Expenditure in Obese Children and Adolescents

25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11 Supplement 1, Vienna, Austria, 23 - 26 May 2018, vol.11, pp.1-358, (Summary Text)

44. Tip1 Diyabet Adolesanların Yaşam Kalitesini Etkiliyor Mu?

6.Uluslararası Fetal Hayattan Çocukluğa “ilk1000 gün”Gebe-Çocuk-Beslenme Kongresi, Antalya, Turkey, 14 - 18 March 2018, (Summary Text) Sustainable Development

45. Cimnastikçilerin Diyetle Kalsiyum Alımlarının Değerlendirilmesi

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Turkey, 25 - 26 May 2017, (Summary Text)

46. Adölesan Voleybolcularda Potansiyel Böbrek Asit Yükü: Antrenman Ve Beslenme Durumu İle İlişkili Midir?’’

The International Balkan Conference in Sport Sciences, Bursa, Turkey, 21 - 23 May 2017, pp.268, (Summary Text)

47. Evaluation of food label reading habits in Turkish females

6th International Congress on Food Technology, Atina, Greece, 18 March - 19 May 2017, (Summary Text)

48. Deve Dikeni (Silybum Marianum), Olası Klinik Etkileri ve Güvenilirliği

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Turkey, 10 - 12 May 2017, (Summary Text)

50. Capsaicin and Its Effects on Appetite

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 9 - 12 May 2017, (Summary Text)

51. Determination of knowledge, behaviors and attitudes of the Turkish youths towards healthy nutrition

6th International Congress on Food Technology, Atina, Greece, 18 - 19 March 2017, (Summary Text)

52. Knowledge, attitudes and behaviors in organic foods of Turkish adults

6th International Congress on Food Technology, Atina, Greece, 18 - 19 March 2017, (Summary Text)

53. Effect of Green Coffee Consumption on Resting Metabolic Rate and Some Metabolic Parameters

6th International Congress on Food Technology, Atina, Greece, 18 - 19 March 2017, (Summary Text)

57. Sporcu Beslenmesi

Uluslararası katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi, Antalya, Turkey, 14 - 17 April 2016, pp.130-131, (Summary Text)

60. Quinoa Food Intake and Satiety

European Obesity Summit, 1 - 04 June 2016, (Summary Text)

61. Pattern of Consumption and Preference for Some Spices in Turkey

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 October 2015, pp.543, (Summary Text)

62. Uyku Süresi ve Kalitesi Beslenme Durumu Plazma Oreksin A ve Ghrelin Düzeyleriyle İlişkili midir

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Turkey, 20 - 23 May 2015, pp.615-616

64. Yetişkin Bireylerin İçecek Tüketim Durumlarını Etkileyen Faktörlerin Değerlendirilmesi

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Turkey, 20 - 23 May 2015, (Summary Text)

68. Gıda Dezenfektanlarının Roka Sebzesinin Askorbik Asit İçeriği Üzerine Etkisi

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Turkey, 20 - 23 May 2015, (Summary Text)

69. Obezite ve Fiziksel Aktivite

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Turkey, 20 - 22 May 2015, (Summary Text) Sustainable Development

72. Duygu Türközü Nilüfer Acar Tek Demet Önen Pattern of Consumption and Preference for Some Spices in Turkey

The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus 1-4 October 2015, Sarajevo., 1 - 04 November 2015

73. Physical activity in Turkish young adults association with the total amount and types of beverages consumption

19th Annual Congress of the European College of Sport Science, Amsterdam, Netherlands, 2 - 05 July 2014, pp.616-617, (Summary Text)

75. Sıvı Tüketimi Ile Kronik Konstipasyon Arasindaki İlişkinin Değerlendirilmesi

IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Turkey, 2 - 05 April 2014, pp.188, (Summary Text)

78. Yetişkin Bireylerin Kahve Tüketim Durumları ile Beden Kütle İndeksleri Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri IV. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Turkey, 27 - 29 June 2013, pp.70, (Summary Text)

82. Uyku Süresi ve Kalitesinin Beslenme Alışkanlıkları ile Vücut Kompozisyonu Üzerine Etkisi

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 04 April 2018 - 08 April 2012, (Summary Text)

88. Gazetelerdeki Beslenme Haberleri Ne Kadar İlgi Görüyor

VII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Turkey, 14 - 18 April 2010, pp.342-343, (Summary Text)

89. Yazılı Basında Beslenmenin Yeri

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri II. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Turkey, 19 - 20 June 2009, pp.145-146, (Summary Text)
Books 35

1. Chapter 29. Nutrition and Drug Interactions in Metabolic Diseases

in: Pharmacological Targets in Metabolic Diseases Challenges and Opportunities, Marcos Roberto de Oliveira, Editor, Elsevier Academic Press Inc, Cambridge, pp.1, 2025

2. Bölüm 14: Diyet Analizlerinde Genetik

in: Beslenme Epidemiyolojisi, Emine Aksoydan,Begüm Kalyoncu Atasoy, Editor, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, pp.1, 2025

3. Consumption of Mushroom as a Food Source Overview, Health Benefits and Safety

in: Exploring Traditional Wild Edible Plants, Vibhor Agarwal,Sachidanand Singh,Rahul Datta, Editor, Crc Press-Taylor & Francis Group, Florida, pp.1, 2025

5. Chapter 8: Organic Foods vs. Conventional Foods

in: Organic Food Production Innovation and Sustainable Practice, Birsen Yılmaz,José Manuel Lorenzo, Editor, Crc Press-Taylor & Francis Group, Florida, pp.1, 2024

6. Chapter 9. The impact of fermentation on development of medical foods (for celiac, irritable bowel syndrome patients)

in: Handbook of Sourdough Microbiota and Fermentation, ÖZOĞUL FATİH, Bartkiene Elena, Rocha João Miguel, Editor, Academic Press - Elseiver, pp.161-174, 2024

7. Chapter 12- The food-gut-health axis of dairy lactic acids bacteria

in: Handbook of Sourdough Microbiota and Fermentation, ÖZOĞUL FATİH, Rocha João Miguel, BARTKIENE Elena, Editor, Academic Press- Elseiver, pp.213-223, 2024

8. BÖLÜM C12-MİKROBİYOTA RESTORASYONUNDA BESLENME VE GIDA TAKVİYELERİNİN ROLÜ

in: MİKROBİYOTA, PROBİYOTİKLER VE AKILCI BESLENME (Genişletilmiş 3. Basım), ALTINDİŞ MUSTAFA, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, pp.1009-1028, 2024

9. Metabolic engineering of lactic acid bacteria and yeasts for the production of compounds with industrial applications

in: Sourdough Microbiota and Starter Cultures for Industry, Elaine B. Ceresino, Grazina Juodeikiene, Susanne M. Schwenninger and João Miguel F. Rocha., Editor, Springer Nature, pp.223-257, 2024

10. BÖLÜM C8-GIDA KATKI MADDELERİ VE BAĞIRSAK MİKROBİYOTASINA ETKİLERİ

in: MİKROBİYOTA, PROBİYOTİKLER VE AKILCI BESLENME (Genişletilmiş 3. Basım), ALTINDİŞ MUSTAFA, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, pp.955-965, 2024

11. CHAPTER IX - CELIAC DISEASE AND MEDICAL NUTRITION THERAPY

in: ALL ASPECTS OF CELIAC DISEASE AND ITS MANAGEMENTS, BALTACI BOZKURT NURNEHİR, TAŞKAN TUBA, EKEN HAZAL, Editor, Holistence Publications, pp.163-185, 2024

12. Yetişkinlik Döneminde Beslenme

in: Krause ve Mahan Besin ve Beslenme Bakım Süreci, Gamze Akbulut, Editor, Nobel Tıp Kitabevleri, İstanbul, pp.381-389, 2023

13. SAĞLIK SEKTÖRÜNDE BESLENME VE DİYETETİK GİRİŞİMCİLİĞİ

in: Sağlık Girişimciliği , Aykut Ekiyor,Yeter Demir Uslu, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.1, 2023

14. Bölüm 3. Etik Boyutlar

in: Fonksiyonel Beslenmeye Diyetetik Bakış, Gamze Aknulut, Editor, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, pp.67-69, 2023

15. Bölüm 6. Besin Sanayinde İnovasyon Trendleri ve İnovatif Fonksiyonel Ürünler

in: Fonksiyonel Beslenmeye Diyetetik Bakış, Gamze Akbulut, Editor, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, pp.289-298, 2023

16. Bölüm 1. Fonksiyonel Beslenme İle İlgili Genel Tanımlamalar

in: Fonksiyonel Beslenmeye Diyetetik Bakış, Gamze Akbulut, Editor, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, pp.3-23, 2023

17. Bölüm 2.Mevcut Yasal Düzenlemeler

in: Fonksiyonel Beslenmeye Diyetetik Bakış, Gamze Akbulut, Editor, Ankata Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, pp.25-64, 2023

18. Gıda Katkı Maddeleri Ve Bağırsak Mikrobiyotasına Etkileri

in: Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme (Genişletilmiş 2. Basım), Altındiş, M, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.741-749, 2023

19. Mikrobiyota Restorasyonunda Beslenme Ve Gıda Takviyelerinin Rolü

in: Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme (Genişletilmiş 2. Basım), Altındiş, M, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.791-802, 2023

20. Gıda ve Beslenmede Etik

in: Dünya Senin Ellerinde - Sürdürülebilir Geleceği Tasarlamak, Müberra Mızıkacı, Editor, Yeni İnsan Yayınevi, Ankara, pp.25-36, 2022

21. Gıda ve Beslenmede Etik

in: Dünya Senin Ellerinde - Sürdürülebilir Geleceği Tasarlamak, Müberra Mızıkacı, Editor, Yeni İnsan Yayınevi, Ankara, pp.25-36, 2022

22. Uluslararası Bir İnsan Hakkı Olarak Gıda Hakkı

in: Dünya Senin Ellerinde - Sürdürülebilir Geleceği Tasarlamak, Müberra Mızıkacı, Editor, Yeni İnsan Yayınevi, Ankara, pp.119-130, 2022

23. Bölüm 9. Beslenmede Güncel Konular-9.3. Geleneksel Besinler (Pekmez, Tarhana, Şalgam, Şıra, Boza)

in: TÜRKİYE BESLENME REHBERİ (TÜBER) 2022, Pekcan Ayla Gülden, Şanlıer N, Baş M, Acar Tek N, Gökmen Özel H, Editor, T.C. Sağlık Bakanlığı Yayın No : 1031, Ankara, pp.200-204, 2022

24. Bölüm 9. Beslenmede Güncel Konular- 9.5. Sürdürülebilir Beslenme

in: TÜRKİYE BESLENME REHBERİ (TÜBER) 2022, PEKCAN AG, ŞANLIER N, BAŞ M, ACAR TEK N, GÖKMEN ÖZEL H, Editor, T.C. Sağlık Bakanlığı Yayın No : 1031, Ankara, pp.211-218, 2022

26. Yaşlıların Demografik Durumu ve Yaşlılıkla İlgili Temel Kavramlar

in: Geriatride Beslenme, NilüferACAR TEK,Emine AKSOYDAN, Editor, HEDEF YAYINCILIK VE MÜHENDİSLİK, Ankara, pp.14-26, 2021

27. Hepatobiliyer Hastalıklar

in: Pediatrik Beslenme, Demirci Ülkü, Editor, Kongre Kitabevi, İstanbul, pp.603-612, 2021

28. Bağırsak Yetmezliği

in: Pediatrik Beslenme, Demirci Ülkü, Editor, Kongre Kitabevi, İstanbul, pp.613-640, 2021

29. Gıda Katkı Maddeleri Ve Bağırsak Mikrobiyotasina Etkileri

in: Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme, MUSTAFA ALTINDİŞ, MELTEM YALINAY, MURAT BAŞ, Editor, NOBEL Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.759-775, 2020

30. Kızartma Yağlarında Oluşan Polar Maddeler: Oluşum Mekanizmaları ve Sağlık Etkileri

in: Sağlık Bilimleri Alanında Akademik Çalışmalar - II, Cem Everekoğlu, Editor, Gece Kitaplığı Yayınevi, Ankara, pp.295-309, 2020

31. Coğrafi İşaretler ve Sürdürülebilirlik

in: Sürdürülebilir Yaşam Rehberi, Öykü Yaman, Emine Akoydan, Editor, Yeni İnsan Yayınevi, İstanbul, pp.55-65, 2020

32. Ekler

in: Krause Besin ve Beslenme Bakım Süreci., Akbulut Gamze, Editor, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, pp.931-1089, 2019

33. Ekler

in: Krause Besin ve Beslenme Bakım Süreci, Prof. Dr. Gamze AKBULUT, Editor, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, pp.931-1088, 2019

34. Bariatrik Ve Metabolik Cerrahide Tıbbi Beslenme Tedavisi-III

in: Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar, GAMZE AKBULUT, Editor, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, pp.116-159, 2018
Metrics

Publication

244

Publication (WoS)

72

Publication (Scopus)

76

Citation (WoS)

1934

H-Index (WoS)

25

Citation (Scopus)

2350

H-Index (Scopus)

28

Citation (Scholar)

2746

H-Index (Scholar)

28

Total Citation Count

5896

Project

30

Thesis Advisory

4

Open Access

20
UN Sustainable Development Goals