Yayınlar & Eserler

Makaleler 122
Tümü (122)
SCI-E, SSCI, AHCI (87)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (94)
ESCI (7)
Scopus (90)
TRDizin (17)
Diğer Yayınlar (11)

112. C vitamini ve Sağlık Etkileşimi

SAĞLIKLA , cilt.12, ss.54-55, 2014 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 89

2. Koyu Çaylarda Yeni Bir Biyoaktif Bileşen: Theabrownin Ve Olası Sağlık Etkileri

7th INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS (IHSLC 2024), 7 - 09 Mart 2024, ss.540, (Özet Bildiri)

3. Organik ve Konvansiyonel Çay İnfüzyonlarının Kafein Miktarlarının Kromotografik Yöntemle Belirlenmesi

3.Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, İzmir, Türkiye, 9 - 10 Kasım 2023, ss.321-322, (Özet Bildiri)

4. DİYET POSASI VE YAĞININ TÜKETİM DURUMLARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK KULLANILAN YÖNTEMLER

9. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 28 - 29 Ekim 2023, ss.258, (Özet Bildiri)

5. HEDONİK HİPERFAJİ, ULTRA İŞLENMİŞ BESİN TÜKETİMİ VE OBEZİTE

9. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, 28 - 29 Ekim 2023, ss.262, (Özet Bildiri)

6. NON-ALKOLİK YAĞLI KARACİĞER HASTALIĞINDA DİYET ANTİOKSİDAN KAPASİTESİNİN ROLÜ

9. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ,, 28 - 29 Ekim 2023, ss.248, (Özet Bildiri)

7. Organik ve Organik Olmayan Kahvelerin Kafein Miktarlarinin Belirlenmesi

2. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 16 Mart 2023, cilt.3, (Özet Bildiri)

15. Beslenme ve Diyetetik Alanında Araştırma Öncelikleri

I. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi (Erzurum Teknik Üniversitesi), 25 - 27 Kasım 2021, ss.68-69, (Özet Bildiri)

17. The Role of the Food Industry in the Era of the Covid-19

Beykent 3rd International Health Sciences Research Days Congress, 22 - 25 Eylül 2021, ss.9, (Özet Bildiri)

18. Piyasada Bulunan Bazı Galaktagog Çaylar ile Bitkisel Çayların Toplam Fenolik Madde Miktarlarının Değerlendirilmesi

10.Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart 2021, ss.362-363, (Özet Bildiri)

19. FTO Geni (rs9939609) Polimorfizmi (T/A) İle Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi

10.Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E- Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart - 04 Nisan 2021, ss.89-90, (Özet Bildiri)

20. Besin Etiketleme ve Sürdürülebilir Yaşam

2. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, Ankara, Türkiye, 20 Mart 2021, (Özet Bildiri)

23. FTO Geni (Rs9939609) Polimorfizmi (T/A) İle Adipozite Ve Kan Lipid Profili Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi

Hacettepe Üniversitesi HÜLİPAG IV. Lipit Araştırmaları Çalıştayı ”Hastalıkta ve Sağlıkta Lipitler”, Ankara, Türkiye, 27 Kasım 2020, (Özet Bildiri)

24. Examining The Relatıonship Between Orthorexıa Nervosa And Purchasing Beliefs Regarding Gluten-Free Foods Of Consumers

3. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2020, ss.371-383, (Tam Metin Bildiri)

26. Gıda Etiği

1. Uluslararası Etik Kongresi, 2 - 03 Mayıs 2020, ss.102-105, (Tam Metin Bildiri)

27. Beslenme ve Diyetetik Alanında Biyosensörlerinin Kullanımı

INSAC - Natural and Health Sciences 2020, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2020, ss.456-460, (Tam Metin Bildiri)

28. Ülkemizde piyasada bulunan organik besinler ve bunlara ilişkin bazı özelliklerin değerlendirilmesi

3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), 19 - 20 Mart 2020, (Tam Metin Bildiri)

29. Beslenme Araştırmalarında Yeni Bir Model Organizma: Drosophila Melanogaster

Uluslararası Tarım ve Çevre Bilimleri Araştırmaları Kongresi, 08 Aralık 2019, (Özet Bildiri)

30. Baharat kullanımında besin güvenliğine yönelik satın alma ve muhafaza yöntemlerinin değerlendirilmesi

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), 28 - 29 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

31. Yetişkin Bireylerin Meyve Suyu Satın Alma ve Tüketim Alışkanlarının Değerlendirilmesi

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Science, Ankara, Türkiye, 28 - 29 Haziran 2019, (Özet Bildiri)

34. Organik Gıdalar İle İlgili Bilgi, Davranış Ve Tutumların Cinsiyete Göre Değerlendirilmesi

I. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, 15 - 16 Mart 2019, (Tam Metin Bildiri)

35. Knowledge, attitudes and behaviors in geographical indications of Turkish adults

3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

36. Knowledge, attitudes and behaviors in halal foods of Turkish adults,

3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

37. Relationship Between Chronotype and Resting Energy Expenditure in Obese Children and Adolescents.

25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11 Supplement 1, Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358, (Özet Bildiri)

38. Olive Leaf: Potential Benefits of Lipid Profile and Glycemic Control

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358, (Özet Bildiri)

39. Obesity Related Nutritional Habits of University Students in Ankara

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

40. The Relationship between Eating Attitude and Body Mass Index

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358, (Özet Bildiri)

42. Associations between Carbohydrate Counting and Insulin Pump Usage with Depression and Eating Disorders in Type 1 Diabetes Mellitus

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

43. Relationship between Sleep Problems and Resting Energy Expenditure in Obese Children and Adolescents

25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11 Supplement 1, Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358, (Özet Bildiri)

44. Tip1 Diyabet Adolesanların Yaşam Kalitesini Etkiliyor Mu?

6.Uluslararası Fetal Hayattan Çocukluğa “ilk1000 gün”Gebe-Çocuk-Beslenme Kongresi, Antalya, Türkiye, 14 - 18 Mart 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

45. Cimnastikçilerin Diyetle Kalsiyum Alımlarının Değerlendirilmesi

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

46. Adölesan Voleybolcularda Potansiyel Böbrek Asit Yükü: Antrenman Ve Beslenme Durumu İle İlişkili Midir?’’

The International Balkan Conference in Sport Sciences, Bursa, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2017, ss.268, (Özet Bildiri)

47. Evaluation of food label reading habits in Turkish females

6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 18 Mart - 19 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

48. Deve Dikeni (Silybum Marianum), Olası Klinik Etkileri ve Güvenilirliği

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

49. Yetişkin Bireylerin Baharat Kullanım Durumlarının, Şekillerinin ve Sıklıklarının Değerlendirilmesi

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

50. Capsaicin and Its Effects on Appetite

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

51. Determination of knowledge, behaviors and attitudes of the Turkish youths towards healthy nutrition

6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, (Özet Bildiri)

52. Knowledge, attitudes and behaviors in organic foods of Turkish adults

6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, (Özet Bildiri)

53. Effect of Green Coffee Consumption on Resting Metabolic Rate and Some Metabolic Parameters

6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, (Özet Bildiri)

57. Sporcu Beslenmesi

Uluslararası katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, ss.130-131, (Özet Bildiri)

60. Quinoa Food Intake and Satiety

European Obesity Summit, 1 - 04 Haziran 2016, (Özet Bildiri)

61. Pattern of Consumption and Preference for Some Spices in Turkey

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, ss.543, (Özet Bildiri)

62. Uyku Süresi ve Kalitesi Beslenme Durumu Plazma Oreksin A ve Ghrelin Düzeyleriyle İlişkili midir

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.615-616

64. Yetişkin Bireylerin İçecek Tüketim Durumlarını Etkileyen Faktörlerin Değerlendirilmesi

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

68. Gıda Dezenfektanlarının Roka Sebzesinin Askorbik Asit İçeriği Üzerine Etkisi

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

69. Obezite ve Fiziksel Aktivite

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2015, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

72. Duygu Türközü Nilüfer Acar Tek Demet Önen Pattern of Consumption and Preference for Some Spices in Turkey

The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus 1-4 October 2015, Sarajevo., 1 - 04 Kasım 2015

73. Physical activity in Turkish young adults association with the total amount and types of beverages consumption

19th Annual Congress of the European College of Sport Science, Amsterdam, Hollanda, 2 - 05 Temmuz 2014, ss.616-617, (Özet Bildiri)

75. Sıvı Tüketimi Ile Kronik Konstipasyon Arasindaki İlişkinin Değerlendirilmesi

IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, ss.188, (Özet Bildiri)

78. Yetişkin Bireylerin Kahve Tüketim Durumları ile Beden Kütle İndeksleri Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri IV. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 27 - 29 Haziran 2013, ss.70, (Özet Bildiri)

82. Uyku Süresi ve Kalitesinin Beslenme Alışkanlıkları ile Vücut Kompozisyonu Üzerine Etkisi

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 04 Nisan 2018 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

88. Gazetelerdeki Beslenme Haberleri Ne Kadar İlgi Görüyor

VII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 18 Nisan 2010, ss.342-343, (Özet Bildiri)

89. Yazılı Basında Beslenmenin Yeri

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri II. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Haziran 2009, ss.145-146, (Özet Bildiri)
Kitaplar 34

1. Chapter 29. Nutrition and Drug Interactions in Metabolic Diseases

Pharmacological Targets in Metabolic Diseases Challenges and Opportunities, Marcos Roberto de Oliveira, Editör, Elsevier Academic Press Inc, Cambridge, ss.1, 2025

2. Bölüm 14: Diyet Analizlerinde Genetik

Beslenme Epidemiyolojisi, Emine Aksoydan,Begüm Kalyoncu Atasoy, Editör, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, ss.1, 2025

3. Consumption of Mushroom as a Food Source Overview, Health Benefits and Safety

Exploring Traditional Wild Edible Plants, Vibhor Agarwal,Sachidanand Singh,Rahul Datta, Editör, Crc Press-Taylor & Francis Group, Florida, ss.1, 2025

5. CHAPTER IX - CELIAC DISEASE AND MEDICAL NUTRITION THERAPY

ALL ASPECTS OF CELIAC DISEASE AND ITS MANAGEMENTS, BALTACI BOZKURT NURNEHİR, TAŞKAN TUBA, EKEN HAZAL, Editör, Holistence Publications, ss.163-185, 2024

6. Chapter 12- The food-gut-health axis of dairy lactic acids bacteria

Handbook of Sourdough Microbiota and Fermentation, ÖZOĞUL FATİH, Rocha João Miguel, BARTKIENE Elena, Editör, Academic Press- Elseiver, ss.213-223, 2024

7. Metabolic engineering of lactic acid bacteria and yeasts for the production of compounds with industrial applications

Sourdough Microbiota and Starter Cultures for Industry, Elaine B. Ceresino, Grazina Juodeikiene, Susanne M. Schwenninger and João Miguel F. Rocha., Editör, Springer Nature, ss.223-257, 2024

8. BÖLÜM C12-MİKROBİYOTA RESTORASYONUNDA BESLENME VE GIDA TAKVİYELERİNİN ROLÜ

MİKROBİYOTA, PROBİYOTİKLER VE AKILCI BESLENME (Genişletilmiş 3. Basım), ALTINDİŞ MUSTAFA, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.1009-1028, 2024

9. Chapter 9. The impact of fermentation on development of medical foods (for celiac, irritable bowel syndrome patients)

Handbook of Sourdough Microbiota and Fermentation, ÖZOĞUL FATİH, Bartkiene Elena, Rocha João Miguel, Editör, Academic Press - Elseiver, ss.161-174, 2024

10. BÖLÜM C8-GIDA KATKI MADDELERİ VE BAĞIRSAK MİKROBİYOTASINA ETKİLERİ

MİKROBİYOTA, PROBİYOTİKLER VE AKILCI BESLENME (Genişletilmiş 3. Basım), ALTINDİŞ MUSTAFA, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.955-965, 2024

11. Yetişkinlik Döneminde Beslenme

Krause ve Mahan Besin ve Beslenme Bakım Süreci, Gamze Akbulut, Editör, Nobel Tıp Kitabevleri, İstanbul, ss.381-389, 2023

12. SAĞLIK SEKTÖRÜNDE BESLENME VE DİYETETİK GİRİŞİMCİLİĞİ

Sağlık Girişimciliği , Aykut Ekiyor,Yeter Demir Uslu, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.1, 2023

13. Bölüm 6. Besin Sanayinde İnovasyon Trendleri ve İnovatif Fonksiyonel Ürünler

Fonksiyonel Beslenmeye Diyetetik Bakış, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.289-298, 2023

14. Bölüm 2.Mevcut Yasal Düzenlemeler

Fonksiyonel Beslenmeye Diyetetik Bakış, Gamze Akbulut, Editör, Ankata Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.25-64, 2023

15. Bölüm 3. Etik Boyutlar

Fonksiyonel Beslenmeye Diyetetik Bakış, Gamze Aknulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.67-69, 2023

16. Bölüm 1. Fonksiyonel Beslenme İle İlgili Genel Tanımlamalar

Fonksiyonel Beslenmeye Diyetetik Bakış, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.3-23, 2023

17. Gıda Katkı Maddeleri Ve Bağırsak Mikrobiyotasına Etkileri

Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme (Genişletilmiş 2. Basım), Altındiş, M, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.741-749, 2023

18. Mikrobiyota Restorasyonunda Beslenme Ve Gıda Takviyelerinin Rolü

Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme (Genişletilmiş 2. Basım), Altındiş, M, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.791-802, 2023

19. Gıda ve Beslenmede Etik

Dünya Senin Ellerinde - Sürdürülebilir Geleceği Tasarlamak, Müberra Mızıkacı, Editör, Yeni İnsan Yayınevi, Ankara, ss.25-36, 2022

20. Bölüm 9. Beslenmede Güncel Konular-9.3. Geleneksel Besinler (Pekmez, Tarhana, Şalgam, Şıra, Boza)

TÜRKİYE BESLENME REHBERİ (TÜBER) 2022, Pekcan Ayla Gülden, Şanlıer N, Baş M, Acar Tek N, Gökmen Özel H, Editör, T.C. Sağlık Bakanlığı Yayın No : 1031, Ankara, ss.200-204, 2022

21. Bölüm 9. Beslenmede Güncel Konular- 9.5. Sürdürülebilir Beslenme

TÜRKİYE BESLENME REHBERİ (TÜBER) 2022, PEKCAN AG, ŞANLIER N, BAŞ M, ACAR TEK N, GÖKMEN ÖZEL H, Editör, T.C. Sağlık Bakanlığı Yayın No : 1031, Ankara, ss.211-218, 2022

22. Uluslararası Bir İnsan Hakkı Olarak Gıda Hakkı

Dünya Senin Ellerinde - Sürdürülebilir Geleceği Tasarlamak, Müberra Mızıkacı, Editör, Yeni İnsan Yayınevi, Ankara, ss.119-130, 2022

23. Gıda ve Beslenmede Etik

Dünya Senin Ellerinde - Sürdürülebilir Geleceği Tasarlamak, Müberra Mızıkacı, Editör, Yeni İnsan Yayınevi, Ankara, ss.25-36, 2022

25. Yaşlıların Demografik Durumu ve Yaşlılıkla İlgili Temel Kavramlar

Geriatride Beslenme, NilüferACAR TEK,Emine AKSOYDAN, Editör, HEDEF YAYINCILIK VE MÜHENDİSLİK, Ankara, ss.14-26, 2021

26. Hepatobiliyer Hastalıklar

Pediatrik Beslenme, Demirci Ülkü, Editör, Kongre Kitabevi, İstanbul, ss.603-612, 2021

27. Bağırsak Yetmezliği

Pediatrik Beslenme, Demirci Ülkü, Editör, Kongre Kitabevi, İstanbul, ss.613-640, 2021

28. Gıda Katkı Maddeleri Ve Bağırsak Mikrobiyotasina Etkileri

Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme, MUSTAFA ALTINDİŞ, MELTEM YALINAY, MURAT BAŞ, Editör, NOBEL Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.759-775, 2020

29. Coğrafi İşaretler ve Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilir Yaşam Rehberi, Öykü Yaman, Emine Akoydan, Editör, Yeni İnsan Yayınevi, İstanbul, ss.55-65, 2020

30. Kızartma Yağlarında Oluşan Polar Maddeler: Oluşum Mekanizmaları ve Sağlık Etkileri

Sağlık Bilimleri Alanında Akademik Çalışmalar - II, Cem Everekoğlu, Editör, Gece Kitaplığı Yayınevi, Ankara, ss.295-309, 2020

31. Ekler

Krause Besin ve Beslenme Bakım Süreci., Akbulut Gamze, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, ss.931-1089, 2019

32. Ekler

Krause Besin ve Beslenme Bakım Süreci, Prof. Dr. Gamze AKBULUT, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, ss.931-1088, 2019

33. Bariatrik Ve Metabolik Cerrahide Tıbbi Beslenme Tedavisi-III

Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar, GAMZE AKBULUT, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.116-159, 2018
Metrikler

Yayın

246

Yayın (WoS)

94

Yayın (Scopus)

90

Atıf (WoS)

1985

H-İndeks (WoS)

25

Atıf (Scopus)

2359

H-İndeks (Scopus)

28

Atıf (Scholar)

2746

H-İndeks (Scholar)

28

Toplam Atıf Sayısı

5896

Proje

32

Tez Danışmanlığı

4

Açık Erişim

21
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları