Yayınlar & Eserler

Makaleler 127
Tümü (127)
SCI-E, SSCI, AHCI (63)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (73)
ESCI (10)
Scopus (80)
TRDizin (26)
Diğer Yayınlar (29)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 220

1. DETOXIFICATION OF MYCOTOXINS IN FOODS

3rd INTERNETIONAL EGE CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH , İzmir, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2024, ss.155-166 , İzmir, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2024, ss.182-204, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2. RELATIONSHIP BETWEEN INDIVIDUALS’ EATING HABITS AND FUNCTIONAL FOOD ATTITUDE AND ANTHROPOMETRIC VARIABLES

3rd INTERNETIONAL EGE CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH , İzmir, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2024, ss.155-166, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

3. Relationship Between Lifestyle Variables And Anthropometric Characteristics And Quality Of Life

5. INTERNATIONAL SELCUK SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, İzmir, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2024, ss.398-408, (Tam Metin Bildiri)

4. Pre-Disaster Nutrition Perspective Health Belief Model

5. INTERNATIONAL SELCUK SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Konya, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2024, ss.409-421, (Tam Metin Bildiri)

5. Intermittent Fasting And Its Effects On Health: Models And Risks

ISARC 5. INTERNATIONAL BOGAZICI SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS 14-15 SEPTEMBER 2024 ISTANBUL, 14 - 15 Eylül 2024, (Tam Metin Bildiri)

6. Examining The Relationship Between Emotional State Change And Mood In Female Individuals From A Perspective Of Nutrient Pattern

ISARC 5. INTERNATIONAL BOGAZICI SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS 14-15 SEPTEMBER 2024 ISTANBUL, 14 - 15 Eylül 2024, (Tam Metin Bildiri)

7. Components Of Functional Foods And Their Effects On Chronic Diseases

ISARC 5. INTERNATIONAL BOGAZICI SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS 14-15 SEPTEMBER 2024 ISTANBUL, 14 - 15 Eylül 2024, (Tam Metin Bildiri)

8. The Role Of Sustainable Dietary Models In Obesity

ISARC 5. INTERNATIONAL BOGAZICI SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS 14-15 SEPTEMBER 2024 ISTANBUL, 14 - 15 Eylül 2024, (Tam Metin Bildiri)

9. Effects Of Raw Food Diet On Microbiota And Health

ISARC 5. INTERNATIONAL BOGAZICI SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS 14-15 SEPTEMBER 2024 ISTANBUL, 14 - 15 Eylül 2024, (Tam Metin Bildiri)

10. Dietary Lipids And Lipidomics: A Novel Perspective On The Variables Influencing Type 2 Diabetes

ISARC 5. INTERNATIONAL BOGAZICI SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS 14-15 SEPTEMBER 2024 ISTANBUL, 14 - 15 Eylül 2024, (Tam Metin Bildiri)

11. POTENTIAL HEALTH EFFECTS OF THE MEDITERRANEAN DIET IN OSTEOARTHRITIS

6TH INTERNATIONAL BLACK SEA MODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Trabzon, Türkiye, 23 - 25 Ağustos 2024, (Tam Metin Bildiri)

12. EFFECT OF PLANT-BASED SUPPLEMENTS ON INFLAMMATION IN OSTEOARTHRITIS

6TH INTERNATIONAL BLACK SEA MODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Trabzon, Türkiye, 23 - 25 Ağustos 2024, (Tam Metin Bildiri)

13. THE EFFECT OF INTERMITTENT FASTING ON GUT MICROBIOTA

TASHKENT INTERNATIONAL CONGRESS ON MODERN SCIENCES-III, 22 Nisan 2024, (Tam Metin Bildiri)

14. RELATIONSHIP BETWEEN HYPERANDROGENISM STATUS AND VITAMIN D IN PCOS

TASHKENT INTERNATIONAL CONGRESS ON MODERN SCIENCES-III, Toskent, Özbekistan, 22 - 23 Nisan 2024, cilt.1, ss.124-133, (Tam Metin Bildiri)

15. EFFECT OF DIETARY LIPID AND LIPIDOMICS ON TYPE 2 DIABETES

4. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi ve 1. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2024, ss.11-19, (Özet Bildiri)

16. Biyoaktif bir protein olan metrnlin sağlık üzerine potansiyel etkileri

4. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi ve 1. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi’, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2024, ss.111-121, (Özet Bildiri)

17. EFFECT OF VITAMIN D ON AUTOIMMUNE DISEASES

4TH INTERNATIONAL BLACK SEA MODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Rize, Türkiye, 6 - 08 Haziran 2023, ss.2284-2289, (Tam Metin Bildiri)

18. MITOCHONDRIAL DYSFUNCTION AND ITS EFFECTS ON HEALTH

4TH INTERNATIONAL BLACK SEA MODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Rize, Türkiye, 6 - 08 Haziran 2023, ss.2290-2397, (Tam Metin Bildiri)

19. YETİŞKİN BİREYLERDE YEME FARKINDALIĞINA ETKİ EDEN FAKTÖRLERİN BELİRLENMESİ

3RD INTERNATIONAL BLACK SEA MODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Samsun, Türkiye, 23 Mart 2023, ss.1225-1231, (Tam Metin Bildiri)

20. FODMAP DİYETİNİN İRRİTABL BAĞIRSAK SENDROMU ÜZERİNE ETKİSİ

6. ULUSLARARASI TIP BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 11 Mart 2023, ss.144-148, (Tam Metin Bildiri)

21. TİP II DİABETES MELLİTUS HASTALARDA TIBBİ BESLENME TEDAVİSİNİN BESİN ALIMINA ETKİSİ

6. ULUSLARARASI TIP BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR KONGRESİ, Türkiye, 11 Mart 2023, ss.321-326, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

22. OMENTİN, GLUKOZ METABOLİZMASI VE İNSÜLİN DİRENCİ

6. Uluslararası Tıp Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi / 6th International Congress on Medical Sciences and Multidisciplinary Approaches, 11 - 12 Mart 2023, ss.192-195, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

23. BEBEK GIDALARINDA PATULİN

6. Uluslararası Tıp Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi / 6th International Congress on Medical Sciences and Multidisciplinary Approaches, 11 - 12 Mart 2023, ss.196-201, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

24. UYKU ve ÜREME SAĞLIĞI İLİŞKİSİ

6. ULUSLARARASI TIP BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR KONGRESİ, Türkiye, 11 Mart 2023, ss.315-320, (Tam Metin Bildiri)

25. Askorbik Asit ve Bilişsel Sağlık Üzerine Etkisi

6th INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS (IHSLC 2023), Burdur, Türkiye, 02 Mart 2023, ss.282-290, (Tam Metin Bildiri)

26. DİYET KETEN TOHUMU VE KETEN TOHUMU YAĞININ KARDİYOVASKÜLER HASTALIKLAR ÜZERİNE ETKİLERİ

6th INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS (IHSLC 2023), Burdur, Türkiye, 02 Mart 2023, ss.535-543, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

27. TAKVİYE OLARAK KOLAJEN TÜKETİMİNİN CİLT VE EKLEM SAĞLIĞINA ETKİSİ

6. ULUSLARARASI TIP BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 11 Mart 2023, (Tam Metin Bildiri)

28. PSİKOBİYOTİKLERİN MAJÖR DEPRESİF BOZUKLUK ÜZERİNE ETKİLERİ

6. ULUSLARARASI TIP BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 11 - 12 Mart 2023, ss.381-386, (Tam Metin Bildiri)

30. İRRİTABL BAĞIRSAK SENDROMLU HASTALARDA DİYET MÜDAHALESİNİN ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER VE YAŞAM KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

5th INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICAL SCIENCES AND MULTIDISCIPLINARY APPROACHES, 8 - 12 Ekim 2022, ss.268-278, (Tam Metin Bildiri)

31. İRRİTABL BAĞIRSAK SENDROMU VE PROBİYOTİKLER

5th INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICAL SCIENCES AND MULTIDISCIPLINARY APPROACHES, İstanbul, Türkiye, 08 Ekim 2022, ss.258-267, (Tam Metin Bildiri)

33. OLEOKANTALIN ANTİİNFLAMATUAR, ANTİMİKROBİYAL, ANTİOKSİDATİF ETKİLERİ VE POTANSİYEL SAĞLIK İLİŞKİSİ

7th INTERNATIONAL CONGRESS ON NUTRITION OBESITY AND COMMUNITY HEALTH, İstanbul, Türkiye, 28 - 29 Mayıs 2022, ss.272-280, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

34. COVID-19 PANDEMİ DÖNEMİNDE DUYGU DURUMUNUN ORTOREKSİYA NERVOZA İLE İLİŞKİSİ

7th INTERNATIONAL CONGRESS ON NUTRITION OBESITY AND COMMUNITY HEALTH, İstanbul, Türkiye, 28 - 29 Mayıs 2022, ss.263-272, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

35. COVID-19 GEÇİRME DURUMUNUN BESLENME ALIŞKANLIKLARINDAKİ DEĞİŞİM ÜZERİNE ETKİSi

7.Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi/ 7th International Congress on Nutrition Obesity and Community Health, İstanbul, Türkiye, 28 - 29 Mayıs 2022, ss.302-309, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

36. EVALUATION OF THE EFFECT OF THE NUTRITION-FRIENDLY SCHOOLS PROGRAM ON THE CONSUMPTION OF FRUIT AND VEGETABLES OF STUDENTS

3.Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi “Farkındalık-Her Yönüyle İnsan ve Beslenme”, Edirne, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2022, ss.1-2, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

37. SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENMEDE BİTKİSEL PROTEİN KAYNAKLARININ ÖNEMİ

4. ULUSLARARASI TIP BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 26 - 28 Mart 2022, cilt.9786257367530, ss.335-343, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

38. BESİNLER İLE NİTROZAMİNLERİN İNHİBİSYONU

4. ULUSLARARASI TIP BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR KONGRESİ / 4th INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICAL SCIENCES AND MULTIDISCIPLINARY APPROACHES, 26 - 28 Mart 2022, ss.706-711, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

39. SERT KABUKLU YEMİŞLERİN TÜKETİMİ İLE TELOMER UZUNLUĞU ARASINDAKİ İLİŞKİ

4. ULUSLARARASI TIP BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 26 Mart - 28 Nisan 2022, cilt.9786257367530, sa.52866, ss.225-232, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

40. BESİN ÖGELERİNİN MONOSİT ADEZYONU ÜZERİNE ETKİLERİ

4. ULUSLARARASI TIP BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR KONGRESİ / 4th INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICAL SCIENCES AND MULTIDISCIPLINARY APPROACHES, 26 - 28 Mart 2022, ss.712-720, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

41. KEMİK MİNERAL YOĞUNLUĞUNUN VÜCUDUN ENERJİ HARCAMASI ÜZERİNE ETKİSİ

4th INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICAL SCIENCES AND MULTIDISCIPLINARY APPROACHES, İstanbul, Türkiye, 26 - 28 Mart 2022, cilt.1, ss.665-672, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

42. TELOMER UZUNLUĞUNUN KRONİK HASTALIKLAR İLE İLİŞKİSİ

4th INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICAL SCIENCES AND MULTIDISCIPLINARY APPROACHES, 26 - 28 Mart 2022, cilt.1, ss.772-780, (Tam Metin Bildiri)

43. OBEZITE VE CINSIYET SÜRDÜRÜLEBILIR BESLENME DAVRANISLARI IÇIN BIR BELIRLEYICI MIDIR?

Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2021, ss.178-179, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

45. Yaşlı Popülasyonda Beslenme ve Sağlık Riskleri

I. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, Erzurum, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2021, ss.49-51, (Tam Metin Bildiri)

46. Yaşlı Bireylerin Posa Tüketimlerinin Değerlendirilmesi

5.Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi , 19 Mayıs - 20 Temmuz 2021, ss.127-133, (Tam Metin Bildiri)

47. Yaşlıların İştah Durumlarına Göre Besin Tüketimi ve Antropometrik Ölçümlerinin Değerlendirilmesi

5.Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 19 - 20 Mayıs 2021, ss.119-126, (Tam Metin Bildiri)

48. YAŞLILARIN İŞTAH DURUMLARINA GÖRE BESİN TÜKETİMİ VE ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

5 th INTERNATIONAL CONGRESS ON NUTRITION OBESITY AND COMMUNITY HEALTH, İstanbul, Türkiye, 19 Mayıs 2021, ss.119-125, (Tam Metin Bildiri)

49. GRAZ MALNÜTRİSYON TARAMA ARACININ BİYOKİMYASAL PARAMETRELERLE İLİŞKİSİ

5th INTERNATIONAL CONGRESS ON NUTRITION OBESITY AND COMMUNITY HEALTH, İstanbul, Türkiye, 19 Mayıs 2021, ss.521-526, (Tam Metin Bildiri)

50. HASTANE MALNÜTRİSYONUNUN FARKLI TARAMA ARAÇLARI İLE DEĞERLENDİRİLMESİ

5th INTERNATIONAL CONGRESS ON NUTRITION OBESITY AND COMMUNITY HEALTH, İstanbul, Türkiye, 19 Mayıs 2021, ss.527-535, (Tam Metin Bildiri)

51. PEDİATRİK AKUT LENFOBLASTİK LÖSEMİ (ALL) TANI, TEDAVİ VE SONRASI SÜREÇLERDE OBEZİTENİN DEĞERLENDİRİLMESİ

5. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 19 - 20 Mayıs 2021, cilt.1, ss.453-459, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

54. Egzersiz Yapan Bireylerde Yeme Bozukluğu Riskinin Değerlendirilmesi

1. Uluslararası Tıp Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Şubat 2021, ss.319-327, (Tam Metin Bildiri)

55. Adölesanlarda Diyet Kalitesinin Bir Göstergesi: Diyet Yeterliliği

1. Uluslararası Tıp Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 21 Şubat 2021, (Tam Metin Bildiri)

56. YETİŞKİN BİREYLERDE OBEZİTE İLE KONSTİPASYON RİSKİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

ULUSLARARASI TIP BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Şubat 2021, ss.240-246, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

57. TİP 2 DİYABETTE DİYETE PREBİYOTİK LİF İLAVESİNİN VÜCUT AĞIRLIĞI VE BİYOKİMYASAL PARAMETRELERE ETKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ-OLGU SUNUMU

1. ULUSLARARASI TIP BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Şubat 2021, ss.236-240, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

58. DİYET FİTOKİMYASALLARI VE BEYİN BAĞIRSAK AKSI İLİŞKİSİ

INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICAL SCIENCES AND MULTIDISCIPLINARY APPROACHES, Türkiye, 20 - 21 Şubat 2021, ss.256-264, (Tam Metin Bildiri)

59. OSTEOKALSİN VE ENERJİ METABOLİZMASINDAKİ ROLÜ

INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICAL SCIENCES AND MULTIDISCIPLINARY APPROACHES, Türkiye, 20 - 21 Şubat 2021, ss.265-271, (Tam Metin Bildiri)

60. Adolesanlarda Diyet Yeterliliğinin Değerlendirilmesi

Sağlıklı Büyüyen Çocuk Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 Aralık 2020, cilt.6, ss.210-211, (Özet Bildiri)

61. ADOLESANLARDA DİYET YETERLİLİĞİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Sağlıklı Büyüyen Çocuk Kongresi, Ankara, Türkiye, 18 - 20 Aralık 2020, cilt.1, ss.1, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

62. The importance of nutrition in headache

Global Migraine and Pain Summit, 4th MENA Conference and 2th Turkish African Headache and Pain Management Meeting, 28 - 31 Ekim 2020, (Tam Metin Bildiri)

63. Maternal High Folic Acid Supplement and Relationship with Glucose Intolerance and Insulin Resistance in Offspring

European Congress on Obesity (ECO2018), Vienna, Avusturya, 23 - 25 Mayıs 2018, ss.292, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

64. Yetişkin bireylerde posa ve sıvı alımının konstipasyon ile illişkisi ve konstipasyonun yaşam kalitesine etkisi.

2nd. International Congress On Nutrition Obesity And Community Health, 26 - 29 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)

65. Maternal Folik Asit Suplemantasyonunun Gebe Ratlarda Bozulmuş Glukoz Toleransına EtkisininDeğerlendirilmesi .

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 28 - 30 Haziran 2019, cilt.2, ss.107-110, (Tam Metin Bildiri)

66. PSIKOBIYOTIKLER VE ALZHEIMER İLIŞKISI

International Young Researchers Student Congress28-30 November 2019 Burdur/TURKEY, 28 - 30 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)

67. GRAZ MALNÜTRİSYON TARAMA ARACININ HASTANEDE YATAN HASTALARDAGEÇERLİĞİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

GEVHER NESİBE4. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ- TAM METİN KİTABI23-24 Kasım 2019 / ANKARA, 24 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)

68. THE EFFECT OF OBESITY AND CHRONIC INFLAMMATION ON BREAST CANCER

2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 18 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

69. Pressure Ulcers and Nutritional Risk Factors: Malnutrition and Obesity

2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 18 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

72. OBEZİTE VE KRONİK İNFLAMASYONUN MEME KANSERİ ÜZERİNE ETKİSİ

2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 18 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

73. METABOLIC SYNDROME PREVALENCE IN PERITONEAL DIALYSIS PATIENTS

2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 18 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

81. Baharat kullanımında besin güvenliğine yönelik satın alma ve muhafaza yöntemlerinin değerlendirilmesi

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), 28 - 29 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

82. Beden kütle indeksi ile konstipasyon gelişim riski arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), 28 - 30 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

85. İnfertilite ve Beslenme

2nd International Health Sciences and Life Congress24-27 April 2019 Burdur/TURKEY, 24 - 27 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri)

86. Diyabet ve fonksiyonel Besinler

4. Diyabet Sempozyumu 15-16 Kasım 2019 Ankara, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

87. EFFECT OF DIETARY INTAKE ON QUALITY OF LIFE IN FREE-LIVING ELDERLY POPULATION

1st International 2nd National Health Care Services CongressGulhane Training and Research HospitalMay 2-3, 2019 Ankara/Turkey, 1 - 03 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri)

88. Evde yaşayan yaşlılarda besin alımının yaşam kalitesi üzerine etkisi

1.Uluslararası 2.Ulusal Sağlık Bakım Hizmetleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 03 Mayıs 2019, ss.180-184, (Tam Metin Bildiri)

89. Evde bakım hastalarında beslenme durumu: Enerji ve besin ögesi alım düzeylerinin değerlendirilmesi

1.Uluslararası 2.Ulusal Sağlık Bakım Hizmetleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 03 Mayıs 2019, ss.116-124, (Tam Metin Bildiri)

90. NUTRITION STATUS IN HOME CARE PATIENTS: EVALUATION OF THE ENERGY AND NUTRIENT INTAKES

1st International 2nd National Health Care Services CongressGulhane Training and Research HospitalMay 2-3, 2019 Ankara/Turkey, 2 - 03 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri)

92. EVALUATION OF PLANT BASED NUTRITION AND PHYSICAL ACTIVITY IN REDUCING THE RISK OF CHRONIC DISEASE

1st International 2nd National Health Care Services CongressGulhane Training and Research HospitalMay 2-3, 2019 Ankara/Turkey, 02 Mayıs 2019 - 03 Ocak 2020, (Tam Metin Bildiri)

93. Yaşlı Bireylerin Besin Tüketimine İlişkin Karbon Ayak İzinin Kırsal ve Kentsel Alana Göre Değerlendirilmesi

1. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi1st International Congress on Sustainable Life, Ankara, Türkiye, 15 - 16 Mart 2019, (Tam Metin Bildiri)

94. Yaşlılarda Besinlerden Elde Edilen Su Ayak İzinin Değerlendirilmesi

1. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi1st International Congress on Sustainable Life, Ankara, Türkiye, 15 - 16 Mart 2019, (Tam Metin Bildiri)

95. KAHVERENGİ YAĞ DOKUSUNUN ENERJİ HARCAMASI ÜZERİNE ETKİSİ NEDİR?

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 26 - 28 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

98. Gebe ve gebe olmayan kadınlarda folik asit kullanımı, bilgi düzeyi ve farkındalığının değerlendirilmesi

3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Kasım - 01 Aralık 2018, ss.1210-1216, (Tam Metin Bildiri)

99. Yaşlılarda Ağırlık Yönetimi

Diyetisyenler İçin Hasta İzlem Rehberi/Ağırlık Yönetimi, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2018

100. Relationship Between Chronotype and Resting Energy Expenditure in Obese Children and Adolescents.

25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11 Supplement 1, Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358, (Özet Bildiri)

101. Does living status associated with poor dietary intake among healthy elderly.

25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

102. The effect of frequency and duration of exercise on body composition and anthropometric measurements

25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, Viyana, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

103. The effect of living alone on malnutrition in elderly population

25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11 Supplement 1., 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

104. Obesity Related Nutritional Habits of University Students in Ankara

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

105. Intake of nutritional supplements among people exercising regularly.

25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

106. Is healthy eating obsession (Orthorexia Nervosa) more frequent among people exercising regularly?

25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, Viyana, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

107. Role of tryptophan intake in sleep duration and modulation of sleep in adults

25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11 Supplement, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

109. The Relationship between Eating Attitude and Body Mass Index

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358, (Özet Bildiri)

110. Assessment of the relationship between nutritional status and allostatic load in patients with diabetes Obesity Facts 2018: 11 Supplement 1

25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

111. Olive Leaf: Potential Benefits of Lipid Profile and Glycemic Control

25th European Congress on Obesity 25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11(Supplement 1), Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358, (Özet Bildiri)

112. Açai Berry: Usage as Functional Food and Relation with Health

European Congress on Obesity (ECO2018), Vienna, Avusturya, 23 - 25 Mayıs 2018, ss.312, (Özet Bildiri)

113. The metabolic syndrome in pre- and post-menopausal woman

25th European Congress on Obesity, Vienna, Austria, May 23-26, 2018, Vienna, Avusturya, 23 - 25 Mayıs 2018, ss.174, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

114. Healthy aging and intestinal microbiota

25th European Congress on Obesity, Vienna, Austria, May 23-26, 2018, Vienna, Avusturya, 23 - 25 Mayıs 2018, ss.166, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

115. The assesment of beverage consumption in adults in Turkey – a pilot study

25th European Congress on Obesity, Vienna, Austria, May 23-26, 2018, Vienna, Avusturya, 23 - 25 Mayıs 2018, ss.327, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

116. Evaluation of Activities of Daily Living and Abdominal Obesity in Healthy Individuals

25th European Congress on Obesity, Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, ss.181, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

117. The relationship between waist to height ratio and physical activity status

25th European Congress on Obesity, Vienna, Austria, May 23-26, 2018, Vienna, Avusturya, 23 - 25 Mayıs 2018, ss.338, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

118. Phase Angle in Evaluating Nutritional Status

European Congress on Obesity (ECO2018), Vienna, Avusturya, 23 - 25 Mayıs 2018, ss.317, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

119. Relationship between Sleep Problems and Resting Energy Expenditure in Obese Children and Adolescents

25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11 Supplement 1, Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, ss.1-358, (Özet Bildiri)

120. The determination of the constipation severity scores according to BMI classification

25th European Congress on Obesity, Vienna, Austria, May 23-26, 2018:, Vienna, Avusturya, 23 - 25 Mayıs 2018, ss.220-330, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

121. Is There a Relationship Between Milk Fat Globule Membrane and Cancer?

25th European Congress on Obesity, Vienna, Austria, May 23-26, 2018, Vienna, Avusturya, 23 - 25 Mayıs 2018, ss.295, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

122. Assessment of the relationship between nutritional status and allostatic load in patients with diabetes

25th European Congress on Obesity, Viyana, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

123. Is there any relationship between constipation and waist circumference in females?

European Congress on Obesity (ECO2018) 25th Congress, , Vienna, Avusturya, 23 Mayıs 2018 - 25 Aralık 2020, ss.322, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

124. EVALUATION OF ASSOCIATION BETWEEN DIET ACID LOAD AND MALNUTRITION IN ELDERLY INDIVIDUALS

1st International Health Sciences and Life Congress02-05 May 2018 Burdur/TURKEY, 2 - 05 Mayıs 2018, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

125. Evaluation of the nutritional status of studens who are attending in nutrition- friendly school (NFS) and non nutrition friendly school

World congress on Nutrition and Obesity Prevention Source Bercelone Spain, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

126. Evaluation of the sleep quality, sleep duration and resting metabolic rate: apilot study

World congress on Nutrition and Obesity Prevention Source Bercelone Spain, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

127. Apelin and nutrient intake relation

World congress on Nutrition and Obesity Prevention Source Bercelone Spain, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

128. IMPORTANCE OF EGGS IN HUMAN NUTRITION

IV. INTERNATIONAL HALAL AND HEALTHY CONGRESS – IHHFC 2017 (NOVEMBER 3-5, ANKARA), 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

129. ASSESSMENT OF THE “HALAL FOOD” AWARENESS OF YOUNG ADULT INDIVIDUALS

IV. INTERNATIONAL HALAL AND HEALTHY CONGRESS – IHHFC 2017 (NOVEMBER 3-5, ANKARA), 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

130. THE PRINCIPLES OF NUTRITION IN THE VERSE OF THE QURAN-I KERİM VIEW AND SCIENTIFIC LITERATURE

IV. INTERNATIONAL HALAL AND HEALTHY CONGRESS – IHHFC 2017 (NOVEMBER 3-5, ANKARA), 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

131. RECOMMENDATIONS ON THE BEHAVIOR EATING OF THE ISLAMIC PROPHET HZ. MUHAMMED (S.A.V)

IV. INTERNATIONAL HALAL AND HEALTHY CONGRESS – IHHFC 2017 (NOVEMBER 3-5, ANKARA), 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

134. TÜRKİYE’DE VE DÜNYA’DA OKUL BESLENME PROGRAMLARI

ı. uluslararsı sağlık bilimleri kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

135. ÇOCUKLARDA YEME DAVRANIŞININ GELİŞTİRİLMESİNDE KULLANILAN YÖNTEMLER

ı.uluslarası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

137. DİYET ASİT YÜKÜNÜN KRONİK BÖBREK HASTALIĞI ÜZERİNE ETKİSİ

ı.uluslararsı Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

139. Düzenli Egzersiz Yapan Bireylerde Yeme Davranış Bozukluklarının Değerlendirilmesi

VI. Ulusal Sağlıklı Yaşam SempozyumuI. Yaşam için Beslenme ve Spor Kongresi, Türkiye, 24 - 27 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

140. St John’s wort (Hypericum perforatum L.): Its composition and clinical properties

1st International Congress On Medicinal and Aromatic Plants, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

141. The health effectc of the carob

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

142. Neuroprotective efetcs of the fuits of lycium barbarum on alzheimer disease

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

143. Effect Of Grape Seed On Cancer Treatment,

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

144. As a protective and therapeutic agent againts alzhemier’xxs: curcumin

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

145. Effetcf of probiotics on mental health

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

146. Nutritional Composition and Health Benefits Of Edible Mushrooms

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

147. Cardamom as a funtional food: antimicrobial effect

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

148. Rosemary (Rosmarinus Officinalis L.): Its composition and clinical properties

1st INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

149. Effect of Nigella Sativa on Dyslipidaemia,

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Konya, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

150. The antioxidant and anticarsinogenesis effect of Rosemary

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

151. Chamomile tea potentıal effects on health

Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

152. As a protectıve and therapeutıc agent agaınst alzheımer’xxs: curcumın

Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

153. Çörek Otunun Dislipidemi Üzerine Etkileri

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

154. Probiotics: The effects on gut microbiota and obesity

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

155. Üzüm çekirdeğinin kanser tedavisi üzerine etkileri

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

156. Nutritive value and funtional properties of chia seed (salvia hispanica l.)

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

157. Nutritional quality and health benefits of Lupin

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

158. Potentıal effects of astaxanthın ın the preventıon of dıseases

Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

159. Yeşil Kahve Biyoaktif Bileşenlerinin Obeziteye Etkisi

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

160. Health Effects of Nuts

1. Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

161. Effects of phytochemicals on aging

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

162. Effects Of Capsaıcın On Energy Metabolısm

Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

163. Yenilebilir mantarların besin bileşimi ve sağlık faydaları

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

164. Yetişkin Bireylerin Baharat Kullanım Durumlarının, Şekillerinin ve Sıklıklarının Değerlendirilmesi

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

165. Astaxanthın, oxidative etressand senescence

Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1, (Özet Bildiri)

166. Potential effects of caffeine consumption on energy balance,weight control and type 2 diabetes (Osman Bozkurt,Nilüfer Acar Tek

1st INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS May, 09-12 2017, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

167. Spirulina ve Sağlık Üzerine Etkileri

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1, (Özet Bildiri)

169. A review of dietary total antioxidant capacity and coronary artery disease

Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1, (Özet Bildiri)

170. Capsaicin and Its Effects on Appetite

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

171. Evde Bakım Hizmeti Alan Bireylerin Bakım Alma Nedenlerine Göre Beslenme Durumlarının Değerlendirilmesi

9. Ulusal Yaşlılık Kongresi, Kırşehir, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

172. Effect of Green Coffee Consumption on Resting Metabolic Rate and Some Metabolic Parameters

6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, (Özet Bildiri)

175. Orthorexia Nervosa in Healthcare Professionals

European Obesity Summit (EOS) - Joint Congress of EASOand IFSO-EC, Gothenburg, Sweden, June 1 - 4, 2016. Obesity Facts 20169(suppl 1):1–368., 1 - 02 Aralık 2016, (Tam Metin Bildiri)

178. Comparison of Different Methods Used in Evaluation of Physical Activity

.European Obesity Summit (EOS) - Joint Congress of EASOand IFSO-EC, Gothenburg, Sweden, June 1 - 4, 2016. Obesity Facts 2016;9(suppl 1):1–368., 1 - 04 Haziran 2016

179. Evaluation of relationship between life quality and nutritional statusof elderly

European Obesity Summit (EOS) - Joint Congress of EASOand IFSO-EC, Gothenburg, Sweden, June 1 - 4, 2016. Obesity Facts 2016;9(suppl 1), 01 Nisan 2016

180. Yogurt Historical Process and Effects on Health

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus'' Sarajevo/ Bosnia and Herzegovina, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

181. Assessment of Food Preparation Cooking Techniques and Dietary Preferences of Individuals Live in Rural And Urban Areas

The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus1-4 October 2015, Sarajevo., 1 - 04 Kasım 2015, (Özet Bildiri)

182. A Sip of Tradition Forty Years Respect Turkish Coffee

The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus 1-4 October 2015, Sarajevo., 1 - 04 Kasım 2015

183. Bread Beer Wine Saccharomyces Cerevisiae and Historical Process

The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus. 1-4 October 2015,Sarajevo., 1 - 04 Kasım 2015

184. Bulgur in Turkish Cuisine Potential Effects on Health

The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus 1-4 October 2015, Sarajevo., 1 - 04 Kasım 2015

185. A Sip of Tradition Forty Years Respects Turkish Coffee

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus'', Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015

186. Pattern of Consumption and Preference for Some Spices in Turkey

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, ss.543, (Özet Bildiri)

187. Allostatic load in patients with type ii diabetes

22nd European Congress on Obesity (ECO2015), Praha, Çek Cumhuriyeti, 6 - 09 Mayıs 2015, cilt.8, ss.216, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

188. Probiotics during pregnancy

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi/ Bilecik, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

189. Metabolik Sendrom Olan ve Olmayan Periton Diyalizi Hastalarının Vücut Bileşimi ve Beslenme Durumlarının Belirlenmesi

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.561-562

190. Metabolik Sendromu Olan ve Olmayan Periton Diyalizi Hastalarının Vücut Bileşimi ve Beslenme Durumlarının Belirlenmesi

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-2015. 20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

191. Mevsimsel Farklılıkların Yetişkin Bireylerde Enerji Harcaması Besin Tüketimi ve Vücut Bileşimi Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

192. Fiziksel Aktivitenin Değerlendirilmesinde Kullanılan Farklı Yöntemlerin Karşılaştırılması

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi- 20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

193. Riskli Bebeğe Beslenme Yaklaşımı

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi- 20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

194. Yaşlılarda Sağlıkla İlişkili Yaşam Kalitesi Belirleyicilerinin Değerlendirilmesi Pilot Çalışma

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-2015. 20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

196. Assessment of the Prevalence of Overall and Abdominal Obesity Underweight and Normal Adolescent Girls may be Abdominal Obese

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-2015. 20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

198. Allostatic load in patients with diabetes

22nd European Congress on Obesity | May 6th - 9th 2015/ Prague, 6 - 09 Mayıs 2015 Sürdürülebilir Kalkınma

199. Duygu Türközü Nilüfer Acar Tek Demet Önen Pattern of Consumption and Preference for Some Spices in Turkey

The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus 1-4 October 2015, Sarajevo., 1 - 04 Kasım 2015

200. Traditional Fermented Products Commonly Used in Turkey.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus” Struga/Makedonya24-26 Ekim 2013., 24 Ekim - 26 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

201. Nutritional Care and Management of Sarcopenia.

1st International Balkan Conference on Health Sciences14-16 Nisan 2014., 14 - 16 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

203. Nutrition Is An Important Factor For Allostatic Load In Patients With Diabetes

1st International Balkan Conference on Health Sciences14-16 Nisan 2014. (Abstract Book page:15)., 14 - 16 Nisan 2014, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

205. Acar Tek N. Çelebi F, Önen D, Şanlıer N. Lenf Ödem Tanısı Almış Mastektomili Hastaların Beslenme Durumlarının Değerlendirilmesi.

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik, 4-8 Nisan 2012, (Kongre kitabı sayfa no:238-239)., 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

206. Akademik stres faktörlerinin yeme tutumu üzerine etkisinin değerlendirilmesi.

IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik, 2-5 Nisan 2014., 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

207. Kurban bayramı döneminde enerji ve makro besin ögesi alımındaki değişikliklerin değerlendirilmesi

IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik, 2-5 Nisan 2014, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

214. Acar Tek N, Önen D, Çelebi F, Şanlıer N. Meme Cerrahisi Sonrası Lenfödem Gelişen Hast

aların Antropometrik Ölçümlerinin Değerlendirilmesi. VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4-8 Nisan 2012, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

215. Lenfödemli hastalarda günlük sıvı tüketiminin değerlendirilmesi.

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4-8 Nisan 2012., 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

216. 12-19 yaş grubu sağlıklı kızlarda abdominal obezitenin belirlenmesi: bel çevresi, bel boy oranı.

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4-8 Nisan 2012, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

217. Comparison of the WHO Growth Standards and NCHS WHO Growth Reference in Turkish Preschool Children

15th., International Congress of Dietetics (ICDA 2008) Yokohama Japan, 1 - 04 Kasım 2008, (Tam Metin Bildiri)

219. IŞGIN OTU (RHEUM RİBES) TÜKETİMİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

2. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresine, 27 - 30 Eylül 2018, (Özet Bildiri)

220. Güvenç H Korkmaz M 12 Yaşında Akalazyalı Bir Kız Çocuğuna Total Parenteral ve Enteral Beslenme Desteğinin Etkileri

Klinik enteral Parenteral Nutrisyon Derneği KEPAN II. Kongresi 19-21 Kasım 1998, Ankara, Türkiye, 19 - 21 Kasım 1998, (Özet Bildiri)
Kitaplar 53

1. Perspectives of Neuronutrition in Pain

Case-Based Biopsychosocial Approaches to Headaches, Derya Uludüz,Füsun Mayda Domaç,Reyhan Özgöbek, Editör, Cambridge Scholars Publishing Ltd, London, ss.1, 2025

2. ÇEVRESEL ETMENLERİN METABOLİZMA ÜZERİNE ETKİSİ

Halk Sağlığında Güncel Derlemeler VI, Ferdi Tanır, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.103-112, 2024

3. Bölüm 12. Yara ve Basınç Ülserlerinde Beslenme Yaklaşımı

Kalp, Damar ve Ödem; Beslenme ve Egzersiz, AKGÜL AHMET, Editör, Istanbul University-Cerrahpaşa University Press (IUC University Press), Ankara, ss.103-115, 2024

4. The Role of Phytochemicals on Women's Reproductive Health

Üreme Sağlığı ve Beslenme, AKDEVELİOĞLU YASEMİN, ARSLAN SABRİYE, Editör, Turkiye Klinikleri, Ankara, ss.53-58, 2024

6. Nutritional Approaches in Irritable Bowel Syndrome .

Current Perspective at Specific Issues in Nutrition I, Nilüfer TEK, Editör, BİDGE PUBLICATIONS, Ankara, ss.6-36, 2023

7. Enerji

İnsanda Beslenme Esasları, Fatma Çelik,Meltem Soylu,jim mann, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.82-98, 2023 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

8. Enerji Alımı

Krause and Mahan Besin Beslenme Bakım süreci, Gamze Akbulut, Editör, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.17-28, 2023

9. School Health Based Nutrition Programs :Examples in Turkey and The World

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular 16, , Muhittin Tayfur,Sabiha Zeynep Aydenk Köseoğlu, Editör, Hatiboğlu Basım Yayım, Ankara, ss.25-46, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

10. Baş ağrısında Beslenme

Baş Ağrısında Biyopsikososyal Yaklaşımlar, Derya uludüz,Füsun mayda domaç,Reyhan Özgöbek, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.1, 2023

11. Beslenme, Çevre ve Sürdürülebilir Diyetler Puan

İnsanda Beslenme Esasları, , Çelik Fatma,Soylu Meltem, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.616-630, 2023 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

12. Özel durumlarda Beslenme ve Temel Yaklaşımlar

Temel Beslenme ve Diyetetik, Türkan Kutluay Merdol, Editör, Güneş Tıp kitabevleri, Ankara, ss.413-453, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

14. Aralıklı Açlık Uygulamalarının Sağlık Üzerine etkileri ve egzersiz ile ilişkisi

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular 13, Muhittin Tayfur, Editör, Hatiboğlu Basım Yayım, Ankara, ss.1-11, 2022

15. School Health Studies in Turkey and School Age Follow-Up Research At National Level

Current Debates in Health Sciences, Assist. Prof. Bülent Işık,Assist. Prof. Fulya Köse,Assist. Prof. Serkan Küççüktürk, Editör, Duvar Publishing, İzmir, ss.441-453, 2022

16. Developing Healthy Nutritional Habits: Methods Used In Children

Current Debates in Health Sciences, Assist. Prof. Bülent IŞIK Assist. Prof. Fulya KÖSE Assist. Prof. Serkan KÜÇÇÜKTÜRK, Editör, Duvar Publishing, İzmir, ss.183-193, 2022

17. Yaşlanma ve İnterdisipliner RehabilitaYaşlanma ve İnterdisipliner Rehabilitasyon Ekibi-Diyetisyen

GERİATRİDE FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYONUN PRENSİPLERİ, Nuray Kırdı, Editör, Hipokrat yayıncılık, Ankara, ss.1-12, 2022

18. Bölüm 10 EKLER

Türkiye Beslenme Rehberi, Gülden Pekcan, Nevin Şanlıer, Murat Baş, Nilüfer AcarTek, Hülya gökmen Özel, Editör, Hazar reklam, Ankara, ss.221-240, 2022

19. Farklı Beslenme Paternlerinin Prostat Kanseri Etiyoloji ve Tedavisindeki Rolü

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-14, Tayfur Muhittin, Soylu Meltem, Editör, Hatipoğlu Yayıncılık, Ankara, ss.123-152, 2022

22. Menülerde Enerji Değerini etiketleme

dietetic and nutrition case studies, Fatma çelik,meltem soylu, Editör, John Wiley & Sons, West Sussex, UK , West-Bromwich, ss.52-54, 2021

23. Halk Sağlığı Öğrenme Güçlükleri

Diyetetik ve Beslenme vaka çalışmaları, Fatma Çelik,Meltem soylu, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.48-52, 2021

24. Chapter 11 CURRENT NUTRITIONAL APPROACHES IN MANAGING PARKINSON’S DISEASE

GENERAL INTERNAL MEDICINE, Ali Kemal KADİROĞLU, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.151-165, 2021 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

25. Maternal Dönemde Yüksek miktarda folik asite maruziyet gestasyonel diyabet için risk faktörü olabilir mi

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-10, Muhittin Tayfur, Editör, Hatiboğlu Basım Yayım, Ankara, ss.177-193, 2021

26. The Effect of Capsaicin on The Sense of Bitterness and Energy Expenditure

RESEARCH ADVANCEMENTS IN HEALTH SCIENCES, Plamen Milchev CHERNOPOLSKI Nelya Lukpanovna SHAPEKOVA Bilal AK, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, ss.426-434, 2021 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

27. Yaşlıların Demografik Durumu ve Yaşlılıkla İlgili Temel Kavramlar

Geriatride Beslenme, NilüferACAR TEK,Emine AKSOYDAN, Editör, HEDEF YAYINCILIK VE MÜHENDİSLİK, Ankara, ss.14-26, 2021

28. BASINÇ ÜLSERLERİ, ÖNLENMESİ VE TEDAVİSİNDE BESLENME

Geriatride Beslenme, Nilüfer Acar Tek,Emine Aksoydan, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.155-165, 2021

29. YAŞLANMA SÜRECİNDE OLUŞAN FİZYOLOJİK DEĞİŞİKLİKLER

Geriatride Beslenme, Nilüfer Acar Tek,Emine Aksoydan, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.37-50, 2021

30. SARKOPENİ TANIMLANMASI, BESLENME TEDAVİSİ VE YÖNETİMİ

Geriatride Beslenme, Nilüfer Acar Tek,Emine Aksoydan, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.105-120, 2021

32. Bölüm 10Sürdürülebilir Beslenme: Sürdürülebilir yaşam üzerine etkileri

Beslenme Antropolojisi, Nilüfer Acar Tek,Metin Saip Sürücüoğlu, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.204-217, 2020

33. Bölüm 7 Beslenme Alışkanlıklarını Diyet Örüntüsünü Etkileyen Çevresel Etmenler

Beslenme Antropolojisi, Nilüfer Acar Tek,Metin Saip Sürücüoğlu, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.110-126, 2020

34. BÖLÜM 6. HUZUREVLERİNDE MENÜ PLANLAMA

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ(TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİNULUSAL MENÜ PLANLAMA VEUYGULAMA REHBERİ, beyhan yasemin,bilici saniye,kızıl mevlüde, Editör, Anıl reklam, matbaa,Sağlık Bakanlığı Yayın No: 1184, Ankara, ss.206-233, 2020

35. Bölüm 4 Antik Çağda Beslenme Kültürü

Beslenme Antropolojisi, Nilüfer Acar Tek,Metin Saip Sürücüoğlu, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.50-65, 2019

36. Enerji Alımı

Krause Besin ve Beslenme Bakım süreci, gamze akbulut, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.17-27, 2019

37. Obezite ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar

Beslenme ve Diyet Bileşenleri ile Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Etkileşimine Güncel Yaklaşımlar, Prof.Dr. Gülay Koçoğlu, Editör, Türkiye klinikleri, Ankara, ss.60-67, 2019

38. Depresyon Tedavisinde Etkileşimler.

Besin İlaç Etkileşimleri. , Efsun Karabudak,Perim Türker, Editör, Sonsöz gazetecilik ve matbaacılık, Ankara, ss.1, 2017

40. Yaşlılık Dönemi ve Beslenme

Beslenmenin Esasları ve Sağlığın Korunmasında Beslenme, Aliye Özenoğlu, Editör, Hatiboğlu Basım Yayım, Ankara, ss.751-784, 2016

41. Bölüm 10 Ekler

TÜRKİYE BESLENME REHBERİ 2015 (TÜBER), Prof. Dr. A. Gülden PEKCAN Prof. Dr. Nevin ŞANLIER Prof. Dr. Murat BAŞ EDİTÖRLER Prof. Dr. Sevil BAŞOĞLU Doç. Dr. Nilüfer ACAR TEK, Editör, Alban Yayınevi, Ankara, ss.139-288, 2016

42. Bölüm 7 Besin Alerjileri.

Pediatrik beslenmenin esasları 2016, Nobel Akademik Yayıncılık. , Gülhan Samur, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.1, 2016

43. Özel Durumlarda Beslenmede Temel Yaklaşımlar

Temel Beslenme ve Diyetetik, Türkan Kutluay Merdol, Editör, Güneş Kitabevi, Ankara, ss.383-423, 2015

44. Nutritional Care and Management of Sarcopenia. (p:710-727).

A Current Perspective on Health Sciences. , Prof.Dr. Ayşe Kaptanoğlu, Editör, Published by ROTİPO, Alba, ss.1-900, 2014

45. Bölüm 5 Beslenme

Bakım Hizmeti Uygulama Rehberi, x, Editör, Pulat basımevi, Aile sosyal Politikalar Bakanlığı Yayını, Ankara, ss.1-80, 2013 Creative Commons License

46. Özel Durumlarda Beslenme.

Genel Beslenme TC. Anadolu Üniversitesi yayın no: 2768. ISBN: 978-975-06-1432-3, Saray Matbaacılık 2013., Kutluay Merdol T., Editör, Saray Medikal Yayıncılık, Ankara, ss.1-200, 2013

47. Nutrisyonel Tarama Yontemleri ve Degerlendirme.

Yaşlıda Malnütrisyon ve Tedavisi. , Arıoğul Servet, Editör, Bilimsel tıp yayınevi,, Ankara, ss.1-530, 2013

51. BESİN DESTEKLERİ KULLANILMALI MI?

BESİN DESTEKLERİ KULLANILMALI MI?, -,Sağlık Bakanlığı Yayın No: 727, Editör, Klas Yayınları, Ankara, ss.1-32, 2008 Creative Commons License

52. Bölüm 12 Akıllı süpermarketler

Geliştirilmiş Besin ve Beslenme Rehberi “The American Dietetic Association’s Complete Food & Nutrition Guide.Acar Tek N, Yurttagül M. Bölüm 12: (S: 271-307) John Wiley & Sons, Inc. New Jersey” (Çeviri Editörleri: Yücecan S, Nursal B, Pekcan G, Besler HT) Acar Matbaacılık Yay. Hiz. San. Ve Tic. A.Ş. İstanbul, 2003, Yücecan S,Nursal B,Pekcan G,Besler HT, Editör, Acar matbaacılık, Ankara, ss.1-816, 2003

53. Bölüm 17: Büyümede Besinler (S: 423-458)

“The American Dietetic Association’s Complete Food & Nutrition Guide. John Wiley & Sons, Inc. New Jersey”, Yücecan S,Nursal B,Pekcan G,Besler HT), Editör, Acar matbaacılık, Ankara, ss.1-816, 2001
Metrikler

Yayın

406

Yayın (WoS)

74

Yayın (Scopus)

81

Atıf (WoS)

839

H-İndeks (WoS)

13

Atıf (Scopus)

950

H-İndeks (Scopus)

15

Atıf (Scholar)

1670

H-İndeks (Scholar)

20

Atıf (TrDizin)

90

H-İndeks (TrDizin)

5

Atıf (Diğer Toplam)

156

Proje

16

Tez Danışmanlığı

26

Açık Erişim

39
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları