Makaleler
127
Tümü (127)
SCI-E, SSCI, AHCI (63)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (73)
ESCI (10)
Scopus (80)
TRDizin (26)
Diğer Yayınlar (29)
5. A novel equation synthesis for estimating resting energy expenditure in prostate cancer patients
BMC UROLOGY
, cilt.1, sa.1, ss.1-11, 2025 (SCI-Expanded)
8. Energy Expenditure in Chronic Kidney Disease: Affecting Factors And Evaluation Methods
NUTRITION REVIEWS
, cilt.1, sa.1, ss.1-11, 2025 (SCI-Expanded)
10. The Potential of MIND Diet to Improve Brain Health for American Football Players
Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.1, sa.1, ss.1-4, 2024 (Hakemli Dergi)
22. Evaluation of personal water footprint components in Turkey: factors associated with obesity and food consumption
INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL HEALTH RESEARCH
, cilt.34, sa.1, ss.432-442, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
23. Association between ecological footprint awareness and health literacy in adults: a population-based study from Turkey
Mengi Çelik Ö., KÖKSAL E., AKPINAR Ş., Kocaadam Bozkurt B., ERDOĞAN GÖVEZ N., ÇITAR DAZIROĞLU M. E., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL HEALTH RESEARCH
, cilt.34, sa.1, ss.295-304, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
26. The relationship between the quantity and type of macronutrients in diet and frailty in older outpatients
Aging Clinical and Experimental Research
, cilt.35, sa.12, ss.3033-3040, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
64. KORONAVİRÜSLE (COVİD-19) MÜCADELEDE BESLENMENİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN DESTEKLENMESİNDE ROLÜ
gazi sağlık bilimleri dergisi
, cilt.5, sa.1, ss.18-45, 2020 (Hakemli Dergi)
65. Aralıklı Açlık ve İlişkili Bazı Etmenler
Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.5, sa.2, ss.91-100, 2020 (Hakemli Dergi)
66. İrritabl Bağırsak Sendromunda (İBS) FODMAP Diyetinin İBS Semptomları, Beslenme Durumu ve Yaşam Kalitesi Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.48, sa.1, ss.43-54, 2020 (Hakemli Dergi)
70. A Mini Review of Astaxhantin and Oxidative Stress in Aging
Journal of Aging ScienceOpen Access
, cilt.7, sa.3, ss.1-12, 2019 (Hakemli Dergi)
76. Use and Beliefs about Effects of Spices on Health in Adults
COJ Nursing Healthcare
, cilt.4, sa.4, ss.1-4, 2019 (Hakemli Dergi)
77. Turkish cultural heritage: A cup of coffee
Journal of Ethnic Foods
, cilt.4, sa.4, ss.203-220, 2019 (Scopus)
79. Effect of Green Coffee Consumption on Resting Energy Expenditure, Blood Pressure, and Body Temperature in Healthy Women: A Pilot Study
JOURNAL OF THE AMERICAN COLLEGE OF NUTRITION
, cilt.37, sa.8, ss.691-700, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
81. Diyet Yağlarının Alzheimer Hastalığı Patolojisi Üzerine Potansiyel Koruyucu Etkileri
Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.9, sa.2, ss.141-149, 2018 (Hakemli Dergi)
82. Evde bakım hizmeti alan yaşlı bireylerin beslenme durumlarına ilişkin bazı özelliklerin yaşam kalitesi üzerine etkisi
Yaşlı Sorunları Araşatırma Dergisi
, cilt.11, sa.1, ss.19-25, 2018 (Hakemli Dergi)
85. Healthy Aging and Intestinal Microbiota
EC GASTROENTEROLOGY AND DIGESTIVE SYSTEM
, cilt.5, sa.3, ss.160-171, 2018 (Hakemli Dergi)
88. Evde bakım hizmeti alan bireylerin hastalık profiline göre beslenme durumlarının değerlendirilmes
Yaşlı Sorunları Araştırma Dergisi
, cilt.11, sa.1, ss.34-40, 2018 (Hakemli Dergi)
89. YOĞUN BAKIM HASTALARININ DİNLENME ENERJİ GEREKSİNİMİNİN BELİRLENMESİNDE KULLANILAN GÜNCEL YÖNTEMLER
Türkiye Klinikleri Tip Bilimleri Dergisi
, cilt.38, sa.4, ss.366-77, 2018 (Scopus)
91. ADİPOZ DOKU VE ENERJİ METABOLİZMASI ÜZERİNE ETKİLERİ
SDÜ Sağlık Bilimleri dergisi
, cilt.8, sa.3, ss.40-46, 2017 (Hakemli Dergi)
92. Yanık Yaralanmalarında Enerji Metabolizması ve Enerji Gereksiniminin Belirlenmesinde Güncel Yaklaşımlar
Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.2, sa.3, ss.184-191, 2017 (Hakemli Dergi)
93. Uyku süresi ve kalitesiyle ilişkili bazı faktörler: Beslenme alışkanlıkları, enerji dengesi ve yaşam tarzı
e-SAĞLIK Beslenme ve Diyetetik Dergisi
, cilt.4, sa.15, ss.36-45, 2017 (Hakemsiz Dergi)
94. Uyku süresi ve kalitesiyle ilişkili bazı faktörler; beslenme alışkanlıkları, enerji dengesi, yaşam tarzı.
Vize Sağlık 2017;4(15):36-45.
, cilt.4, sa.15, ss.36-45, 2017 (Hakemli Dergi)
95. Serebral palsili çocuklarda beslenme sorunları ve enerjigereksiniminin belirlenmesi
mersin üniversitesi sağlık bilimleri dergisi
, cilt.10, sa.2, ss.132-141, 2017 (Hakemli Dergi)
96. A minireview of effects of green tea on energy expenditure
CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION
, cilt.57, sa.2, ss.254-258, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
99. The prevalence of abdominal obesity is remarkable for underweight and normal weight adolescent girls
TURKISH JOURNAL OF MEDICAL SCIENCES
, cilt.47, sa.4, ss.1191-1197, 2017 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
100. Estimation of Resting Energy Expenditure: Validation of Previous and New Predictive Equations in Obese Children and Adolescents
JOURNAL OF THE AMERICAN COLLEGE OF NUTRITION
, cilt.36, sa.6, ss.470-480, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
101. Ekmek Bira Şarap ve Yoğurdun Orijinleri ve Tarihsel Süreçleri. 2016;44(3):272-279.
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.44, sa.2, ss.272-279, 2016 (Hakemli Dergi)
102. Basınç Ülserleri, Önlenmesi ve Tedavisinde Beslenme.
Vize Sağlık Beslenme ve Diyetetik Dergisi 2016; 1(2).
, cilt.1, ss.1, 2016 (Hakemli Dergi)
103. Sağlık Profesyonellerinde Sağlıklı Beslenme Kaygısı:Ortoreksiya Nervoza.
Gazi Sağlık Bilimleri
, cilt.1, sa.2, ss.59-71, 2016 (Hakemli Dergi)
104. Ekmek Bira Şarap ve Yoğurdun Orijinleri ve Tarihsel Süreçleri
Beslenme ve Diyetetik
, 2016 (Hakemli Dergi)
106. Bileşimi ve Sağlık Üzerine Etkileri Açısından; Eşek ve Keçi Sütü.
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi , 2015;6(4):189-193
, cilt.6, ss.189-193, 2015 (Hakemli Dergi)
107. Bileşimi ve Sağlık Üzerine Etkileri Açısından Eşek ve Keçi Sütü
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.6, sa.4, ss.189-193, 2015 (Hakemli Dergi)
109. Bebek beslenmesinde kültürel farklılıklar ve bebek sağlığı üzerine etkileri
Güncel Pediatri
, ss.165-171, 2014 (Scopus)
111. Differences in Infant Nutrition and Effects on Baby Health. 2014:12(165-171).(
J Curr Pediatr
, cilt.12, ss.165-171, 2014 (Hakemli Dergi)
112. The First Published Turkish Cookery Book “Melceü't–Tabbâhin
GAZİ TÜRKİYAT
, cilt.2014, sa.14, ss.225-229, 2014 (Hakemli Dergi)
114. Yüksek Proteinli Diyet Akımlarının Vücut Ağırlığının Korunması ve Sağlık Üzerine Kısa ve Uzun Dönemli Etkileri
Gümüşhane University Journal of Health Sciences
, cilt.3, sa.1, ss.656-673, 2014 (Hakemli Dergi)
116. Dünyada Üretilen Fermente Ürünler Tarihsel Süreç ve Sağlık ile İlişkileri
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.27, sa.2, ss.163-173, 2013 (Hakemli Dergi)
118. Salt intake and hypervolemia in the development of hypertension in peritoneal dialysis patients
Advances in Peritoneal Dialysis
, cilt.28, ss.1-7, 2012 (Hakemli Dergi)
123. Beslenme Durumu Üzerine Mevsimsel Etmenlerin Gücü ve Küreselleşme.
Sendrom
, cilt.23, ss.51-55, 2011 (Hakemli Dergi)
125. Vitamin-Mineral Suplemanları ve Kullanımı Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler.
Sağlıcakla.
, cilt.8, sa.14, ss.14-18, 2008 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
220
16. Biyoaktif bir protein olan metrnlin sağlık üzerine potansiyel etkileri
4. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi ve 1. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi’, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2024, ss.111-121, (Özet Bildiri)
19. YETİŞKİN BİREYLERDE YEME FARKINDALIĞINA ETKİ EDEN FAKTÖRLERİN BELİRLENMESİ
3RD INTERNATIONAL BLACK SEA MODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Samsun, Türkiye, 23 Mart 2023, ss.1225-1231, (Tam Metin Bildiri)
29. OBEZ ÖTİROİD ÇOCUK VE ADOLESANLARDA TİROİD HORMONLARININ DİNLENME ENERJİ HARCAMASI (REE) ÜZERİNE ETKİSİ
2. Gazi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 15 - 17 Aralık 2022, (Özet Bildiri)
43. OBEZITE VE CINSIYET SÜRDÜRÜLEBILIR BESLENME DAVRANISLARI IÇIN BIR BELIRLEYICI MIDIR?
Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2021, ss.178-179, (Özet Bildiri)
44. YAŞLI BİREYLERDE DİYET YETERLİLİĞİ İLE MALNÜTRİSYON DURUMU ARASINDAKİ İLİŞKİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2021, ss.141-142, (Özet Bildiri)
45. Yaşlı Popülasyonda Beslenme ve Sağlık Riskleri
I. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, Erzurum, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2021, ss.49-51, (Tam Metin Bildiri)
46. Yaşlı Bireylerin Posa Tüketimlerinin Değerlendirilmesi
5.Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi , 19 Mayıs - 20 Temmuz 2021, ss.127-133, (Tam Metin Bildiri)
47. Yaşlıların İştah Durumlarına Göre Besin Tüketimi ve Antropometrik Ölçümlerinin Değerlendirilmesi
5.Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 19 - 20 Mayıs 2021, ss.119-126, (Tam Metin Bildiri)
54. Egzersiz Yapan Bireylerde Yeme Bozukluğu Riskinin Değerlendirilmesi
1. Uluslararası Tıp Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Şubat 2021, ss.319-327, (Tam Metin Bildiri)
55. Adölesanlarda Diyet Kalitesinin Bir Göstergesi: Diyet Yeterliliği
1. Uluslararası Tıp Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 21 Şubat 2021, (Tam Metin Bildiri)
56. YETİŞKİN BİREYLERDE OBEZİTE İLE KONSTİPASYON RİSKİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
ULUSLARARASI TIP BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Şubat 2021, ss.240-246, (Tam Metin Bildiri)
57. TİP 2 DİYABETTE DİYETE PREBİYOTİK LİF İLAVESİNİN VÜCUT AĞIRLIĞI VE BİYOKİMYASAL PARAMETRELERE ETKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ-OLGU SUNUMU
1. ULUSLARARASI TIP BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Şubat 2021, ss.236-240, (Tam Metin Bildiri)
62. The importance of nutrition in headache
Global Migraine and Pain Summit, 4th MENA Conference and 2th Turkish African Headache and Pain Management Meeting, 28 - 31 Ekim 2020, (Tam Metin Bildiri)
64. Yetişkin bireylerde posa ve sıvı alımının konstipasyon ile illişkisi ve konstipasyonun yaşam kalitesine etkisi.
2nd. International Congress On Nutrition Obesity And Community Health, 26 - 29 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)
65. Maternal Folik Asit Suplemantasyonunun Gebe Ratlarda Bozulmuş Glukoz Toleransına EtkisininDeğerlendirilmesi .
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 28 - 30 Haziran 2019, cilt.2, ss.107-110, (Tam Metin Bildiri)
71. SOSYAL JETLAG VE KRONOTİPİN BESİN ALIMI VE YEME DAVRANIŞI İLE İLİŞKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
2. ULUSLARARASI SAĞLIKLI YAŞAM KONGRESİ, 10 - 11 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
72. OBEZİTE VE KRONİK İNFLAMASYONUN MEME KANSERİ ÜZERİNE ETKİSİ
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 18 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
73. METABOLIC SYNDROME PREVALENCE IN PERITONEAL DIALYSIS PATIENTS
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 18 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
74. BASINÇ ÜLSERLERİ VE BESLENME İLE İLİŞKİLİ RİSK FAKTÖRLERİ: MALNUTRİSYON VE OBEZİTE
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 18 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
75. The Nutritional Status After Three Consecutive Months Dietary Treastment in Peritoneal Dialysis Patients
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 18 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
76. YETİŞKİN BİREYLERDE KOLON GEÇİŞ ZAMANI FİZİKSEL AKTİVİTEDÜZEYİ VE BEDEN KÜTLE İNDEKSİ İLE İLİŞKİLİ MİDİR?
2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi”, 10 - 12 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
77. Yetişkin bireylerde kolon geçiş zamanı fiziksel aktivite düzeyi ve Beden Kütle İndeksi ile ilgili midir?
2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 10 - 12 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
79. YETİŞKİN BİREYLERDE POSA VE SIVI ALIMININ KONSTİPASYON İLE İLİŞKİSİ VEKONSTİPASYONUN YAŞAM KALİTESİNE ETKİSİ
2 INTERNATIONAL CONGRESS ON HEALTHY LIFE, 10 - 11 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
80. THE RELATIONSHIP BETWEEN WAIST CIRCUMFERENCE AND DIETARY I˙NTAKE AND FUNCTIONAL CONSTIPATION IN WOMEN
ESPEN Congress, 31 Ağustos - 03 Eylül 2019, (Özet Bildiri)
81. Baharat kullanımında besin güvenliğine yönelik satın alma ve muhafaza yöntemlerinin değerlendirilmesi
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), 28 - 29 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
82. Beden kütle indeksi ile konstipasyon gelişim riski arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), 28 - 30 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
83. Yetişkin Bireylerin İçecek Tüketim Alışkanlıkları ile Kolon Geçiş Zamanları Arasındaki İlişkininDeğerlendirilmesi
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 28 - 29 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
84. Yetişkin bireylerin içecek tüketim alışkanlıkları ile kolonik geçiş zzmnları arasındaki lişkinin değerlendirilmesi
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 28 - 29 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
86. Diyabet ve fonksiyonel Besinler
4. Diyabet Sempozyumu 15-16 Kasım 2019 Ankara, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)
87. EFFECT OF DIETARY INTAKE ON QUALITY OF LIFE IN FREE-LIVING ELDERLY POPULATION
1st International 2nd National Health Care Services CongressGulhane Training and Research HospitalMay 2-3, 2019 Ankara/Turkey, 1 - 03 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri)
88. Evde yaşayan yaşlılarda besin alımının yaşam kalitesi üzerine etkisi
1.Uluslararası 2.Ulusal Sağlık Bakım Hizmetleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 03 Mayıs 2019, ss.180-184, (Tam Metin Bildiri)
89. Evde bakım hastalarında beslenme durumu: Enerji ve besin ögesi alım düzeylerinin değerlendirilmesi
1.Uluslararası 2.Ulusal Sağlık Bakım Hizmetleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 03 Mayıs 2019, ss.116-124, (Tam Metin Bildiri)
90. NUTRITION STATUS IN HOME CARE PATIENTS: EVALUATION OF THE ENERGY AND NUTRIENT INTAKES
1st International 2nd National Health Care Services CongressGulhane Training and Research HospitalMay 2-3, 2019 Ankara/Turkey, 2 - 03 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri)
91. KRONİK HASTALIK RİSKİNİN AZALTILMASINDA BİTKİSEL KAYNAKLI BESLENME VE FİZİKSEL AKTİVİTE DURUMUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ
1. Uluslarası 2. Ulusal Sağlık Bakım Hizmetleri Kongresi, 2 - 03 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri)
92. EVALUATION OF PLANT BASED NUTRITION AND PHYSICAL ACTIVITY IN REDUCING THE RISK OF CHRONIC DISEASE
1st International 2nd National Health Care Services CongressGulhane Training and Research HospitalMay 2-3, 2019 Ankara/Turkey, 02 Mayıs 2019 - 03 Ocak 2020, (Tam Metin Bildiri)
94. Yaşlılarda Besinlerden Elde Edilen Su Ayak İzinin Değerlendirilmesi
1. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi1st International Congress on Sustainable Life, Ankara, Türkiye, 15 - 16 Mart 2019, (Tam Metin Bildiri)
96. Awareness, knowledge, use of folic acid among non-pregnant and pregnant women: A study from Turkey
3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Kasım - 01 Aralık 2018, (Tam Metin Bildiri)
97. Association between sleep efficiency and duration with dietary components in adults
3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Kasım - 01 Aralık 2018, (Tam Metin Bildiri)
99. Yaşlılarda Ağırlık Yönetimi
Diyetisyenler İçin Hasta İzlem Rehberi/Ağırlık Yönetimi, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2018
101. Does living status associated with poor dietary intake among healthy elderly.
25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
102. The effect of frequency and duration of exercise on body composition and anthropometric measurements
25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, Viyana, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
103. The effect of living alone on malnutrition in elderly population
25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11 Supplement 1., 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
105. Intake of nutritional supplements among people exercising regularly.
25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
106. Is healthy eating obsession (Orthorexia Nervosa) more frequent among people exercising regularly?
25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, Viyana, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
107. Role of tryptophan intake in sleep duration and modulation of sleep in adults
25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11 Supplement, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
108. Sleep efficiency and duration assessed with metabolic holter: Associate with anthropometric measurements and body composition.
25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
122. Assessment of the relationship between nutritional status and allostatic load in patients with diabetes
25th European Congress on Obesity, Viyana, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
125. Evaluation of the nutritional status of studens who are attending in nutrition- friendly school (NFS) and non nutrition friendly school
World congress on Nutrition and Obesity Prevention Source Bercelone Spain, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
126. Evaluation of the sleep quality, sleep duration and resting metabolic rate: apilot study
World congress on Nutrition and Obesity Prevention Source Bercelone Spain, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
127. Apelin and nutrient intake relation
World congress on Nutrition and Obesity Prevention Source Bercelone Spain, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
128. IMPORTANCE OF EGGS IN HUMAN NUTRITION
IV. INTERNATIONAL HALAL AND HEALTHY CONGRESS – IHHFC 2017 (NOVEMBER 3-5, ANKARA), 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
129. ASSESSMENT OF THE “HALAL FOOD” AWARENESS OF YOUNG ADULT INDIVIDUALS
IV. INTERNATIONAL HALAL AND HEALTHY CONGRESS – IHHFC 2017 (NOVEMBER 3-5, ANKARA), 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
130. THE PRINCIPLES OF NUTRITION IN THE VERSE OF THE QURAN-I KERİM VIEW AND SCIENTIFIC LITERATURE
IV. INTERNATIONAL HALAL AND HEALTHY CONGRESS – IHHFC 2017 (NOVEMBER 3-5, ANKARA), 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
131. RECOMMENDATIONS ON THE BEHAVIOR EATING OF THE ISLAMIC PROPHET HZ. MUHAMMED (S.A.V)
IV. INTERNATIONAL HALAL AND HEALTHY CONGRESS – IHHFC 2017 (NOVEMBER 3-5, ANKARA), 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
134. TÜRKİYE’DE VE DÜNYA’DA OKUL BESLENME PROGRAMLARI
ı. uluslararsı sağlık bilimleri kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
135. ÇOCUKLARDA YEME DAVRANIŞININ GELİŞTİRİLMESİNDE KULLANILAN YÖNTEMLER
ı.uluslarası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
138. Evde Bakım Hizmeti Alan Yaşlı Bireylerin Genel Beslenme Özellikleri ve Yaşam Kaliteleri Arasındaki İlişki
9. Ulusal Yaşlılık Kongresi, Kırşehir, Türkiye, 4 - 06 Haziran 2017, (Özet Bildiri)
139. Düzenli Egzersiz Yapan Bireylerde Yeme Davranış Bozukluklarının Değerlendirilmesi
VI. Ulusal Sağlıklı Yaşam SempozyumuI. Yaşam için Beslenme ve Spor Kongresi, Türkiye, 24 - 27 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
140. St John’s wort (Hypericum perforatum L.): Its composition and clinical properties
1st International Congress On Medicinal and Aromatic Plants, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
141. The health effectc of the carob
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
142. Neuroprotective efetcs of the fuits of lycium barbarum on alzheimer disease
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
143. Effect Of Grape Seed On Cancer Treatment,
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
144. As a protective and therapeutic agent againts alzhemier’xxs: curcumin
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
145. Effetcf of probiotics on mental health
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
146. Nutritional Composition and Health Benefits Of Edible Mushrooms
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
147. Cardamom as a funtional food: antimicrobial effect
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
148. Rosemary (Rosmarinus Officinalis L.): Its composition and clinical properties
1st INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
149. Effect of Nigella Sativa on Dyslipidaemia,
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Konya, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
150. The antioxidant and anticarsinogenesis effect of Rosemary
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
151. Chamomile tea potentıal effects on health
Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
152. As a protectıve and therapeutıc agent agaınst alzheımer’xxs: curcumın
Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
153. Çörek Otunun Dislipidemi Üzerine Etkileri
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
154. Probiotics: The effects on gut microbiota and obesity
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
155. Üzüm çekirdeğinin kanser tedavisi üzerine etkileri
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
156. Nutritive value and funtional properties of chia seed (salvia hispanica l.)
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
157. Nutritional quality and health benefits of Lupin
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
158. Potentıal effects of astaxanthın ın the preventıon of dıseases
Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
159. Yeşil Kahve Biyoaktif Bileşenlerinin Obeziteye Etkisi
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
160. Health Effects of Nuts
1. Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
161. Effects of phytochemicals on aging
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
162. Effects Of Capsaıcın On Energy Metabolısm
Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
163. Yenilebilir mantarların besin bileşimi ve sağlık faydaları
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
164. Yetişkin Bireylerin Baharat Kullanım Durumlarının, Şekillerinin ve Sıklıklarının Değerlendirilmesi
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
165. Astaxanthın, oxidative etressand senescence
Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1, (Özet Bildiri)
166. Potential effects of caffeine consumption on energy balance,weight control and type 2 diabetes (Osman Bozkurt,Nilüfer Acar Tek
1st INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS May, 09-12 2017, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
167. Spirulina ve Sağlık Üzerine Etkileri
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1, (Özet Bildiri)
168. Pseudo-cereals: buckwheat and quınoa
TABCON, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
169. A review of dietary total antioxidant capacity and coronary artery disease
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1, (Özet Bildiri)
170. Capsaicin and Its Effects on Appetite
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
171. Evde Bakım Hizmeti Alan Bireylerin Bakım Alma Nedenlerine Göre Beslenme Durumlarının Değerlendirilmesi
9. Ulusal Yaşlılık Kongresi, Kırşehir, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
172. Effect of Green Coffee Consumption on Resting Metabolic Rate and Some Metabolic Parameters
6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, (Özet Bildiri)
173. Obez Çocuk ve Adölesanlarda Dinlenme Metabolizma Hızının Saptanması ve Önerilen Eşitliklerle Karşılaştırılması
7. Ulusal Obezite Kongresi, İstanbul, Türkiye, 8 - 11 Aralık 2016, (Özet Bildiri)
175. Orthorexia Nervosa in Healthcare Professionals
European Obesity Summit (EOS) - Joint Congress of EASOand IFSO-EC, Gothenburg, Sweden, June 1 - 4, 2016. Obesity Facts 20169(suppl 1):1–368., 1 - 02 Aralık 2016, (Tam Metin Bildiri)
176. The evaluation of nutritional status in home care patients who live in Karaman province of Turkey 24 28 May 2016 Sarajevo Bosnia and Herzegovina
The International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS), 24 - 28 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)
177. What a Home Care Stroke Patient needs A multidisiplinary approach
2nd International Home Care Congress, 22 - 25 Haziran 2016
178. Comparison of Different Methods Used in Evaluation of Physical Activity
.European Obesity Summit (EOS) - Joint Congress of EASOand IFSO-EC, Gothenburg, Sweden, June 1 - 4, 2016. Obesity Facts 2016;9(suppl 1):1–368., 1 - 04 Haziran 2016
179. Evaluation of relationship between life quality and nutritional statusof elderly
European Obesity Summit (EOS) - Joint Congress of EASOand IFSO-EC, Gothenburg, Sweden, June 1 - 4, 2016. Obesity Facts 2016;9(suppl 1), 01 Nisan 2016
180. Yogurt Historical Process and Effects on Health
The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus'' Sarajevo/ Bosnia and Herzegovina, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
181. Assessment of Food Preparation Cooking Techniques and Dietary Preferences of Individuals Live in Rural And Urban Areas
The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus1-4 October 2015, Sarajevo., 1 - 04 Kasım 2015, (Özet Bildiri)
183. Bread Beer Wine Saccharomyces Cerevisiae and Historical Process
The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus. 1-4 October 2015,Sarajevo., 1 - 04 Kasım 2015
184. Bulgur in Turkish Cuisine Potential Effects on Health
The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus 1-4 October 2015, Sarajevo., 1 - 04 Kasım 2015
186. Pattern of Consumption and Preference for Some Spices in Turkey
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, ss.543, (Özet Bildiri)
188. Probiotics during pregnancy
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi/ Bilecik, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
189. Metabolik Sendrom Olan ve Olmayan Periton Diyalizi Hastalarının Vücut Bileşimi ve Beslenme Durumlarının Belirlenmesi
Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.561-562
190. Metabolik Sendromu Olan ve Olmayan Periton Diyalizi Hastalarının Vücut Bileşimi ve Beslenme Durumlarının Belirlenmesi
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-2015. 20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
191. Mevsimsel Farklılıkların Yetişkin Bireylerde Enerji Harcaması Besin Tüketimi ve Vücut Bileşimi Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
192. Fiziksel Aktivitenin Değerlendirilmesinde Kullanılan Farklı Yöntemlerin Karşılaştırılması
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi- 20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
193. Riskli Bebeğe Beslenme Yaklaşımı
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi- 20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
194. Yaşlılarda Sağlıkla İlişkili Yaşam Kalitesi Belirleyicilerinin Değerlendirilmesi Pilot Çalışma
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-2015. 20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
195. Allojenik Hematopoetik Kök Hücre Nakli öncesi ve sonrasında Dinlenme Metabolizma Hızı DMH Vücut Bileşimi Enerji ve Besin Öğesi Alımlarındaki Farklılıkların Değerlendirilmesi Müdahalesiz Prospektif Çalışma
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
196. Assessment of the Prevalence of Overall and Abdominal Obesity Underweight and Normal Adolescent Girls may be Abdominal Obese
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-2015. 20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
198. Allostatic load in patients with diabetes
22nd European Congress on Obesity | May 6th - 9th 2015/ Prague, 6 - 09 Mayıs 2015
199. Duygu Türközü Nilüfer Acar Tek Demet Önen Pattern of Consumption and Preference for Some Spices in Turkey
The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus 1-4 October 2015, Sarajevo., 1 - 04 Kasım 2015
200. Traditional Fermented Products Commonly Used in Turkey.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus” Struga/Makedonya24-26 Ekim 2013., 24 Ekim - 26 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
201. Nutritional Care and Management of Sarcopenia.
1st International Balkan Conference on Health Sciences14-16 Nisan 2014., 14 - 16 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)
202. The Relationship Between Mini Nutritional Assessment (MNA) and Anthropometric Measurements and Food Consumption. Nisan 2014.
1st International Balkan Conference on Health Sciences, 14 - 16 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
203. Nutrition Is An Important Factor For Allostatic Load In Patients With Diabetes
1st International Balkan Conference on Health Sciences14-16 Nisan 2014. (Abstract Book page:15)., 14 - 16 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
204. Evaluation of the Effects of Dietary Acid Load on Anthropometric and Biochemical Parameters in Elderly People.. (Abstract Book page:12).
1st International Balkan Conference on Health Sciences14-16 Nisan 2014, 14 - 16 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
205. Acar Tek N. Çelebi F, Önen D, Şanlıer N. Lenf Ödem Tanısı Almış Mastektomili Hastaların Beslenme Durumlarının Değerlendirilmesi.
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik, 4-8 Nisan 2012, (Kongre kitabı sayfa no:238-239)., 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
206. Akademik stres faktörlerinin yeme tutumu üzerine etkisinin değerlendirilmesi.
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik, 2-5 Nisan 2014., 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
208. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde evde yaşayan yaşlı bireylerde malnutrisyon durumunun değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik, 2-5 Nisan 2014., 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
209. Allojenik Hematopoetik Kök Hücre (AHKH) Nakli Öncesi Hastaların Genel Beslenme Durumu ve Sosyo-Demografik Özelliklerin Değerlendirilmesi.
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik, 2-5 Nisan 2014, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
210. Yaşlılarda İştah Durumu, Beslenme Risk Taraması ve Antropometrik Ölçümlerin Değerlendirilmesi.
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik, 2-5 Nisan 2014., 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
211. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Yaşlıların Beslenme Durumu ve Yaşam Kalitesinin Değerlendirilmesi.
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik, 2-5 Nisan 2014., 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
212. Acar Tek N, Akbulut G, Şahin G, Şanlıer N, İnal S, Öneç K, Erten Y. Periton Diyalizi Hastalarının İki Farklı Beslenme Durumu Tarama Aracı ile Değerlendirilmesi Beslenme Risk İndeksi (NRI) ve Subjektif Global Değerlendirme (SGA).
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4-8 Nisan 2012, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
213. Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde Tedavi Gören Periton Diyalizi Hastalarının Diyetle Makro Besin Öğesi Alımlarının ve Antropometrik Ölçümlerinin Saptanması.
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4-8 Nisan 2012, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
214. Acar Tek N, Önen D, Çelebi F, Şanlıer N. Meme Cerrahisi Sonrası Lenfödem Gelişen Hast
aların Antropometrik Ölçümlerinin Değerlendirilmesi. VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4-8 Nisan 2012, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
215. Lenfödemli hastalarda günlük sıvı tüketiminin değerlendirilmesi.
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4-8 Nisan 2012., 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
216. 12-19 yaş grubu sağlıklı kızlarda abdominal obezitenin belirlenmesi: bel çevresi, bel boy oranı.
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4-8 Nisan 2012, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
218. Çocuk ve adolesanlarda KIDMED indeksi ve antropometrik ölçümlerile beslenme durumunun değerlendirilmesi
6. Uluslarası Beslenme ve, Türkiye, 2 - 06 Nisan 2008, (Özet Bildiri)
219. IŞGIN OTU (RHEUM RİBES) TÜKETİMİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
2. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresine, 27 - 30 Eylül 2018, (Özet Bildiri)
220. Güvenç H Korkmaz M 12 Yaşında Akalazyalı Bir Kız Çocuğuna Total Parenteral ve Enteral Beslenme Desteğinin Etkileri
Klinik enteral Parenteral Nutrisyon Derneği KEPAN II. Kongresi 19-21 Kasım 1998, Ankara, Türkiye, 19 - 21 Kasım 1998, (Özet Bildiri)
Kitaplar
53
1. Perspectives of Neuronutrition in Pain
Case-Based Biopsychosocial Approaches to Headaches, Derya Uludüz,Füsun Mayda Domaç,Reyhan Özgöbek, Editör, Cambridge Scholars Publishing Ltd, London, ss.1, 2025
8. Enerji Alımı
Krause and Mahan Besin Beslenme Bakım süreci, Gamze Akbulut, Editör, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.17-28, 2023
9. School Health Based Nutrition Programs :Examples in Turkey and The World
Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular 16, , Muhittin Tayfur,Sabiha Zeynep Aydenk Köseoğlu, Editör, Hatiboğlu Basım Yayım, Ankara, ss.25-46, 2023
12. Özel durumlarda Beslenme ve Temel Yaklaşımlar
Temel Beslenme ve Diyetetik, Türkan Kutluay Merdol, Editör, Güneş Tıp kitabevleri, Ankara, ss.413-453, 2023
20. Geriatride Beslenme
Hedef Yayıncılık, Ankara, 2021
22. Menülerde Enerji Değerini etiketleme
dietetic and nutrition case studies, Fatma çelik,meltem soylu, Editör, John Wiley & Sons, West Sussex, UK , West-Bromwich, ss.52-54, 2021
23. Halk Sağlığı Öğrenme Güçlükleri
Diyetetik ve Beslenme vaka çalışmaları, Fatma Çelik,Meltem soylu, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.48-52, 2021
25. Maternal Dönemde Yüksek miktarda folik asite maruziyet gestasyonel diyabet için risk faktörü olabilir mi
Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-10, Muhittin Tayfur, Editör, Hatiboğlu Basım Yayım, Ankara, ss.177-193, 2021
27. Yaşlıların Demografik Durumu ve Yaşlılıkla İlgili Temel Kavramlar
Geriatride Beslenme, NilüferACAR TEK,Emine AKSOYDAN, Editör, HEDEF YAYINCILIK VE MÜHENDİSLİK, Ankara, ss.14-26, 2021
28. BASINÇ ÜLSERLERİ, ÖNLENMESİ VE TEDAVİSİNDE BESLENME
Geriatride Beslenme, Nilüfer Acar Tek,Emine Aksoydan, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.155-165, 2021
29. YAŞLANMA SÜRECİNDE OLUŞAN FİZYOLOJİK DEĞİŞİKLİKLER
Geriatride Beslenme, Nilüfer Acar Tek,Emine Aksoydan, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.37-50, 2021
30. SARKOPENİ TANIMLANMASI, BESLENME TEDAVİSİ VE YÖNETİMİ
Geriatride Beslenme, Nilüfer Acar Tek,Emine Aksoydan, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.105-120, 2021
31. Beslenme Antropolojisi
Hedef Yayıncılık, Ankara, 2020
32. Bölüm 10Sürdürülebilir Beslenme: Sürdürülebilir yaşam üzerine etkileri
Beslenme Antropolojisi, Nilüfer Acar Tek,Metin Saip Sürücüoğlu, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.204-217, 2020
33. Bölüm 7 Beslenme Alışkanlıklarını Diyet Örüntüsünü Etkileyen Çevresel Etmenler
Beslenme Antropolojisi, Nilüfer Acar Tek,Metin Saip Sürücüoğlu, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.110-126, 2020
34. BÖLÜM 6. HUZUREVLERİNDE MENÜ PLANLAMA
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ(TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİNULUSAL MENÜ PLANLAMA VEUYGULAMA REHBERİ, beyhan yasemin,bilici saniye,kızıl mevlüde, Editör, Anıl reklam, matbaa,Sağlık Bakanlığı Yayın No: 1184, Ankara, ss.206-233, 2020
36. Enerji Alımı
Krause Besin ve Beslenme Bakım süreci, gamze akbulut, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.17-27, 2019
37. Obezite ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar
Beslenme ve Diyet Bileşenleri ile Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Etkileşimine Güncel Yaklaşımlar, Prof.Dr. Gülay Koçoğlu, Editör, Türkiye klinikleri, Ankara, ss.60-67, 2019
38. Depresyon Tedavisinde Etkileşimler.
Besin İlaç Etkileşimleri. , Efsun Karabudak,Perim Türker, Editör, Sonsöz gazetecilik ve matbaacılık, Ankara, ss.1, 2017
39. T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı
Pekcan A. G. (Editör), Şanlıer N. (Editör), Baş M. (Editör), Başoğlu S. (Editör), Acar Tek N. (Editör)
Alban yayın-Sağlık Bakanlığı Yayını, Ankara, 2016
40. Yaşlılık Dönemi ve Beslenme
Beslenmenin Esasları ve Sağlığın Korunmasında Beslenme, Aliye Özenoğlu, Editör, Hatiboğlu Basım Yayım, Ankara, ss.751-784, 2016
42. Bölüm 7 Besin Alerjileri.
Pediatrik beslenmenin esasları 2016, Nobel Akademik Yayıncılık. , Gülhan Samur, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.1, 2016
43. Özel Durumlarda Beslenmede Temel Yaklaşımlar
Temel Beslenme ve Diyetetik, Türkan Kutluay Merdol, Editör, Güneş Kitabevi, Ankara, ss.383-423, 2015
44. Nutritional Care and Management of Sarcopenia. (p:710-727).
A Current Perspective on Health Sciences. , Prof.Dr. Ayşe Kaptanoğlu, Editör, Published by ROTİPO, Alba, ss.1-900, 2014
48. Yemek ve Besin Fotoğraf Kataloğu. Ölçü ve Miktarlar, yenilenmiş
Merdiven Yayın, Ankara, 2012
49. Yemek ve Besin Fotoğraf Kataloğu Ölçü ve Miktarlar
Ata Ofset Matbaacılık, Ankara, 2010
50. BESİN DESTEKLERİ KULLANILMALI MI? Sağlık Bakanlığı Yayın No: 727
Klas Yayınları, Ankara, 2008
52. Bölüm 12 Akıllı süpermarketler
Geliştirilmiş Besin ve Beslenme Rehberi “The American Dietetic Association’s Complete Food & Nutrition Guide.Acar Tek N, Yurttagül M. Bölüm 12: (S: 271-307) John Wiley & Sons, Inc. New Jersey” (Çeviri Editörleri: Yücecan S, Nursal B, Pekcan G, Besler HT) Acar Matbaacılık Yay. Hiz. San. Ve Tic. A.Ş. İstanbul, 2003, Yücecan S,Nursal B,Pekcan G,Besler HT, Editör, Acar matbaacılık, Ankara, ss.1-816, 2003
Metrikler