Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
A Cross-Sectional Study: Orthorexia Nervosa In Regular Exercising Individuals For Healthy Life
Progress In Nutrition, vol.24, no.1, pp.1-9, 2022 (SCI-Expanded)
Risk of Eating Disorders and Body Dissatisfaction among Gym-Goers in Ankara, Turkey
Revista Brasileira De Medicina Do Esporte, vol.28, no.4, pp.291-294, 2022 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
The Role of Nutrition in the Etiology and Treatment of Prostate Cancer
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, vol.11, no.3, pp.1247-1256, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
Aralıklı Açlık ve İlişkili Bazı Etmenler
Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi, vol.5, no.2, pp.91-100, 2020 (Peer-Reviewed Journal)

İrritabl Bağırsak Sendromunda (İBS) FODMAP Diyetinin İBS Semptomları, Beslenme Durumu ve Yaşam Kalitesi Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi
Beslenme ve Diyet Dergisi, vol.48, no.1, pp.43-54, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
KORONAVİRÜSLE (COVİD-19) MÜCADELEDE BESLENMENİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN DESTEKLENMESİNDE ROLÜ
gazi sağlık bilimleri dergisi, vol.5, no.1, pp.18-45, 2020 (Peer-Reviewed Journal)

Maternal Folik Asit Suplemantasyonunun Gebe Ratlarda Bozulmuş Glukoz Toleransına Etkisinin Değerlendirilmesi
Eurasian Journal of Biological and Chemical Sciences, vol.2, pp.107-110, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
A Mini Review of Astaxhantin and Oxidative Stress in Aging
Journal of Aging ScienceOpen Access, vol.7, no.3, pp.1-12, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
Use and Beliefs about Effects of Spices on Health in Adults
COJ Nursing Healthcare, vol.4, no.4, pp.1-4, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
Turkish cultural heritage: A cup of coffee
Journal of Ethnic Foods, vol.4, no.4, pp.203-220, 2019 (Scopus)
Potential Protective Effects of Dietary Fats on The Pathogenesis of Alzheimer Disease
Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, vol.9, no.2, pp.141-149, 2018 (Peer-Reviewed Journal)

Evde bakım hizmeti alan yaşlı bireylerin beslenme durumlarına ilişkin bazı özelliklerin yaşam kalitesi üzerine etkisi
Yaşlı Sorunları Araşatırma Dergisi, vol.11, no.1, pp.19-25, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
Healthy Aging and Intestinal Microbiota
EC GASTROENTEROLOGY AND DIGESTIVE SYSTEM, vol.5, no.3, pp.160-171, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
YOĞUN BAKIM HASTALARININ DİNLENME ENERJİ GEREKSİNİMİNİN BELİRLENMESİNDE KULLANILAN GÜNCEL YÖNTEMLER
Türkiye Klinikleri Tip Bilimleri Dergisi, vol.38, no.4, pp.366-77, 2018 (Scopus)
Evde bakım hizmeti alan bireylerin hastalık profiline göre beslenme durumlarının değerlendirilmes
Yaşlı Sorunları Araştırma Dergisi, vol.11, no.1, pp.34-40, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
Yanık Yaralanmalarında Enerji Metabolizması ve Enerji Gereksiniminin Belirlenmesinde Güncel Yaklaşımlar
Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi, vol.2, no.3, pp.184-191, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
ADİPOZ DOKU VE ENERJİ METABOLİZMASI ÜZERİNE ETKİLERİ
SDÜ Sağlık Bilimleri dergisi, vol.8, no.3, pp.40-46, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
Serebral palsili çocuklarda beslenme sorunları ve enerjigereksiniminin belirlenmesi
mersin üniversitesi sağlık bilimleri dergisi, vol.10, no.2, pp.132-141, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
Basınç Ülserleri, Önlenmesi ve Tedavisinde Beslenme.
Vize Sağlık Beslenme ve Diyetetik Dergisi 2016; 1(2)., vol.1, pp.1, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Sağlık Profesyonellerinde Sağlıklı Beslenme Kaygısı:Ortoreksiya Nervoza.
Gazi Sağlık Bilimleri, vol.1, no.2, pp.59-71, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Ekmek Bira Şarap ve Yoğurdun Orijinleri ve Tarihsel Süreçleri
Beslenme ve Diyetetik, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Bileşimi ve Sağlık Üzerine Etkileri Açısından Eşek ve Keçi Sütü
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, vol.6, no.4, pp.189-193, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
Bebek beslenmesinde kültürel farklılıklar ve bebek sağlığı üzerine etkileri
Güncel Pediatri, pp.165-171, 2014 (Scopus)
The First Published Turkish Cookery Book “Melceü't–Tabbâhin
GAZİ TÜRKİYAT, vol.2014, no.14, pp.225-229, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
Yüksek Proteinli Diyet Akımlarının Vücut Ağırlığının Korunması ve Sağlık Üzerine Kısa ve Uzun Dönemli Etkileri
Gümüşhane University Journal of Health Sciences, vol.3, no.1, pp.656-73, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
Dünyada Üretilen Fermente Ürünler Tarihsel Süreç ve Sağlık ile İlişkileri
U. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, vol.27, no.2, pp.163-173, 2013 (Peer-Reviewed Journal)
Salt intake and hypervolemia in the development of hypertension in peritoneal dialysis patients
Advances in Peritoneal Dialysis, vol.28, pp.1-7, 2012 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
OBEZ ÖTİROİD ÇOCUK VE ADOLESANLARDA TİROİD HORMONLARININ DİNLENME ENERJİ HARCAMASI (REE) ÜZERİNE ETKİSİ
2. Gazi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 15 - 17 December 2022
COVID-19 GEÇİRME DURUMUNUN BESLENME ALIŞKANLIKLARINDAKİ DEĞİŞİM ÜZERİNE ETKİSİ
7.Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi/ 7th International Congress on Nutrition Obesity and Community Health, İstanbul, Turkey, 28 - 29 May 2022, pp.302-309
ARE OBESITY AND GENDER PREDICTORS FOR SUSTAINABLE EATING BEHAVIORS?
Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Turkey, 15 - 17 December 2021, pp.178-179

EVALUATION OF THE RELATIONSHIP BETWEEN DIETARY ADEQUACY AND MALNUTRITION STATUS IN THE ELDERLY
Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Turkey, 15 - 17 December 2021, pp.141-142

Yaşlı Popülasyonda Beslenme ve Sağlık Riskleri
I. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, Erzurum, Turkey, 25 - 27 November 2021, pp.49-51
Evaluation of Fiber Consumption of the Elderly
5.Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi , 19 May - 20 July 2021, pp.127-133
Evaluation of Food Consumption and Anthropometric Measurements of the Elderly According to Appetite Status
5.Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 19 - 20 May 2021, pp.119-126
Adölesanlarda Diyet Kalitesinin Bir Göstergesi: Diyet Yeterliliği
1. Uluslararası Tıp Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, İstanbul, Turkey, 21 February 2021
Egzersiz Yapan Bireylerde Yeme Bozukluğu Riskinin Değerlendirilmesi
1. Uluslararası Tıp Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, İstanbul, Turkey, 21 - 22 February 2021, pp.319-327
TİP 2 DİYABETTE DİYETE PREBİYOTİK LİF İLAVESİNİN VÜCUT AĞIRLIĞI VE BİYOKİMYASAL PARAMETRELERE ETKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ-OLGU SUNUMU
1. ULUSLARARASI TIP BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR KONGRESİ, İstanbul, Turkey, 20 - 21 February 2021, pp.236-240

YETİŞKİN BİREYLERDE OBEZİTE İLE KONSTİPASYON RİSKİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
ULUSLARARASI TIP BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR KONGRESİ, İstanbul, Turkey, 20 - 22 February 2021, pp.240-246

The importance of nutrition in headache
Global Migraine and Pain Summit, 4th MENA Conference and 2th Turkish African Headache and Pain Management Meeting, 28 - 31 October 2020
Yetişkin bireylerde posa ve sıvı alımının konstipasyon ile illişkisi ve konstipasyonun yaşam kalitesine etkisi.
2nd. International Congress On Nutrition Obesity And Community Health, 26 - 29 December 2019
Maternal Folik Asit Suplemantasyonunun Gebe Ratlarda Bozulmuş Glukoz Toleransına EtkisininDeğerlendirilmesi .
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 28 - 30 June 2019, vol.2, pp.107-110
SOSYAL JETLAG VE KRONOTİPİN BESİN ALIMI VE YEME DAVRANIŞI İLE İLİŞKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
2. ULUSLARARASI SAĞLIKLI YAŞAM KONGRESİ, 10 - 11 October 2019
BASINÇ ÜLSERLERİ VE BESLENME İLE İLİŞKİLİ RİSK FAKTÖRLERİ: MALNUTRİSYON VE OBEZİTE
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 18 - 19 October 2019

METABOLIC SYNDROME PREVALENCE IN PERITONEAL DIALYSIS PATIENTS
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 18 - 19 October 2019
The Nutritional Status After Three Consecutive Months Dietary Treastment in Peritoneal Dialysis Patients
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 18 - 19 October 2019
OBEZİTE VE KRONİK İNFLAMASYONUN MEME KANSERİ ÜZERİNE ETKİSİ
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 18 - 19 October 2019

YETİŞKİN BİREYLERDE KOLON GEÇİŞ ZAMANI FİZİKSEL AKTİVİTEDÜZEYİ VE BEDEN KÜTLE İNDEKSİ İLE İLİŞKİLİ MİDİR?
2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi”, 10 - 12 October 2019
Yetişkin bireylerde kolon geçiş zamanı fiziksel aktivite düzeyi ve Beden Kütle İndeksi ile ilgili midir?
2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, 10 - 12 October 2019
YETİŞKİN BİREYLERDE POSA VE SIVI ALIMININ KONSTİPASYON İLE İLİŞKİSİ VEKONSTİPASYONUN YAŞAM KALİTESİNE ETKİSİ
2 INTERNATIONAL CONGRESS ON HEALTHY LIFE, 10 - 11 October 2019
THE RELATIONSHIP BETWEEN WAIST CIRCUMFERENCE AND DIETARY I˙NTAKE AND FUNCTIONAL CONSTIPATION IN WOMEN
ESPEN Congress, 31 August - 03 September 2019

Baharat kullanımında besin güvenliğine yönelik satın alma ve muhafaza yöntemlerinin değerlendirilmesi
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), 28 - 29 June 2019
Beden kütle indeksi ile konstipasyon gelişim riski arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), 28 - 30 June 2019
Yetişkin Bireylerin İçecek Tüketim Alışkanlıkları ile Kolon Geçiş Zamanları Arasındaki İlişkininDeğerlendirilmesi
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 28 - 29 June 2019
Yetişkin bireylerin içecek tüketim alışkanlıkları ile kolonik geçiş zzmnları arasındaki lişkinin değerlendirilmesi
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 28 - 29 June 2019
Diyabet ve fonksiyonel Besinler
4. Diyabet Sempozyumu 15-16 Kasım 2019 Ankara, Turkey, 15 - 16 November 2019

Evde bakım hastalarında beslenme durumu: Enerji ve besin ögesi alım düzeylerinin değerlendirilmesi
1.Uluslararası 2.Ulusal Sağlık Bakım Hizmetleri Kongresi, Ankara, Turkey, 2 - 03 May 2019, pp.116-124
Evde yaşayan yaşlılarda besin alımının yaşam kalitesi üzerine etkisi
1.Uluslararası 2.Ulusal Sağlık Bakım Hizmetleri Kongresi, Ankara, Turkey, 2 - 03 May 2019, pp.180-184
NUTRITION STATUS IN HOME CARE PATIENTS: EVALUATION OF THE ENERGY AND NUTRIENT INTAKES
1st International 2nd National Health Care Services CongressGulhane Training and Research HospitalMay 2-3, 2019 Ankara/Turkey, 2 - 03 May 2019
EFFECT OF DIETARY INTAKE ON QUALITY OF LIFE IN FREE-LIVING ELDERLY POPULATION
1st International 2nd National Health Care Services CongressGulhane Training and Research HospitalMay 2-3, 2019 Ankara/Turkey, 1 - 03 May 2019
EVALUATION OF PLANT BASED NUTRITION AND PHYSICAL ACTIVITY IN REDUCING THE RISK OF CHRONIC DISEASE
1st International 2nd National Health Care Services CongressGulhane Training and Research HospitalMay 2-3, 2019 Ankara/Turkey, 02 May 2019 - 03 January 2020
KRONİK HASTALIK RİSKİNİN AZALTILMASINDA BİTKİSEL KAYNAKLI BESLENME VE FİZİKSEL AKTİVİTE DURUMUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ
1. Uluslarası 2. Ulusal Sağlık Bakım Hizmetleri Kongresi, 2 - 03 May 2019
Yaşlılarda Besinlerden Elde Edilen Su Ayak İzinin Değerlendirilmesi
1. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi1st International Congress on Sustainable Life, Ankara, Turkey, 15 - 16 March 2019
Awareness, knowledge, use of folic acid among non-pregnant and pregnant women: A study from Turkey
3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 November - 01 December 2018

Association between sleep efficiency and duration with dietary components in adults
3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 November - 01 December 2018
Yaşlılarda Ağırlık Yönetimi
Diyetisyenler İçin Hasta İzlem Rehberi/Ağırlık Yönetimi, Turkey, 1 - 05 October 2018
Role of tryptophan intake in sleep duration and modulation of sleep in adults
25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11 Supplement, 23 - 26 May 2018
Intake of nutritional supplements among people exercising regularly.
25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, 23 - 26 May 2018

Is healthy eating obsession (Orthorexia Nervosa) more frequent among people exercising regularly?
25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, Viyana, Austria, 23 - 26 May 2018

The effect of frequency and duration of exercise on body composition and anthropometric measurements
25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, Viyana, Austria, 23 - 26 May 2018
The effect of living alone on malnutrition in elderly population
25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, Obesity Facts 2018: 11 Supplement 1., 23 - 26 May 2018

Does living status associated with poor dietary intake among healthy elderly.
25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, 23 - 26 May 2018
Sleep efficiency and duration assessed with metabolic holter: Associate with anthropometric measurements and body composition.
25th European Congress on Obesity Vienna, Austria, May 23–26, 2018, 23 - 26 May 2018
Assessment of the relationship between nutritional status and allostatic load in patients with diabetes
25th European Congress on Obesity, Viyana, Austria, 23 - 26 May 2018

Evaluation of the sleep quality, sleep duration and resting metabolic rate: apilot study
World congress on Nutrition and Obesity Prevention Source Bercelone Spain, 16 - 18 November 2017
Apelin and nutrient intake relation
World congress on Nutrition and Obesity Prevention Source Bercelone Spain, 16 - 18 November 2017
Evaluation of the nutritional status of studens who are attending in nutrition- friendly school (NFS) and non nutrition friendly school
World congress on Nutrition and Obesity Prevention Source Bercelone Spain, 16 - 18 November 2017
THE PRINCIPLES OF NUTRITION IN THE VERSE OF THE QURAN-I KERİM VIEW AND SCIENTIFIC LITERATURE
IV. INTERNATIONAL HALAL AND HEALTHY CONGRESS – IHHFC 2017 (NOVEMBER 3-5, ANKARA), 3 - 05 November 2017
ASSESSMENT OF THE “HALAL FOOD” AWARENESS OF YOUNG ADULT INDIVIDUALS
IV. INTERNATIONAL HALAL AND HEALTHY CONGRESS – IHHFC 2017 (NOVEMBER 3-5, ANKARA), 3 - 05 November 2017
IMPORTANCE OF EGGS IN HUMAN NUTRITION
IV. INTERNATIONAL HALAL AND HEALTHY CONGRESS – IHHFC 2017 (NOVEMBER 3-5, ANKARA), 3 - 05 November 2017
RECOMMENDATIONS ON THE BEHAVIOR EATING OF THE ISLAMIC PROPHET HZ. MUHAMMED (S.A.V)
IV. INTERNATIONAL HALAL AND HEALTHY CONGRESS – IHHFC 2017 (NOVEMBER 3-5, ANKARA), 3 - 05 November 2017
TÜRKİYE’DE VE DÜNYA’DA OKUL BESLENME PROGRAMLARI
ı. uluslararsı sağlık bilimleri kongresi, 29 June - 01 July 2017
ÇOCUKLARDA YEME DAVRANIŞININ GELİŞTİRİLMESİNDE KULLANILAN YÖNTEMLER
ı.uluslarası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 June - 01 July 2017
Evde Bakım Hizmeti Alan Yaşlı Bireylerin Genel Beslenme Özellikleri ve Yaşam Kaliteleri Arasındaki İlişki
9. Ulusal Yaşlılık Kongresi, Kırşehir, Turkey, 4 - 06 June 2017
Düzenli Egzersiz Yapan Bireylerde Yeme Davranış Bozukluklarının Değerlendirilmesi
VI. Ulusal Sağlıklı Yaşam SempozyumuI. Yaşam için Beslenme ve Spor Kongresi, Turkey, 24 - 27 May 2017
The antioxidant and anticarsinogenesis effect of Rosemary
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 May 2017
The health effectc of the carob
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 May 2017
Neuroprotective efetcs of the fuits of lycium barbarum on alzheimer disease
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 May 2017
Effect Of Grape Seed On Cancer Treatment,
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 10 - 12 May 2017

As a protective and therapeutic agent againts alzhemier’xxs: curcumin
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 May 2017
Effetcf of probiotics on mental health
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 May 2017

Nutritional Composition and Health Benefits Of Edible Mushrooms
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 10 - 12 May 2017
Cardamom as a funtional food: antimicrobial effect
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 May 2017
Rosemary (Rosmarinus Officinalis L.): Its composition and clinical properties
1st INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS, 9 - 12 May 2017
Effect of Nigella Sativa on Dyslipidaemia,
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Konya, 10 - 12 May 2017
Chamomile tea potentıal effects on health
Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 May 2017
As a protectıve and therapeutıc agent agaınst alzheımer’xxs: curcumın
Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 May 2017
Çörek Otunun Dislipidemi Üzerine Etkileri
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 May 2017
Probiotics: The effects on gut microbiota and obesity
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 May 2017

Üzüm çekirdeğinin kanser tedavisi üzerine etkileri
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 May 2017

St John’s wort (Hypericum perforatum L.): Its composition and clinical properties
1st International Congress On Medicinal and Aromatic Plants, 9 - 12 May 2017
Nutritive value and funtional properties of chia seed (salvia hispanica l.)
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 May 2017
Nutritional quality and health benefits of Lupin
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 May 2017
Potentıal effects of astaxanthın ın the preventıon of dıseases
Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 May 2017
Yeşil Kahve Biyoaktif Bileşenlerinin Obeziteye Etkisi
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 May 2017
Health Effects of Nuts
1. Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 May 2017
Effects of phytochemicals on aging
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 May 2017
Effects Of Capsaıcın On Energy Metabolısm
Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 May 2017
Yenilebilir mantarların besin bileşimi ve sağlık faydaları
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 May 2017
A review of dietary total antioxidant capacity and coronary artery disease
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Turkey, 10 - 12 May 2017, pp.1
Astaxanthın, oxidative etressand senescence
Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Turkey, 10 - 12 May 2017, pp.1
Potential effects of caffeine consumption on energy balance,weight control and type 2 diabetes (Osman Bozkurt,Nilüfer Acar Tek
1st INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS May, 09-12 2017, 10 - 12 May 2017

Spirulina ve Sağlık Üzerine Etkileri
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Turkey, 10 - 12 May 2017, pp.1
Pseudo-cereals: buckwheat and quınoa
TABCON, 10 - 12 May 2017
Yetişkin Bireylerin Baharat Kullanım Durumlarının, Şekillerinin ve Sıklıklarının Değerlendirilmesi
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Konya, Turkey, 10 - 12 May 2017
Capsaicin and Its Effects on Appetite
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 9 - 12 May 2017
Evde Bakım Hizmeti Alan Bireylerin Bakım Alma Nedenlerine Göre Beslenme Durumlarının Değerlendirilmesi
9. Ulusal Yaşlılık Kongresi, Kırşehir, Turkey, 4 - 06 May 2017
Effect of Green Coffee Consumption on Resting Metabolic Rate and Some Metabolic Parameters
6th International Congress on Food Technology, Atina, Greece, 18 - 19 March 2017
Obez Çocuk ve Adölesanlarda Dinlenme Metabolizma Hızının Saptanması ve Önerilen Eşitliklerle Karşılaştırılması
7. Ulusal Obezite Kongresi, İstanbul, Turkey, 8 - 11 December 2016
Orthorexia Nervosa in Healthcare Professionals
European Obesity Summit (EOS) - Joint Congress of EASOand IFSO-EC, Gothenburg, Sweden, June 1 - 4, 2016. Obesity Facts 20169(suppl 1):1–368., 1 - 02 December 2016
The evaluation of nutritional status in home care patients who live in Karaman province of Turkey 24 28 May 2016 Sarajevo Bosnia and Herzegovina
The International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS), 24 - 28 May 2016
What a Home Care Stroke Patient needs A multidisiplinary approach
2nd International Home Care Congress, 22 - 25 June 2016
Comparison of Different Methods Used in Evaluation of Physical Activity
.European Obesity Summit (EOS) - Joint Congress of EASOand IFSO-EC, Gothenburg, Sweden, June 1 - 4, 2016. Obesity Facts 2016;9(suppl 1):1–368., 1 - 04 June 2016
Evaluation of relationship between life quality and nutritional statusof elderly
European Obesity Summit (EOS) - Joint Congress of EASOand IFSO-EC, Gothenburg, Sweden, June 1 - 4, 2016. Obesity Facts 2016;9(suppl 1), 01 April 2016
Assessment of Food Preparation Cooking Techniques and Dietary Preferences of Individuals Live in Rural And Urban Areas
The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus1-4 October 2015, Sarajevo., 1 - 04 November 2015
Bread Beer Wine Saccharomyces Cerevisiae and Historical Process
The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus. 1-4 October 2015,Sarajevo., 1 - 04 November 2015
Bulgur in Turkish Cuisine Potential Effects on Health
The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus 1-4 October 2015, Sarajevo., 1 - 04 November 2015
Yogurt Historical Process and Effects on Health
The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus'' Sarajevo/ Bosnia and Herzegovina, 1 - 04 October 2015
Pattern of Consumption and Preference for Some Spices in Turkey
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 October 2015, pp.543
Probiotics during pregnancy
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi/ Bilecik, Turkey, 27 - 29 May 2015
Metabolik Sendrom Olan ve Olmayan Periton Diyalizi Hastalarının Vücut Bileşimi ve Beslenme Durumlarının Belirlenmesi
Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Turkey, 20 - 23 May 2015, pp.561-562
Riskli Bebeğe Beslenme Yaklaşımı
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi- 20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Turkey, 20 - 22 May 2015
Metabolik Sendromu Olan ve Olmayan Periton Diyalizi Hastalarının Vücut Bileşimi ve Beslenme Durumlarının Belirlenmesi
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-2015. 20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Turkey, 20 - 23 May 2015
Yaşlılarda Sağlıkla İlişkili Yaşam Kalitesi Belirleyicilerinin Değerlendirilmesi Pilot Çalışma
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-2015. 20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Turkey, 20 - 22 May 2015
Fiziksel Aktivitenin Değerlendirilmesinde Kullanılan Farklı Yöntemlerin Karşılaştırılması
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi- 20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Turkey, 20 - 23 May 2015
Allojenik Hematopoetik Kök Hücre Nakli öncesi ve sonrasında Dinlenme Metabolizma Hızı DMH Vücut Bileşimi Enerji ve Besin Öğesi Alımlarındaki Farklılıkların Değerlendirilmesi Müdahalesiz Prospektif Çalışma
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Turkey, 20 - 23 May 2015
Assessment of the Prevalence of Overall and Abdominal Obesity Underweight and Normal Adolescent Girls may be Abdominal Obese
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-2015. 20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Turkey, 20 - 23 May 2015

Mevsimsel Farklılıkların Yetişkin Bireylerde Enerji Harcaması Besin Tüketimi ve Vücut Bileşimi Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi-20-23 Mayıs 2015, Bilecik., Turkey, 20 - 23 May 2015
Allostatic load in patients with diabetes
22nd European Congress on Obesity | May 6th - 9th 2015/ Prague, 6 - 09 May 2015

Duygu Türközü Nilüfer Acar Tek Demet Önen Pattern of Consumption and Preference for Some Spices in Turkey
The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus 1-4 October 2015, Sarajevo., 1 - 04 November 2015
Traditional Fermented Products Commonly Used in Turkey.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus” Struga/Makedonya24-26 Ekim 2013., 24 October - 26 April 2014
Nutrition Is An Important Factor For Allostatic Load In Patients With Diabetes
1st International Balkan Conference on Health Sciences14-16 Nisan 2014. (Abstract Book page:15)., 14 - 16 April 2014

Nutritional Care and Management of Sarcopenia.
1st International Balkan Conference on Health Sciences14-16 Nisan 2014., 14 - 16 April 2014
The Relationship Between Mini Nutritional Assessment (MNA) and Anthropometric Measurements and Food Consumption. Nisan 2014.
1st International Balkan Conference on Health Sciences, 14 - 16 April 2014
Evaluation of the Effects of Dietary Acid Load on Anthropometric and Biochemical Parameters in Elderly People.. (Abstract Book page:12).
1st International Balkan Conference on Health Sciences14-16 Nisan 2014, 14 - 16 April 2014

Acar Tek N. Çelebi F, Önen D, Şanlıer N. Lenf Ödem Tanısı Almış Mastektomili Hastaların Beslenme Durumlarının Değerlendirilmesi.
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik, 4-8 Nisan 2012, (Kongre kitabı sayfa no:238-239)., 4 - 08 April 2012
Allojenik Hematopoetik Kök Hücre (AHKH) Nakli Öncesi Hastaların Genel Beslenme Durumu ve Sosyo-Demografik Özelliklerin Değerlendirilmesi.
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik, 2-5 Nisan 2014, 2 - 05 April 2014
Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde evde yaşayan yaşlı bireylerde malnutrisyon durumunun değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik, 2-5 Nisan 2014., 2 - 05 April 2014
Akademik stres faktörlerinin yeme tutumu üzerine etkisinin değerlendirilmesi.
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik, 2-5 Nisan 2014., 2 - 05 April 2014
Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Yaşlıların Beslenme Durumu ve Yaşam Kalitesinin Değerlendirilmesi.
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik, 2-5 Nisan 2014., 2 - 05 April 2014
Yaşlılarda İştah Durumu, Beslenme Risk Taraması ve Antropometrik Ölçümlerin Değerlendirilmesi.
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik, 2-5 Nisan 2014., 2 - 05 April 2014
Lenfödemli hastalarda günlük sıvı tüketiminin değerlendirilmesi.
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4-8 Nisan 2012., 4 - 08 April 2012
12-19 yaş grubu sağlıklı kızlarda abdominal obezitenin belirlenmesi: bel çevresi, bel boy oranı.
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4-8 Nisan 2012, 4 - 08 April 2012
Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde Tedavi Gören Periton Diyalizi Hastalarının Diyetle Makro Besin Öğesi Alımlarının ve Antropometrik Ölçümlerinin Saptanması.
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4-8 Nisan 2012, 4 - 08 April 2012
Acar Tek N, Akbulut G, Şahin G, Şanlıer N, İnal S, Öneç K, Erten Y. Periton Diyalizi Hastalarının İki Farklı Beslenme Durumu Tarama Aracı ile Değerlendirilmesi Beslenme Risk İndeksi (NRI) ve Subjektif Global Değerlendirme (SGA).
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4-8 Nisan 2012, 4 - 08 April 2012
Acar Tek N, Önen D, Çelebi F, Şanlıer N. Meme Cerrahisi Sonrası Lenfödem Gelişen Hast
aların Antropometrik Ölçümlerinin Değerlendirilmesi. VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4-8 Nisan 2012, 4 - 08 April 2012
Çocuk ve adolesanlarda KIDMED indeksi ve antropometrik ölçümlerile beslenme durumunun değerlendirilmesi
6. Uluslarası Beslenme ve, Turkey, 2 - 06 April 2008
IŞGIN OTU (RHEUM RİBES) TÜKETİMİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
2. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresine, 27 - 30 September 2018
Güvenç H Korkmaz M 12 Yaşında Akalazyalı Bir Kız Çocuğuna Total Parenteral ve Enteral Beslenme Desteğinin Etkileri
Klinik enteral Parenteral Nutrisyon Derneği KEPAN II. Kongresi 19-21 Kasım 1998, Ankara, Turkey, 19 - 21 November 1998
Books & Book Chapters
Halk Sağlığı Öğrenme Güçlükleri
in: Diyetetik ve Beslenme vaka çalışmaları, Fatma Çelik,Meltem soylu, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.48-52, 2022
Menülerde Enerji Değerini etiketleme
in: Diyetetik ve Beslenme vaka çalışmaları, Fatma çelik,meltem soylu, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.52-54, 2022
Geriatride Beslenme
Hedef Yayıncılık, Ankara, 2021
Maternal Dönemde Yüksek miktarda folik asite maruziyet gestasyonel diyabet için risk faktörü olabilir mi
in: Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-10, Muhittin Tayfur, Editor, Hatiboğlu Basım Yayım, Ankara, pp.177-193, 2021
SARKOPENİ TANIMLANMASI, BESLENME TEDAVİSİ VE YÖNETİMİ
in: Geriatride Beslenme, Nilüfer Acar Tek,Emine Aksoydan, Editor, Hedef Yayıncılık, Ankara, pp.105-120, 2021
Yaşlıların Demografik Durumu ve Yaşlılıkla İlgili Temel Kavramlar
in: Geriatride Beslenme, NilüferACAR TEK,Emine AKSOYDAN, Editor, HEDEF YAYINCILIK VE MÜHENDİSLİK, Ankara, pp.14-26, 2021
BASINÇ ÜLSERLERİ, ÖNLENMESİ VE TEDAVİSİNDE BESLENME
in: Geriatride Beslenme, Nilüfer Acar Tek,Emine Aksoydan, Editor, Hedef Yayıncılık, Ankara, pp.155-165, 2021
YAŞLANMA SÜRECİNDE OLUŞAN FİZYOLOJİK DEĞİŞİKLİKLER
in: Geriatride Beslenme, Nilüfer Acar Tek,Emine Aksoydan, Editor, Hedef Yayıncılık, Ankara, pp.37-50, 2021
Beslenme Antropolojisi
Hedef Yayıncılık, Ankara, 2020
BÖLÜM 6. HUZUREVLERİNDE MENÜ PLANLAMA
in: TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ(TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİNULUSAL MENÜ PLANLAMA VEUYGULAMA REHBERİ, beyhan yasemin,bilici saniye,kızıl mevlüde, Editor, Anıl reklam, matbaa,Sağlık Bakanlığı Yayın No: 1184, Ankara, pp.206-233, 2020
Bölüm 10Sürdürülebilir Beslenme: Sürdürülebilir yaşam üzerine etkileri
in: Beslenme Antropolojisi, Nilüfer Acar Tek,Metin Saip Sürücüoğlu, Editor, Hedef Yayıncılık, Ankara, pp.204-217, 2020
Bölüm 7 Beslenme Alışkanlıklarını Diyet Örüntüsünü Etkileyen Çevresel Etmenler
in: Beslenme Antropolojisi, Nilüfer Acar Tek,Metin Saip Sürücüoğlu, Editor, Hedef Yayıncılık, Ankara, pp.110-126, 2020
Enerji Alımı
in: Krause Besin ve Beslenme Bakım süreci, gamze akbulut, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.17-27, 2019
Obezite ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar
in: Beslenme ve Diyet Bileşenleri ile Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Etkileşimine Güncel Yaklaşımlar, Prof.Dr. Gülay Koçoğlu, Editor, Türkiye klinikleri, Ankara, pp.60-67, 2019
Depresyon Tedavisinde Etkileşimler.
in: Besin İlaç Etkileşimleri. , Efsun Karabudak,Perim Türker, Editor, Sonsöz gazetecilik ve matbaacılık, Ankara, pp.1, 2017
T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı
Pekcan A. G. (Editor), Şanlıer N. (Editor), Baş M. (Editor), Başoğlu S. (Editor), Acar Tek N. (Editor)
Alban yayın-Sağlık Bakanlığı Yayını, Ankara, 2016
Yaşlılık Dönemi ve Beslenme
in: Beslenmenin Esasları ve Sağlığın Korunmasında Beslenme, Aliye Özenoğlu, Editor, Hatiboğlu Basım Yayım, Ankara, pp.751-784, 2016
Bölüm 7 Besin Alerjileri.
in: Pediatrik beslenmenin esasları 2016, Nobel Akademik Yayıncılık. , Gülhan Samur, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.1, 2016
Özel Durumlarda Beslenmede Temel Yaklaşımlar
in: Temel Beslenme ve Diyetetik, Türkan Kutluay Merdol, Editor, Güneş Kitabevi, Ankara, pp.383-423, 2015
Nutritional Care and Management of Sarcopenia. (p:710-727).
in: A Current Perspective on Health Sciences. , Prof.Dr. Ayşe Kaptanoğlu, Editor, Published by ROTİPO, Alba, pp.1-900, 2014
Yemek ve Besin Fotoğraf Kataloğu. Ölçü ve Miktarlar, yenilenmiş
Merdiven Yayın, Ankara, 2012
Yemek ve Besin Fotoğraf Kataloğu Ölçü ve Miktarlar
Ata Ofset Matbaacılık, Ankara, 2010
Bölüm 12 Akıllı süpermarketler
in: Geliştirilmiş Besin ve Beslenme Rehberi “The American Dietetic Association’s Complete Food & Nutrition Guide.Acar Tek N, Yurttagül M. Bölüm 12: (S: 271-307) John Wiley & Sons, Inc. New Jersey” (Çeviri Editörleri: Yücecan S, Nursal B, Pekcan G, Besler HT) Acar Matbaacılık Yay. Hiz. San. Ve Tic. A.Ş. İstanbul, 2003, Yücecan S,Nursal B,Pekcan G,Besler HT, Editor, Acar matbaacılık, Ankara, pp.1-816, 2003